keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2005 szeptember 06 - kedd

Bemutatkoztak az új játékosok

Sajtótájékoztató keretében mutatták be a ZTE Zala Volán női NB I-es kosárlabdacsapatának vezetői az új játékosokat.
bővebben
2005 szeptember 05 - hétfő

Parlagfű a szórólapon

Augusztus elején „A parlagfű elleni védekezés” címmel hirdetett rajzpályázatot a Csillagút Gyermekekért Egyesület, melynek ünnepélyes eredményhirdetését a minap tartották a Zalai Civil Házba. A kiírásra 6-18 év közötti fiatalok munkáit várták, akiknek minden korosztályban más műfajban kellett feldolgozniuk a témát.
bővebben
2005 szeptember 05 - hétfő

Avatóünnepség a Kölcseyben

Az ünnepélyes tanévnyitó keretében avatták fel a Kölcsey Ferenc Gimnázium immár akadálymentes létesítményeit, helyiségeit. A munkálatok július elején indultak az intézményben, és ahogy azt a kivitelezők ígérték, a tanév kezdetére mindennel elvégeztek.
bővebben
2005 szeptember 02 - péntek

Hirdetmény

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a zalaegerszegi 2242/A/3, 2241/A/10 és 3600/A/6 hrsz.-ú ingatlanok értékesítése érdekében kiírt nyilvános pályázat hirdetményét az alábbiakkal kiegészíti:
bővebben
2005 szeptember 02 - péntek

Felhívás

Az Apáczai Csere János ÁMK Nevelési Tanácsadó ( Zalaegerszeg, Apáczai Csere János tér 5. Telefon: 511 208, 511 209 ) a 2005/2006 tanévben az alábbi foglalkozásokat indítja óvodások részére:
bővebben
2005 szeptember 02 - péntek

Siket nyelvjel-oktatás

A Sikketek és Nagyothallók Zala Megyei Szervezete a siket nyelvjel elsajátítása céljából
2005. szeptember 5-én alapfokú, szeptember 6-án középfokú tanfolyamot indít Zalaegerszegen, a Kosztolányi u. 23. szám alatti klubhelyiségében.
bővebben
2005 szeptember 01 - csütörtök

Községi zárlat

Értesítjük a lakosságot, hogy a Zala Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás megyei kerületi főállatorvosa, 2005. augusztus 22-től, a bejelentési kötelezettség alá tartozó, mézelő méhek nyúlós költésrothadásának megállapítása miatt, községi zárlatot rendel el, az alábbi községek közigazgatási területére vonatkozóan: Petőhenye, Alsónemesapáti, Neszele, Csácsbozsok, Páterdomb, Zalaegerszeg, Zalabesenyő, Kaszaháza, Pózva.
bővebben
2005 szeptember 01 - csütörtök

Gázrekonstrukció a Petőfi utcán

Felhívjuk a zalaegerszegiek figyelmét, hogy szeptember 15-től előreláthatóan október 15-ig gázrekonstrukció miatt a Petőfi Sándor utcát szakaszosan, teljes szélességben lezárják.
Az építési munka első szakasza: Bíró Márton utca és Pázmány Péter utca közötti Petőfi útszakasz.
bővebben
2005 szeptember 01 - csütörtök

Fülön csípték a szabálytalankodókat

A nyári szezonra mindig kiemelten figyelnek a zalaegerszegi rendőrkapitányság munkatársai, hiszen a közlekedési szabálysértők kiszűrése mellett, a strandokon és más frekventáltabb helyeken is gyakrabban bukkannak fel az egyenruhások.
bővebben
2005 szeptember 01 - csütörtök

III. Alsójánkahegyi Szüretköszöntő Fesztivál

Az Alsójánkahegyi Településrészi Önkormányzat tisztelettel meghívja Önt, családját és barátait 2005. szeptember 10-én 14.00 órára a III. Alsójánkahegyi Szüretköszöntő Fesztiválra Helyszín: 14.00 órától: Orsolya Tér 14.30 órától a Szent László utcai óvoda udvara
bővebben
2005 augusztus 31 - szerda

