keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2012 május 30 - szerda

Osztálykiránduláson az adys 3.a osztály (Diákújság pályázat)

Ebben az évben az osztály Szombathely nevezetességeivel ismerkedett az osztálykiránduláson.
bővebben
2012 május 30 - szerda

Hajrá Ady, kalandokra fel 2.b! (Diákújság pályázat)

Egy májusi reggel vonatra szálltunk, felfedezni Szombathely városát.
bővebben
2012 május 30 - szerda

Adysok Rádiházán (Diákújság pályázat)

Május 8-án reggel indultunk kirándulni az osztállyal. Vonattal utaztunk Rádiházára.
bővebben
2012 május 30 - szerda

Felújították a tanműhelyt (Videó)

Felújított tanműhelyt avattak kedden a Deák-Széchenyi Szakközépiskolában, ahol az elektrotechnika-elektronika szakmacsoportba tartozó tanulókat oktatják. A korszerűsítésben részt vettek villanyszerelő, az erősáramú elektrotechnikus, a festő, valamint a faipari szakképzésben részt vevő diákok és oktatót.
bővebben
2012 május 29 - kedd

A legkitartóbb petőfisek (Diákújság pályázat)

Ismét iskolánk atlétái állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára a „Ki a leggyorsabb, legkitartóbb…” versenyen. 22 versenyző állt a 800 méteres síkfutás rajtjához és az első négy helyezett a Petőfi iskolából került ki.
bővebben
2012 május 29 - kedd

SuliTV a Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskolában (Videó)

Tekintse meg a Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskolában működő SuliTV 2012. májusi adását.
bővebben
2012 május 29 - kedd

Horvát-Magyar Családi Pünkösd

A családi programok hétfőn a Magyar- Horvát Családi Pünkösddel folytatódtak Zalaegerszegen. Hagyományőrző népdalkörök, zalai és horvát kézművesek, pünkösdi király család választás várta a látogatókat.
bővebben
2012 május 29 - kedd

Kirándultunk (Diákújság pályázat)

Egész héten a csütörtöki kirándulásra készültünk. Izgultunk, hogy jó idő lesz-e. Szerencsére napsütésre ébredtünk. Ennek nagyon örültünk. Busszal utaztunk.
bővebben
2012 május 29 - kedd

Botfai pünkösd

Kétnapos programmal ünnepelték Pünkösdöt és a gyereknapot Botfán. A kastélyparkban kulturális műsorok szórakoztatták a városrész lakóit, a Közösségi Ház mögötti téren pedig a fakanalak mesterei főzőversenyen mérték össze tudományukat.
bővebben
2012 május 29 - kedd

Belvárosi Gyereknap (Videó)

Rajzfilmek és szabadtéri programok várták a zalaegerszegi Belvárosi Gyereknap és Rajzfilmünnep résztvevőit, emellett Egyedi Kézműves Termékek III. Zalai Vására kínálatából válogathattak az érdeklődők.
bővebben
2012 május 29 - kedd

Hősök Napja

A háborúkban elesett magyar katonákról emlékeztek meg vasárnap a Hősök Kertjében.
bővebben
2012 május 29 - kedd

Nightball

Egyedülálló utcai kosárlabda fesztivált rendeztek a hétvégén Zalaegerszegen. Magyarországon ugyanis első alkalommal egészen éjszakába nyúlóan zajlottak a küzdelmek a Decathlon Nightball elnevezésű viadalon.
bővebben
2012 május 29 - kedd

Megnyílt a Göcsej büfé (Videó)

Helyi termékek büféje nyílt a Balatoni úton. A boltban helyi termékeket vásárolhatnak az érdeklődők. Az ünnepélyes megnyitón többek között fellépett Laci betyár is.
bővebben
2012 május 29 - kedd

Lelki nap a Mindszenty gimnazistáinak (Diákújság pályázat)

2012. április 3-án a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban egy előadást hallhattunk az iskolánk kápolnájában. A program lelki nap keretében lett megszervezve. Délelőtt zajlott az elmélkedés, évfolyamonként követtük egymást, s vettünk részt a lelki elmélyülésen.
bővebben
2012 május 29 - kedd

Véleményem a mezőgazdaság fontosságáról (Diákújság pályázat)

Meglátásom szerint kiemelten fontos a mezőgazdaság számunkra. Meglepő módon vannak a társadalomnak vannak olyan csoportjai, melyek a mezőgazdaságot elhanyagolható és elavult ágazatnak tekintik, így a fejlesztésére szánt összegeket átcsoportosítanák más területekre, pl. az elektronikai ipar fejlesztésére.
bővebben
2012 május 29 - kedd

KIDS országos tornaverseny Celldömölkön (Diákújság pályázat)

2012. április 21-én került megrendezésre Celldömölkön a katolikus iskolák országos versenye a torna szakágban. Csapatunkat Kövesdiné Kapitár Anikó Tanárnő vezette, akivel elszántan készültünk az elmúlt egy évben erre a megmérettetésre.
bővebben
2012 május 29 - kedd

Elmélkedésem az utolsó ítéletről (Diákújság pályázat)

Az utolsó ítélet című bibliai rész Máté evangéliumában található, megjövendöli, hogy egy nap Jézus eljön angyalai kíséretével, és helyet foglal trónján.
bővebben
2012 május 29 - kedd

Szertorna a Mindszentyben (Diákújság pályázat)

Iskolánkban a kosárlabda, a foci és a többi szabadidős sport űzése mellett szertornára is van lehetőségük a diákoknak, alsósoknak, felsősöknek, sőt a gimiseknek is.
bővebben
2012 május 29 - kedd

2012 az új evangelizáció éve (Diákújság pályázat)

2012. január elsejétől kezdődően az új evangelizáció évét hirdette meg egyházmegyénkben dr. Veres András szombathelyi megyéspüspök. A felszínessé, külsőségessé vált vallásgyakorlást kívánja az Egyház ezáltal is mélyebbé, krisztusivá változtatni. A hitnek át kell hatnia a keresztény ember egész életét, minden percét.
bővebben
2012 május 29 - kedd

Szabad-e szembeszegülni Isten akaratával? (Diákújság pályázat)

A Biblia hitéleti és irodalmi műként is kiemelkedő a valaha volt műveket figyelembe véve. A Biblia azon könyvek gyűjteménye, amit a kereszténység Istentől sugalmazottnak fogad el. A Biblia két fő részből áll. Az egyik az Ószövetség a másik pedig az Újszövetség. A következőkben az Ószövetség egyik történetéről fejtem ki a gondolataimat.
bővebben
2012 május 29 - kedd

A szombathelyi egyházmegyei íráspályázat és hittanverseny díjátadó ünnepsége (Diákújság pályázat)

A szombathelyi egyházmegyében irodalmi pályázatot hirdettek ,,Hitünk és életünk” címmel. Illés Csaba tanár úr említette a lehetőséget, és mi az osztályból többen is éltünk vele. Elkészítettük a pályamunkákat, s elküldtük Szombathelyre.
bővebben
2012 május 29 - kedd

Szomorú szerelem (Diákújság pályázat)

Juni Kitti, a Mindszenty József Gimnázium 10. b osztályos tanulója a Szomorú szerelem című versével nevezett a Diákújság pályázatra.
bővebben
2012 május 29 - kedd

Az élet-sakk (Diákújság pályázat)

Sosem voltam jó sakkozó, még csak a taktikám sem volt profi. Az egész életem egy sakkjátszma, és éppen vesztésre álltam.
bővebben
2012 május 29 - kedd

Egy kedves délután - "Zúzz velünk"-koncert (Diákújság pályázat)

Polgáravató napján a tanárokra várva a portán szórólapokat nézegettünk, és a kezünkbe akadt a „Zúzz velünk” programlistája, amiben a Flextronics meghirdetett egy versenyt, és a nyertesek egy VIP-jeggyel gazdagodva beléphettek a péntek délután megszervezett koncertre, ahol fellépett Brasch Bence, Flour, Vastag Csaba és Lola. Meri egyből meg is akarta fűzni a Vikit, hogy menjenek el a koncertre, mert mindenáron akart egy autógrammot szerezni Bencétől, de a többiektől is. Viszont volt egy icike-picike kis bökkenő, hogy a Viki nem szeretett volna eljönni, mert nem kedvelte az énekesek zenéjét. Sikerült mégiscsak rászednem csütörtök este egy ördögi tervvel, amiben azt gondoltam el, hogy hogyan is juthatnánk be.
bővebben
2012 május 25 - péntek

I. Egerszegi Eperfesztivál

Zamatos helyben termelt eprekből, epres süteményekből, sőt még eperborból is kóstolhattak a Zalaegerszegi piac vásárlói.
bővebben
2012 május 24 - csütörtök

Petőfis üzenet Törökországból (Diákújság pályázat)

Nagy szerencse ért bennünket, mert elutazhattunk Törökországba, egy ottani iskolával való kapcsolat miatt. Nagyon nagy örömmel fogadtak bennünket. Első osztályú szállásunk van a Török Riviérán. Ezt a levelet is onnan írjuk. Az ellátásunk is nagyszerű, vendéglátóink mindent megtesznek azért, hogy jól érezzük magunkat. Az ételspecialitásokkal is lassan megbarátkozunk.
bővebben
2012 május 24 - csütörtök

Vendégszereplés Gorziában (Diákújság pályázat)

Már 21 éves zenetagozatunk cserekapcsolata az olaszországi ASCOLI iskolával.
bővebben
2012 május 24 - csütörtök

Osztálykirándulás Szentgyörgyvölgyön (Diákújság pályázat)

Borult idővel kezdődött a kirándulás az Őrségben, de az osztály hamar feltalálta magát. A fiúkat még az eső sem tartotta vissza egy kis focizástól. A rossz idő sajnos egész délután kitartott, de a bátrabbak a kinti medencébe is belemerészkedtek.
bővebben
2012 május 24 - csütörtök

Adysok hangulatos pécsi osztálykirándulása (Diákújság pályázat)

2012. május 8-án az Ady Iskola 8. c osztálya kétnapos osztálykirándulásra indult Pécsre. A várost autóbusszal kerestük fel. Reggel hat órakor már az iskola előtt gyülekeztünk és izgatottan vártuk, hogy elinduljunk. Amikor az autóbusz megérkezett, a bőröndök bepakolása után beszálltunk, és elfoglaltuk az előre megbeszélt helyünket. Szokás szerint leghátul ült a nagy lánycsapat, középen a fiúk, elöl pedig a kis lánycsapat és a két kísérő tanár, Klári néni és Misi bácsi. Elindultunk. Az út kb. három órás volt, és útközben megálltunk Szigetvárnál, hogy megnézzük a magyar-török emlékparkot.
bővebben
2012 május 24 - csütörtök

Hurrá, kirándulunk! (Diákújság pályázat)

Május 8-án reggel fél 7-kor elindult a buszunk Ajkára, osztálykirándulásunk első napjának első állomására. Az út hosszú volt, de megérte, hiszen Ajkán az üveggyárba látogattunk el. Mindenki kapott egy ajándék üvegpoharat, utána pedig beengedtek minket a gyárrészlegbe. Láthattuk, hogyan fújják az üveget, hogyan vágják formára, csiszolják le a felesleget és hogyan alakul ki az az üvegtermék, amit mi megveszünk.
bővebben