keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2012 március 20 - kedd

Matekverseny a Petőfiben (Diákújság pályázat)

Márciusban ismét megrendezésre kerültek a Petőfi napok keretében a tantárgyi versenyek. Én a hatodik osztályos matekversenyen indultam.
bővebben
2012 március 20 - kedd

Tudatos fogyasztók lesznek (Videó)

Tudatos fogyasztó leszek címmel vetélkedőt szervezett a TESZ Zala Megyei Szervezete. A megmérettetésen, – amely szorosan kapcsolódik a Fogyasztóvédelmi Világnaphoz -, 10 középiskola 22 csapata vett részt.
bővebben
2012 március 20 - kedd

Zalaegerszegiek Erdélyben a Nemzeti Ünnepen

2009-ben jött létre testvériskolai kapcsolat a zalaegerszegi összevont Deák Ferenc és Széchenyi István Szakközépiskola és az erdélyi Baróton működő Baróti Szabó Dávid Iskolaközpont között.
bővebben
2012 március 20 - kedd

Március 15-i ünnepi műsor a ZTV-n

A március 15-i városi ünnepségről hosszabb összeállítást láthatnak csütörtökön este 18 óra 30 perctől a Zalaegerszegi Televízióban. Tartsanak velünk!
bővebben
2012 március 20 - kedd

Március 15-i ünnepség Zalaegerszegen (Videó)

A Deák Ferenc és a Csány László téren emlékeztek meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharcról március 15-én Zalaegerszegen. Az ünnepségen részt vett V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár, aki beszédében kiemelte ma is létezik megkülönböztetés és népek fölötti hatalom.
bővebben
2012 március 19 - hétfő

Fiatal Közgazdászok Országos Találkozója a BGF Gazdálkodási Karán (Videó)

Magyarország pénzügyi stabilitása európai érdek, senki nem akarja az országot megroppantani vagy tönkretenni – jelentette ki Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács és a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke szombaton Zalaegerszegen, a BGF Gazdálkodási Karán. Itt rendezték meg fiatal közgazdászok 32. országos találkozóját, amelyre 120 hallgató érkezett az ország minden pontjáról. A fiatal közgazdászok a tudományág vezető elméleti és gyakorlati művelőitől, bankszakemberektől hallhattak előadásokat.
bővebben
2012 március 19 - hétfő

120 éve született Mindszenty József bíboros (Diákújság pályázat)

Mindszenty József, eredeti nevén Pehm József 1892. március 29-én született a Vas vármegyei Csehimindszenten. Esztergom érsekeként, Magyarország utolsó hercegprímásaként, bíborosként vált a 20. század egyik legismertebb alakjává.
bővebben
2012 március 19 - hétfő

Mindszenty József Emlékév - 2012 (Diákújság pályázat)

Valaha ezen a helyen élt egy ember, iskolánk névadója, akinek ebben az évben ünneplik meg születésének 120. évfordulóját, melyre gazdag programokkal emlékezik a Mindszenty iskola. 2012. március 29-én az iskolakápolna folyosóján Mindszenty emlékkiállítás nyílik, melyet Gyutai Csaba zalaegerszegi polgármester nyit meg. Március 30-án püspöki emlékmise lesz a Mária Magdolna Plébániatemplomban, ahova az iskolából vonulunk körmenetben, 120 ministránssal. Délután pedig emlékkonferenciát rendez iskolánk neves előadók részvételével.
bővebben
2012 március 19 - hétfő

A petőfis március 15-ei megemlékezés előkészületei (Diákújság pályázat)

Mint minden évben idén is műsort rendezünk március 15-e alkalmából. Az ünnepségen a hagyományokhoz híven együtt szerepelnek az alsós és a felsős diákok. A 3.a, 7.c, 6.b és 8.b osztályból kerülnek ki a szereplők. A felkészülés időpontjait nem könnyű összehangolni a kicsik és a nagyok különböző időbeosztása miatt.
bővebben
2012 március 14 - szerda

Sajtóreggelit tartott a város vezetése (Videó)

Elégedett a város a sajtó munkájával. Mindezt ma azon a sajtóreggelin mondta a polgármester ahol vendégül látta a megye írott és elektronikus médiumainak munkatársait. Mint hangsúlyozta, az 1848-ban megfogalmazott 12 pontból az első a sajtó szabadsága volt, így azóta március 15-én, ezt is meg kell ünnepelni.
bővebben
2012 március 14 - szerda

Munkarend-változás

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Zalaegerszeg MJV Polgármesteri Hivatalában a munkarend az alábbiak szerint alakul:
bővebben
2012 március 14 - szerda

Képviselői fogadóóra

Pintérné Kálmán Marianna önkormányzati képviselő márciusi fogadóóráját 2012. március 22-én (csütörtökön) 15.00-17.00 óra között tartja a Zalaegerszeg, Petőfi út 17. szám alatti Jobbik irodán.
bővebben
2012 március 14 - szerda

Önkéntesek jelentkezését várja a Zalai Mentálhigiénés Egyesület

A Zalai Mentálhigiénés Egyesület önkénteseket keres telefonos lelkisegély-szolgálata számára.
bővebben
2012 március 14 - szerda

Üzlethelyiség kiadó

A Zalaegerszegi Vásárcsarnok I. emeletén 41 m²-es helyiség (25 m² üzlet és 16 m² raktár) KIADÓ.
bővebben
2012 március 14 - szerda

Állatok eladók

A zalaegerszegi Páterdombi Szakképző Iskola értékesítésre kínálja az alábbi állatokat: 2 db hátasló, 2 db póniló, 17 db malac, 3 db koca és 7 db juh.
bővebben
2012 március 14 - szerda

Mindszentys diáklány sikere sakkversenyen (Diákújság pályázat)

2012. március 03-án rendezték meg a II. Tófej Kupa Sakkversenyt, mely a sakkjáték népszerűsítését célozta meg a Válicka-völgye kistérségben élő emberek számára. A megmérettetésre négy kategóriában nevezhettek a sakkozni szeretők (felnőttek/14 éven felüliek, általános iskola felső tagozatos fiúk, általános iskola alsó tagozatos fiúk, általános iskolás lányok).
bővebben
2012 március 14 - szerda

Sajtófotó kiállítás a Petőfiben (Diákújság pályázat)

Ebben az évben második alkalommal érkezett a Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Petőfi Sándor Székhelyiskolájába a zalaegerszegi Sajtófotó Kiállításból egy válogatás. A teljes anyag a Hevesi Sándor Színházban volt megtekinthető az elmúlt hónapban.
bővebben
2012 március 14 - szerda

Döntés után a ZTV-n (Videó)

Dékány Endre (Fidesz) és Kiss Ferenc (MSZP) volt a Zalaegerszegi Televízió Döntés után című műsorának vendége.
bővebben
2012 március 13 - kedd

Diák-klubot avattak a főiskolai campuson (Videó)

„Házon belüli” diáktanyát avattak hétfőn a zalaegerszegi campuson – azzal a céllal, hogy még jobban felpezsdítsék a város diákéletét. Zalaegerszegen 1500 főiskolás diák tanul – az új klub nekik nyújt közösségi és kikapcsolódási lehetőségeket. Eredetileg tiszti étkezde volt – hiszen az egész főiskolai komplexum az egykori laktanya helyét foglalja el. A találkozó- és szórakozóhelyet Balaicz Zoltán alpolgármester adta át.
bővebben
2012 március 13 - kedd

Rendőrségi látogatás a Mindszentyben (Diákújság pályázat)

Az elmúlt szerdán a szentmise után az első óránkban érkezett hozzánk a rendőr bácsi. Rédl Norbertnek hívják, a rangja pedig törzszászlós. Az osztályfőnökünk meghívására jött közénk, hogy az internet, főleg a közösségi oldalak veszélyeiről előadást tartson nekünk.
bővebben
2012 március 13 - kedd

Rendhagyó ének óra a Petőfiben (Diákújság pályázat)

Március 12-én érdekes ének órán vehettek részt az ötödikesek az iskolánkban. Ellátogatott hozzánk Kardos Endre, aki érdekes történeteket mesélve ismertetett meg bennünket a fúvós hagszerekkel.
bővebben
2012 március 13 - kedd

Szavalóverseny a Petőfiben (Diákújság pályázat)

A Petőfi Sándor versmondó verseny az iskolánkban lett megrendezve. A megnyitón egy felsős diák mondott egy szép szöveget, majd az igazgató úr köszöntött bennünket.
bővebben
2012 március 13 - kedd

Petőfisek az újrahasznosításról (Diákújság pályázat)

Az iskolánk kapott egy lehetőséget, mely szerint két osztály elmehet a VMK-ba, ahol újrahasznosítással és a szelektív hulladékgyűjtéssel ismerkedhetünk meg. Mi, a 7.c és a 6.a osztály tanulói egy előadást hallgathattunk meg és különböző játékokon vehettünk részt.
bővebben
2012 március 12 - hétfő

A Göcseji Múzeum ünnepi nyitva tartása

A Göcseji Múzeum ünnepi nyitva tartása a következő:
bővebben
2012 március 12 - hétfő

Sztárszakács főzött a Piac téren (Videó)

Egy igazi sztár mesterszakács: Tóth Endre főzött szombaton, a zalaegerszegi Piac téren. A szakács helyi, a piacon kapható alapanyagokból dolgozott. Öt különböző ételével gondolt a tavaszvárókra, a hölgyekre, sőt még a ZTE focistáira is.
bővebben
2012 március 10 - szombat

Közgyűlés után - 400 millió forinttal több iparűzési adó folyt be

Huszonhét napirendi pontot tárgyalt csütörtöki ülésén Zalaegerszeg közgyűlése. A képviselőtestület legfontosabb döntéseiről pénteken tartottak sajtótájékoztatót. Szó volt arról, hogy a városatyák elismerőleg értékelték a Kontakt Humán Kft. tevékenységét, és hogy – az anyagi lehetőségek függvényében – a korábbinál több támogatást ítéltek oda a közcélú alapítványoknak.
bővebben
2012 március 08 - csütörtök

Pótfelvételi a Landorhegyiben

A Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola 2012. március 12-én (hétfőn) 16.00 órától pótfelvételit tart, amely a sportiskolai osztályba való bekerüléshez szükséges képességeket méri fel játékos formában.
bővebben
2012 március 08 - csütörtök

Útlezárás március 15-én

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy 2012. március 15-én (csütörtökön) a városi ünnepség miatt 10 órától lezárják a Csány tér Göcseji útra vezető szakaszát, kb.10 óra 40 perctől lezárják a Széchenyi tér és a Kossuth utca teljes útszakaszát. Az útlezárás teljes feloldására várhatóan 12.00 órakor kerül sor.
bővebben
2012 március 08 - csütörtök

Németh János kerámiái Klagenfurtban (Videó)

Kiállítása nyílt Németh János keramikus művésznek a klagenfurti Alpok Adria Galériában. Klagenfurt 1986 óta testvérvárosa Zalaegerszegnek. Gyutai Csaba polgármester és a zalaegerszegi delegáció tagjai Klagenfurt vezetésével tárgyaltak a további kulturális és gazdasági együttműködésről.
bővebben
2012 március 08 - csütörtök

Újra Közgyűlés után a ZTV-n

Pénteken 19 óra 30 perctől ismét Közgyűlés után a Zalaegerszegi Televízióban.
bővebben