keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2014 június 12 - csütörtök

Ismét könyvhét és megjelent az új Pannon Tükör (Videó)

Megnyitották a 85. Ünnepi Könyvhetet és a 13. Gyermekkönyvnapokat, valamint az azokhoz tartozó zalaegerszegi rendezvénysorozatot a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. A könyvhéthez kötődve a Pannon Tükör új számát is bemutatták.
bővebben
2014 június 12 - csütörtök

A 90 éves Kancsal Bélánét köszöntötték

Ma ünnepelte 90. születésnapját a Zalaegerszegen élő Kancsal Béláné. A város nevében dr. Sándor Erzsébet aljegyző és Zimborás Béla a Humánigazgatási Osztály osztályvezető-helyettese köszöntötte az idős asszonyt, aki születésnapjára virágot, könyvet és egy Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt emléklapot kapott.
bővebben
2014 június 11 - szerda

Botfai Városrészi Napok az értékmegőrzés jegyében (Videó)

Vasárnap és hétfőn tartották a Botfai Városrészi Napokat. Az Erdődy-Hűvös Kastély parkjában felidézték a városrész múltját és felelevenítették Botfa közösségi értékeit.
bővebben
2014 június 11 - szerda

Színes programokat kínált az Olai Fesztivál

Színes programok várták az egerszegieket szombaton az Olai Fesztiválon. A településrész nyolcadik alkalommal kínált közösségépítő rendezvényt.
bővebben
2014 június 06 - péntek

Gyutai Csaba Csíksomlyón ünnepli a Pünkösdöt (Videó)

Zalaegerszeg polgármestere Csíksomlyón ünnepli a Pünkösdöt. Gyutai Csaba szerencsés nemzetnek tartja a lengyelt, hiszen míg az ő legfontosabb kegyhelyük országhatáraikon belül van, addig nekünk, magyaroknak át kell lépni a határt, ha kegyhelyünkre, Csíksomlyóra zarándokolunk.
bővebben
2014 június 06 - péntek

Olai Fesztivál és Botfai Városrészi Napok (Videó)

Idén is megrendezik az Olai Fesztivált és a Botfai Városrészi Napokat. A szervezők sok vendéget várnak, hiszen a pünkösdi hosszú hétvégén igazi nyári idő lesz. Szombaton, az Olai Fesztiválon fellép többek között Delhusa Gjon, illetve főzőversenyen és borkóstoláson is részt vehetnek a fesztiválozók. Balaicz Zoltán alpolgármester invitálta a városlakókat a hétvégi programokra.
bővebben
2014 június 05 - csütörtök

Márványtáblát állítottak Hűvös József emlékére (Videó)

A Holokauszt 70. évfordulója alkalmából felavatták a Hűvös József emlékére állított márványtáblát, amelyet Botfán, az Erdődy-Hűvös Kastély falán helyeztek el.
bővebben
2014 június 05 - csütörtök

Tárkonyos vadragulevest ebédeltek a Petőfi-iskolások (Videó)

Tárkonyos vadragulevest ebédeltek ma egy zalaegerszegi általános iskolában. A gyerekek egyelőre csak tesztelői voltak az új ízeknek. Ha elfogadják a vadételeket, akkor ezek a későbbiekben állandó fogásai lesznek a menzának.
bővebben
2014 június 05 - csütörtök

Indul a búslakpusztai projekt

Zalaegerszeg a Környezet és Energia Operatív Program keretében megszünteti a búslakpusztai bezárt hulladéklerakó által okozott környezetszennyezést. Az önkormányzat erre 750 millió forint támogatást kapott, ami 100 százalékban fedezi a költségeket.
bővebben
2014 június 04 - szerda

94 éve írták alá a trianoni békediktátumot (Videó)

Ma van a Nemzeti Összetartozás Napja. 1920. június 4-én írták alá a trianoni békediktátumot, amelynek következtében Magyarország elveszítette területének több mint kétharmadát. Erre emlékeztek szerte a Kárpát-medencében, így Zalaegerszegen is.
bővebben
2014 június 03 - kedd

A százezredik zalai kormányablak-ügyfelet köszöntötték (Videó)

A százezredik zalai kormányablak-ügyfelet köszöntötték a megyeszékhelyen. A márciusban átadott irodában több mint 260 ügyet intézhetnek a polgárok.
bővebben
2014 június 03 - kedd

Világszínvonalú műszerekkel bővült a Zala Megyei Kórház újszülött intenzív osztálya (Videó)

Új, világszínvonalú műszerekkel és informatikai rendszerrel bővült a Zala Megyei Kórház újszülött intenzív osztálya. A fejlesztés, amely európai uniós forrásból valósult meg, 200 millió forintba került. Ennek része az az elektronikus lázlap, amely még Nyugat-Európában is újdonságnak számít.
bővebben
2014 június 03 - kedd

Szakmai fórum kis- és középvállalkozásoknak (Videó)

A kereskedelmi bankoknál is igénybe vehetők azok az export hitelek, amelyekkel az Eximbank segíti a gazdaság szereplőit. Ez is elhangzott azon a szakmai fórumon, amelyet kis- és középvállalkozások vezetőinek rendeztek Zalaegerszegen.
bővebben
2014 június 03 - kedd

Májusfa kitáncolás Csácsbozsokon (Videó)

Ismét összegyűltek az Évgyűrűk Nyugdíjas Klub tagjai, hogy kitáncolják a májusfát. Az Izsák-iskola előtt, a Nefelejcs Nyugdíjas Klubbal közösen, színes programokkal elevenítették fel a néphagyományt.
bővebben
2014 június 03 - kedd

Tájékoztató

Tájékoztatjuk Zalaegerszeg város lakóit, hogy a Zalaegerszeg, Mártírok u., Eötvös u – Kisfaludy S. u. közötti szakaszát 2014. június 6-án (pénteken) 7.00-20.00 óra között az aszfaltozási munkák idejére a gépjárműforgalom elöl lezárják.
Ezen napon a buszforgalmat a Mártírok útról áthelyezik.
bővebben
2014 június 03 - kedd

Útlezárás

2014. június 4-én (szerda) a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendezendő városi megemlékezés miatt 17.00 órától – 17.30-óráig lezárásra kerül az Október 6. tér.
Megértésüket köszönjük.
ZMJV Önkormányzata
bővebben
2014 június 02 - hétfő

Gyászmegemlékezés és avatás a holokauszt 70. évfordulóján (Videó)

Gyászmegemlékezést tartottak és zsidó emlékhelyet avattak vasárnap az egykori zsinagógában, a holokauszt 70. évfordulója alkalmából. Zalaegerszegről mintegy 1400 embert hurcoltak el a haláltáborokba. A város vezetősége, a zsidó hitközséggel közösen, megemlékezett az 1944-ben történt eseményekről.
bővebben
2014 június 02 - hétfő

Tanösvény várja a madárvilág iránt érdeklődőket (Videó)

Azáleás-völgyi Virágfesztivált tartott a Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központja és Könyvtára és a Zalaerdő Zrt. három napon át az Alsóerdőn. A három nap során többek között bográcsozás, grillezés, vetélkedők várták az érdeklődőket, pénteken túrákat szerveztek az óvodás és általános iskolásoknak, szombaton pedig íjászatban és lövészetben is kipróbálhatták magukat a látogatók.
bővebben
2014 május 31 - szombat

Erdély – Élménybeszámoló

Ha Erdély nevét halljuk, a történelmi Magyarország egy rendkívül gyönyörű vidéke jut eszünkbe. De Erdély nemcsak ezt jelenti, hanem a rengeteg ott élő magyart, akik még ennyi idő elteltével is őrzik a saját kultúrájukat.
bővebben
2014 május 31 - szombat

Londoni kirándulás

Nagyon vártam már a londoni kirándulást. Végre elérkezett 2014. május 4., az indulás napja. Este 5-kor indultunk a Hegyeshalom – Bécs – Linz – Passau – Köln útvonalon. Fárasztó utazást követően délután Brüsszelbe érkeztünk. A városnézés során megtekintettük a belga főváros nevezetességeit (Grande Place, Maneken Pis, Jeanneke Pis és az Atomium). Késő este értünk a tranzit szállásunkra.
bővebben
2014 május 31 - szombat

Az én nagypapám

Én egy olyan embert szeretnék bemutatni, aki életével példaként áll előttem, és úgy gondolom, szintén példa lehet minden ember számára. Sajnos riportot már nem tudok vele készíteni, mert a közelmúltban befejezte földi életét, hogy a Mennyei Atyával való találkozás után – reményeim szerint és közbenjáró imádságaimtól segítve – az örök boldogságban részesüljön.
bővebben
2014 május 31 - szombat

A rejtély

„Ne félj!” – írja a tábla a lerobbant szellemvasút oldalán. Valakinek vicces kedve lehetett, amikor felrakta azt a táblát. Mindegy, tovább kell mennem és megoldanom a rejtélyt.
bővebben
2014 május 31 - szombat

Beszélgetés Sabján Edit tanárnővel

Sabján Edit tanárnő iskolánkban ének-zenét tanít, de Jákon is magas szintű zenei szolgálatot végez már évtizedek óta.
bővebben
2014 május 31 - szombat

Keresztünk

Molnár Zsófia Keresztünk című versével nevezett a Virtuális Városi Diákújság pályázatra.
bővebben
2014 május 31 - szombat

Fekete István: Vuk

Fekete István Vuk című regényének főszereplői a rókák: Vuk, Kag, Vuk apja, Iny, az anyja és a testvére, Karak, a nagybátyja, Csele, a rókalány, Sut, a sánta róka.
bővebben
2014 május 31 - szombat

Rátkai László atya vendégei voltunk

Rátkai László atyával, Ják plébánosával készítettünk rövid beszélgetést.
bővebben
2014 május 31 - szombat

A családi összetartozás boldogsága

Egyszer volt, hol nem volt, még a Nagy-tengeren is túl volt egyszer egy szegény öregember és annak három fia. Olyan szegények voltak, hogy csak minden másnap jutott meleg étel az asztalukra.
bővebben
2014 május 31 - szombat

Interjú Sabján Edit tanárnővel

Sabján Edit tanárnővel, a zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium ének-zene – pedagógia szakos tanárával, az iskolai kórus vezetőjével készítettünk interjút. Ezúttal azonban a jáki kötődéséről kérdeztük. Edit néni 1993 óta tevékenykedik Jákon, a jeles történelmi nevezetességnek számító jáki műemléktemplom orgonistája, a nemzetközi hírű Szent Cecília Énekkar vezetője.
bővebben
2014 május 30 - péntek

Fekete István állattörténeteinek varázsa

Fekete István álltatokról szóló regényei azért lettek nagyon jók és sikeresek, mert az író önmagán kívül helyezte magát, és így szemlélte a világot. Vagyis bele tudta képzelni magát egyes állatok gondolkodásába, viselkedésébe, életébe.
bővebben
2014 május 30 - péntek

A két királylány

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy gyönyörű kis ország. Egyetlen városból állt, amely a tengerparton feküdt, a hegyek gyűrűjében. A városka lakosai mind barátságosak és kedvesek voltak, ahogy a királyuk és királynőjük is. De sajnos egy szép napon mindez megváltozott.
bővebben