keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2016 szeptember 15 - csütörtök

Egy sima egy fordított

A válogatott világbajnoki selejtezője miatti szünetet követően igazi nagyüzembe kezdtek a labdarúgó NB II-ben a csapatok. A ZTE FC a harmadik helyről várta a Budaörs csapatát.
bővebben
2016 szeptember 15 - csütörtök

Edzőmérkőzések futószalagon - Devon Moore-tól elköszönt a ZTE KK

Felgyorsultak az események a Zalakerámia ZTE KK háza táján. Az elmúlt hétvégén az ausztriai Fürstenfeldben vettek részt a fiúk a 2. Wolfgang-Saischegg emléktornán, ahol az elődöntőben a házigazda Fürstenfeld Panters csapatát 77-58 –ra és a döntőben a szomszédvár Falco KC-val találkoztak Mohácsiék.
bővebben
2016 szeptember 15 - csütörtök

A bajnok otthonában sem vallott szégyent a Göcsej SK

Az európai szinten is magasan jegyezett, válogatottakkal és hét légióssal felálló bajnoki címvédő Rába ETO ellen kezdte meg a 2016/2017-es bajnoki szereplését a Göcsej SK férfi futsal csapata.
bővebben
2016 szeptember 14 - szerda

Adományoztak (Videó)

Jótékonysági főzőverseny is színesítette a X. Kertvárosi vigasságok hétvégi programsorozatát. Az ott összegyűlt összeget ma adták át ünnepélyesen a városházán.
bővebben
2016 szeptember 14 - szerda

Varázsházikó program (Videó)

Megszépült Zalaegerszegen a Szivárvány téri Tagóvoda az Etalon Zala Kft. Varázsházikó programjának köszönhetően. A mintegy egymillió forintos beruházás során két csoportszoba padlózatát cserélték ki. Jövőre is lehet pályázni, ám akkor már komplex program kapcsolódik a nyertes intézmény felújításához.
bővebben
2016 szeptember 14 - szerda

Várostörténeti konferencia (Videó)

Tudományos emlékülést tartottak Széchenyi és Zala címmel a gróf születésének 225. évfordulója alkalmából. A konferenciát a törvényszék, valamint a megyei és a városi közgyűlés is támogatta. Az előadásokon kiemelt szerepet kapott Széchenyi István zalai kötődése.
bővebben
2016 szeptember 14 - szerda

Becsöngettek (Videó)

Megkezdődött a 2016/17-es tanév a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Mechatronikai Képzési és Kutatási Intézetében, ahová ezúttal 38 hallgató nyert felvételt. Jó hír, hogy valamennyien államilag finanszírozott képzésben kezdhetik meg tanulmányaikat.
bővebben
2016 szeptember 13 - kedd

Diákönkormányzati képzés (Videó)

Diákönkormányzati képzést tartottak Zalaegerszegen. A kétnapos foglalkozás célja a helyi tanulói érdekképviselet munkájának erősítése volt. A programra a megyeszékhely általános és középiskoláiból várták a fiatalokat.
bővebben
2016 szeptember 13 - kedd

Senior Akadémia: beiratkozás

2016. őszétől a BGE Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg szervezésében és Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával folytatódik a Senior Akadémia rendezvénysorozat. Ebben a félévben  a beiratkozásra a korábbi gyakorlattól eltérően, 2016. szeptember 20-án kedden kerül sor 13.00-15.00 óra között, az Infocentrum Nagytermében. Várják a beiratkozásra a már aktív és a leendő hallgatókat is. 
bővebben
2016 szeptember 12 - hétfő

Együttműködés (Videó)

Együttműködési szerződést írt alá az önkormányzat, a Zala Megyei Kormányhivatal és Kontakt Humán Nonprofit Kft. A megállapodás értelmében Zalaegerszegen a vállalkozások igényein alapuló foglalkoztatás-fejlesztési program indul. A részleteket tájékoztató fórumon ismertették.
bővebben
2016 szeptember 12 - hétfő

Kertvárosi vigasságok (Videó)

Jubileumi, 10. évéhez érkezett a Kertvárosi vigasságok programsorozat. Az Apáczai Csere János Művelődési Központ egész napos rendezvénnyel várta a lakosságot szombaton. A koncertek és színpadi műsorok mellett tartalmas időtöltést kínáltak minden korosztálynak.
bővebben
2016 szeptember 09 - péntek

Eredményes szezonnal tervez a ZTC

Az őszi tájfutó szezon felvezetéseként tartott sajtótájékoztatót a megyeszékhelyi Trió Zalaegerszegi Tájfutó Klub. Fehér Ferenc az egyesület elnöke köszöntőjében sikeresnek értékelte az elmúlt időszakot, hiszen a dunántúli klubok közül a ZTC eredményességben a második legsikeresebb lett. Számtalan Országos Bajnoki érem került az elmúlt idényben Zalaegerszegre.
bővebben
2016 szeptember 09 - péntek

ZTE Seniorok nyerték a Horváth Csaba röplabda emléktornát

Egykori zalaegerszegi röplabdásokra emlékeztek, köztük Horváth Csabára a hétvégén egy négycsapatos emléktornával. A legendás ütőjátékos ebben az évben lenne 50 éves, aki részese volt a zalaegerszegi röplabdázás fénykorának és játékával az NB I-be vezette 2009-ben a Sümeg csapatát.
bővebben
2016 szeptember 09 - péntek

Tornagyőzelem Triesztben

Szeptember 1-4. között rendezték meg Triesztben a 29. Nemzetközi Giusto Nesbeda emléktornát, amire a ZTE KK 2005-ben született utánpótlás kosárlabda csapata is meghívást kapott. A tornán számtalan alkalommal vettek már részt a kék –fehérek és sok-sok kupát és díjat hoztak haza.
bővebben
2016 szeptember 09 - péntek

Teljes kerettel dolgozhat Gáspár Dávid

Egy hete készülhet már együtt a ZTE NKK kerete, akikhez megérkeztek a kiszemelt légiósok Kirby Burkholder és Asley Daniels. Gáspár Dávid vezetőedzőnek innentől már a teljes játékosállomány a rendelkezésére áll és elkezdődhet az igazi csapatfelkészülés:
bővebben
2016 szeptember 09 - péntek

Magabiztosan kezdték a szezont a tekések

Az elmúlt hétvégén elkezdődtek a küzdelmek a tekézők legmagasabb osztályában a Szuper Ligában. Kezdjük először a hölgyekkel, azaz ZTE ZÁÉV csapatával, akik a nyáron leigazolták Hegedüs Anitát, aki nagy erőssége lehet a csapatnak. A nyitófordulóban az ellenfelük az újonc Bátonyterenye együttese volt. Az idegenben szereplő zalaiak egyértelmű esélyesként léphettek pályára.
bővebben
2016 szeptember 09 - péntek

Kezdődik a jegyes szezon is

Három korosztályban kezdi meg a küzdelmeket a Zalai Titánok jégkorongcsapata. Először az U16-os korosztály játszik, méghozzá selejtezőt az A csoportos szereplésért. Ellenfelek a DVTK. A Pesterzsébet, a KMH, a Csíkszereda, a Ferencváros és az Újpest lesznek. Csata Csaba vezetőedző nem számít könnyű mérkőzésre, de érez elég erőt a fiaiban, hogy sikerrel vegyék a selejtezőt és a legjobbak között szerepelhessenek.
bővebben
2016 szeptember 09 - péntek

Európai Mobilitási Hét

Európai Mobilitási Hét 2016. szeptember 16-22-ig Zalaegerszegen.
bővebben
2016 szeptember 08 - csütörtök

Első felkészülési mérkőzésén nyert a ZTE KK

Rengetegen voltak kíváncsiak a Zalakerámia ZTE KK első hivatalos felkészülési mérkőzésére kedden a Városi Sportcsarnokban. Az ellenfél az újonc Vasas Budapest csapata volt, akik a Jászberényből érkező rutinos játékossal, Horváth Ákossal és kettő légióssal felvértezve, no meg sok fiatallal érkeztek Zalaegerszegre.
bővebben
2016 szeptember 08 - csütörtök

A dobogóról folytathatja a ZTE FC

A válogatott világbajnoki szereplése miatt két hetes szünet volt az NB II-es labdarúgó bajnokságban. A ZTE FC mégsem pihenhetett sokat, mivel a Cegléd elleni félbeszakadt bajnokit kellett pótolnia.
bővebben
2016 szeptember 08 - csütörtök

A bajnok otthonában kezd a Göcsej SK

A második NB I-es szezonjának vág neki a zalai futsal csapat, akik a felkészülés végéhez értek. A Bagó Gábor által vezette együttes tartalmas felkészülésen van túl és több edzőmérkőzésen is gyakorolhatták a játékosok az új taktikai elemeket.
bővebben
2016 szeptember 08 - csütörtök

Legszebb konyhakertek (Videó)

Kiskerteket szemléztek a szakemberek és a város vezetői. Azokhoz a házakhoz kopogtattak be, amelyek tulajdonosai jelölték veteményesüket a legszebb konyhakertek programban. A zsűri tagjai elégedettek a látottakkal, ezért közülük kettőt országos elismerésre is felterjesztettek.
bővebben
2016 szeptember 08 - csütörtök

Parkolhatnak (Videó)

Terepet rendeztek és új, térkő-burkolatú parkolókat alakítottak ki Zalaegerszegen, a Göcseji úti temető hátsó bejáratánál. A beruházást az önkormányzat saját forrásból, több mint 3 millió forintból finanszírozta.
bővebben
2016 szeptember 07 - szerda

VI. OKTOBERFEST SÖRFESZTIVÁL

2016. október 7-9.ZALAEGERSZEG – Városi Sportcsanok környéke
bővebben
2016 szeptember 07 - szerda

Nagy Kálmán 60 (Videó)

A hatvanéves Nagy Kálmán festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Gönczi Galériában. A tárlatot Vadvári Tibor alpolgármester ajánlotta az érdeklődők figyelmébe, amely szeptember 24-ig látogatható.
bővebben
2016 szeptember 06 - kedd

Megemlékeztek (Videó)

Keresztury Dezsőre emlékeztek kedden Zalaegerszegen. A 112 éve született költő, műfordító itt, a megyeszékhelyen járt elemi iskolába, majd több évtizedes budapesti és külföldi munkálkodása után tért vissza. A Széchenyi-díjas író a város egyik jelentős szülötte, amit több kitüntetés és ránk maradt hagyaték is bizonyít.
bővebben
2016 szeptember 06 - kedd

Programkavalkád (Videó)

Több újdonsággal várja ősztől a Keresztury VMK a kikapcsolódni vágyókat. A jól megszokott rendezvények mellett a tagintézményekben is lesznek új, vendégcsalogató programok – erről tájékoztatták az újságírókat kedden.
bővebben
2016 szeptember 06 - kedd

Elkezdődött (Videó)

Megkezdte 2016/17-es tanévét a Budapesti Gazdasági Egyetem zalaegerszegi kara. A több, mint 200 elsőéves hallgatót az elnökség tagjai köszöntötték a hagyományos évnyitó ünnepségen. Heidrich Balázs a BGE rektora a zalaegerszegi intézményre mintaként tekint. Mint mondta, a helyi kartól sokat tanulhat a budapesti anyaintézmény is.
bővebben
2016 szeptember 06 - kedd

Becsöngettek (Videó)

Tanévnyitó ünnepséget tartottak a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Zalaegerszegi Képzési Központjában is. Itt idén 141 elsőéves kezdi meg tanulmányait, akik hétfőn tettek esküt.
bővebben
2016 szeptember 05 - hétfő

Szakmai tanévnyitó (Videó)

Megyei szakmai tanévnyitó konferenciát tartott Zalaegerszegen is az Oktatási Hivatal. A rendezvényen részt vett Palkovics László szakállamtitkár, aki beszédében hangsúlyozta: a diákok terheinek csökkenése, a tanárok nagyobb szabadsága, valamint a finanszírozás kérdésének megoldása, mind-mind az új tanévet szolgáló vívmányok.
bővebben