keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2011 május 05 - csütörtök

Az MTI-vezér a Zalaegerszegi Televíziónál

A magyar médiarendszer átalakításáról tartott fórumot a Zalaegerszegi Televízióban az MTI vezérigazgatója. Belénessy Csaba a ZTV felkérésére találkozott a megyében dolgozó újságírókkal – és az érdeklődő „civilekkel”.
bővebben
2011 május 05 - csütörtök

Pályázat visszavonása

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése Szociális, Egészségügyi és Esélyegyenlőségi Bizottsága a Zalaegerszeg, Göcseji u. 53. X/79, a Holub u. 16. fsz. 1., a Kosztolányi u. 8/A. I/6., a Landorhegyi u. 24/C. II/8., a Landorhegyi u. 24/C. III/11., és a Ságodi u. 68. fsz. 1. szám alatti önkormányzati bérlakásaira „szociális jellegű bérbeadás” címen kiírt pályázatát visszavonta.
bővebben
2011 május 05 - csütörtök

Az idei népszámlálás sikeréért

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Jegyzője felhívja Zalaegerszeg lakosságának figyelmét, hogy a 2011. októberében megtartásra kerülő népszámlálás sikeres lebonyolítása érdekében elengedhetetlen a címek egyediségének biztosítása, illetve azok beazonosíthatósága. Így valamennyi lakóépületen szükséges feltüntetni annak pontos számát. Az előzőek alapján kérem, hogy a házszámok kihelyezéséről, pótlásáról gondoskodni szíveskedjenek.
bővebben
2011 május 05 - csütörtök

Rendkívüli felvétel a Kölcsey Gimnáziumban

A zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium rendkívüli felvételt hirdet a hat évfolyamos német két tanítási nyelvű osztályába 6. osztályos tanulóknak.
bővebben
2011 május 05 - csütörtök

Lakossági fórum Bazitán

Sándor Dénes György önkormányzati képviselő lakossági fórumot hirdet a Bazitai Településrészi Önkormányzat létrehozása céljából.
bővebben
2011 május 05 - csütörtök

Megjelent a Pannon Tükör új száma

Megjelent a Pannon Tükör 16. évfolyamának 2. száma. A folyóirat archivum a www.pannontukor.hu weblapon elérhető. Ugyanitt információ a folyóiratról és a Pannon Tükör könyvsorozatról.
bővebben
2011 május 05 - csütörtök

Ingatlankezelők találkoztak Zalaegerszegen (Videó)

Hogyan hajthatják be a követeléseiket a szociális bérlakások, önkormányzati ingatlanok kezelői? – erről tartottak konferenciát a Termálfaluban. Az ország minden tájáról érkeztek szakemberek, hogy információkat és tapasztalatot cseréljenek a témában, és megvitassák a megoldási lehetőségeket.
bővebben
2011 május 04 - szerda

Ünnepélyes átadás: Új járművet állíthatnak szolgálatba a zalaegerszegi tűzoltók

Új járművel gazdagodott a zalaegerszegi tűzoltóság. A 9000 liternyi víz szállítására és oltásra is alkalmas gépkocsi beszerzéséhez 18 millió forinttal járult hozzá a város önkormányzata. A tűzoltóautót Flórián-nap, vagyis a tűzoltók ünnepe előtt egy nappal adta át hivatalosan használóinak Gyutai Csaba polgármester Bangó Szilárdnak, a zalaegerszegi tűzoltóság parancsnokának, ezekkel a szavakkal: „Használják egészséggel, s ha lehet, többet álljon a garázsban, mint szolgálatban”
bővebben
2011 május 04 - szerda

VIII. Országos Fazekas- Keramikus Találkozó

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Zalaegerszegi Országos Fazekas-Keramikus Találkozó és Fesztivált. A szervezők idén 42 elismert keramikusművészt hívtak a május 6-tól 8-ig tartó rendezvényre.
bővebben
2011 május 04 - szerda

Hamarosan ZegaSztár-gála

A ZegaSztár tehetségkutató verseny három elődöntőjét követően 25 versenyző jutott tovább a május 9-én tartandó gálára, amely egyúttal az Egerszeg Fesztivál nyitórendezvénye is. A döntőbe jutott fellépők közül a közönség dönti el, ki lesz 2011-ben a ZegaSztár. Érdemes szavazni a versenyzőkre, mert a szavazók értékes ajándékokat nyerhetnek! A ZegaSztár-jelöltek produkcióit és a kódokat a Zalaegerszegi Televízió honlapján tekinthetik meg. A Hevesi Sándor Színházban május 9-én 18 órakor kezdődő gálára a belépés ingyenes, jegyek a színház szervezési osztályán igényelhetők. A műsort a Zalaegerszegi Televízió élőben közvetíti!
bővebben
2011 május 01 - vasárnap

Bírósági ülnököket választottak Zalaegerszegen (Videó)

Pedagógusok, könyvelők, újságírók és számos szakma képviselői közül választották ki azt a 46 ülnököt, akik a bíróság munkáját segítik az elkövetkezendő 4 esztendőben. Megbízólevelüket a Városházán vehették át.
bővebben
2011 április 29 - péntek

Polgáravatás: Tiszteletbeli polgárai lettek a városnak a végzős diákok (Videó)

Több mint 1000 végzős diákot fogadott jelképesen zalaegerszegi polgárrá Gyutai Csaba polgármester. Évtizedes hagyomány ez városunkban. A mai napon is a Dísz téren gyűltek össze a fiatalok, hogy a hétfőn kezdődő vizsgák előtt együtt vigadjanak.
bővebben
2011 április 28 - csütörtök

Állománygyűlés a megyei kormányhivatalban - Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes is ott volt (Videó)

„Az államnak elérhető távolságban kell lennie” – mondta Navracsics Tibor a Zala Megyei Kormányhivatal csütörtöki állománygyűlésén. A miniszterelnök-helyettes a közigazgatási rendszer átalakításáról beszélt – aminek utolsó állomása a járási rendszer bevezetése lesz, 2013. január 1-től. Mindeközben a megyei kormányhivatalok most zárják első félévüket – a tapasztalatok az átszervezés sikerét mutatják.
bővebben
2011 április 28 - csütörtök

Megkezdődött a visszaszámlálás: Zár alatt az érettségi feladatlapok

Már csak néhány nap, és megkezdődik a 2010/2011-es tanév érettségi vizsgaidőszaka. A megpróbáltatások ezúttal is a magyar nyelv és irodalom írásbelivel kezdődnek a végzős középiskolások számára. Az országban több mint 142 ezer fiatal bizonyítja érettségét május 2-a és június 28-a között. Zalaegerszegen idén 1069-en érettségiznek. A feladatsorok egy része már megérkezett a Városházára.
bővebben
2011 április 28 - csütörtök

Születés Hete Zalaegerszegen (Videó)

Minden, ami a családalapításhoz és a várandósághoz köthető, egy rendezvénysorozaton belül. Ez a születés hete, május 1.-től 8.-áig. A programok célja, hogy szülők és leendő szülők szakemberektől kapjanak olyan információkat, amelyek segítségükre lehetnek a gyermeknevelésben és a várandósság időszakában is.
bővebben
2011 április 28 - csütörtök

Egerszeg Fesztivál tizenhetedszer: Május 9-15 között várnak minden szórakozni vágyót (Videó)

Május 9-e és 15-e között várja az érdeklődőket a XVII. Egerszeg Fesztivál. Ezúttal is számtalan programot kínálnak a szervezők a zalaegerszegieknek, illetve a városunkba látogatóknak. A fellépők között megtalálható – mások mellett – az Edda, a Holdviola, és a Flying Pickets, számos helyi tehetség, a fesztivál díszvendége pedig a Cseh Köztársaság lesz. A programokról sajtótájékoztatón számoltak be a fesztivál szervezői.
bővebben
2011 április 28 - csütörtök

Vass Alexandr: Rettegett érettségi? - mi jöhet még?

Nap, mint nap találkozhatunk újabb és újabb törvényjavaslatokkal, változásokkal az oktatásban.
De most hirtelen egyik napról a másikra minden a feje tetejére állt. Rémhírek kezdtek el keringeni a 2013-as kötelező emelt szintű érettségiről kezdve a nyelvvizsgák elértéktelenedéséig.
bővebben
2011 április 27 - szerda

Üzleti tippek Zalaegerszegen: Konferencia kis- és középvállalatok döntéshozóinak

A K&H Bank Zrt. és a Piac&Profit üzleti magazin országos konferenciasorozatának egyik nyugat-dunántúli állomását 2011. május 5-én Zalaegerszegen szervezik.
bővebben
2011 április 22 - péntek

A jobb közbiztonságért - megállapodás a város és a polgárőrök között (Videó)

Együttműködési szerződést kötött a város önkormányzata és a Zalaegerszegi Polgárőr Egyesületek Szövetsége, mely 12 egyesületben közel 800 tagot tömörít. A megállapodás értelmében a polgárőrök az eddigieknél nagyobb szerepet vállalnak a város közrendjének fenntartásában, cserébe a korábbinál több támogatást kapnak az önkormányzattól.
bővebben
2011 április 21 - csütörtök

Az Ady iskola művészeti gálája a Zsinagógában (Videó)

– Ez most szívatás? – ezt kérdezte az egyik kislány, amikor Stefán Gábor koreográfus „végső eligazítást” tartott a tánctagozatos diákoknak odakinn, Zsinagóga lépcsőjén.
bővebben
2011 április 21 - csütörtök

Bölcsődék Napja

Az idei évtől van saját ünnepnapjuk a bölcsődei dolgozóknak. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium utasítása értelmében április 21-én emlékeznek meg országszerte a kisgyermek nevelőkről és a technikai dolgozókról. Zalaegerszeg 4 bölcsődéjében 115-en dolgoznak. Őket ünnepelték a város dísztermében.
bővebben
2011 április 20 - szerda

Gépészeti verseny a Munkácsy Szakközépiskolában

Reszeltek, fűrészeltek, fúrtak a megye gépésztanulói a Munkácsy Szakközépiskolában rendezett gépészversenyen. A megmérettetésen általános iskolások, és középiskolások vehettek részt. A rendezvény célja, hogy minél többen érdeklődjenek a munkaerőpiacon keresettnek számító gépészszakma iránt.
bővebben
2011 április 19 - kedd

Közgyűlési döntésekről: Nem lehet alkoholt fogyasztani a város közterületein (Videó)

Gyimesi Endre kapja idén a Város Díszpolgára kitüntető címet, újabb 50 millió forinttal támogatja a ZTE Kosárlabda Klubot az önkormányzat, és a jövőben nem lehet szeszes italt fogyasztani Zalaegerszeg közterületein. Egyebek mellett ezekről is döntöttek a képviselők a legutóbbi közgyűlésen. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be a város vezetői.
bővebben
2011 április 19 - kedd

Bemutatkozott Zalaegerszeg Ausztriában

A Nyugat-Dunántúli Régió képviseletében a Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás a vendége fél éven át az ausztriai Nauhofennek. A településen öt évvel ezelőtt indult el egy kezdeményezés, melynek célja, hogy az Unió egyes régióinak sajátosságait bemutassa; a nyitórendezvény egy a hagyományokból, és a zalai gasztronómiából is ízelítőt adó Kulturális Est volt.
bővebben
2011 április 17 - vasárnap

Elindult a Virágos Zalaegerszegért verseny

Ismét meghirdette virágosítási, parkosítási és környezetszépítő versenyét Zalaegerszeg Önkormányzata a Városgazdálkodási Kft-vel karöltve. A Virágos Zalaegerszegért program ezúttal is tavaszköszöntő virágvásárral indult. A családi és társasházak, kereskedelmi egységek, gazdálkodó szervezetek, valamint oktatási-nevelési intézmények jelentkezését július 15-éig várják.
bővebben
2011 április 17 - vasárnap

Védekezés a HPV ellen: Beadták az első ingyenes oltásokat

Lezárult a Humán Papilloma Vírus elleni prevenciós program első szakasza Zalaegerszegen. Az önkormányzat tavalyi határozata értelmében minden évben térítésmentesen juthatnak hozzá a három oltási sorozatból álló négykomponensű vakcinához a 13 éves lányok. Az elmúlt napokban 166 fiatal kapta meg az ingyenes oltást.
bővebben
2011 április 17 - vasárnap

Szakmai napok a zeneiskolán: Felavatták az új zongorát

„Kis kezek – nagy mesterek”. Ezt a címet viselte a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tehetséggondozó műhelye, melyet az idei évben a zongora tanszak részére szervezett meg az iskola vezetése. A szakmai nap bemutató órákkal indult, majd felavatták az intézmény új hangversenyzongoráját. A részletekről Győrffyné Könczöl Tímeát, a zeneiskola igazgatóját kérdeztük.
bővebben
2011 április 15 - péntek

Barátságos küzdelem (Videó)

Történelemkönyvekből ismert csatajelenetek elevenedtek meg a Hűvös Kastély parkjában. Harcművészeti napon vettek részt a Liszt Iskolások. Szakemberektől tanulhattak olyan középkori harc nemeket, mint a kardvívás, az íjazás, vagy a baranta. Mindezt azért, hogy fejlődjön állóképességük és más szemszögből tekintsenek a középkori csatákra.
bővebben
2011 április 15 - péntek

Rendhagyó biológiai óra (Videó)

A világfa program keretén belül természetvédelmi napon vettek részt a Mindszenty Iskolások. Egy rövid programismertető és természetvédelmi előadás után, Illyés Zoltán biológus bogárcsapdákat mutatott a gyerekeknek, akik többek között a kaszáspókkal is megismerkedhettek. A program célja, hogy a gyerekek minél közelebb kerüljenek a természethez.
bővebben
2011 április 15 - péntek

Pénzügyi fogyasztóvédelmi iroda nyílt Zalaegerszegen (Videó)

Április 1-én Debrecenben nyílt meg az ország első pénzügyi fogyasztóvédelmi tanácsadó irodája – április 14-én pedig Zalaegerszegen, a kormányablak épületében is átadták az új kirendeltséget. Országszerte összesen nyolc hasonló juthatnak az emberek – pénzügyeikkel kapcsolatban – jogi és közgazdasági tanácsokhoz, információkhoz, és abban is segítik őket, hogy adott esetben milyen fórumokhoz, milyen formában fordulhatnak panaszaikkal.
bővebben