keresés a weboldalon

Id. Balaicz Zoltán

Zalaegerszeg címer
Zalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2011

Id. Balaicz Zoltán

Balaicz Zoltán 1948. október 30-án született Zalaegerszegen.

A Ganz Ábrahám Gépipari Technikumban szerzett érettségi bizonyítványt, majd újságíró iskolai felsőfokú képzésben vett részt Budapesten.

Katonai szolgálata utána a Ganz gyárban dolgozott minőségi ellenőrként, majd ifjúsági és kulturális szervezői feladatokat látott el az MMIK-ban és a VMK-ban.

1985-ben részt vett a Zalaegerszegi Városi Televízió megalapításában, melynek 2000-ig főszerkesztője volt.
Ezen idő alatt a semmiből létrejött a város saját televíziója, amely számos szakmai elismerést kapott. A VMK-ból átköltözött a mai Kossuth utcai stúdióba, műsorai megörökítették a város politikai, kulturális és sport életét, műsorait átvették regionális és országos adók és jelentős technikai fejlesztés történt, a beszerzett eszközök jó részét még ma is használja a televízió.

2000-ben megalapította a Zaláért Egyesület TV Stúdióját, amely a mai napig készíti a Zala Megyei Önkormányzat televíziós műsorát, a Zalai Krónikát (ennek főszerkesztője id. Balaicz Zoltán) és ugyancsak 2000 óta a mai napig a Hévízi Városi Televízió főszerkesztői feladatait is ellátja.

2009-ben a Zala Megyei Önkormányzat neki ítélte Zala megye Sajtódíját.
A 2011 nyarán nyugdíjba vonuló idősebb Balaicz Zoltán az egerszegi és megyei televíziós újságírásban eltöltött több évtizedes munkája elismeréseként 2011-ben Zalaegerszegért díjat kapott.

Id. Balaicz Zoltán 2017-ben újabb rangos elismerést, Prima különdíjat kapott, amelyet a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Zala megyei díjátadó gálaestjén adtak át neki. A szövetség ezzel a különdíjjal jutalmazta a televíziós újságírót, a Zalaegerszegi Városi Televízió 1985-ös alapítóját, elismerve az elmúlt 32 éves televíziós szakmai munkáját.

Fia ugyancsak részt vesz a zalaegerszegi közéletben, ifj. Balaicz Zoltán 2014 óta Zalaegerszeg polgármestere.

Képgaléria:

Videógaléria:

Tartalom megosztása: