keresés a weboldalon

Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület

Zalaegerszeg címer
KitüntetettjeinkZalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2018

Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület

A 2014-ben alakult egyesület a zalai vonatkozású honvédzászlóaljak emlékének ápolását, a honvédekhez kötődő hagyományok megőrzését vallja céljának.

Az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc zalai eseményeinek megjelenítése, színvonalas bemutatása immár több éve számos zalaegerszegi rendezvény elmaradhatatlan programeleme.
Az elesett hősök, katonák sírjainak, magyar történelmi emlékhelyek, hősi emlékművek felkutatása, karbantartása szintén fontos feladat az egyesület tagjai számára.

A Zala megyében élő, a magyar katonai hagyományőrzés ügyéért tenni akarók megszólítása és összefogása meghatározó a Zalai 47. Honvédzászlóalj életében.
Tevékenységük túlmutat az ország határain is, hiszen az elszakított területen élő nemzettársakkal való kapcsolattartás kiemelt szerepet tölt be az egyesület mindennapjaiban.
Az ifjak hazafias, erkölcsi nevelését, hazaszeretetük, történelmi tudatuk elmélyítését szem előtt tartják, soraikban büszkén jelennek meg fiatal honvédek is.

Zalaegerszeg város közéletében betöltött közösségformáló szerepéért, a zalai megyeszékhely kulturális rendezvényeinek, eseményeinek színesítéséért az egyesület méltó a Zalaegerszegért díj adományozására.

Képgaléria:

Videógaléria:

Zalaegerszegért-díj:

 

Tartalom megosztása: