keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2009 január 29 - csütörtök

Díjazták 2008 legjobb kosárlabdázóit, edzőjét

Folytatva a hagyományt a Zala Megyei Kosárlabdázók Szövetségének vezetése megválasztotta az elmúlt év legjobb játékosait, edzőjét. A testület 1991-től szavaz a megye legjobbjaira.
bővebben
2009 január 29 - csütörtök

A bonbonkészítés aranyszabályai

A Páterdombi Szakközépiskola diákszekciója újabb ismeretekkel gazdagodott Talmácsi Károly cukrászmester jóvoltából, aki a kézi készítésű bonbonok és csokoládék néhány titkát fedte fel. Miközben a mester gyakorlati bemutatót tartott az intézmény oktatási kabinetjében, amolyan kellemes délutáni csevely hangulatban számos információt adott át a figyelmeseknek, a csokoládéval való bánásmód trükkjeitől kezdve a cukrász történelemig, csakúgy, mint a szakmai elhivatottság, tisztesség és a gazdasági helyzet összefüggéseiről, valamint olyan speciális figyelmességről, mint a diabetikus készítményekkel való kedveskedés.
bővebben
2009 január 29 - csütörtök

A városháza hírei

Tájékozódjanak a városháza híreiről az alábbi linkekre kattintva.
bővebben
2009 január 28 - szerda

Újabb három "szem"

A decemberi próbaüzemet követően újabb három térfigyelő kamera átadására került sor a városi rendőrkapitányságon, ahol dr. Gyimesi Endre polgármester és az érintett képviselők az immár 11 kamera által fogott kép hatékonyságáról győződhettek meg.
bővebben
2009 január 28 - szerda

Iskolások versenye

A virágok napjára kerítettek sort a József Attila Városi Könyvtárban, melynek keretében versmondó versenyre, játszóházi foglalkozásokra várták a gyerekeket, ahol virágok erdőn, mezőn volt a téma, illetve ekkor hirdették ki a korábban meghirdetett „Hajtogatott virágcsodák” pályázat eredményét.
bővebben
2009 január 27 - kedd

Meg kell fizetni az árát

Mint lapunk múlt heti számában beszámoltunk, az egerszegi szocialisták aláírásgyűjtést kezdeményeznek a víz és csatorna, valamint a hulladékszállítás díjainak csökkentéséért. Azt szeretnék, ha maximum tízszázalékos emelkedés valósulna meg március elsejétől. Javaslatukat előterjesztik a februári közgyűlésen. Az alábbiakban annak jártunk utána, mi tette szükségessé a tíz százalék feletti díjemelést a víz- és csatornadíjaknál, a hulladékszállításnál és deponálásnál.
bővebben
2009 január 27 - kedd

Ösztöndíj a hiányszakmáknak

Zalaegerszeg iparszerkezete az elmúlt évtizedben komoly változáson ment keresztül: a városban működik a Flextronics, mint nagy multinacionális cég, amely műszaki alapvégzettséggel rendelkező munkatársakat keres, a másik oldalon pedig kialakult a régi gépipar romjain egy olyan zalai magántulajdonú gépipari szektor, amely jelentős szerepet játszik a foglalkoztatásban.
bővebben
2009 január 26 - hétfő

Előny a visszavágóra

ZTK FMVas – KK. Komitar Maribor 6:2 (3836:3637) Bajnokok Ligája férfi tekemérkőzés a legjobb 4 közé jutásért, Zalaegerszeg.
bővebben
2009 január 26 - hétfő

Továbbjutást érő vereség

Soproni sÖrdögök – Zalakerámia ZTE 88-86 (30-27, 19-24, 16-19, 23-16) Magyar Kupa férfi kosárlabda-mérkőzés, Sopron, 800 néző. Jv.: Bodnár, Kapitány, Gorka.
bővebben
2009 január 26 - hétfő

Szemet izgató szitanyomatok

Változatos, több helyszínen zajló program-kavalkád várta az érdeklődőket január 19-27. között, a magyar kultúra napja alkalmából. A „Nyolc versszak” elnevezésű rendezvénysorozat – mely lapzártánkkor még tartott – már címével is a Himnuszt idézte, mely szintén 8 versszakból áll.
bővebben
2009 január 23 - péntek

A kultúra ünnepén

Január 22-e Himnuszunk születésének és a magyar kultúrának az ünnepe. A megyeszékhely művészeti csoportjai és művészei ez utóbbiból sokszínű ízelítőt adtak a Hevesi Sándor Színházban tartott ünnepi esten. A gálaműsor alaphangját a magyar népmesék adták, gyermekek előadásában. Ezeket váltották a zenés produkciók, legyen szó balettről (Ady-iskola diákjai), komolyzenéről (Canterina Kamrakórus és a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar), modern táncról (Albatrosz Táncegyüttes) vagy a nemzeti virtust bemutató és felébresztő néptáncról (Zala Táncegyüttes).
bővebben
2009 január 22 - csütörtök

Gyenge támadójáték, sok eladott labda

PVSK-PANNONPOWER – Zalakerámia ZTE 84-63
(17-20, 28-16, 21-13, 18-14)
NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés. Pécs, 1.800 néző. Jv.: Pálla, Kiss, Farkas.
bővebben
2009 január 22 - csütörtök

Folytatódik a kapcsolat

Több éve már névadó szponzora a Zalaegerszegi Atlétikai Clubnak a Zalaszám Informatika. Mindkét fél elégedett egymással, így nem csoda, hogy az új év első hónapjában ismét szerződést írtak alá a társaság székházában.
bővebben
2009 január 22 - csütörtök

Jótékonysági gála az autista otthon bővítéséért

Ma (január 31-én, szombaton) jótékonysági gálára invitálják az érdeklődőket az Apáczai Csere János ÁMK-ban. A díszünnepség célja a boncodföldei védőotthon bővítésének támogatása. Az 1999-ben létesült intézmény működését az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány segíti, melynek munkatársait Zala Megye Szociális Gondoskodásáért Díjjal tüntetette ki ma a megyei közgyűlés.
bővebben
2009 január 22 - csütörtök

Himnusz és Szózat mondó megyei verseny a Ganzban

Kölcsey Ferenc 1823. január 22.-én írta meg a Himnuszt, melyet 1844-ben zenésített meg Erkel Ferenc. Az előbbi dátumot 1989-ben nyilvánították a Magyar Kultúra Napjává, melyről minden évben országszerte megemlékeznek. A megyeszékhelyi Ganz Szakközépiskola az elsők között csatlakozott a kezdeményezéshez, amikor is Himnusz és Szózat mondó versenyt hirdetett az intézményen belül.
bővebben
2009 január 22 - csütörtök

Belépő fiatal alkotóknak

Belépő Galéria címmel új kezdeményezést indított útjára a Keresztury Dezső ÁMK a kultúra napi programsorozat keretében. Az egykori városi művelődési központ aulája fiatal zalai képzőművészeknek adna ezentúl bemutatkozási lehetőséget.
bővebben
2009 január 22 - csütörtök

Tornász diákolimpia a Liszt-iskolában

A 2008/2009-es tanévi diákolimpia torna sportágának megyei döntőjét rendezték január 21-én a zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskolában. A versenyen zalaegerszegi (Ady-, Mindszenty-, Liszt-iskola) valamint nagykanizsai (Hevesi-, Rozsgonyi-iskola) lányok és fiúk vettek részt, két korcsoportban. Három szeren, gerendán, talajon és szekrényugrásban mutatták meg tudásukat a diákok.
bővebben
2009 január 21 - szerda

320 ezer ügyirat a városházán

A zalaegerszegi képviselő-testület az elmúlt évben tizenegyszer ülésezett: kilenc rendes, egy ünnepi és egy Pethőhenyével közös közgyűlést tartottak. Összesen 446 napirendet tárgyaltak a képviselők, 55 rendeletet alkottak, illetve módosítottak, és 332 határozatot hoztak. Kilenc alkalommal rendeltek el zárt ülést. A legaktívabb, a legtöbbször bejelentkező, szót kérő képviselők a következők: Kiss Ferenc 135, Tombi Lajos 123, dr. Tóth László 120, Gyutai Csaba 94, Rigó Csaba 89 alkalommal szólt hozzá a közgyűlési vitához 2008-ban. Zalaegerszeg jegyzője, dr. Kovács Gábor 66 alkalommal kért szót.
bővebben
2009 január 20 - kedd

Walters helyett Wilson

Az első számú jelölt, Mark Walters nem jelzett vissza időben, így helyette a Zalakerámia ZTE vezetésea sérült Calvin Watson pótlására 3 hónapos szerződést kötött Donald Wilsonnal, a 193 centi magas, 2-3-as poszton bevethető játékossal, aki az idei bajnokságban a szezon elején a Szolnoki Olaj csapatában szerepelt. Azonban ott megsérült, majd ezután nem sikerült játékba lendülnie és elküldték a Tisza-parti csapattól.
bővebben
2009 január 20 - kedd

Verseny- és vizsgalázban

Decemberben első helyezés női-férfi összetett regionális versenyben, január elején jeles szintvizsga, néhány héten belül a Szakma Kiváló Tanulója elméleti és gyakorlati feladatsora, egy tavaszi verseny, valamint az év végi szakmunkásvizsga. Ilyen program mellett mostanában nem unatkozik Németh Barbara, a Ganz-Munkácsy Szakközépiskola ötödéves fodrász tanulója. Sikereit a szorgalma és alapossága mellett köszönheti a kellő felkészítésnek Hajas Zoltánné szaktanár részéről elméletből, illetve Rákosa Ferencné oktatótól, aki maximálisan teret engedett a gyakorlati munkának.
bővebben
2009 január 20 - kedd

"Égvilággá dalolom"

Ki gondol manapság bálákra, ha azt hallja Zabszalma? Maximum arra asszociálunk, hogy „csiribiri”, meg Halász Judit. Zabszalma márpedig nemcsak a mezőgazdaságban és a gyerekdalban szerepel.
bővebben
2009 január 19 - hétfő

Kultúra napi ünnep Botfán

A Válicka Citerabarátok Egylete rendezett ünnepi délutánt a Magyar Kultúra Napja alkalmából Botfán. Az országos ünnephez a helyi értékek bemutatásával járultak hozzá, megidézve a közel- és távolmúltat, átörökítve a tudást a jövő nemzedékének.
bővebben
2009 január 19 - hétfő

Divatot álmodó felsősök

Immár hatodik éve hirdette meg a Ganz-Munkácsy Szakközépiskola „Álom az álomban” címmel divattervező pályázatát, melyre felső tagozatos diákok munkáit várták. A beérkezett 68 pályamű közül választotta ki a zsűri (végzős ruhaipari modellező technikus diákok, illetve szakmai tanáraik) a helyezetteket és különdíjazottakat. Az elismeréseket rövid divatbemutató keretében Baján Antal igazgató és Krajczár Béláné gyakorlati oktatásvezető-helyettes adták át. Kiemelték, a versenyre beérkező rajzok száma ugyan kis mértékben csökkent, a színvonal viszont nőtt.
bővebben
2009 január 18 - vasárnap

Nagy csatában győzelem

Lami-Véd Körmend – Zalakerámia ZTE 77-84. (13-24, 18-16, 18-18, 28-26) NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés, Körmend, 2.200 néző. Jv.: Forrai, Cziffra, Frányó.
bővebben
2009 január 17 - szombat

Vándor Lászlót köszöntötték

Dr. Vándor László múzeumigazgatót köszöntötték, 60. születésnapja alkalmából kollégák, barátok, pályatársak és a család a megyei bíróság dísztermében.
bővebben
2009 január 16 - péntek

A városháza hírei

Meghívó a Magyar Kultúra Napja alkalmából 2009. január 19-27. között sorra kerülő NYOLC VERSSZAK című rendezvénysorozatára. Lakossági tájékoztató szennyvízbekötésről. Díszoklevél nyugdíjas pedagógusoknak. A témákról bővebben az alábbi linkekre kattintva olvashatnak. 
bővebben
2009 január 15 - csütörtök

Mégsem zár be a jégcsarnok

A jégcsarnok tulajdonba vétele mozgalmas napot hozott. A reggeli órákban egy, a Zalai Titánok által jegyzett e-mail érkezett szerkesztőségünkbe „Kétségbeesett segítségkérés” tárgymegjelöléssel, amely a létesítmény bezárása előtti utolsó, egyben nyilvános edzésére invitálta a sajtó képviselőit.
bővebben
2009 január 15 - csütörtök

Kultúra nap 8 versszakban

A Himnuszhoz hasonlóan nyolc versszakból áll az idei Magyar Kultúra Napi rendezvénysorozat; és ennek megfelelően nyolc napon át, január 19-27-ig tart.
bővebben
2009 január 14 - szerda

Időlegesen bezár a jégcsarnok

Miután Zalaegerszegi Jégcsarnok Fejlesztő és Üzemeltető Kft. hitelezői igényeinek összege a 390 millió forintot is meghaladta, tavaly novemberben felszámolás indult a cég ellen. A jelzálog alá vont banki követelés megközelítette a 330 millió forintot, az energiaszolgáltatók felé ekkor már 40 millió forint volt a tartozás és az elmaradt munkabérek, járulékok összege is meghaladta a 10 millió forintot.
bővebben
2009 január 14 - szerda

Elmarad a Szolnok elleni találkozó

A ma reggelre bekövetkezett időjárási viszonyokból adodó közlekedési nehézségek miatt a mai Zalakerámia ZTE KK – Szolnoki Olaj KK NB-I. férfi kosárlabda-mérkőzés elmarad.
bővebben