Felkészültek a versenyre

A zalaegerszegi önkormányzat – többek között – a Deák Városépítő Programnak is köszönhetően 2005-ben több mint 200 beszerzési eljárást bonyolít, így bőven van munkája a beszerzési testületnek.
bővebben
2005 augusztus 31 - szerda

Viktor a parlagfű ellensége

A Városgazdálkodási Kft.-nél köszöntötték a 12 esztendős Pál Viktort, aki a közelmúltban meghirdetett parlagfűgyűjtési akcióban a legtöbb gyomnövényt gyűjtötte össze. A neszelei városrészben élő kisfiú, testvéreivel együtt szorgosan „parlagfűmentesítette” lakóházuk környékét, melynek meg is lett az eredménye, hiszen a versengés során ő helyezte el a legtöbb parlagfüvet a kihelyezett konténerekbe.
bővebben
2005 augusztus 30 - kedd

Műfüves pályát avattak

A Bozsik-program keretében valósult meg az a műfüves pálya, amelyet ma avattak fel Zalaegerszegen. A létesítmény 105 méter hosszú és 68 méter széles és villanyvilágítással is ellátták. A központi költségvetés 77, a város önkormányzata pedig 66 millió forinttal támogatta a megvalósulást.
bővebben
2005 augusztus 30 - kedd

Meghívó

Karel Vacek-koncert 2005. szeptember 5-én 21.00 órától a Zóna vendéglőben.
bővebben
2005 augusztus 30 - kedd

Fizetnek a költözésért

Az önkormányzati bérlakások értékének akár 40 százalékát is kifizeti az önkormányzat, ha a bérlők a lakásukat visszaadják az önkormányzatnak. Zalaegerszegen egyre nő a lakásigénylők száma, a bérlakásban élők többsége viszont a lakhatásnak ezt a formáját végleges, és nem átmenti megoldásnak tekinti. A bérlakás-mobilitás, vagyis a lakók folyamatos cseréje ezért nem dinamikus a városban.
bővebben
2005 augusztus 30 - kedd

Jubileumi találkozó

Zalaegerszegen 1958-ban indult ápolónőképzés az akkori Kossuth utcai iskolában, s az első végzősők 1960-ban vehették át oklevelüket. E jeles alkalom 45 esztendős évfordulóján évfolyamtalálkozót szerveztek az egykori diákok.
bővebben
2005 augusztus 29 - hétfő

A virágos Zalaegerszegért

A Virágos Zalaegerszegért program keretében megkezdte a településrészek látogatását a zsűri. Idén 34 pályázat érkezett az önkormányzat hivatalába. Az iskoláktól, óvodáktól azonban több aktivitást várnának a képviselők – mondta Nagy András, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatója.
bővebben
2005 augusztus 29 - hétfő

Segítség a családoknak

Szeptember 1-jén Zalaegerszeg általános iskoláinak 21 osztályában összesen 441 első osztályos kisdiák kezdi meg tanulmányait, míg a megyeszékhely 49 induló középiskolai osztályában 1384 fő folytatja tanulmányait a 9. évfolyamban. Az összesen 1825 iskolakezdő közül 920 diák jogosult a család rossz szociális helyzete miatt rászorultsági támogatásra.
bővebben
2005 augusztus 29 - hétfő

Jubileum fesztivállal

Az alapításának harmincadik évfordulóját ünneplő Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar az elmúlt szombaton hét együttest látott vendégül. A nemzetközi fúvósfesztivál résztvevői délelőtt a Dísz térre vonultak, délután pedig az Alsóerdőn adtak show-műsort.
bővebben
2005 augusztus 27 - szombat

ZTE-Ferencváros 3-2 (3-1)

Zalaegerszeg, 9000 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés.
Játékvezető: Solymosi. Asszisztensek: Takács, Mészáros.
Góllövők: Csóka (8.), Lipcsei (10.), Koplárovics (14.), Kriston (24.) Budovinszky (76.).
Sárga lap: Jovánczai (33.), Csurka (46.), Budovinszky (65.)
bővebben
2005 augusztus 26 - péntek

Hiányszakmát tanulhatnak

2005. szeptember 1-től nappali rendszerű szakiskolát indít az Első Magyar-Dán Termelőiskola Alapítvány, ahol a diákok OKJ-s oklevelet biztosító tetőfedő, valamint dísznövény- és zöldségtermesztő szakmát tanulhatnak. Mindezt Molnár Máté igazgató jelentette be egy közelmúltban tartott sajtótájékoztatón.
bővebben
2005 augusztus 26 - péntek

Színházi évadnyitó a Hevesiben

A szokásosnál korábban, szeptember 30-án indul a 2005/2006-os zalaegerszegi színházi évad. Mint az évadnyitó társulati ülésen elhangzott: a közönséget bevezetőként egy zenés vígjátékkal, Vaszary János: A vörös bestia című darabjával várja a teátrum. A társulat Holecskó Orsolya és Szemenyei János személyében két ifjú művésszel bővült. Visszatért a színházhoz Tucsnyi András irodalmi vezető, a zenekart pedig mostantól – a visszavonult Hajdú Sándor helyett – Horváth Károly vezeti.
bővebben
2005 augusztus 25 - csütörtök

Újabb amerikai játékos a ZTE KK-nál

Az NB I-ben szereplő ZTE férfi kosárlabdacsapatának vezetése Edmonson után újabb amerikai játékossal erősítette meg játékoskeretét.
bővebben
2005 augusztus 25 - csütörtök

Fülön csípték a szabálytalankodókat

A nyári szezonra mindig kiemelten figyelnek a zalaegerszegi rendőrkapitányság munkatársai, hiszen a közlekdési szabálysértők kiszűrése mellett, a strandokon és más frekventáltabb helyeken is gyakrabban bukkanak fel az egyenruhások.
bővebben
2005 augusztus 24 - szerda

Gyermekvilágnapi program

Gyermekek világnapja
2005. szeptember 9.
bővebben
2005 augusztus 24 - szerda

Megszüntetik a közkifolyót

Tisztelt Zalaegerszegi lakosok!
Tájékoztatjuk a város lakosságát, hogy a Flórián utca végén, közterületen található közkifolyót az Önkormányzat meg kívánja szüntetni.
bővebben
2005 augusztus 24 - szerda

Közösségi műhellyé vált

„Kép-Tér-Kép, Figur(e)ális áthallások a kortárs képzőművészetben” című zárókiállítással köszönt el a XIV. Gébárti Zalaegerszegi Nemzetközi Alkotótelep tíz művésze.
bővebben
2005 augusztus 24 - szerda

Erős zenei évad

Fehér László Kossuth-díjas festőművész kiállításával nyit szeptember elsején a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem. Dezsőné Kondor Anita igazgató elmondta, hogy a nyári szünet után, ősztől ismét színvonalas kiállításokkal, komolyzenei és világzenei programokkal várják az érdeklődőket.
bővebben
2005 augusztus 24 - szerda

Őszi beruházások

Az egerszegi önkormányzat fejlesztési hitelkeret-szerződést kötött a Magyar Fejlesztési Bank Rt.-vel. A bank hitelprogramjának célja, hogy az önkormányzatok infrastrukturális fejlesztéseinek megvalósításához segítséget nyújtson. Dr. Gyimesi Endre polgármester érdeklődésünkre elmondta: a kedvezményes hitelkonstrukciót azok az önkormányzatok tudják igénybe venni, akik hitelképesek, és megfelelő tervekkel rendelkeznek.
bővebben
2005 augusztus 24 - szerda

Kistérségről - nagy igénnyel

A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, a Miniszterelnöki Hivatal, valamint a Területpolitikai Kormányzati Hivatal támogatásával – a Száz magyar falu Könyvesház kiadásában – a közelmúltban egy, a zalaegerszegi kistérséget bemutató kötet látott napvilágot, melyből az érdeklődők minden fontosabb információt megtudhatnak az országban legtöbb települést magába tömörítő kistérségről.
bővebben