keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2012 szeptember 07 - péntek

Az emberség elismerése (Videó)

Ünnepi találkozót tartott csütörtökön a zalaegerszegi Zsidó Hitközség és a Remény Támogatási Közalapítvány a közelgő Ros Hasana, azaz a zsidó újév alkalmából. Az eseményen Király László és Szabolcs Péter Másokért Emlékplakett elismerést vehetett át.
bővebben
2012 szeptember 07 - péntek

Évadnyitó Színházi Forgatag (Videó)

30 éves a Hevesi Sándor Színház. Besenczi Árpád a teátrum igazgatója sajtótájékoztatón számolt be a jubileumi évad programjairól.
bővebben
2012 szeptember 06 - csütörtök

Szezonnyitó a ZTE női kosarasainál (Videó)

Sajtótájékoztatón ismertették a ZTE női kosárlabda klub következő évadjának terveit, és bemutatták a csapat új játékosait is. Hárman ugyanis búcsúztak az együttestől. A csapat szeptember 28-29-én részt vesz a hagyományos Göcsej Kupán, első bajnokiját pedig október 3-án vívja a Pécsi 424 csapatával.
bővebben
2012 szeptember 05 - szerda

Finisben a 76-os (Videó)

Közel 27 km hosszon korszerűsítik a 76. sz főutat Zala megyében. A Nettó 4.5 milliárd forintos uniós forrásból 11,5 tonnás tengelyterhelésre erősítik meg a burkolatot, a meglévő útelemeket pedig szabványosítják, korszerűsítik.
bővebben
2012 szeptember 03 - hétfő

Tanévnyitó az "egészségügyin" (Videó)

Hétfőn tartotta tanévnyitó ünnepségét a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának zalaegerszegi képzési központjában. Mindenekelőtt gyógytornász szakon több mint 140 elsőéves kezdi meg tanulmányait.
bővebben
2012 szeptember 03 - hétfő

Új út a biztonságért (Videó)

Új átkötőút épült a Dózsa tagiskola és a Kis utcai óvoda között, amely a két intézménybe érkező, illetve távozó gyermekek biztonságosabb és gyorsabb közlekedését szolgálja. A beruházás összköltsége eléri a 10 millió forintot.
bővebben
2012 szeptember 03 - hétfő

Fergeteges programok az V. Belvárosi Szüreten (Videó)

Bordalok, borverseny, vadgasztronómia és könnyűzenei programok szórakoztatták a közönséget Zalaegerszegen. A péntektől vasárnap estig tartó V. Belvárosi Szüretre több mint hatvan ezren látogattak el.
bővebben
2012 szeptember 03 - hétfő

Ismerős Arcok koncert

Ismerős Arcok lemezbemutató koncert október 20-án 20 órakor az Art Moziban. Jegyek elővételben kaphatók az Art Moziban. Elővételi jegy: 2.200 Ft, a helyszínen: 2.500 Ft.
bővebben
2012 augusztus 31 - péntek

Elkezdődött a Belvárosi Szüret (Videó)

Megnyitotta kapuit az V. Belvárosi Szüret és Zalai Teríték. Idén a kiváló borok és zalai ételek mellett ízletes vadételek is várják a látogatókat. A hétvégén pedig zalai előadók mellett olyan együttesek lépnek fel, mint a Hooligans vagy a Lord.
bővebben
2012 augusztus 31 - péntek

Tanévnyitó a mechatronikaimérnök-hallgatóknak (Videó)

A zalaegerszegi felsőoktatási intézmények közül elsőként a Nyugat-magyarországi Egyetem Gépészeti és Mechatronikai képzési központjában tartottak tanévnyitót, ma délelőtt. 34 állami ösztöndíjas és 11 költségtérítéses hallgató kezdi meg tanulmányait.
bővebben
2012 augusztus 30 - csütörtök

Felsőoktatás - sajtótájékoztató a tanévnyitó előtt (Videó)

Közös sajtótájékoztatót tartottak csütörtökön a zalaegerszegi felsőoktatási intézmények vezetői a városházán. Kiderült: a felsőoktatás átalakítása a BGF zalaegerszegi gazdálkodási karát érintette a legérzékenyebben, mivel az államilag finanszírozott általános közgazdászképzés gyakorlatilag megszűnt. A másik két intézmény nem szenvedett el komolyabb veszteségeket.
bővebben
2012 augusztus 29 - szerda

Újra igényelhető a szakképzési ösztöndíj (Videó)

Havonta akár 15 ezer forint szakképzési ösztöndíjat is kaphatnak a gépészeti szakmákban tanuló középiskolások. A félévre igényelhető támogatást jó tanulmányi eredmény esetén igényelhetik a diákok. Az önkormányzat célja a magasan képzett szakember utánpótlás.
bővebben
2012 augusztus 28 - kedd

Bábszínházi évadnyitó (Videó)

Évadnyitó társulati ülést tartott a Griff Bábszínház. Összesen 11 bemutatót terveznek ebben az idényben, és legalább 200 előadásra készülnek.
bővebben
2012 augusztus 28 - kedd

Évadnyitó a Hevesi Sándor Színházban (Videó)

Idén 30 éves a Hevesi Sándor Színház. A társulat új tagjairól, az ünnepi évad előadásairól az évadnyitó társulati ülésen számolt be az igazgató Besenczi Árpád.
bővebben
2012 augusztus 28 - kedd

Évadzáró a Kvártélyházban (Videó)

Véget ért a Kvártélyház Szabadtéri Színház 6. évada. Vasárnap a Hotel Mentohollal búcsúztatták a nyarat. Idén közel 9000-en látták a társulat előadásait.
bővebben
2012 augusztus 27 - hétfő

ZALA SZÉPE 2012. (Videó)

Hatalmas érdeklődés kísérte a 18. Zala Szépe választást. Több mint 5000-en látogattak ki pénteken a zalaegerszegi AquaCitybe, hogy részesei lehessenek a zalai napilap hosszú kihagyás után ismét életre hívott rendezvényének. A tíz szépség közül végül harmadik helyre Balogh Edinát, második helyre Pető Kittit sorolta a zsűri, míg a korona Mihálylovics Heléna fejére került.
bővebben
2012 augusztus 24 - péntek

Marosvásárhelyiek tettek állampolgársági esküt (Videó)

Harminc marosvásárhelyi magyar tett ünnepélyes keretek között állampolgársági esküt a városháza dísztermében. Erre a 2010. augusztus 20-án hatályba lépett törvény értelmében nyílt lehetőségük, amely a kettős állampolgárságot szabályozza. Az esemény jelentőségét növeli, hogy Marosvásárhely Zalaegerszeg testvérvárosa.
bővebben
2012 augusztus 24 - péntek

Sportnap a Városgazdálkodási Kft.-nél (Videó)

Sportnapot tartott dolgozóinak a Városgazdálkodási Kft. Ping-pong, futball és kötélhúzás mellett borverseny nyújtott kikapcsolódást. A programot az ígéretek szerint jövőre is megtartják, ez ugyanis jó lehetőséget nyújt arra, hogy a dolgozók jobban megismerjék egymást.
bővebben
2012 augusztus 24 - péntek

Megnyílt a Tubi Borház (Videó)

Kiváló minőségű zalai, vas megyei, tokaji, egri borokkal kínálta vásárlóit a csütörtökön megnyílt Tubi Borház. A bórkóstolóval egybekötött ünnepélyes megnyitón részt vettek azok a borászok is, akiknek kínálata megtalálható az üzletben.
bővebben
2012 augusztus 23 - csütörtök

Szorosabb idegenforgalmi-gazdasági kapcsolatokat is hozhat a szurguti gyerekek zalaegerszegi nyaralása (Videó)

A nyugat-szibériai Szurgutot Oroszország „olajfővárosaként” is emlegetik – de arról is nevezetes, hogy Zalaegerszeg testvérvárosa. Ahonnan ezen a nyáron négy turnusban 134 gyerek érkezett magyarországi – programjuk egyik részeként zalaegerszegi – vakációra. Az utolsó csoport alig egy hete utazott haza. A látogatás a város idegenforgalmi sikerének is számat – hangzott el egy mai sajtótájékoztatón.
bővebben
2012 augusztus 23 - csütörtök

Hamarosan kezdődik a Belvárosi Szüret (Videó)

Augusztus 31-től szeptember 2-ig rendezik Zalaegerszegen az V. Belvárosi Szüret és Zalai Teríték című rendezvénysorozatot, melyhez ezúttal a Sohollári Vadászati Évadnyitó is kapcsolódik. Az ételkülönlegességekről négy megyeszékhelyi vendéglátóegység is gondoskodik.
bővebben
2012 augusztus 23 - csütörtök

Kiadó üzlethelyiségek

A zalaegerszegi Vásárcsarnok földszintjén 37,5 m2-es és emeletén 25 m2 (+16 m2 raktár céljára) üzlethelyiségek kiadók.
bővebben
2012 augusztus 22 - szerda

Kerékpár-gravírozás az AquaCity-ben (Videó)

Kerékpár jelölési akciót tartott a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság a hétvégén. Ezzel a zalai megyeszékhelyen is megkezdték a biciklik nyilvántartásba vételét, önkéntes alapon, és ingyen. A bicikligravírozással a lopások visszaszorítását szeretnék elérni.
bővebben
2012 augusztus 21 - kedd

Kenyérszentelés a plébániakertben (Videó)

Az augusztus 20-i megemlékezésekhez régóta hozzá tartozik az új kenyér megszentelése is – a szertartást idén is a Jézus Szíve Plébánia kertjében rendezték meg, az ünnepi szentmise után.
bővebben
2012 augusztus 21 - kedd

Hagyományos megemlékezés

Hagyományosan a csácsi Szent István szobornál kezdődtek az augusztus 20-ai ünnepségek Zalaegerszegen. Államalapító királyunkról Furján Gellért és Ocsovai Grácián atyák emlékeztek meg – hangsúlyozva a hit és a szeretet erejét.
bővebben
2012 augusztus 21 - kedd

Sikeres volt a jótékonysági nap (Videó)

Több mint 4 millió forint gyűlt össze a szombati jótékonysági családi napon az AquaCity-ben. A nyári meleg sokakat csalogatott a csúszdaparkba, ahol a szórakozás mellett ezúttal finomabbnál-finomabb ételek is várták a vendégeket.
bővebben
2012 augusztus 21 - kedd

Búcsú a szurguti gyerekektől

Jövőre gyertek el újra – így búcsúzott el Gyutai Csaba Zalaegerszeg polgármestere a szurguti fiataloktól. Az elmúlt negyven napban összesen 140 gyermek nyaralt Zalaegerszegen a szibériai testvérvárosból Szurgutból.
bővebben
2012 augusztus 21 - kedd

Tárlat a 21. GébArt Nemzetközi Művésztelep alkotásaiból (Videó)

Kiállítás nyílt pénteken a 21. GébArt Nemzetközi Művésztelep munkáiból. Ezúttal a föld, a víz és a levegő témája ihlette meg az alkotókat. Kopasz Tamás művészeti vezető szerint egy hét alatt kiemelkedően jó munkák születtek.
bővebben
2012 augusztus 10 - péntek

Hazatért Szekeres Dorina az olimpiáról (Videó)

Hazatért Szekeres Dorina Zalaegerszeg egyik olimpikonja. A fiatal úszónőt ma köszöntötték a városvezetők, szponzorok és társai. A 20 éves sportoló először vett részt az ötkarikás játékokon. Szekeres Dorina a 35. helyen végzett 200 méteres hátúszásban a londoni olimpián.
bővebben
2012 augusztus 10 - péntek

Elsőosztályú maradt a Zalakerámia ZTE KK (Videó)

Elsőosztályú maradt a Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabda csapata. A Magyar Kosárlabda Szövetség elnöksége hétfőn döntött úgy, hogy 12 csapat – plusz az Adria Ligában induló Szolnok – részvételével írja ki a férfi bajnokságot, és az előző évi rangsor alapján egy csapatnak még helyet biztosít a legfelsőbb osztályban. Szerdán pedig az is eldőlt: a zalaegerszegi alakulat kap indulási jogot.
bővebben