keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2016 március 15 - kedd

Ezrek emlékeztek (Videó)

Több ezer zalaegerszegi emlékezett az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra. A városi rendezvény – a hagyományokhoz híven – két helyszínen zajlott. A 168 éve történtek előtt ünnepi műsorral, felvonulással és koszorúzással tisztelegtek.
bővebben
2016 március 14 - hétfő

Támogatják a kormányt (Videó)

A kormány migránspolitikáját támogató önkormányzatok tartottak konferenciát szombaton Budapesten. A kabinet kötelező betelepítési kvótát elutasító határozatával több, mint kilencszáz település, köztük Zalaegerszeg is egyetértett. Erről még februári ülésén döntött a város közgyűlése. A fórum – melyen a megyeszékhelyet Tolvaj Márta alpolgármester képviselte – egy közös nyilatkozat elfogadásával zárult.
bővebben
2016 március 11 - péntek

Sajtóreggeli (Videó)

Az országgyűlés 1990-ben döntött arról, hogy március 15-e legyen a Magyar Szabad Sajtó Napja. Ebből az alkalomból Zalaegerszeg vezetői – immár hagyományosan – sajtóreggelire invitálták a helyi média munkatársait.
bővebben
2016 március 11 - péntek

Közösségi teret avattak Botfán (Videó)

Megújult a botfai Mindszenty Ifjúsági Ház közösségi tere. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának ötmillió forintos támogatását eszközbeszerzésre, valamint a ház tevékenységéhez kapcsolódó ifjúsági programok megvalósítására fordították az intézmény vezetői.
bővebben
2016 március 10 - csütörtök

Mi legyen a Kossuth utcával?

Mi legyen a Kossuth utcával? Ezt a kérdést teszik fel a zalaegerszegieknek. Az önkormányzat azt próbálja felmérni, hogy kinek mi a véleménye a főutca sorsáról. A közvélemény kutatásra azért van szükség, mert a belvároson naponta több mint 3000 jármű halad át. A megterhelést a burkolat nem bírja tovább, ezért mielőbb dönteni kell a jövőjéről. A lakosság két lehetőség közül választhat. Az egyik, hogy kétsávossá alakítsák, míg a másik, hogy lezárják a Budapest Bank és Városháza közötti szakaszát. Azok, akik mindenképpen szeretnének beleszólni a döntésbe, az önkormányzat portálján, a zalaegerszeg.hu-n – a Hírek, információk menüpont alatt – regisztrálhatnak.
bővebben
2016 március 10 - csütörtök

Egerszegi Páholy (Videó)

Az Egerszegi Páholy programjairól tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön a Városi Hangverseny – és Kiállítóteremben. A tájékoztató szerint a sorozat első vendégei Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter színművészek lesznek március 29-én.
bővebben
2016 március 08 - kedd

Döntsenek a zalaegerszegi polgárok a Kossuth utca sorsáról! (Videó)

Mi legyen a Kossuth utcával? Legyen sétáló utca, vagy alakítsanak vissza mindent az évekkel ezelőtti állapotokra? Erről a kérdésről indul 5000 fős felmérés a napokban Zalaegerszegen. A Zalaegerszegi Televízió Egerszegi Esték című magazinműsorából megtudhatták, milyen beavatkozásokat igényel, és mennyibe kerülne a Kossuth utca sétáló utcává alakítása, és milyen költségei vannak a két forgalmi sávossá történő visszaalakításnak. A sétáló utca mellett szóló érvekre és ellenérvekre Balaicz Zoltán polgármester és Czukker Szilvia, a polgármesteri hivatal műszaki osztályának vezetője reagált a műsorban.
bővebben
2016 március 08 - kedd

A hazáért harcoltak (Videó)

Történelmi estet tartottak a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben hétfőn. A rendezvényt a Pro Zalaegerszeg Kulturális Egyesület, a Női Szalon és a Zalaegerszeg Barátai Egyesület közösen szervezte. Ily módon emlékezve az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulójára.
bővebben
2016 március 08 - kedd

Évértékelő (Videó)

Sikeres évet zárt a Rendért Zalai Közbiztonsági és Polgárőr Egyesület. A szervezet közgyűlésen számolt be a 2015-ös év eredményeiről és az előttük álló feladatokról.
bővebben
2016 március 08 - kedd

A sakk öröme

Iskolánkban immár jól működik a Polgár Judit által kifejlesztett Sakkpalota program. Március 3-án, csütörtökön a tornacsarnokban gyűltünk össze társaimmal és tanárainkkal – stílusosan legtöbben fekete-fehér ünneplőbe öltözve. Sok vendég is megtisztelte jelenlétével rendezvényünket.
bővebben
2016 március 08 - kedd

Kirándulás a természetben

Egy szép napos vasárnap délután szüleimmel felkerekedtünk, hogy megnézzük az ébredő természetet a közeli erdőben. Egy hídon át értünk a fák közé. Alig tettünk pár lépést, hófehér szőnyeg terült el előttünk, a tavasz első hírnöke, a hóvirág borította el a tisztást.
bővebben
2016 március 07 - hétfő

Felmérés (Videó)

A zalaegerszegi polgárok dönthetnek arról, hogy milyen módon alakítsák át a Kossuth utcát. Az önkormányzat telefonos kérdőívek segítségével méri fel, hogy a többség szeretne- e sétálóutcát vagy elégedett a belváros jelenlegi forgalmával.
bővebben
2016 március 07 - hétfő

Útlezárás március 15-én

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy 2016. március 15-én (kedd) a városi ünnepség miatt 7.00 órától lezárják a Csány tér Göcseji út felé tartó szakaszát. Az előkészítő munkálatok nem érintik a Táncsics utcát (Dél Hercegnője társasház), így az utcába való behajtás a Kossuth utca lezárásáig zavartalan. 10.00 órától lezárják a Széchenyi tér és a Kossuth utca teljes szakaszát. Az útzár feloldására az ünnepséget követően kerül sor.
bővebben
2016 március 07 - hétfő

Diákszemmel az önkéntességről

Az önkéntesség úgy jó, ha valaki önkéntesen áll neki. Nekünk úgy mondott „kötelező önkéntes” munkát kell végeznünk nem kicsi óraszámban. Azonban szerintem ennek is meg lehet találni a jó oldalát, ha keressük.
bővebben
2016 március 07 - hétfő

Nemzetközi Sporttörténeti Konferencia

NEMZETKÖZI SPORTTÖRTÉNETI KONFERENCIA Zalaegerszegen 2016. március 11-én 17:00 órától Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Dísztermében (Széchenyi tér 3-5.). A konferenciát megnyitja Vadvári Tibor, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város alpolgármestere.
bővebben
2016 március 07 - hétfő

Németh János állandó kiállítása - Hazatértek az alkotások

Újra látogatható Németh János életmű-kiállítása Zalaegerszegen. A Kossuth-díjas keramikusművész állandó tárlatának alkotásai visszatértek Budapest egyig legreprezentatívabb kiállítóhelyéről. A tárlatot a Göcseji Múzeum nyitva tartási idejében (kedd-szombat 9.00-17.00 óra) lehet megtekinteni.
bővebben
2016 március 05 - szombat

A IV.Press Dance Táncverseny

A IV.Press Dance Táncversenyt 2016.március 13-14-én rendezik a zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban.
bővebben
2016 március 05 - szombat

Betegség miatt elmarad a Hullám március 5-i előadása a Hevesi Sándor Színházban

A Hevesi Sándor Színházban megbetegedés miatt a 2016. március 5-én 19.00 órára Latinovits-bérletben meghirdetett A Hullám című előadás elmarad!
bővebben
2016 március 04 - péntek

Döntés után (Videó)

29 napirendi tárgyalt csütörtöki ülésén a zalaegerszegi közgyűlés. A grémium egyebek mellett a Területfejlesztési operatív program forrásainak felhasználásáról döntött, de értékelték például a beszerzési testület tavalyi munkáját is. A részletekről pénteken sajtótájékoztatón számolt be Balaicz Zoltán polgármester a sajtó képviselőinek.
bővebben
2016 március 03 - csütörtök

Fejlesztés a Jégcsarnokban (Videó)

Elkészült az első TAO tárgyi eszköz beruházása a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítványnak a Zalaegerszegi Jégcsarnokban. A fejlesztés során a létesítmény büféjéből edzőtermet alakítottak ki. A hivatalos átadót szerdán tartották.
bővebben
2016 március 02 - szerda

Útfejlesztés (Videó)

2,5 milliárdos útfejlesztés kezdődik Zalaegerszegen. A beruházás 12 kilométer hosszan a belváros, a 74-es, valamint a 76-os főút egyes szakaszait érinti. A rekonstrukció részeként felújítják a csatornahálózatot és körforgalmat is építenek.
bővebben
2016 március 02 - szerda

Virtuális Városi Diákújság – decemberi-januári nyertesek (Videó)

Az Egerszegi Estékben értékeltük a Virtuális Városi Diákújságba érkezett írásokat, illetve jutalmaztuk a legjobbakat.
bővebben
2016 március 01 - kedd

Megújul a díszterem (Videó)

Megújul a Széchenyi téri városi díszterem. A munkálatok július negyedikén kezdődnek és várhatóan szeptemberben fejeződnek be. Ez idő alatt a házasságkötések is szünetelnek, melyeket – a mostanihoz hasonló feltételek mellett – a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben tarthatnak a házasulandók.
bővebben
2016 március 01 - kedd

Kinevezés (Videó)

29 állami intézményben alakult konzisztóriumi, azaz tanácsadó testület. A Pannon Egyetemen Háry András a zalaegerszegi Technológiai Centrum vezetője is szerepet kapott.
bővebben
2016 március 01 - kedd

Változnak a beléptetés szabályai és a stadion megközelíthetősége

A ZTE Aréna rekonstrukciós munkálatai miatt a vasárnapi mérkőzéstől megváltoznak a beléptetés szabályai és a stadion megközelíthetősége is.
bővebben
2016 február 29 - hétfő

Farsang az időseknél

Február 9-én, kedden, a farsang jegyében látogattuk meg az Idősek Otthonát. Iskolánk felső tagozatosai vállalták, hogy osztályonként két tanuló vesz részt a Diákönkormányzat által szervezett programon. Azt gondoltuk, vidám műsorunkkal örömöt szerzünk az idős embereknek.
bővebben
2016 február 26 - péntek

Judoközpontot avattak Zalaegerszegen (Videó)

Regionális Judo Központot avattak Zalaegerszegen. A 400 négyzetméteres komplexumot 27 millió forintból alakították ki és a legmodernebb eszközökkel szerelték fel. Ennek köszönhetően – hosszú évtizedek után – ismét méltó körülmények között sportolhatnak a térség cselgáncsozói.
bővebben
2016 február 26 - péntek

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek (Videó)

Február 25-e a Kommunista Diktatúrák Áldozatainak Emléknapja. 1947-ben ezen a napon tartóztatták le – koholt vádak alapján – a Független Kisgazdapárt főtitkárát. Kovács Bélát, akit a Szovjetunióba hurcoltak és közel 10 éven át fogva tartottak. Hozzá hasonlóan emberek ezreit nyomorították meg. A kegyetlen korszak áldozatai előtt – gyertyagyújtással és történelmi esttel – tisztelegtek csütörtökön Zalaegerszegen.
bővebben