keresés a weboldalon

MOL Nyrt. Zalai Finomító

Zalaegerszeg címer
Kitüntetettjeink„Zalaegerszeg Innovációs Díja” kitüntetésben részesültek

MOL Nyrt. Zalai Finomító

A MOL Zalai Finomítója 2017-ben ünnepelte 65 éves jubileumát.

Bár a vállalat a kezdetek óta jókora változáson ment keresztül, a korábban és a jelenleg itt dolgozó szakembereknek, a cég szemléletének köszönhetően mindig is a piac egyik meghatározó szereplője volt. A zalai csapat szakmai tudását igazolja, hogy 2012-ben gumibitument gyártó üzem építését kezdték meg Zalaegerszegen.

 

A MOL a Pannon Egyetemmel közösen fejlesztette ki az újrahasználat és -hasznosítási elv jegyében a bitumenből és használt gumiabroncsokból származó őrleményből készült anyagot, amelyet már 2004-ben ki is próbáltak Zalaegerszeg egyik utcáján.

A környezetbarát útépítési kötőanyag 2008-ban közlekedésépítési célú felhasználásra Építőipari Műszaki Engedélyt kapott, majd 2009-ben szabadalmi oltalmat is nyert, így a zalaegerszegi északi tehermentesítő út építéséhez már az újonnan kifejlesztett, hosszabb élettartamú, alacsonyabb  fenntartási költségű anyagot használták fel.

Az innovatív termékre kiváló tulajdonságai miatt jelentős kereslet mutatkozik.

A MOL Zalai Finomítója meghatározó szerepet tölt be Zalaegerszeg életében, több mint száz munkavállalónak biztosít munkalehetőséget, legújabb technológiák, innovatív eljárások alkalmazása révén fejleszti, tökéletesíti termékeit.

Ezen eredmények tükrében a cég méltán kapta meg 2018-ban Zalaegerszeg város Innovációs díját.

Tartalom megosztása: