keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2009 október 13 - kedd

Igazgatói állás a Hevesi Sándor Színházban

Pályázati kiírás az igazgatói állás betöltésére a Hevesi Sándor Színházban.
bővebben
2009 október 13 - kedd

A rajzfilmkészítés titkairól

A könyvtári napok keretében a József Attila könyvtár vendége volt, Horváth Mari és Barta Irén, a Kecskeméti Stúdió munkatársai, akik a rajzfilmkészítés titkairól beszéltek. Horváth Anikó könyvtáros elmondta, a meghívás apropója, hogy irodalmi témát, méghozzá a magyar népmeséket viszik filmjeikbe, egyben a népi kultúrát is beemelve ezzel az animációk világába. Az 1977 óta vetített, közel 100 részt megért sorozaton generációk nőttek fel és sikere átlépi az országhatárokat, a magyar rajzfilm hírét viszi a világba.
bővebben
2009 október 13 - kedd

Hosszú távra nyújtanak megoldást

Zala megyei körútjának keretében Zalaegerszegre, a Zalavíz Zrt-hez is ellátogatott Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter, aki többek között tájékozódott a Zalaegerszeg és térsége szennyvízelvezetési és -kezelési projekt előrehaladásáról. A sajtótájékoztatóval egybekötött találkozón részt vett dr. Gyimesi Endre polgármester, országgyűlési képviselő, továbbá Kiss Ferenc országgyűlési képviselő, Rigó Csaba a beruházó önkormányzati tárulás elnöke és dr. Burján Richárd, a Zalavíz Zrt. vezérigazgatója.
bővebben
2009 október 12 - hétfő

Megnyílt az iskolagaléria a Zrínyiben

Az iskolai szoboravató ünnepség napján, a művészetpártolás jegyében nyílt az idei iskolagaléria első kiállítása a Zrínyi gimnáziumban. A tárlat egyben Szabolcs Péter szobrászművész, az intézmény korábbi pedagógusa, a nevezett szobrok alkotója előtti tisztelgésül is szolgált.
bővebben
2009 október 12 - hétfő

Ovis kosárlabda Egerszegen

Speciális rávezető mozgásokkal és labdaügyesség fejlesztéssel kívánják a Kis utcai óvoda sportcsoportjával megszerettetni a kosárlabdasportot. Az önkormányzat és a ZTE KK támogatása és partnersége mellett október elején kezdődtek az edzések Rózsás Gábor vezetésével az Ostoros Károly Csarnokban.
bővebben
2009 október 12 - hétfő

Tiltakozás Budapesten

Zalaegerszegiek is – mintegy ötvenen – részt vettek szombaton, Budapesten az országosan meghirdetett önkormányzati demonstráción. Mint ismeretes, Kósa Lajos Debrecen fideszes polgármestere javasolta a tiltakozást, hogy ily módon is kifejezzék, nem értenek egyet a kormány 2010-es költségvetésének önkormányzatokat érintő tételeivel.
bővebben
2009 október 12 - hétfő

Százmilliós elvonások

A jövő évi költségvetési tervezet önkormányzati hatásairól, a várost érintő elvonásokról tartott sajtótájékoztatót dr. Gyimesi Endre polgármester, Gyutai Csaba alpolgármester és Rigó Csaba, a gazdasági bizottság elnöke.
bővebben
2009 október 12 - hétfő

A helyzetek ezúttal is kimaradtak

Videoton Puskás Akadémia – ZTE II. 4-2 (3-0) NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Felcsút, 300 néző. Jv.: Király. Gólszerzők: Purovics (19., 34., p.), Alison (26), Sifter (48. p.). illetve Rábold (73. p.), Balázs (85. p.).
bővebben
2009 október 12 - hétfő

Fölényes siker a záró fordulóban

Macedóniában befejeződött a Klubcsapatok Európa-kupája. A Zalaegerszegi Csuti Hydrocomp sakkcsapata a záró fordulóban nagyszerűen szerepelt, valósággal kiütötte a koszóvói KSH Pristina gárdáját.
bővebben
2009 október 11 - vasárnap

Biztos siker a rangadón

Szolnoki MÁV MTE – ZTK FMVas 2:6 ( 3640 : 3751) Szuperligás férfi tekemérkőzés, Szolnok.
bővebben
2009 október 11 - vasárnap

Győzelem az "ősi" rivális otthonában

MJUS-Fortress Körmend – Zalakerámia ZTE 72-74 ( 14-22, 24-16, 18-20, 16-16). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Körmend, 2800 néző. Jv.: Bodnár, Cziffra, Farkas.MJUS-Fortress Körmend: Fodor G (8), Thomas (19/6), Trummer, Diakite (11), Scott(24/9). Csere: Ferencz (8/3), Kutasi, Tóth G. (2), Hegedüs, Kocsis. Vezetőedző: Sabáli Balázs.
bővebben
2009 október 11 - vasárnap

A végére sima lett

Vasas Csata – ZTE NKK 54 -72 (21-20, 12-21, 14-14 7-17) NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Budapest, 200 néző. Jv.: Jakab, Farkas.Vasas Csata: Bagi (4), Szondy (16/3), Fejes (4), Czank (15/3) Laklóth (8). Csere: Kovalcsik (4), Velkey (1), Mansere (2), Gyor. Edző: Deák Éva.
bővebben
2009 október 10 - szombat

Bizonytalankodás után biztos siker

ZTE ZÁÉV – Sz. Köfém 6:2 ( 3322 : 3210) Szuperligás női tekemérkőzés, Zalaegerszeg.
bővebben
2009 október 10 - szombat

Megújul a Hegyalja utca

Javában folynak a felújítási munkálatok a Kertváros egyik legjelentősebb útján, a Hegyalja utcában. Rigó Csabát, a 15. választókerület önkormányzati képviselőjét, a Kertvárosi Településrészi Önkormányzat vezetőjét a helyszínen kérdeztük a részletekről.
bővebben
2009 október 10 - szombat

Szoborba zárt lelkület

„Belakták” a Zrínyi-gimnázium épületének szoborfülkéit, melyek 112 éve várják „lakóikat”. Szabolcs Péter szobrászművész Tudomány és Művészet című alkotásait október 9-én adták át egész napos iskolai rendezvény keretében. Ezzel elnyerte teljes pompáját a műemlék jellegű épület, melyben az ország második legjobb gimnáziuma működik.
bővebben
2009 október 09 - péntek

Berzsenyi úti rendelőkomplexum korszerűsítése és akadálymentesítése

A Berzsenyi úti épületkomplexum felújítási munkálatai az NYDOP 5.2.1/A-2008-0032 támogatott program keretében 40 millió forintos EU-s támogatás bevonásával valósulnak meg. A kivitelezési munkák 2009. június 3-án indultak és várhatóan 2009. november végén fejeződnek be.
bővebben
2009 október 09 - péntek

A városháza hírei

Október 19-21. között ünnepli 30 éves jubileumi évfordulóját a Csillagközi Székhelyóvoda. Kedves Látogatóink! Az óvoda vezetősége és valamennyi munkatársa szeretettel invitálja Önöket a születésnapi esemény programjaira. Startol „Az év vendéglátóhelye 2009” verseny; november első hetére kiderül, hogy idén mely zalaegerszegi vendéglátóhelyek tehetik ki homlokzatukra a meghirdetett megtisztelő címeket. Minderről és más városházi közleményekről az alábbi linkekre kattintva tájékozódhatnak.
bővebben
2009 október 09 - péntek

Túlóra a tengervízben

Mányoki Attila hosszútávúszó a nemzetközi és hazai nyíltvízi versenyeken elért kiemelkedő eredményeiért kapott Zalaegerszegért-díjat 2008-ban. Ehhez az évhez köthető az országos média által is óriási érdeklődéssel kísért Balaton-átúszása, amit Balatonkenese és Keszthely között egyhuzamban, megállás nélkül vitt véghez. Attila, aki 2004 óta görög Koroni város Díszpolgára is, újabb megmérettetésen vett részt.
bővebben
2009 október 09 - péntek

A biztonságos közlekedésért

Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság és a Generali a Biztonságért Alapítvány 14. alkalommal szervezte meg az „Alma-Citrom” akciót. Október 5-9 között országosan 26 településen a délelőtti órákban kisiskolás gyerekek, rendőrök, önkéntes munkatársak közösen sajátos közúti ellenőrzések formájában hívták fel a figyelmet a biztonságos közúti közlekedés fontosságára.
bővebben
2009 október 09 - péntek

Gyermekkórus-fesztivál a hangversenyteremben

A zalaegerszegi Keresztury Dezső ÁMK Hangversenytermében október 3-án ötödik alkalommal került megrendezésre a Zalaegerszegi Gyermekkórus Fesztivál és Verseny. Az immár hagyományosnak mondható rendezvény Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatának hathatós támogatásával jön létre kétévente. Ez azt jelenti, hogy a résztvevő kórusok nem fizetnek nevezési díjat, szállásukról és étkezésükről a város gondoskodik.
bővebben
2009 október 08 - csütörtök

Megszépült a Nefelejcs utca

Ünnepség volt a Nefelejcs utcában, ahol a lakók az önkormányzat vezetőivel együtt örültek a mintegy 17 millió forintos beruházásnak. A megjelenteket Balaicz Zoltán, képviselő köszöntötte, majd dr. Gyimesi Endre szólt az utca felújításának részleteiről. A munkálatokról beszélt Rigó Csaba, a beruházó önkormányzati társulás elnöke.
bővebben
2009 október 08 - csütörtök

Véget ért a fesztivál

Az Énekmondó együttes 2002 óta minden évben fesztivál keretében kínál megzenésített versek nyújtotta élményt a város lakosságának. Az idén ez a program a szokásosnál nagyobb szabásúra sikeredett a Magyar Nyelv Éve kapcsán nyert pályázati támogatásnak köszönhetően. A nyitány helyszíne a Hevesi Sándor Színház volt, ahol a színvonalas rendezvényt a kapcsolódó csoportok, a városi szimfonikus zenekar és a Baki Pántlika Néptáncegyüttes produkciói tettek egyedivé.
bővebben
2009 október 08 - csütörtök

Grafikák világa

A Landorhegyi iskolában működő Táltos Művészeti Iskola grafikusainak és kiemelten Bata Zsanett hatodik osztályos tanulónak nyílt kiállítása a József Attila Városi Könyvtár gyermekrészlegében, a „Megmutatom magam” sorozat részeként.
bővebben
2009 október 07 - szerda

Vértanúkra emlékeztek

Az aradi 13 vértanú kivégzésére, a nemzeti gyásznapra emlékeztek az oktatási intézményekben.
bővebben
2009 október 07 - szerda

Egy nap a dédinél

Felseperni a tisztaszobát, felrázni a fosztott tollból készített dunyhákat – e két tevékenység is része az Egy nap a dédinél programnak, mellyel a Zala Megyei Múzeumok Igazgatósága várja a tanév során jelentkező iskolai csoportokat a közelmúltban átadott zalalövői hajlított házban. A Göcseji Falumúzeumban tartott múzeumpedagógiai évnyitón a várható kínálatról és a szentendrei Múzeumi Oktatási és Képzési Központ képzési lehetőségeiről is információt kaptak a pedagógusok.
bővebben
2009 október 07 - szerda

Kötet Csány reformkori tevékenységéről

Mit tudunk Csány Lászlóról, s mit tud a történettudomány a mártírsorsra jutott néhai miniszterről, akit méltatlanul, zsiványokhoz hasonlóan akasztással végeztek ki 1849. október 10-én? Csányról, mint kormánybiztosról, a Szemere-kormány munkaügyi miniszteréről, s a szabadságharc egyik vértanújáról viszonylag sokat. A kutatások jó része ugyanis erre az időszakra fókuszál.
bővebben
2009 október 07 - szerda

Városi diákparlament-választás

Új vezetőséget választott magának a város diáksága. Ahogy minden tanév elején, most is gyűlést tartottak az általános és középiskolákat képviselő tanulók a város dísztermében, hogy értékeljék ez előző évi munkát, majd megválasszák az új testületet.
bővebben
2009 október 06 - kedd

Életet visznek a térre

A piacrekonstrukcióról és az Alsóerdő állapotáról, illetve jövőjéről folytatott eszmecserét soros ülésén a Városvédő Egyesület. A Göcseji Múzeumban megrendezett fórumon ezúttal Sziráki István, a Városrehabilitációs Kft. ügyvezetője volt a vendég. Boda László, az egyesület titkára bevezetésképpen elmondta: már eddig is sok szó esett a városrendezésről, ám nem lehet eleget beszélni erről a témáról. Ezért is tartják fontosnak, hogy mindig tájékoztassák a tagságot és a közvéleményt a legújabb fejleményekről.
bővebben
2009 október 06 - kedd

Kiskutas Hét - Budapest-Belváros - 2009. október 12-14.

A Zala megyében található 220 lélekszámú Kiskutas község és a Budapest Főváros V. kerületi Önkormányzata együttműködésének első lépéseként 2009. október 12-13-14-én kerül megrendezésre a Kiskutas Hét, a Kávészünet Kávézóban (Budapest V. Garibaldi u. 5.).
bővebben
2009 október 05 - hétfő

Interaktív porta a skanzenben

A Göcseji Falumúzeum idén is megrendezte hagyományos őszi kavalkádját, a Szüreti vigadalmat. A szombati program keretében felavatásra került a skanzen egyik felújított épülete, a zalalövői hajlított ház, és a hozzá tartozó porta.
bővebben