keresés a weboldalon

ZTE Football Club Zrt.

Zalaegerszeg címer
Önkormányzati cégek

ZTE Football Club Zrt.

A Zalaegerszegi Torna Egylet 1920-ban, míg a működtető ZTE FC Zrt 1998-ban alakult meg. A csapat színe először fekete-fehér, majd zöld-fehér volt; a kék-fehér színösszeállítást a ’70-es évek végétől használják.
Az évek alatt a hazai labdarúgás olyan meghatározó alakjai futballoztak színeikben, mint Soós István, Péter Zoltán vagy Czigány Csaba.
A legnagyobb siker az első osztályú magyar bajnoki cím, amelyet 2002-ben értek el Bozsik Péter irányításával. A legendás csapatban szerepelt – sok más kiválóság mellett – Kocsárdi Gergely, aki a legtöbb mérkőzésen lépett pályára Zete-játékosként, illetve Waltner Róbert is, aki a klub NB I-s történetének gólkirálya.
A ZTE FC, a közösség és különösen a fiatal generációk támogatásának jegyében szakmai tevékenysége mellett törekszik a társadalmi felelősségvállalásának erősítésére, a jó és hasznos ügyekért való kiállásra.
A klub elkötelezett amellett, hogy minél több fiatal magyar labdarúgó kapjon lehetőséget a bizonyításra: a klub meggyőződése, hogy a feltörekvő tehetségekbe fektetett bizalom a magyar futball mellett a helyi közösség boldogulásához és jóllétéhez is hozzájárulhat.
A profi sportélet részeként a ZTE FC ugyanakkor elengedhetetlennek tartja, hogy a legfontosabb társadalmi kérdésekben is példát mutasson a fiatal generáció számára, és saját eszközeivel segítséget nyújtson az érintettek részére.
A környezettudatosság is fontos szerepet tölt be a klub életében és programjaikkal is törekszenek a fenntarthatóság biztosítására.
A 2020/21-es szezonban, a hazai klubok közül elsőként vezették be az újrahasználható, speciális technológiával készült repoharakat, melyeket a mérkőzések után a szurkolók visszaválthatnak, vagy akár haza is vihetnek.
Ezenfelül a 2021/22-es szezontól kezdve a ZTE Aréna területén belül szelektív hulladékgyűjtést vezettek be
A fenntarthatóság a jövő kulcsa, ezért a ZTE FC úgy döntött, hogy működése során további teret ad a környezetbarát megoldásoknak.  A ZETE Shop kínálatát környezetbarát és újrahasznosított termékekkel szélesítették, melyek számát folyamatosan bővíteni fogják
A ZTE Aréna köré kerékpár tárolókat telepítettek, valamint a lehulló csapadékvizet is összegyűjtik és ennek segítségével, kútból öntözik pályáikat.
Továbbá a klub együttműködési megállapodást írt alá a WWF Magyarországgal. Ennek keretein belül a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezetének magyarországi képviselete környezeti nevelést tart utánpótlás labdarúgóinak és kommunikációs felületeikkel is támogatják az alapítványt a célkitűzéseinek elérésében.
A ZTE FC Zrt-ben Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Zalaegerszegi Élménypark Kft is rendelkezik tulajdoni hányaddal, de a többségi tulajdonos Pharos ’95 Sportpályaépítő Kft.


Elnök: Végh Gábor

Klub elérhetőségek:

ZTE FC Székház:
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Október 6. tér 16.
Telefon: +36 92 596-303
E-mail: info@ztefc.hu

ZTE Shop:
Telefon:+36 30 014 3982
E-mail: shop@ztefc.hu

Jegyek, szurkolói információk:
E-mail: sales@ztefc.hu

Kommunikáció, sajtókapcsolat:
E-mail: sajto@ztefc.hu

 

Honlap: www.ztefc.hu

ZTE FC

Tartalom megosztása: