keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2012 május 03 - csütörtök

Vizes fejlesztések (Videó)

Aláírták ma azt a tervezői szerződést, amely a Zalavíz Zrt. szolgáltatási területén levő települések ivóvíz minőségének javítására, valamint a vízellátás fejlesztésére vonatkozik. A tervek szerint a projekt 3 év múlva fejeződik be, melynek eredményeként összesen 13 környékbeli település juthat egészségesebb ivóvízhez: köztük Bagod, Becsvölgye, Dobronhegy, Kávás és Zalaszentgyörgy.
bővebben
2012 május 03 - csütörtök

Jutalmat kaptak a legjobb diákok (Videó)

A polgáravató után további programok várták a fiatalokat. Az országos és megyei versenyeken kiváló eredménnyel szereplő diákok ünnepélyes jutalomátadáson vehettek részt a város Dísztermében.
bővebben
2012 május 03 - csütörtök

A felnőttkor küszöbén (Videó)

Immár hagyományos módon, ma zalaegerszegi polgárrá avatta a felnőttkor küszöbére érkezett fiatalokat a város polgármestere.
bővebben
2012 május 03 - csütörtök

Kékek az élre (Diákújság pályázat)

Iskolánkban nagy hagyománya van az őszi és a tavaszi hulladékgyűjtésnek. Ilyenkor minden diák megpróbál minél több újságot gyűjteni, hogy mind egyénileg, mind osztályszinten jó eredményt tudjon elérni.
bővebben
2012 május 02 - szerda

Súlyemelők versenyeztek Egerszegen (Videó)

Április 28-án már a 42. Nemzetközi Göcsej Kupát rendezte meg a Zala Megyei Súlyemelő Szövetség. Az eseményre eredetileg 6 csapatot – 3 hazait és 3 külföldit- vártak a szervezők. Ám a sűrű versenynaptár, illetve az anyagi nehézségek miatt csak 4 egyesület vett részt a küzdelmekben. A szlovén Domzale, és a Tatabánya mellett a ZTE SK két gárdával képviseltette magát.
bővebben
2012 május 02 - szerda

Kilencedik alkalommal korongoztak a Göcseji Falumúzeumban (Videó)

Kilencedik alkalommal várta az érdeklődőket Zalaegerszegen az Országos Fazekas és Keramikus Találkozó. A Nyugat-dunántúli régió kiemelt rendezvénye három napon át tartott a Göcseji Falumúzeumban. A látogatókat népművészeti termékek vására és kulturális műsorok is várták.
bővebben
2012 május 02 - szerda

Felavatták az extrém-parkot (Videó)

Felavatták az első extrém-parkot Zalaegerszegen a hétvégén. A gördeszka-görkorcsolya- és Bmx pálya 15 éves vágya volt a megyeszékhelyi estrém-sport közösségnek. A nem mindennapos dolog Lendvai Zoltán az internetes oldalakon világszerte „gördeszkás papként” megismert rédicsi plébános közbenjárásával valósulhatott meg. A létesítmény 12 millió forintba került.
bővebben
2012 május 02 - szerda

Örökké veled (Diákújság pályázat)

Markó Gergely, a Mindszenty József Gimnázium 12.a osztályos tanulója az Örökké veled című verssel nevezett a Diákújság pályázatra.
bővebben
2012 május 02 - szerda

A szeretet művészet (Diákújság pályázat)

Manapság sajnos az emberek egyre kevesebb figyelmet fordítanak arra, hogy mekkora jelentősége is van az általuk kimondott szavaknak, kifejezéseknek, illetve azok hangsúlyozásának. Kevesen vannak, akik még mindig fontos szerepet tulajdonítanak annak, hogy kimutathassák érzelmeiket az őket körülvevők számára. A szeretet, a megbecsülés, az őszinteség fogalma ma már mind-mind átértékelődött egyes emberekben, azonban a jelentésük és fontosságuk szerepe mindmáig megmaradt.
bővebben
2012 május 02 - szerda

Húsvéthétfői locsolás (Diákújság pályázat)

Húsvéthétfő reggelén nyolc órára mentem a volt osztálytársamhoz, hogy együtt elmenjünk locsolni.
bővebben
2012 május 02 - szerda

Tisztelt Ügyfelek!

Tájékoztatom Önöket, hogy ZMJV PH Zalaegerszeg Építéshatósági Osztályán 2012. május 8-án az ügyfélfogadás – továbbképzés miatt – elmarad.
bővebben
2012 május 01 - kedd

Fiatalok köre az összefogásért - Élőlánc kísérlet diákokkal (Diákújság pályázat)

Április 18-án reggel, negyed tízkor pontosan 6008 általános, közép-, és főiskolás diák gyűlt össze. „Egy óriási élő láncot alkottunk és „körülöleltük” a belvárost.
bővebben
2012 május 01 - kedd

Dráma-kikötő a Petőfiben (Diákújság pályázat)

A Petőfi Sándor Székhelyiskola egyik terméből muzsika szól, mikor érkezünk, középen székek körbe rakva.
bővebben
2012 április 27 - péntek

Pénteken startol az Egerszeg Fesztivál (Videó)

Tíz napos fesztivál várja Zalaegerszegre a szórakozni vágyókat. A XVIII. Egerszeg Fesztivál minden eddiginél több koncertet, kulturális programot kínál. A május 4-13-ig tartó programsorozatról sajtótájékoztatón számoltak be a rendezvény szervezői.
bővebben
2012 április 27 - péntek

Átadták a Kosztolányi téri óvodát (Videó)

Pénteken átadták a felújított Kosztolányi téri óvodát. A közel 50 éves épület – a folyamatos karbantartás, csinosítgatás ellenére – egyre rosszabb állapotba került, ezért elkerülhetetlenné vált egy nagyobb rekonstrukció. A munkák tavaly kezdődtek el, a beruházás 21 millió forintba került.
bővebben
2012 április 26 - csütörtök

Rendkívüli felvételi a Kölcsey Ferenc Gimnázium

A zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium rendkívüli felvételt hirdet az öt évfolyamos német két tanítási nyelvű
osztályába 8. osztályos tanulóknak 2012. május 11-ig.
bővebben
2012 április 26 - csütörtök

Nemzetközi siker - Diákkonferencián különdíjat kaptak a Széchenyi iskola tanulói (Videó)

Különdíjat kaptak a Széchenyi István középiskola tanulói a 18.Nemzetközi Építész és Diákkonferencián. A hétvégi megmérettetésen közel 200-an vettek részt. A 2013-as diákkonferencia rendezési jogát a zalaegerszegi Széchenyi iskola kapta.
bővebben
2012 április 26 - csütörtök

Megérkeztek az első érettségi tételek (Videó)

Idén több mint ezer diák érettségizik Zalaegerszeg középiskoláiban. A tanulók között 250-en előrehozott vizsgát tesznek, közel 200-an pedig emelt szintű érettségire készülnek. A folyamatosan érkező érettségi tételeket a polgármesteri hivatalban őrzik.
bővebben
2012 április 26 - csütörtök

A pozsonyi csata tiszteletére készült emlékmű Zalaegerszegen (Videó)

A pozsonyi csata tiszteletére avattak emlékművet szerdán Zalaegerszegen. A Dózsa ligetben civil kezdeményezésre készítették az építményt. Az avató ünnepségen hangsúlyozták az 1105 évvel ezelőtt aratott győzelemmel Magyarország Európa legerősebb államává vált.
bővebben
2012 április 25 - szerda

Kiesett az élvonalból a Zalakerámia ZTE KK (Videó)

Új szakosztálymodellel készül a visszajutásra a zalaegerszegi kosárlabda klub. A kedd esti Jászberény elleni vereség miatt kénytelen búcsúzni az élvonaltól az együttes. A kialakult helyzetről ma rendkívüli sajtótájékoztatón számolt be a klub vezetője és a város polgármestere.
bővebben
2012 április 25 - szerda

A Práterben jártunk (Diákújság pályázat)

Április 14-én a „landorhegyis” németesekkel Bécsbe kirándultunk. A városnézés után a szabadidőnket a Práterben töltöttük. Sok izgalmas kalandban volt részünk.
bővebben
2012 április 25 - szerda

Bécsi kirándulás (Diákújság pályázat)

Egy borús tavaszi reggelen – április 14-én – tanulmányi kirándulásra indultunk egyik osztálytársammal és az iskola tanulóival. Úti célunk a bécsi Práter és a város nevezetességeinek megtekintése volt.
bővebben
2012 április 25 - szerda

Elismerés az Összefogás Botfáért Egyesületnek (Videó)

„Fiatalok a Polgári Magyarországért” díjat kapott a Zalaegerszegen működő Összefogás Botfáért Egyesület. Az elismerést 2006-ban alapította a Polgári Magyarországért Alapítvány, és idén először kapta közösség. A díjat Mádl Dalma, a néhai köztársasági elnök felesége adta át Budapesten az egyesület vezetőjének, Németh Szilviának.
bővebben
2012 április 23 - hétfő

25. Zalai Kamaratánc Fesztivál Zalaegerszegen (Videó)

Két napon át, mintegy harminc táncegyüttes versengett Zalaegerszegen. A 25. Zalai Kamaratánc Fesztiválnak a Hevesi Sándor Színház adott otthont. Az ország legjobb hivatásos és amatőr csoportjai léptek színpadra.
bővebben
2012 április 23 - hétfő

Landorhegyisek Angliában (Diákújság pályázat)

Iskolánk minden évben szervez angliai kirándulást. Barátainkkal már mi is alig vártuk, hogy kellően „öregek” legyünk egy ilyen úthoz.
bővebben
2012 április 23 - hétfő

Könnyű csókkal ébreszt reggel...(Diákújság pályázat)

Kovács Szonja, a Mindszenty József Általános Iskola 8. a osztályos tanulója a Könnyű csókkal ébreszt reggel… című versével nevezett a Diákújság pályázatra.
bővebben
2012 április 23 - hétfő

Kilencedik csapás: A sötétség (Diákújság pályázat)

,,Akkor ezt mondta az Úr Mózesnek: Nyújtsd ki kezedet az ég felé, és akkor olyan sötétség lesz Egyiptom földjén, hogy tapintani lehet a sötétséget! Mózes kinyújtotta kezét az ég felé, és sűrű sötétség támadt egész Egyiptomban három napig. Az emberek nem látták egymást, és három napig senki sem tudott kimozdulni helyéről. De ahol Izráel fiai laktak, mindenütt világos volt.
bővebben
2012 április 23 - hétfő

A húsvét örömei (Diákújság pályázat)

A húsvétot megelőző ünnepi készülődés mindig örömteli várakozással tölt el. Ráadásul ilyenkor már iskolába sem kell menni, tavaszi szünet van.
bővebben
2012 április 23 - hétfő

Ismét a landorhegyiseknél a vándorserleg (Diákújság pályázat)

A Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola idén is kiválóan szerepelt a Petőfi Sándor Általános Iskolában megrendezett angol nyelvi versenyen.
bővebben
2012 április 20 - péntek

Bölcsődei Nap

Elismerésekkel jutalmazták ma délután a városi bölcsődei napon a legkiemelkedőbb munkát végző gyermeknevelőket és kisegítő dolgozókat. A jutalmakat Balaicz Zoltán alpolgármester adta át a városházán.
bővebben