keresés a weboldalon

Dr. Németh Árpád

Zalaegerszeg címer
Zalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2011

Dr. Németh Árpád

Dr. Németh Árpád 1951. június 30-án született Csesztregen.

1975-ben a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karának gépgyártástechnológia szakán szerzett okleveles gépészmérnöki, majd két esztendő múlva ugyanitt mérnöktanári diplomát. 1985-ben doktorált.
Azok közé a kiváló és elhivatott szakemberek közé tartozik, akik egész pályafutásukat a magyar felsőoktatás fejlődésének szentelték. Mindvégig hű maradt egyetemi alma materéhez, melynek oktatója is volt.
2002-től az intézmény Zalaegerszegi Képzési Központjának tanára, majd vezetője volt, valamint a BME és a Nyugat-Magyarországi Egyetem megbízottjaként, képzési igazgatóként is tevékenykedett.

A szakterületébe tartozó tárgyak oktatása mellett számos publikáció, egyetemi jegyzet, tanulmánykötet szerzője, valamint szakmai konferenciák előadója.
Fő szervezője volt 1985-2002 között a BME orosz nyelvű robottechnikai képzésének, 2002 óta pedig a zalaegerszegi mechatronikai mérnökképzésnek.
Mindig fontosnak tartotta saját tudása folyamatos bővítését is, az elmúlt évtizedekben több tanulmányúton vett részt Oroszországban, Finnországban és az Egyesült Államokban.

Felsőoktatási képzési igazgatóként, a Pannon Fejlesztési Alapítvány kuratóriumi tagjaként és az UNIFÓRUM Együttműködés a Nyugat-Dunántúl Felsőoktatásáért Egyesület tagjaként is kiemelten törekedett a helyi vállalatokkal, vállalkozásokkal való szoros együttműködés kialakítására. Ez jelentős szerepet játszott abban, hogy a képzési központ hallgatói korszerű, piacképes tudással léphetnek a munka világába.

A megyeszékhelyi műszaki felsőoktatás meghatározó alakja, a mechatronikai képzés fő szervezője dr. Németh Árpád, a zalaegerszegi képzési központ egykori igazgatója, akinek kiemelkedő szerepe volt abban, hogy korszerű tudást szerezhetnek az intézmény hallgatói. Mindezek alapján Dr. Németh Árpád méltán kaphatta meg 2011-ben a Zalaegerszegért díjat.

Képgaléria:

Videógaléria:

Tartalom megosztása: