keresés a weboldalon

Dr. Buktáné Dr. Hetesi Magdolna

Zalaegerszeg címer
KitüntetettjeinkZalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2022

Dr. Buktáné Dr. Hetesi Magdolna

a Zala Megyei Egészségbiztosítási Pénztár főgyógyszerésze

Dr. Buktáné Dr. Hetési Magdolna Szegeden született, ahol általános iskolai tanulmányait végezte, majd a középiskolai érettségi vizsgát a szegedi Radnóti Miklós Gimnáziumban tette le. Ezt követően a Szegedi Orvostudományi Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán folytatta tanulmányait, majd első munkahelye a szegedi Közforgalmú Gyógyszertár volt.

Házasságkötés után orvos férjével mindketten Zalaegerszegen helyezkedtek el, ahol a zalaegerszegi Közforgalmú Gyógyszertárban vállalt állást. A későbbiekben 2 éven keresztül megbízásból Líbiában dolgozott.

Hosszú éveken keresztül a Zala Megyei Gyógyszertári Központ egyik közforgalmú gyógyszertárának vezető helyettese volt. Kiemelkedő munkájáért több alkalommal is kiváló dolgozó kitüntetésben részesítették. 1989-ben elnyerte a társadalombiztosítás, mai nevén Zala Megyei Egészségbiztosítási Pénztár főgyógyszerészi álláshelyét, ahol később osztályvezető, majd irodavezető lett, innen vonult nyugállományba is.

Szakmai munkáját több alkalommal állami kitüntetésekkel is elismerték, így birtokosa a Szent Kristóf éremnek és a Szent Kristóf plakettnek is.

Egész életében fontos volt számára, hogy másokon segítsen akár az elesetteken, vagy akinek valamilyen problémája volt. Aki valamilyen segítségre szorult az életben, próbált mindig a lehető legmegfelelőbb módon anyagi, lelki vagy bármilyen támogatást nyújtani számára. Ezeket a célokat szolgálja tulajdonképpen a mostani tevékenysége is.

Jelenleg is aktívan részt vesz a zalaegerszegi közéletben, tagja a Gyógyszerész Kamara Etikai Bizottságának, pénzügyi vezetőként tevékenykedik a Zalaegerszegi Katolikus Karitászban. Az aktuális társadalmi és gazdasági kérdések megoldásában is részt vállal, a Keresztyén Demokrata Szövetség és a CÖF oszlopos tagja. Zalaegerszeg értékeinek, hagyományainak, kulturális emlékeinek megőrzése érdekében civilszervezetekben is tevékenykedik.

2022-ben „Zalaegerszegért Díj”-ban részesült Zalaegerszegért és a város hírnevéért végzett és mai napig és végzendő alázatos munkájáért.

Képgaléria:

 

Videógaléria:

Tartalom megosztása: