keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2014 május 30 - péntek

Bemutatták az Idősügyi Kalauzt (Videó)

A szociális szolgáltatásokat, az idősek által igénybe vehető támogatásokat és az idősügyi szervezetek bemutatkozását tartalmazza az Idősügyi Kalauz. A kiadványt ma a Zalaegerszegi Gondozóházban mutatták be.
bővebben
2014 május 30 - péntek

Táblaképeket avattak az Ady iskolában (Videó)

Öt új szecessziós portré díszíti az Ady Endre iskola falait. Az intézményben már évek óta hagyomány a virág és inda mintáiról ismert dekoratív stílusú pannók készítése. A tanulók ezúttal saját arcképüket festették meg.
bővebben
2014 május 29 - csütörtök

„Most múlik pontosan..”

Mostanában egyre gyakrabban jut eszembe, hogy valószínűleg valami varázslat lehet a dologban. Igen, ez az egyetlen megoldás! Másként hogyan lehetséges, hogy nyolc hosszú év, számtalan hónap, felfoghatatlanul sok óra, néhány szünet egy szempillantás alatt véget ér?
bővebben
2014 május 29 - csütörtök

Kerámiák és Kossuth-díj

E két fogalomról Zalaegerszegen szerintem mindenkinek egy név ugrik be: Németh János. Néhány héttel ezelőtt rendkívüli élményben volt részünk. Németh János-sétán vettünk részt. A Zala Megyei Kórház épületénél kezdtük utunkat. Itt látható ugyanis Németh János 1974-ből származó domborműve. A környéken, s persze a városban több helyütt is találkozhattok az épületekhez kötődő kerámia reliefekkel (faliképek) és domborművekkel. Ezek a szobrász, keramikus legjelentősebb alkotásai. Ha jártok a fedett uszodában, a Keresztury-háznál, a Kígyó patika mellett, a Kölcsey Gimnáziumban, a Postánál – szintén Németh János műveit láthatjátok.
bővebben
2014 május 29 - csütörtök

Káli Rebeka: VAKÁCIÓ!!!

Káli Rebeka: VAKÁCIÓ!!! című versével nevezett a Virtuális Városi Diákújság pályázatra.
bővebben
2014 május 29 - csütörtök

A Biblia

A Bibliából bepillantást nyerhetünk, hogy ki teremtette a világot, ki volt Jézus Krisztus, miért halt meg a keresztfán, és még sok egyéb dologba. Az evangéliumokból – Máté, Márk, Lukács, János – Jézus életét ismerhetjük meg: hogyan született, mikor kezdett el tanítani, hány évig tanított, mikor és hogyan halt meg.
bővebben
2014 május 29 - csütörtök

Kereszthordozás

Kondor Karola Kereszthordozás című versével nevezett a Virtuális Városi Diákújság pályázatra.
bővebben
2014 május 29 - csütörtök

Kitárom a szívem

Juni Kitti Kitárom a szívem című versével nevezett a Virtuális Városi Diákújság pályázatra.
bővebben
2014 május 29 - csütörtök

Alpesi erdei iskolában

A tavalyi év után családjainkkal együtt úgy döntöttünk: idén is nekivágunk a kalandnak! Az alpesi erdei iskola festői környezetben zajló, egy hetes nyelvtanulást és élmények sokaságát jelenti egyben.
bővebben
2014 május 29 - csütörtök

Ismét VB – hurrá!

Pár hét múlva kezdődik a 2014-es labdarúgó világbajnokság, amire nagy izgalommal készülök. Az iskolában, munkahelyeken sokan focilázban égnek, mindenki esélyeket latolgat, vagy csak kiválaszt egy szimpatikus csapatot, akinek majd szurkolhat az egy hónapos VB alatt.
bővebben
2014 május 28 - szerda

Új arculat a köztéri tájékoztatásban (Videó)

Megújultak Zalaegerszeg információs táblái. Az utcákat és közintézményeket jelző felületeket az önkormányzat szakemberei kiegészítették a város nevével és címerével ellátott szelvényekkel is. A táblákat elsőként a belvárosban helyezték el.
bővebben
2014 május 28 - szerda

A 90 éves Ámon Józsefnét köszöntötték

Ámon Józsefné vasárnap töltötte be 90. életévét. Születésnapja alkalmából, a város nevében dr. Kovács Gábor jegyző köszöntötte. Az idős asszony virágot, könyvet és egy Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt emléklapot kapott.
bővebben
2014 május 27 - kedd

Felavatták a Ruszt József teret (Videó)

Mától Ruszt József nevét viseli a színház előtti tér. A színházalapító, Kossuth díjas rendező 1982 és 88 között igazgatta a Hevesi Sándor Színházat. A teátrum 30 éves évfordulója alkalmából több programmal emlékeztek a legendás művészre.
bővebben
2014 május 26 - hétfő

„Nefélj”-ország (mese)

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy ország, amelynek neve „Nefélj”-ország volt.
bővebben
2014 május 26 - hétfő

Állatok a természetben

Fekete István Vuk c. művében egy kis róka életét mutatja be. Vuk egy eleven kölyök, aki mindig elcsavarog. Már korán szeretne vadászni, de apja folyamatosan azt mondja neki, hogy még kicsi. Egyik ilyen vadászakciója után hazaérve szembesül vele, hogy családját elpusztította a Simabőrű.
bővebben
2014 május 26 - hétfő

Éjfélkor Párizsban

Ez a nagyszerű film Párizsban játszódik, és a méltán híres, nagy rendező rendezte, aki nem más, mint Woody Allen. A film egy párról szól (Gilről és Inezről), akik Párizsba utaznak üzleti ügyek miatt, közben már az esküvőjüket tervezik.
bővebben
2014 május 26 - hétfő

Birkózás

2007-ben kezdtem a Petőfi Sándor Általános Iskolában tanulmányaimat a sporttagozatos osztályban. Mivel minden gyereknek valami külön sportot is kellett választani, én a birkózás mellett döntöttem, mivel a papám is birkózó volt. Félve mentem az első edzésemre az Ifjúsági Sport Centrumba. Gerencsér Zoltán lett az edzőm. Kedves, de szigorú volt hozzánk. Voltak nagyok köztünk, 13-17 évesek, persze én a 7 évemmel a kicsik közé kerültem.
bővebben
2014 május 26 - hétfő

Gyalogos zarándoklat Csehimindszentre

Mindszenty bíboros születésének évfordulója alkalmából idén harmadik alkalommal került sor a zarándoklatra, Csehimindszentre.
bővebben
2014 május 26 - hétfő

Interjú marie-therese nővérrel

Marie-Therese nővérrel készítettünk interjút, aki a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórendet képviseli iskolánkban.
bővebben
2014 május 26 - hétfő

A biológiai sokféleség megjelenése Fekete István Vuk c. művében

A biológiai sokféleség egy tág fogalom, amely magába foglalja a Földön élő élőlények változatosságát, átalakulását, fejlődését és genetikai változását. Fekete István műveiben – ahogyan a Vukban is – az élőlények változatosságával és életével ismerkedhetünk meg.
bővebben
2014 május 26 - hétfő

A Száva-menti házikó lakói

A Száva folyó mentén volt egy házikó. Már rég nem lakták, ablakait pókháló borította, udvarát a gaz benőtte. A táj gyönyörű volt, a folyó csobogása nyugtató. A tulajdonosa évek óta árulta. A kuckó mégsem kellett senkinek.
bővebben
2014 május 26 - hétfő

A DÖK- napon

Az alsós osztályok is részt vehettek ezen a különleges programon, aminek felsős részéről nyolcadikos társunk írt. A nap úgy zajlott, hogy az első három órát megtartottuk, de a többit nem. Helyette a tanító nénik, bácsik szerveztek nekünk különféle programokat.
bővebben
2014 május 26 - hétfő

A diákönkormányzat ünnepe

A tanév utolsó diákönkormányzati eseménye igazán nagyszabásúra sikerült. Ezúttal nem hívtunk vendéget, mint korábban. A szervezők úgy döntöttek: megmozgatják az egész iskolát!
bővebben
2014 május 26 - hétfő

„Az anyák halhatatlanok…”

Melegség járja át a szívemet, ha az Anyukámra gondolok. Haja félhosszú, ragyogó szőke, szeme kékeszöld. Igaz, hogy 39 éves, de az én szememben sokkal fiatalabb. Olyan, akár egy tündérkirálynő! Arca kedves és mosolygós, szeme úgy csillog, mint égen a csillagok.
bővebben
2014 május 26 - hétfő

Viharkárok Zalaegerszegen (Videó)

23 millió forintos kárt okozott a zalaegerszegi önkormányzatnak a hónap közepén, az egész országon, sőt a fél kontinensen végigsöprő vihar. Yvette, a ciklon útját áramkimaradás, megrongálódott épületek, kidőlt fák kísérték.
bővebben
2014 május 26 - hétfő

Hősök napi megemlékezés (Videó)

Az első világháború után, egy rendelet szerint, minden településnek emlékművet kellett állítani a háborúban elesettek tiszteletére. A rendszerváltás után május utolsó vasárnapját nyilvánította az országgyűlés a Hősök napjává. Zalaegerszegen idén is megemlékeztek azokról, akik életüket áldozták a hazáért, az első világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából pedig a botfai temetőben rendeztek megemlékezést.
bővebben
2014 május 23 - péntek

A zalaegerszegi notre dame iskola rendfőnöknője - Interjú Francoise nővérrel

Iskolánk minden diákja ismeri Francoise nővért, akinek kedves mosolya, vidámsága és közvetlensége – a nyelvi nehézségek ellenére – meghódított mindenkit. A legkisebbek a napközis foglalkozások keretében, a legnagyobbak pedig franciaórákon találkozhatnak vele egészen személyesen. Őt kérdeztük hivatásáról, magyarországi benyomásairól.
bővebben
2014 május 23 - péntek

Diákcsere

Három hónap hosszú idő. Főleg, ha egy másik országban, távol az otthonunktól töltjük. De egyben óriási lehetőség mind önállósodás, mind nyelvtanulás-nyelvgyakorlás szempontjából.
bővebben
2014 május 23 - péntek

Bulémia

Külsőnk, testünk, törekvésünk a szépségre napi téma világunkban. A tapasztalat azt sugallja, hogy mi, kamaszok nem vagyunk megelégedve külső tulajdonságainkkal. Sokszor állok én is a tükör előtt, szidalmazva ábrázatom. Hiába mondja a nagymamám, hogy Isten mindenhogy szeret minket, ahogy vagyunk, úgy!
bővebben
2014 május 23 - péntek

A tűz és jég dala

Az én jelenlegi kedvenc könyvem nem egy könyv, hanem egy könyvsorozat. A szerzője George R. R. Martin, egy nagysikerű amerikai fantasy-író, aki fiatalon is próbálgatta képzelete szárnyait. Az írásmű műfaj szerint fantasy, amelynek a low-fantasy csoportjába tartozik, amely a valósághoz közel álló, fantasy-elemekkel tarkított írás.
bővebben