keresés a weboldalon

Nyugdíjas Pedagógus Egyesület

Zalaegerszeg címer
KitüntetettjeinkZalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2022

Nyugdíjas Pedagógus Egyesület

Az egyesületet, amelynek célja Zalaegerszeg város nyugdíjas pedagógusai részére kulturális és szakmai programok szervezése 1976-ban Szeglet Lajos, az akkori Kilián, a mai Liszt-iskola igazgatója alapította az ott dolgozó pedagógusok bevonásával. A kirándulásaik alkalmával azonban másokat is invitálták maguk közé, így kezdett terjedni a kör, s nőtte ki magát az egész várost átfogó Nyugdíjas Pedagógus Egyesületté.

1996-tól Oroszy Zoltán vezetése idején aztán a nem pedagógusok (hozzátartozók, ismerősök) is csatlakozhattak a tagsághoz.

Az egyesületet 2012 óta Iványi Ildikó vezeti, szervezi havi 2 találkozójukat, ismeretterjesztő előadásaikat, egészségmegőrző programjaikat, karitatív tevékenységüket.

Az egyesület által szervezett Szabadegyetemből nőtte ki magát a mai Senior Akadémia, annak elődjének tekinthető. Az egyesület életét még mozgalmasabbá és színesebbé teszi amióta az Idősek hónapját ünneplik. Ennek szinte minden versenyén, programján képviseltetik magukat.

A Klub jelenleg körülbelül 80 tagot számlál, akik tartják a kapcsolatot, a közösséghez tartozással is őrizve aktivitásukat.

Az egyesület kiemelkedő, példamutató közösségi tevékenysége, valamint az idősek érdekében végzett több évtizedes munkája elismeréseként 2022-ben Zalaegerszegért díjban részesült.

Képgaléria:

Videógaléria:

Tartalom megosztása: