keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2016 szeptember 05 - hétfő

Vadpörkölt- és Borfesztivál (Videó)

Több ezren kerestek kikapcsolódási lehetőséget a hétvégén a második Vadpörkölt- és Borfesztivál programjain Zalaegerszegen. A szombati nap fő attrakciójaként jótékonysági főzőverseny várta az érdeklődőket. Az eseményen nem csak a nevező csapatok száma, hanem a cél érdekében összegyűlt pénzadomány is rekordot döntött.
bővebben
2016 szeptember 02 - péntek

Jubileum (Videó)

Jubileumi ünnepséggel emlékeztek a Marosvásárhely és Zalaegerszeg között létrejött testvérvárosi kapcsolat 20. évfordulójára. A rendezvénynek a törvényszék díszterme adott otthont. Az eseményen a jelenlegi városvezetőkön kívül felszólaltak azok is, akik egykor kézjegyükkel látták el a barátság alapját képező szerződést.
bővebben
2016 szeptember 02 - péntek

Fiatalok (Videó)

Felavatták Farkas Ferenc Fiatalokat ábrázoló szobrát a Deák téren. Az elkészüléséhez szükséges anyagi forrás jelentős részét a Nemzeti Kulturális Alap biztosította. Az ünnepségen részt vettek a 20 éves testvérvárosi jubileumra érkező marosvásárhelyi delegáció tagjai is.
bővebben
2016 szeptember 02 - péntek

Bővülés (Videó)

Képzési kínálatuk bővítését tervezik a zalaegerszegi felsőoktatási intézmények. Döntésükben közrejátszott az is, hogy a hamarosan induló tanévben közel 20 százalékkal nőtt a felvett első évesek száma. A részletekről csütörtökön tájékoztatták a sajtó képviselőit.
bővebben
2016 szeptember 02 - péntek

Adományoztak (Videó)

200 ezer forintot gyűjtött a Zala Kaland Egyesület, a megyei kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának. Az akadályfutást Gébárton rendezték augusztus 20-án. A bevételt csütörtökön adták át az egészségügyi intézménynek.
bővebben
2016 szeptember 02 - péntek

Rendhagyó évnyitó (Videó)

Rendhagyó évnyitót tartottak szerdán az Izsák Imre Általános Iskolában. Az intézmény jogelődje ugyanis kétszáz évvel ezelőtt kezdte meg működését. A jubileumot Balaicz Zoltán polgármester, Kajári Attila tankerületi vezető és a volt iskolaigazgatók együtt ünnepelték.
bővebben
2016 szeptember 01 - csütörtök

Újabb Masters tornára kvalifikáltak Mohácsiék

Újabb kiváló eredményt ért el a Budapest néven futó 3×3-as magyar kosárlabda válogatott, soraiban Mohácsi Mátéval és Kerpel-Fronius Balázzsal.
bővebben
2016 szeptember 01 - csütörtök

Profi körülmények a Zalaegerszegi Jégcsarnokban

Megújult öltözők és korszerű hűtőrendszer, valamint U20-as csapat.
bővebben
2016 szeptember 01 - csütörtök

Horváth Csaba röplabda emléktorna

Idén lenne ötven éves a zalaegerszegi röplabda sport egyik kiemelkedő alakja Horváth Csaba. A kerek évforduló apropóján szeptember 23-án négycsapatos emléktornát rendeznek az Ostoros Károly Csarnokban.
bővebben
2016 szeptember 01 - csütörtök

Elkezdődött a női NB II bajnokság

bővebben
2016 szeptember 01 - csütörtök

Az állandóság kötelez

Megújította névadó szponzori szerződését a férfi kosarasokkal a Zalakerámia Zrt.
bővebben
2016 szeptember 01 - csütörtök

Vadászati évadnyitó (Videó)

Huszonhatodik alkalommal tartottak vadászati évadnyitót Zala megyében. A rendezvénynek ezúttal is a sohollári völgy adott otthont. Az esemény évek óta a zalai erdők természeti értékeire, illetve a nimródok tevékenységére hívja fel a figyelmet.
bővebben
2016 szeptember 01 - csütörtök

Anyagi ösztönzés (Videó)

Akár 30 ezer forintot is kaphatnak azok a jól teljesítő diákok, akik valamelyik hiányszakma elsajátítása mellett határoztak. Az önkormányzat által biztosított szakképzési ösztöndíjakra szeptember 15-éig jelentkezhetnek az érintettek.
bővebben
2016 szeptember 01 - csütörtök

Elköszönt (Videó)

Gyülekezeti tagok, városvezetők, valamint a helyi vallási felekezetek lelkipásztorai búcsúztak a nyugdíjba vonuló Török Zoltántól vasárnap. A református lelkész az általa celebrált istentiszteleten azt ígérte, hogy visszavonulása ellenére nem szakad el a megyeszékhelytől.
bővebben
2016 szeptember 01 - csütörtök

Pogácsafesztivál (Videó)

Negyedik alkalommal rendeztek pogácsafesztivált a bazitai városrészben szombaton. Az eseményen – a hagyományos sütőverseny mellett – kulturális és ifjúsági programok kínáltak kikapcsolódási lehetőséget. Így aki akart, ugrálóvárazhatott, díszmadarakban gyönyörködhetett vagy éppen humoros színpadi produkcióknak tapsolhatott.
bővebben
2016 szeptember 01 - csütörtök

Kezdődik (Videó)

Évadnyitó sajtótájékoztatót tartottak a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A következő esztendő programjait Majer Piroska és Flaisz Gergő ismertette. Bejelentették, hogy Karáth Anita vezetésével folytatódik az Egerszegi Páholy kulturális talk show.
bővebben
2016 szeptember 01 - csütörtök

Befejeződik a Rákóczi utca felújítása (Videó)

Végéhez közeledik a Rákóczi út felújítása. A rekonstrukció befejezéseként a hét második felében a legfelső aszfaltréteg is felkerül a szakaszra. A munkálatok végeztével a főútvonalat ismét teljes szélességében használhatják az autósuk.
bővebben
2016 augusztus 29 - hétfő

Mérkőznek a finomságok (Videó)

Második alkalommal rendeznek Vadpörkölt és Borfesztivált Zalaegerszegen a jövő hét végén. Az eseménnyel a szervezők a zalai erdők természeti kincseit kívánják bemutatni. A rendezvényen kiemelt szerep jut majd a badacsonyi borvidéknek is.
bővebben
2016 augusztus 26 - péntek

Az év jegyzője

Kovács Gábor az év jegyzője. Ezt a címet csütörtökön a városi önkormányzatok legnagyobb hagyománnyal bíró rendezvényén, a XXII. Városi Polgármesterek Randevúján vehette át.
bővebben
2016 augusztus 25 - csütörtök

Zalaegerszegi lány is kivette a részét a korosztályos válogatott sikeréből

Az év legrangosabb U14-es tornáját rendezték a szlovéniai Slovenj Gradec városában. A Slovenia Ball U14-es tornán nyolc lánycsapat kapott meghívást, köztük a magyar válogatott is.
bővebben
2016 augusztus 25 - csütörtök

Szeptember 6-án láthatják a szurkolók először a ZTE KK csapatát

Július végén kezdte meg a felkészülést a Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabdacsapata a 2016/2017-es szezonra.
bővebben
2016 augusztus 25 - csütörtök

Tátrai Miklós sportlövő olimpikont köszöntötték Zalaegerszegen

Az első olimpiájáról hazatérő zalai olimpikont Tátrai Miklóst köszöntötték pénteken délután Zalaegerszegen, az Ebergény úti sportlőtéren.
bővebben
2016 augusztus 25 - csütörtök

Jótékonysági lecsónap (Videó)

Kerti bútorokat és kerti játékokat vásárolnak abból az összegből a Zalaegerszegi Gyermekotthon vezetői, melyet az intézmény lakói kaptak az első jótékonysági lecsónap bevételeként. Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ idén első alkalommal, hagyományteremtő céllal hívta életre a rendezvényt, amely rendkívül népszerűnek bizonyult.
bővebben
2016 augusztus 24 - szerda

Horváth Jenő 80 éves

Egykori játékosok köszöntötték nemrégiben a 80. születésnapját ünneplő Horváth Jenőt, akinek a neve összeforrt az egykori Zala Volán TE kosárlabdacsapatával.
bővebben
2016 augusztus 24 - szerda

Hazai győzelmek az 52. Teke Göcsej Kupán

Nemzeti ünnepünkön rendezték az 52. Teke Göcsej Kupát a Városi Szabadidőközpontban lévő tekepályákon. A nagy hagyományokkal bíró rendezvényre az idén kevesebb csapat jelentkezett, de a színvonallal ezúttal sem lehetet gond.
bővebben
2016 augusztus 24 - szerda

Formálódik a Göcsej SK játéka

Augusztus 18-án az előző bajnoki kiírás ezüstérmese, a Dunaújváros ellen játszott felkészülési mérkőzést a futsal NB I-ben második szezonjára készülő Göcsej SK férfi csapata.
bővebben
2016 augusztus 22 - hétfő

Az államalapítást ünnepelték (Videó)

Több helyszínen ünnepelték az államalapítást pénteken és szombaton Zalaegerszegen. Az előestén – a hagyományoknak megfelelően – ezúttal is a csácsi Szent István szobornál gyűltek össze az emlékezők. A programok augusztus 20-án szentmisével és kenyérszenteléssel folytatódtak.
bővebben
2016 augusztus 22 - hétfő

Emlékkő - Ünnepeltek Andráshidán (videó)

Államalapító királyunk tiszteletére avattak kőszobrot húsz évvel ezelőtt Andráshidán. Erre emlékezve jubileumi ünnepségre hívta az érdeklődőket a városrész önkormányzata és a Keresztury VMK. A programon Balaicz Zoltán polgármester is részt vett.
bővebben
2016 augusztus 22 - hétfő

Kenyérfesztivál (Videó)

A szentmisét követően az ünnepi programok a Göcseji Falumúzeumban folytatódtak, ahol a hagyományokhoz híven kenyérfesztivál várta az érdeklődőket. Itt a vidám családi programok mellett felszelték a zalai magyarok kenyerét is.
bővebben
2016 augusztus 20 - szombat

Bejutottak (Videó)

Minden pályázó zalai diáknak jutott hely a pécsi felsőoktatási intézmények valamelyik kollégiumában. A zalaegerszegi 10, míg a megyei önkormányzat további ötven lakhatási lehetőséget biztosít a baranyai megyeszékhelyen tanuló fiataloknak.
bővebben