keresés a weboldalon

Hartmann Miklós

Zalaegerszeg címer
KitüntetettjeinkZalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2022

Hartmann Miklós

Tiéd a Város egyesület korábbi elnöke, Gógánhegyi településrészi önkormányzat tagja

Hartmann Miklós, a Kereskedelmi és Iparkamara volt főtitkára, a Tiéd a Város Egyesület első elnöke, valamint a Gógán-hegyi településrészi önkormányzat tagja. A város civil életének aktív és meghatározó alakja, aki a város gazdasági életében és közéletében betöltött szerepe, valamint szakmai és irodalmi munkássága elismeréseként kapta meg 2022-ben a Zalaegerszegért díjat.

A díjazott 1996-ban jogi szakokleveles közgazdász végzettséget szerzett, a már meglévő pénzügyi-számviteli, illetve külkereskedelmi szak-üzemgazdász, valamint mérlegképes könyvelői képesítései mellé. A Zalaiparker Vállalatnál, mint áruház igazgató-helyettes vezetői gyakorlatot szerzett. A közigazgatásban, fogyasztóvédelmi szakterületen is eltöltött 9 évet. 1988-tól már a Magyar Gazdasági Kamara Zala megyei referense, majd 1992-től a Zala Megyei Kamara igazgatója lett. 1995-től pedig a közjogi Kereskedelmi és Iparkamara megalakulásakor megyei főtitkári feladatokkal bízták meg. Munkája során a vállalkozások működése, valamint a gazdaságszervezés területén szerzett nemzetközi tapasztalatokat és kapcsolatokat, amelyek egyaránt segítették a megye és a megyeszékhely fejlesztését.

1998-tól a közép és emelt szintű szakképzésben vállalt feladatot, főállásban gazdasági tárgyakat oktatott, minisztériumi megbízásból pedig vizsgaelnöki feladatokat is ellátott.

Ezen munkássága mellett 2011-es nyugdíjba vonulásáig egyéni vállalkozást is működtetett, amely üzleti tanácsadással, beruházásokkal, illetve vagyongazdálkodással foglalkozott.

Nyugdíjba vonulását követően is aktív szereplője és meghatározó alakja Zalaegerszeg város civil életének. 10 évig volt a megyei polgárőr szövetség gazdasági vezetője, nyugdíjas éveire pedig a lakókörnyezetében lévő polgárőr egyesület szervezője lett, ezzel segítve munkájukat. A saját településrészének, Gógán-hegynek önkormányzati elnökségében jelenleg is segíti a helyi fejlesztések megvalósulását, továbbá támogatja a nehéz sorsú tehetséges fiatalokat és a rászorulókat.

Politikai szerepvállalását illetően 2019 és 2022 között a Tiéd a Város Egyesület elnöke volt. A díjazottnak több nagysikerű kortörténeti könyve jelent meg, amely országszerte ismertté tette. Ezenfelül jelenleg is a József Attila Városi Könyvtár Olvasóinkért Könyvtári Alapítvány kuratóriumának elnöke, valamint tagja az Ókortudományi Társaságnak.

 

Képgaléria:

Videógaléria:

Tartalom megosztása: