keresés a weboldalon

Herbert Ferenc

Zalaegerszeg címer
KitüntetettjeinkZalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2018

Herbert Ferenc

építész

Herbert Ferenc 1956. február 21-én született Mosonmagyaróváron.

Az általános iskolát Lentiben, a középiskolát Zalaegerszegen végezte, 1974-ben érettségizett a Dimitrov Építőipari Szakközépiskolában. Ugyanebben az évben felvételt nyert a pécsi Pollack Mihály Műszaki Főiskola Építőipari Karára, ahol 1977-ben szerzett magasépítő üzemmérnöki oklevelet.

A Zala Megyei Tanácsi Építőipari Vállalatnál kezdett el dolgozni: 3 évig Zalaegerszegen volt technikus, illetve művezető, ezután 2 évig Lentiben építésvezető, 1982-től 1987-ig pedig ismét Zalaegerszegen főelőadó, majd osztályvezető.

Közben 1979 és 1980 között Lentiben teljesítette sorkatonai szolgálatát.

1987 és 1991 között a Zalaegerszegi Ingatlankezelő és a közvetítő Vállalat műszaki igazgatóhelyettese. Ekkor – pályázat útján – visszatért előző munkahelyére, ahol 1994-ig műszaki és termelési igazgatóhelyettesi beosztásban dolgozott.

1994-től a Tanácsi Építőipari Vállalatból alakult Egerszegi Tanép Építőipari Kft. ügyvezető igazgatója volt. Főállása mellett 1982-től 1990-ig saját tervezőcéget is működtetett.

1983 és 1985 között a Szervezési, Vezetési Tudományos Társaság városi elnökségének, 1995-től az Ipari és Kereskedelmi Kamara Településfejlesztési Bizottságának és a Zala Megyei Önkormányzat nemzetközi kapcsolatok bizottságának a tagja.

Két gyermek édesapja. Kiválóan beszél és nyelvvizsgája van német és horvát nyelvből, de társalgási szinten beszél angolul és oroszul is.

Már 1990-től külső szakértőként tagja volt az önkormányzat Városüzemeltetési Bizottságának. Az 1994. évi országgyűlési választásokon Zalaegerszeg 1. számú választókerületében egyéni képviselői mandátumot szerzett. Több zalai képviselőtársával sikeresen lobbizott a szlovén vasútvonal Zalaegerszegen keresztül történő megvalósításáért.

2002-től önkormányzati képviselő, illetve a város nemzetközi kapcsolataival és az európai integrációs ügyekkel foglalkozó szakbizottságának elnöke lett.

Nem volt ismeretlen ez a munka számára, hiszen mint országgyűlési képviselő, 1995 és 1998 között tagja volt az Orbán Viktor vezette parlamenti európai integrációs bizottságnak. Az ott szerzett tapasztalatokat jól tudta hasznosítani.

A Műszaki Bizottság tagjaként szakmai tudásával és tapasztalatával segítette és segíti a városrendezési tervek, az építési szabályzatok elkészítését, módosítását.

A zalaegerszegi lakosoknak mindig szívesen segített az építési engedélyek, változtatások intézésében. Több városi intézmény felújításában és tervezésében is közreműködött.

Jelenleg is sikeres a vállalkozása, ahol tervezői tevékenységet folytat. A városban folyó építkezéseken, beszállítóként is fontos tényező lett a vállalkozása.

A műszaki ellenőri névjegyzékben is szerepel, ezzel is elismerve szakmai hozzáértését, felkészültségét.

Aktív szerepet vállalt Zalaegerszeg testvérvárosi kapcsolatainak erősítéséért. Sportversenyeket szervezett a Marl-Zalaegerszeg Testvérvárosi Egyesület tagjainak és többször járt Kusel testvérvárosban is.

Herbert Ferenc több évtizedes tevékenységével elősegítette városunk fejlődését, jó hírének növelését.

A zalaegerszegi önkormányzatnál végzett tevékenységéért, szakmai munkájáért, illetve országgyűlési képviselőként a város fejlődéséért tett erőfeszítéseiért 2018-ban Zalaegerszegért díjat kapott.

Képgaléria:

Videógaléria:

Tartalom megosztása: