keresés a weboldalon

Tourinform Zalaegerszeg

Zalaegerszeg címer
KitüntetettjeinkZalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2018

Tourinform Zalaegerszeg

A Tourinform Zalaegerszeg irodája a város fogadószobája, több, mint 25 éve áll az érdeklődők szolgálatára. Az eltelt negyedszázad alatt az iroda dolgozói lokálpatrióta szellemmel mutatták be és népszerűsítették Zalaegerszeget, a megye székhelyét, valamint annak térségét.
Zalaegerszegen már az 1990-es évek közepén felismerték, hogy az ipar mellett a turizmusnak is fontos szerepet kell kapnia a település életében, ezért a város úgy döntött, hogy 1998 tavaszán csatlakozik az akkor már 6 éve működő országos Tourinform hálózathoz.

1998. június 15-én megnyílt a zalaegerszegi Tourinform iroda, melynek fenntartója Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata, szakmai irányítója pedig a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ, korábban: Magyar Turizmus Zrt.), amely közel 120 Tourinform iroda munkáját koordinálja.

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a 4 fő (irodavezető, turisztikai referens, illetve 2 fő marketing referens) foglalkoztatásán túl egy technikailag jól felszerelt, akadálymentes irodát biztosít a belvárosban, központi, könnyen megközelíthető helyen a Széchenyi tér 4-6. szám alatt, amely nagymértékben hozzájárul a kulturált vendégfogadáshoz.
Az önkormányzatnál a turisztikai és szervezési szakreferens is kellő hátteret biztosít az iroda sikeres munkájához. Ez elsősorban a közös marketingmunkában nyilvánul meg, úgy mint a kiadványcsaládok szerkesztése, a turisztikai honlap gondozása, illetve dekorációs anyagok, újságcikkek készítése.

A non-profit iroda fő feladata a turisták versenysemleges, naprakész, átfogó tájékoztatása a turisztikai látnivalókról, programokról, szolgáltatásokról, a működési terület megismertetése, jó hírének erősítése.
Az iroda népszerűsíti Zalaegerszeg idegenforgalomban érdekelt vállalkozóit is. Munkája során szoros kapcsolatot tart fenn a város turizmusban érdekelt szervezeteivel, intézményeivel és a Tourinform hálózat többi irodájával.
Az iroda terjeszti az ország és a térség kiadványait, ezzel is segítve a Magyarországon utazókat.
Marketingmunkáik közé tartozik a város turisztikai kiadványainak gondozása (írása, szerkesztése, aktualizálása, nyelvi változatainak elkészíttetése) a város turisztikai és szervezési szakreferensével közösen. Továbbá a város turisztikai honlapjának a zalaegerszegturizmus.hu oldal töltése, karbantartása, aktualizálása, mely 2015-ben az Év honlapja címet nyerte el, majd 2018 tavaszától megújult formában érhető el és a 2018-as MagyarországON turisztikai kommunikációs versenyen Arany minősítést kapott. Emellett kapcsolattartás a világhálón, Facebook oldal gondozása, online hirdetések kezelése, a programlehetőségek folyamatos gyűjtése, programfüzet szerkesztése, valamint szakmai témájú újságcikkek készítése.
Feladataik közé tartozik még a városimázs reklámokban való közreműködés, workshopokon, belföldi és külföldi turisztikai vásárokon, kitelepüléseken való részvétel, testvérvárosi megjelenések, illetve vásári dekorációs anyagok, plakátok, megállító táblák készíttetése.
Study tourokat szerveznek csoportoknak, újságíróknak, turisztikai szakembereknek, továbbá 2014 óta belvárosi sétákat is szerveznek, valamint kérdőíves felméréseket végeznek.
Munkájuk része az MTÜ kampányaiban való részvétel, illetve ezek elősegítése, mint például: Virágos Magyarország, Torkos Csütörtök, különböző tematikus évek.

A Tourinform iroda társadalmi munkái

Országos szervezeti tagság: az iroda minden munkatársa tagja a Tourinform Szövetségnek, amely a Tourinform irodák érdekképviseleti szerve.
2004 novemberétől a zalaegerszegi Tourinform iroda vezetője társadalmi munkában látja el a nyugat-dunántúli régiós elnöki tisztséget.
Helyi szervezeti tagság: A Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesületet 2011-ben 15 tag alapította, mely mára 31 tagot számlál.
Az egyesület célja a magán és közszféra partnerségén, közös érdekeltségén alapuló turizmusfejlesztés. Az egyesület alapító tagjai között a turizmusban érdekelt vállalkozók és magánszemélyek mellett megtalálható Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Tourinform Zalaegerszeg is.
Az egyesület hivatalos székhelye a Tourinform iroda, mely egyben szakmai és adminisztrációs hátteret is biztosít a működéshez.

Szakmai díjak, elismerések:
A Tourinform iroda munkatársai folyamatosan dolgoznak azért, hogy rendhagyó ötletekkel, különleges marketing megoldásokkal hívják fel városunk turisztikai értékeire a figyelmet. Ezek közül a szakmai és kommunikációs versenyeken, megmérettetéseken többet is díjaztak, munkájukkal kiérdemeltek több szakmai elismerést is:
• A Zalaegerszeg titkai – Városkalauz a múlt tükrében c. prospektus a Turizmus Trend „Iránytű 2016” kommunikációs versenyén településmarketing kategóriában oklevelet kapott, valamint különdíjban is részesült a minőségi tartalomért.
• Az iroda a zalaegerszegi színezővel az „Iránytű 2017” versenyen településmarketing kategóriában bronz minősítést nyert.
• A Tourinform iroda alapításának 20. évfordulóján, 2018-ban Zalaegerszegért díjban részesült.
• A Városmarketing Iroda és a Tourinform iroda együttműködésének köszönhetően megújult formában érhető el a www.zalaegerszegturizmus.hu weboldal, mely a 2018-as MagyarországON turisztikai kommunikációs versenyen Arany minősítést kapott.
• 2020-ban a Tourinform iroda gondozásában megjelent kisiskolásoknak szóló zalaegerszegi foglalkoztató füzet, valamint a szabadulószobák mintájára készült városfelfedező kalandjátékok, Belvárosi nyomozás – A szobor titka és Állati nyomozás címmel érdemelték ki a Magyar Marketing Szövetség Városmarketing Gyémántdíját.
• 2023-ban szintén Városmarketing Gyémántdíjban részesült a Tourinform iroda. Ez alkalommal a nagy népszerűségnek örvendő ZEGtivity társasjátékukat díjazták.
• 2023 decemberében az iroda vezetője Kőrösi Csoma Sándor Nagydíjat vehetett át, mely a turisztikai szakma legmagasabb állami elismerése.

A zalaegerszegi Tourinform iroda kollektívája mindig is a turisták színvonalas kiszolgálására helyezte a legfőbb hangsúlyt, mint azt az elmúlt évek szakmai eredményei is bizonyítják. Minden tudásukkal arra törekednek, hogy az irodához forduló turistákat és városlakókat megfelelően tájékoztassák Zalaegerszeg, Zala vármegye és az ország turisztikai értékeiről. Ezt az ars-poétikát a jövőben is folytatni kívánják.

Képgaléria:

Tartalom megosztása: