keresés a weboldalon

Halász Vincéné

Zalaegerszeg címer
KitüntetettjeinkZalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2018

Halász Vincéné

a Zalaegerszegi Szív- és Érbeteg Egyesület alelnöke

Halász Vincéné Vera 1945-ben született, három fiatalabb leánytestvére körül már gyermekkorában megtalálták a feladatok.

Férjével 2 gyermeket neveltek szeretetben, akik 3 csodálatos unokával ajándékozták meg.

Nyugdíjazását megelőzően 40 évet a Földhivatalban dolgozott.

A betegség viszonylag korán, 47 évesen elérte, 1992-ben szívinfarktust kapott, e sajnálatos betegség következtében került kapcsolatba az Egészségvédő klubbal, amely 1988-ban dr. Zörényi István, a Kardiológiai Osztály osztályvezető főorvosa kezdeményezésére Egészségvédő klubként jött létre.

1994-ben egyesületté alakult, 2002 óta közhasznú egyesületként működik.

2013-ban dr. Németh Barnabás, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kardiológus főorvosa vette át az egyesület elnökségét.

Dr. Zörényi István felkérésére bekapcsolódott a vezetőség munkájába, tevékenységével formálta az egyesület arculatát.

Az ő kezdeményezésére indult be az egészségvédő torna. Számos karitatív dologhoz megszólította a tagságot, fáradhatatlanul irányította és jelenleg is irányítja a pályázatokkal kapcsolatos teendőket.

Az Egyesület főbb tevékenységei körüli teendőket szem előtt tartva munkáját igazi hitvallásnak tekinti, megfogalmazása szerint:

„Egészségügyi felvilágosítás és nevelés. Egészséges táplálkozás elősegítése. Mozgás, fizikai aktivitás szervezése, lebonyolítása. Szenvedélyek, dohányzás, kávé- és alkoholfogyasztás befolyásolása. Rizikótényezők szűrése, ellenőrzése. Lelki egyensúly elősegítése. A jövőbe vetett hit és remény fenntartása.”

A társadalmi szerepvállalást is fontosnak tartja, az Egyesület dalköre és előadócsoportja az idősotthonok lakóinak több alkalommal szerzett örömteli perceket, szeretettel összeállított műsorunkon kívül kis ajándékkal is kedveskedtek, mely szintén Vera szervezésében valósult meg. Ő senkit nem küld el azzal, hogy nem tud neki segíteni, jó szóra, szeretetre, együttérzésre mindenhol szükség van. Olyan megoldásokon töri a fejét, amitől ez a világ egy kicsit jobb hely lesz mindenkinek.

Halász Vincéné 26 évnyi közösségért végzett önzetlen tevékenysége, illetve társadalmi szerepvállalása elismeréseként 2018-ban Zalaegerszegért díjat kapott.

Képgaléria:

Videógaléria:

Tartalom megosztása: