keresés a weboldalon

Zalaispa Zrt.

Zalaegerszeg címer
Kitüntetettjeink„Kultúra mecénása díj” kitüntetésben részesültek

Zalaispa Zrt.

A ZALAISPA Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Zrt. 2008-ban alakult azzal a céllal, hogy a Nyugat-Balaton és a Zala völgye regionális hulladékgazdálkodási projektben a létesítmények, az eszközök üzemeltetését és vagyonkezelését saját tulajdonú cég végezze.

A Nonprofit Zrt. 2011-ben kezdte meg a lakossági kommunális hulladék gyűjtését, majd fokozatosan épített ki piacot a gazdasági szektorban, biztosítva a színvonalas, EU normáknak is megfelelő teljes hulladékgazdálkodást.

A lom és a szelektív hulladék gyűjtését is elvégzi. Nemrégiben új válogatócsarnok épült modern berendezésekkel felszerelve, 909 millió forintos ráfordítással, emellett 720 m2-es tárolócsarnok is épült 284 millió forint összegből, továbbá megvalósult a két hektáros hulladéklerakó bővítése 675 millió forintból.

A sorozatos fejlesztések eredményeként az automatikus hulladékválogató rendszer kiváltja, illetve kiegészíti a korábbi kézi válogatókat, a rendszer 2,5 tonna hulladék feldolgozására képes.

A cég az elmúlt években komoly támogatóként szerepelt az egészségügy és a nem látványsportok területén, majd bővítve szponzorációs körét, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ és a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem zenei rendezvényeinek támogatásával is hozzájárult ahhoz, hogy a közművelődési intézmények több sikeres zenei rendezvényt is meg tudjanak valósítani a koncertlátogatók megelégedésére.

A vállalat ezen tevékenysége elismeréseként méltán kapta meg 2023-ban a Kultúra Mecénása Díjat.

 

Képgaléria:

Tartalom megosztása: