keresés a weboldalon

Devecz Miklós – Flextronics International Kft.

Zalaegerszeg címer
Kitüntetettjeink„Zalaegerszeg Innovációs Díja” kitüntetésben részesültek

Devecz Miklós – Flextronics International Kft.

Devecz Miklós villamosmérnöki diplomával rendelkezik, melyet 1983-ban szerzett a Lengyelországban található wroclawi műszaki egyetemen.

Angol és lengyel nyelvből felsőfokú, német és orosz nyelvből társalgási szintű nyelvtudással rendelkezik.

1983 és 1986 között a MOM Magyar Optikai Művek zalaegerszegi egységében a hajlékonylemez meghajtó gyártásáért felelős technológusként, termelési felügyelőként és termelési területvezetőként dolgozott.

1986 és 1989 között Líbiában vállalt munkát, a misuratai VERTESZ Villamos Erőmű Tervező és Szerelő Vállalatnál, ahol ő vezette azt a magyar csoportot, amelyik sikeresen kivitelezte egy beépített acélolvasztó üzem létrehozását.

1989 és 1991 között szintén Líbiában dolgozott a misuratai Korf Engineering GmbH-nál, ahol ő vezette azt a gyáregységet, amelyben a nemzetközi csoport és a líbiai alkalmazottak együtt dolgoztak.

1991 és 1994 között Indiában és Nigériában dolgozott a Voest Alpine Industrial Services-nél. Feladata a helyi alkalmazottak képzése volt, hogy biztonságosan és jövedelmezően működtessék és üzemeltessék az acélolvasztó üzemet.

1995-ben került a Flextronics Internationalhoz (FI). A szingapúri székhelyű Flextronics vezető szerepet játszik az elektronikai gyártási szolgáltatások (EMS) területén, elsősorban a technológiai eljárásokkal foglalkozó cégek számára biztosít üzemeltetési szolgáltatásokat.

A 2004. pénzügyi évben teljesített 14,5 milliárd USD bevételével az egyik legnagyobb világszinten működő cég, 5 kontinens és 29 országában van jelen kiemelkedő szolgáltatási ágazataival: tervezés, technika, gyártás-termelés és logisztikai.

Devecz Miklós az évek során különféle beosztásokban dolgozott a cégnél.
1995 és 2000 között a Flextronics zalaegerszegi gyáregységének termelési igazgatója. 2000 és 2001 között a zalalövői gyáregység igazgatója. 2001 és 2003 között a magyarországi ipari parkok fejlesztési igazgatója volt.
Ezzel párhuzamosan 2002-től ő volt a Stratégiai Fejlesztések és Kormányzati Kapcsolatok Igazgatója Magyarországon. 2003-tól ő az Ipari Parkok (IP) európai fejlesztési igazgatója lett.
2004-től pedig a Flextronics európai stratégiai igazgatója, egyben az Európai Stratégiai Tervező Vezetőség (SSPG) tagja. Fő feladata a kínai stratégia vezetése volt világszinten.
A Flextronics Magyarországnak ugyanis sikerült szerződést kötnie olyan kínai cégekkel, akik az EU piacára termelnek hazákban.

A SSPG tagjaként feladata az együttműködés az európai vállalati és logisztikai csoporttal a különböző stratégiai ügyekben, különösen hangsúlyt fektetve az Corridor V  (TEN) és a kínai stratégia logisztikai előnyeire.

Devecz Miklós tevékenyégével igen sokat tett a város foglalkoztatási arányának javításáért és a multinacionális cég zalaegerszegi letelepítéséért és fejlesztéséért. Ugyanakkor a cég fejlesztésén túl elévülhetetlen érdemei vannak a város hírnevének öregbítésében, más városokkal és cégekkel való kapcsolatának fejlesztésében és a zalaegerszegi műszaki felsőoktatás meghonosításában is.

Ezen ismérvek alapján Devecz Miklós méltán kapta meg 2004-ben Zalaegerszeg Innovációs Díját.

Tartalom megosztása: