keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2012 augusztus 10 - péntek

Paradicsom nap a piacon (Videó)

Paradicsom napot tartottak zalaegerszegi Piac téren. A rendezvény alatt paradicsomos ételek kóstolóval egybekötött főzőbemutatója és különböző előadások várták az érdeklődőket.
bővebben
2012 augusztus 10 - péntek

V. Belvárosi Szüret

V. Belvárosi Szüret és Zalai Teríték augusztus 31-szeptember 2-ig Zalaegerszegen.
bővebben
2012 augusztus 09 - csütörtök

Duális műszaki képzés indul Zalaegerszegen (Videó)

Duális mérnökképzés indul szeptemberben Zalaegerszegen – mindenekelőtt mechatronikai szakon. Hasonló képzés Kecskeméten a Mercedes- és Győrben az Audi-projecthez kapcsolódva működik csak. Zalaegerszegen némileg más a helyzet: itt a nagy cégek mellett több kisebb vállalkozás is bekapcsolódott a programba. Minderről csütörtökön tartottak sajtótájékoztatót és közös egyetemi-vállalati fórumot.
bővebben
2012 augusztus 09 - csütörtök

Jótékonysági nap az AquaCity-ben

Jótékonysági napot tartanak az AquaCityben augusztus 18.-án szombaton. A befolyt összeget a szervezők a városban elhelyezendő kerékpártárolók költségeihez ajánlják fel
bővebben
2012 augusztus 09 - csütörtök

Szünetel a háziorvosi rendelés a Kertvárosban

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2012. augusztus 23-án (csütörtökön) az áramszolgáltatás szünetelése miatt a Kertvárosban az alábbi háziorvosi körzetekben, a rendelési idő alatt, csak sürgős orvosi ellátás lesz (bővebb felvilágosítás a rendelőkben):
bővebben
2012 augusztus 09 - csütörtök

21. GébArt Nemzetközi Művésztelep (Videó)

Megnyitotta kaput a 21. GébArt Nemzetközi Művésztelep. Idén az alkotások központi témája a föld, a víz és a levegő. A művészek egy héten keresztül alkotnak majd. A művésztelep augusztus 17-én a résztvevők kiállításával zárul. Idén Koreából, Iránból és Indiából is érkeztek résztvevők.
bővebben
2012 augusztus 09 - csütörtök

Születésnapi kiállítás - Gábriel József hatvan éves (Videó)

Születésének 60. évfordulóján jubileumi kiállítással köszöntötték Gábriel József festőművészt a Göcseji Múzeumban. A söjtöri születésű művész 20 évig Zalaegerszegen tanított és alkotott; közel 15 éve Amerikában él és dolgozik. Születésnapi kiállítását Balaicz Zoltán alpolgármester és Farkas Ferenc szobrászművész nyitotta meg.
bővebben
2012 augusztus 08 - szerda

Zalaegerszegen járt a "Virágos Magyarországért" verseny zsűrije (Videó)

Zalaegerszegen járt a „Virágos Magyarországért” környezetszépítő verseny zsűrije. A Polgármesteri Hivataltól indulva megnézték a megszépült Kossuth utcát és a város köztereit. A bíráló bizottságban marketing, turisztikai és tájépítész szakemberek voltak.
bővebben
2012 augusztus 08 - szerda

Elkészült a Mátyás király utcai rendelőkomplexum (Videó)

Elkészült a Mátyás király utcai rendelőkomplexum. A 135 millió forintos beruházásnak köszönhetően két új felnőtt egy gyermekorvosi rendelő valamint védőnői szolgálat kapott helyet.
bővebben
2012 augusztus 07 - kedd

Átadták a 25 ezredik Egerszeg Kártyát (Videó)

A 25 ezredik Egerszeg Kártyát vehette át ma a tulajdonosa. Az ebből az alkalomból rendezett rövid ünnepségen elhangzott: a kiváltáskor mindössze kettőezer forintba kerülő kártya ára a kezdetektől változatlan, holott többféle kedvezményre jogosít. Ezek mértéke 10 és 50% között mozog.
bővebben
2012 augusztus 06 - hétfő

Szombaton jótékonysági buli az AquaCity-ben (Videó)

Idén tizenegyedik alkalommal tartanak jótékonysági napot az AquaCity-ben. Augusztus 11-én, szombaton kedvezményes belépőkkel, főzőversennyel és szórakoztató programokkal várják a látogatókat. A nap bevételét kerékpár-tárolók kialakítására fordítják. Minderről hétfőn számoltak be a város és a vízi-vidámpark vezetői.
bővebben
2012 augusztus 06 - hétfő

Önkormányzati támogatás a pótfelvételihez (Videó)

Átvállalja az önkormányzat a pótfelvételi eljáráson bejutó mechatronikai mérnökhallgatók egy éves költségtérítését. Amint azt Balaicz Zoltán alpolgármester elmondta: a képzés valós piaci igényeket elégít ki, így kiemelt feladatának tekinti a műszaki képzések támogatását.
bővebben
2012 augusztus 03 - péntek

Csillag Kupa tizedszer (Videó)

Tizedik alkalommal rendezi meg a város önkormányzata az Augusztusi Csillag Kupát. A verseny célja a sportbarátságok építése és a kispályás labdarúgó hagyományok erősítése. A Csillag Kupa különlegessége, hogy az esti órákban játsszák így a reflektorok mellett a csillagfényes égbolt megvilágításban focizhatnak a csapatok.
bővebben
2012 augusztus 03 - péntek

Újra friss vizet kínál a Zalavíz Zrt.

A hőségriasztásra való tekintettel a Zalavíz Zrt. az elkövetkező napokban újra friss vizet kínál a járókelőknek, az alábbi menetrend szerint:
bővebben
2012 augusztus 02 - csütörtök

Játszóház a játszótéren (Videó)

Kertvárosi Vakáció címmel tartanak programokat a nyári szünidő alatt az Apáczai ÁMK munkatársai a városrész játszóterein. Az ingyenes rendezvényeken játszóházzal és könyvkuckóval várják a kicsiket és szüleiket. Szerdán az Építők útján tartottak foglalkozást.
bővebben
2012 augusztus 01 - szerda

Jótékonysági nap

Jótékonysági nap augusztus 11-én az AquaCityben.
bővebben
2012 július 31 - kedd

Pécsi kollégiumi helyek - augusztus 10-ig lehet pályázni (Videó)

Miután kiderült, kit melyik főiskolára, egyetemre vettek föl, megkezdődött a küzdelem az albérletekért és a kollégiumi helyekért. Zalaegerszegen -a felsőoktatásért felelős alpolgármester szerint – minden igényt ki tudnak elégíteni. A város által támogatott pécsi kollégiumi helyekre azonban pályázniuk kell a zalaegerszegi diákoknak. A határidő: augusztus tizedike.
bővebben
2012 július 30 - hétfő

Ebergényi Fesztivál (Videó)

Karneváli hangulat várta az érdeklődőket szombaton Ebergényben. A településrész lakói második alkalommal gyűltek össze, hogy megünnepeljék a városrész múltját jelenét és jövőjét. Idén a könnyed zenei események mellett a kultúrára is nagy hangsúlyt fektettek.
bővebben
2012 július 30 - hétfő

Tűzijátékkal ünnepeltek az AquaCityben

Folytatódott az AquaCity 10 éves születésnapi programsorozata. Szombaton este Bella Levente koncertjébe kapcsolódhattak be az érdeklődők.
bővebben
2012 július 27 - péntek

The Hungarian Blues Brothers a Balatoni nyárban (Videó)

Tompa Gábor és Hrutka Róbert volt a Magyar Televízió Balatoni nyár című műsorának vendége.
bővebben
2012 július 27 - péntek

Több Egerszeg Kártyát igényelnek nyáron (Videó)

Tíz évvel ezelőtti bevezetése óta folyamatosan nő az érdeklődés az Egerszeg Kártya iránt. Használatával a zalaegerszegiek számos szolgáltatást különböző – nem ritkán igen jelentős – kedvezménnyel vehetnek igénybe. A tapasztalatok szerint a nyári hónapokban ugrásszerűen megnő az igénylők száma. Így történt idén is.
bővebben
2012 július 25 - szerda

Megjelentek a felvételi ponthatárok

Kedd este kiderült kit melyik felsőoktatási intézménybe vettek fel. A több mint 110 ezer jelentkezőből mintegy 80 ezren jutottak be a felsőoktatásba – tette közzé a felvi.hu gyorselemzésében. A legmagasabb ponthatárok ismét gazdasági szakokon születtek, ezen belül is a Budapesti Corvinus Egyetem képzésein. A Budapesti Gazdasági Főiskola és a Pécsi tudományi Egyetem Zalaegerszegi képzéseire ezeknél jóval alacsonyabb pontokkal is be lehetett jutni.
bővebben
2012 július 25 - szerda

Hollywood Rose Tábor

Hollywood Rose Tábor augusztus 30-szeptember 2-ig a Gébárti Szabadidőközpontban.
bővebben
2012 július 24 - kedd

Rendezte tartozásait a Zalakerámia ZTE KK (Videó)

Nincs akadálya a Zalakerámia ZTE férfi kosárlabdacsapatának a bajnoki nevezésre – ezt Kern Lajos mondta a zalaegerszeg.hu-nak. Az egyesület ügyvezetője annak kapcsán fogalmazott így, hogy a Magyar Kosárlabda Szövetség hivatalos honlapján és a bb1.hu szakportálon is a múlt héten megjelent; a szövetség nem fogadta el a ZTE KK nevezését a bajnokságra és további hiánypótlásra szólította fel a klubot.
bővebben
2012 július 24 - kedd

Marcelháza viszonozta a látogatást (Videó)

A Páterdombi LSC és a marcelházi futball egyesület vívott barátságos mérkőzést szombaton a ZTE stadionban. Zalaegerszeg és Marcelháza között 36 éve működik testvértelepüélsi kapcsolat, a mi a kultúra és a sport területén a legaktívabb.
bővebben
2012 július 23 - hétfő

Egerszeg Búcsú és rozscséplő verseny

A város védőszentje, Mária Magdolna napján, vasárnap rendezték meg Zalaegerszegen a XIII. Egerszeg Búcsút a Göcseji Falumúzeumban. A program leglátványosabb része a megyei rozscséplő és zsúpkötő verseny volt. A búcsút az Együtt Zalaegerszegért Egyesület szervezte.
bővebben
2012 július 20 - péntek

Harc az eldobált rágógumik ellen (Videó)

Különös szerkezet tűnt föl Zalaegerszeg utcáin: leginkább egy porszívó és egy gőzborotva kombinációjára emlékeztet. A járdákat elcsúfító, eldobált és odaragadt rágógumit lehet vele eltávolítani. A berendezést pénteken mutatták be a sajtónak.
bővebben
2012 július 20 - péntek

Lakossági fórum a sétálóutcáról (Videó)

Lakossági fórumot tartottak csütörtökön a belvárosi közlekedés átalakításáról, illetve a sétálóutca tervének megvalósításáról. A város vezetői már tárgyaltak az érintett üzlettulajdonosokkal, vállalkozókkal, vendéglátósokkal, taxisokkal. Ezúttal a környék lakóinak véleményére voltak kíváncsiak – már nem először.
bővebben
2012 július 20 - péntek

Elbúcsúztatták a zalaegerszegi olimpikonokat (Videó)

Elbúcsúztatták a városházán a londoni olimpiára utazó kettő zalaegerszegi sportolót. Szekeres Dorina úszónő nem tudott részt venni a baráti beszélgetésen, mert kötelező orvosi vizsgálaton volt Budapesten. Gyutai Csaba polgármester szép versenyt és sok sikert kívánt az olimpikonoknak.
bővebben
2012 július 19 - csütörtök

Lejárt a Virágos Zalaegerszegért verseny nevezési határideje (Videó)

Lejárt a Virágos Zalaegerszegért verseny nevezési határideje. Idén 38-an jelentkeztek a környezetszépítő megmérettetésre. A bírák több szempont figyelembevételével fogják megválasztani a kategóriák első helyezettjeit. Ellátogattunk a tavalyi év egyik győzteséhez, aki idén is nevezett így már a rutinos versenyzők közé tartozik.
bővebben