keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2005 szeptember 20 - kedd

Ünnepség az Eötvös iskolában

A nyári szünidő alatt felújították az Eötvös József Általános Iskola konyháját és éttermét, így a szeptemberi sulikezdés óta egy teljesen megszépült épületrészben fogyaszthatják el ebédjüket a diákok. Az átalakított konyhát, valamint a hozzá tartozó éttermet ünnepélyes keretek között a minap adták át.
bővebben
2005 szeptember 20 - kedd

Páterdombi búcsú tizedszer

Jubileum ide, vagy oda, az időjárás ezúttal nem fogadta kegyeibe a páterdombi búcsú szervezőit, közreműködőit, valamint a városrész lakóit. A tíz éves hagyományra visszatekintő rendezvény ideje alatt egy percre sem állt el az eső. Áztak a sportversenyek, majd délután a kulturális programok résztvevői is.
bővebben
2005 szeptember 19 - hétfő

Tájékoztató a szelektív hulladékgyűjtésről

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a ZALA-DEPO Kft. közreműködésével a IV. negyedévben az alábbi szelektív hulladékgyűjtési akciókat hirdeti meg:
bővebben
2005 szeptember 19 - hétfő

Diákok az idősekért

A zalaegerszegi Városi Középiskolai Kollégium Teleki Blanka Székhelykollégiuma felajánlja karitatív tevékenységét a város idős, beteg, rászoruló lakóinak.
bővebben
2005 szeptember 19 - hétfő

Felhívás

Tájékoztatjuk az érdekelt tulajdonosokat, hogy a Zalaegerszeg DNy-i főgyűjtő regionális szennyvízvezeték építésének műszaki átadás-átvételi eljárása 2005. szeptember 15-én megkezdődött.
bővebben
2005 szeptember 19 - hétfő

Tiszteletbeli zalaegerszegiek

Zalaegerszeg közgyűlése a helyi ügyek mellett mindig fokozott
figyelmet fordított a magyar érdekekre és a határon túli kapcsolatok ápolására. Ez a szempont
érvényesült testvérvárosi
kapcsolataink kiépítése során is.
bővebben
2005 szeptember 19 - hétfő

Az egerszegi közgyűlés döntéseiből

A képviselő-testület legutóbbi ülésén 56 témát tárgyalt, ezek közül néhányat zárt ülésen. Ez utóbbiakról számolt be elsőként a közgyűlést követő szokásos sajtótájékoztatóján dr. Gyimesi Endre polgármester. Elmondta: a Zalavíz Rt. Balatoni úti telephelyének értékesítéséről a döntést elhalasztották októberre, mivel a három ajánlattevő módosította ajánlatát és érkezett egy negyedik pályázat is. Döntés született az első lakáshoz jutók harmadik fordulójában is, ahol 14-en kaptak, összesen 13 millió 500 ezer forint kamatmentes kölcsönt.
bővebben
2005 szeptember 19 - hétfő

Nem kell tartani a bukástól

Az egyetem és a főiskolai kar kiemelt beruházásaként elkészült az egészségügyi főiskola új bejárati lépcsősora, valamint az intézmény felújított támfala, melyek ünnepélyes műszaki átadására a közelmúltban került sor.
bővebben
2005 szeptember 17 - szombat

Bp Honvéd - ZTE 4-0 (1-0)

Bozsik-stadion, 2500 néző. NB-I. bajnoki labdarúgó-mérkőzés.Játékvezető: Megyebíró. Asszisztenesek: Szpisják, Tóth.Góllövők: Dancs (44.), Miro (62.), Takács (67.), Alves (86., 11-esből. Sárga lap: Kovács Z. (3.) ill. Bojovics (5.) Bp. Honvéd: –  Tóth I. – Kovács N., Kovács Z. (Zana 46.), Udvari (Mészáros 70.), Takács, – Dancs, Lázár, Miró (Dobos 74), Genito – Alves, Baranyai.  Vezetőedző: Aldo Dolcetti.ZTE: Varga Z. – Kocsárdi, Sebők V., Csóka, László A. – Kriston, Bojovics, Józsi (Nagy L. 46.), Koplárovics (Djorovics 46.) – Szpalevics (Radu Sabo 64.), Szpaszoljevics. Vezetőedző: Dajka László.
bővebben
2005 szeptember 16 - péntek

Pályázati felhívás

A Szociális, Lakás- és Egészségügyi Bizottság Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése 2005. évi költségvetéséről szóló 5/2005. (II. 04.) számú önkormányzati rendelete alapján pályázatot ír ki a helyi iparűzési adó címzett adórészéből való támogatás felhasználására.
bővebben
2005 szeptember 16 - péntek

A Göcseji úti köztemető rekonstrukciója

A Göcseji úti köztemető ravatalozó terének rekonstrukciója – a külső ravatalozó tér lefedése és a harang biztosítása – 2005. szeptember 16-án elkezdődik. A rekonstrukció várhatóan egy hónapon belül befejeződik.
bővebben
2005 szeptember 16 - péntek

Alacsony kínálat, óriási érdeklődés

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megszervezte a minap őszi állásbörzéjét a Zala Megyei Munkaügyi Központ Zalaegerszegi Kirendeltsége. A Gönczi Ferenc ÁMK-ban tartott rendezvényen nagy volt a tumultus, közel 1500-an fordultak meg, érzékelhetően nagy számban a fiatal pályakezdők.
bővebben
2005 szeptember 15 - csütörtök

Új helyre került az Ollós nő

Az Ollós nő jelképe a tanulásnak, a munkának, a fiatalságnak, és a jókedvnek. Dr. Gyimesi Endre polgármester fogalmazott így Erdey Dezső szobrának újraállítási ünnepségén. Az alkotás hosszú éveken át a ruhagyár udvarát ékesítette. A gyár megszűnését követően Tombi Lajos alpolgármester megvásárolta a szobrot képviselői keretéből, majd a Teleki Blanka Leánykollégiumnak ajándékozta, amely több szállal kötődik az Ollós nőhöz.
bővebben
2005 szeptember 15 - csütörtök

Családfesztivál: Változás a programban

Szeptember 16-és 17-én (pénteken és szombaton) kerül megrendezésre a Családfesztivál.
bővebben
2005 szeptember 14 - szerda

Vasi alkotók tárlata a Göncziben

RégióArt címmel nyílt tárlat a zalaegerszegi Gönczi Ferenc ÁMK galériájában, melyet a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Vas Megyei Csoportja szervezett. A kiállítást – melyen 34 vasi képzőművész mutatkozik be – Salamon Nándor, a Szombathelyi Képtár nyugalmazott igazgatója rendezte.
bővebben
2005 szeptember 14 - szerda

A gyermekek világnapján

A Gyermekek Világnapja alkalmából középiskolás diákoknak szervezett európai uniós vetélkedőt a Nagycsaládosok Egyesülete és az Europe Direct-EU Információs Pont.
bővebben
2005 szeptember 13 - kedd

Indul a második bábszínházi évad

Mesék az Ezeregyéjszakából, Világszépe, Kutyaélet, Dzsungel könyve… a belvárosi megállítótáblákon már olvasható a Griff Bábszínház idei évadjának programja, ami egyúttal azt is jelzi, hogy egyéves lett a bábszínház Zalaegerszegen. Kovács Géza igazgató úgy érzi, hogy teljesült az előző év legfontosabb célkitűzése: sikerült kialakítani egy állandó játszási és működési rendet a bábszínházban, s megvannak az ehhez szükséges fontos kiszolgálóegységek is.
bővebben
2005 szeptember 13 - kedd

Tisztességre nevel az emberpár

Szabolcs Péter Munkácsy-díjas szobrászművész emberpárja, a Király és Királyné nem teljesen ismeretlen a zalaegerszegiek előtt. Két éve karácsonykor őket ajándékozta a művész a város lakóinak. Néhány napig a Kossuth utcán figyelte tetteinket az idős házaspár, majd visszakerültek Szabolcs Péter műhelyébe, várva a bronzba öntést.
bővebben
2005 szeptember 13 - kedd

Szigorúan ellenőrzött építkezések

Augusztus 29-étől újabb adatszolgáltatási kötelezettség terheli az építtetőket. A hatályba lépett kormányrendelet bejelentési kötelezettséget ír elő a közbeszerzésről szóló törvény hatálya alá tartozó építőipari kivitelezés, valamint minden olyan 2005. július 15-e után megkezdett építési tevékenység esetén, amely az építésügyi hatóság engedélyéhez kötött, és az általános forgalmi adó nélkül számított kivitelezési értéke meghaladja a 10 millió forintot.
bővebben
2005 szeptember 13 - kedd

Eladó önkormányzati ingatlanok

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályáztatás útján kívánja értékesíteni az alábbi ingatlanokat:
bővebben
2005 szeptember 12 - hétfő

Támogatás a 62 év felettieknek

A Nemzedékek kézfogása program keretében az önkormányzat 2005 januárjától támogatást nyújt azoknak a nyugdíjasoknak, akik zalaegerszegi bejelentett lakcímmel rendelkeznek, betöltötték a 62. évüket, s nyugellátásuk, vagy nyugdíjszerű szociális ellátásuk összege nem haladja meg ebben az évben a nyugdíjminimum 170 százalékát (41.990 forintot).
bővebben
2005 szeptember 12 - hétfő

Negyven év után

Váczi Győző, a ZTE férfi NB I-es röplabdacsapatának szakosztályvezetője bejelentette, hogy megszűnik a város első élvonalbeli szakosztálya.
bővebben
2005 szeptember 12 - hétfő

Biztos továbbjutás

Nagyatád-ZTE 0-5 (0-3)Nagyatád, 400 néző. Jv.: Tatai. Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés a 32 közé jutásért.ZTE: Varga – Kocsárdi, Csóka, Kozmér, László – Kriston, Balog (Bojovics), Józsi, Koplárovics – Szpaszoljevics (Sabo), Szpalevics (Nagy L.). Vezetőedző: Dajka László.Gólszerzők: Kriston, Koplárovics, Józsi, Sabo, Nagy L.
bővebben
2005 szeptember 12 - hétfő

Büntetőeljárást kezdeményez az APEH

Az ellenőrzések tapasztalatai alapján egyre gyakoribbak azok az adóelkerülő illetve az állami költségvetést haszonszerzési céllal megrövidítő egyéb adózói magatartások, melyek valamilyen formában az érintettek büntetőjogi felelősségét is felvetik.
bővebben
2005 szeptember 09 - péntek

Eladó nyomdagép

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala nyilvános érverésen értékesíti Romayor 314-es nyomdai alapgépét, tartalék alkatrészekkel.
bővebben
2005 szeptember 09 - péntek

Családok fesztiválja

2005. szeptember 16-17. között tizenkettedik alkalommal rendezik meg a zalaegerszegi családfesztivált, ahol ezúttal is színvonalas műsorok, koncertek és neves vendégek várják majd az érdeklődőket. A szervezők sajtótájékoztatón ismertették a rendezvény programjait.
bővebben
2005 szeptember 09 - péntek

Keresztury Dezsőre emlékeztek

Csendes főhajtással és koszorúzással emlékeztek Keresztury Dezsőre, a róla elnevezett téren 101. születésnapja alkalmából a város önkormányzatának vezetői, barátok és tisztelők, valamint a Zrínyi gimnázium tanulói.
bővebben
2005 szeptember 07 - szerda

Kihelyezett terminálok városszerte

Egy évvel ezelőtt a város különböző pontjain ingyenesen használható internetes terminálok kerültek kihelyezésre. A kezdeményezés egybeesett Zalaegerszeg hivatalos honlapjának megújulásával, így a felállított kilenc terminál mindegyikén a www.zalaegerszeg.hu oldal jön be kezdőlapként.
bővebben
2005 szeptember 07 - szerda

A helyi írók otthona

Az idén tízéves Pannon Tükör 4. száma jelent meg a közelmúltban. Péntek Imre főszerkesztő nem kis büszkeséggel mondja: három munkatársuk kivételével zalai és Mura-vidéki szerzők – régi alkotók, pályakezdők és fiatalok – írásait tartalmazza a kulturális folyóirat. A műhelymunkáról, a szerkesztőség terveiről, a szlovéniai kapcsolat erősítéséről is beszélgettünk. Ez utóbbival kapcsolatban jegyezte meg Bencze Lajos Mura-vidéki költő, egyetemi tanár, a Pannon Tükör főszerkesztő-helyettese, hogy közvetítő szerepet kell felvállalniuk a két kultúra között.
bővebben
2005 szeptember 07 - szerda

Biztosítják a béremelést

Az önkormányzatok többségénél komoly gondot jelent a szeptemberi 4,5 százalékos közalkalmazotti béremelés kigazdálkodása. Többen jelezték – Zalából is – nem áll rendelkezésre a szükséges forrás.
bővebben