keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2012 május 11 - péntek

Leányfoci az Öveges József ÁMK-ban (Diákújság pályázat)

Iskolánk lányfoci csapata 2 éve alakult a mai nyolcadikos lányok kérésére. Kezdetben kicsit ügyetlenek voltunk, de mára ez már sokat változott. Kitartásunknak és edzőnk, Domján István igazgató bácsi türelmének köszönhetően, focitudásunk nagyon sokat fejlődött.
bővebben
2012 május 11 - péntek

Iskolába hívogató (Diákújság pályázat)

A gyermekeket beszélgetés, és játék várta szüleikkel együtt. Bemutatkoztak a leendő első tanító nénik, akik teával várták a kis óvódásokat. Természetesen volt játszóház is ahol a gyerekek kedvükre ugrálhattak, építhettek játszhattak. A nap végén apró ajándékokat kaptak, és egy meghívót az „Ovis szombat” rendezvényre.
bővebben
2012 május 11 - péntek

Kuckó bábszakkör (Diákújság pályázat)

A harmadik osztály év elején kezdtem bábszakkörre járni. Kilencen kezdtük és most is ugyanannyian vagyunk.
bővebben
2012 május 11 - péntek

Húsvéti forgatag az Öveges József ÁMK-ban

Iskolánk most is, mint minden évben, remek programokkal állt elő diákjai számára. A húsvéti forgatag nyitánya a reggeli áldás volt, amelyre a bejárati aulában került sor. Az eseményt az énekkar színesítette. Megtekinthettük a húsvéti nyulakat is. Nagyon aranyosak voltak, senki nem ment el mellettük anélkül, hogy meg ne simogassa őket.
bővebben
2012 május 11 - péntek

Farsang (Diákújság pályázat)

Január végétől, a bizonyítványosztás után, minden diák izgatottan kezdett készülődni a farsangra. Ebben az évben is mindenki ötletes jelmezbe bújt, a nagyobbak még izgalmas, rövid műsorszámmal is készültek, melyben megvalósíthatták álmaikat.
bővebben
2012 május 11 - péntek

200 éve született Liszt Ferenc (Diákújság pályázat)

A 2011-es évben ünnepelte a világ Liszt Ferenc születésének 200. évfordulóját. Iskolánkban több formában is csatlakoztunk az ünnepségsorozathoz.
bővebben
2012 május 11 - péntek

Talent-Show a Landorhegyiben (Diákújság pályázat)

Iskolánkban immár 20. alkalommal rendeztük meg a német nyelvű Talent-Show-t.
bővebben
2012 május 10 - csütörtök

Megállapodást írt alá a Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a zalaegerszegi önkormányzat (Videó)

Csütörtökön ülésezett Zalaegerszeg közgyűlése. A napirendi pontok tárgyalása közben egy együttműködési megállapodást is aláírtak a városvezetők. Ennek értelmében a Roma Nemzetiségi Önkormányzat ezután is számíthat a város támogatására.
bővebben
2012 május 10 - csütörtök

Tengerpart a város szívében (Videó)

A város napja alkalmából városgazdálkodás szervezői minden évben meglepetéssel készülnek. Idén a Városháza előtt egy északi tengerpartot idéző plázzsal várják a fesztiválozókat.
bővebben
2012 május 10 - csütörtök

Építész hallgatók munkáiból nyílt kiállítás a Hevesi Sándor Színházban (Videó)

A Nyugat-magyarországi Egyetem alkalmazott művészeti intézet hallgatóinak alkotásaiból nyílt tárlat tegnap este a Hevesi Sándor Színházban. A XVIII. Egerszeg Fesztivál keretében rendezett kiállítás a művészeti intézet legjobb munkáit mutatja be.
bővebben
2012 május 10 - csütörtök

Karinthy Frigyes- Tanár Úr, kérem könyvajánló (Diákújság pályázat)

A jó tanuló című novellát Karinthy Frigyes Tanár úr, kérem című könyvében olvashatjuk, ami bemutatja, mi is történik egy matekórán, amikor felcsattan a napló, s az osztály megmentőjét, a jó tanulót hívja ki a tanár úr felelni.
bővebben
2012 május 09 - szerda

A győztes pozsonyi csata emlékművének avató ünnepsége (Diákújság pályázat)

2012. április 25-én avatták fel a pozsonyi csata emlékművét Zalaegerszegen a Dózsa-ligetben. Az ünnepséget a Zalai Magyar Nemzeti Szövetség és a Rákóczi Szövetség közösen szervezte.
bővebben
2012 május 09 - szerda

A török pizza-követ (Diákújság pályázat)

Herold Levente, a Mindszenty József Általános Iskola 5.b osztályos tanulója A török pizza-követ című írásával nevezett a Diákújság pályázatra.
bővebben
2012 május 09 - szerda

Sára története (Diákújság pályázat)

Ez a történet Sáráról szól, akinek nem volt se anyukája, se apukája. Egy szép nyári estén Sári a város egyetlen parkjában feküdt a padon korgó gyomorral, és nézte a csillagos eget. Már két napja éhezett, mivel nem volt pénze, hogy ennivalót vegyen magának. A település elhalkult, az emberek nyugovóra tértek, csak ő hevert ott magányosan.
bővebben
2012 május 09 - szerda

Szponzori szerződés a Sensolite és a Zala Volán ZTE NKK között (Videó)

Rendszeres fényterápia a Zala Volán ZTE női kosárlabda-csapatának – erről írtak alá szerződést szerdán a klub és a Sensoilte Zalaegerszegi Fényterápiás Központ vezetői. A különleges eljárás javítja a sportolók szellemi és fizikai erőnlétét, és meggyorsítja sérüléseik gyógyulását.
bővebben
2012 május 08 - kedd

Petőfis ugróköteles lány (Diákújság pályázat)

2008-ban kezdtem az ugrókötelezést a Gersekaráti Kötélugró Klubban, 2009-től pedig a Speed Kötélugró Klubban ugrálok.
bővebben
2012 május 08 - kedd

Elektromos hulladékgyűjtés a Petőfiben (Diákújság pályázat)

Már sokadik alkalommal lett megrendezve az elektromos hulladékgyűtés az iskolánkban. Ilyenkor mindenféle hulladékot le lehet adni az udvaron, ami káros a környezetünkre. Sokszor nehéz eldönteni, hogy mit csináljon az ember ezekkel a szerkezetekkel, pl. mobiltelefonnal, akkumlátorral, kávéfőzővel, elemekkel.
bővebben
2012 május 08 - kedd

Hulladékgyűjtés a Petőfiben (Diákújság pályázat)

Lezárult iskolánkban a tavaszi hulladékgyűjtés. Ismét a mi osztályunk gyűjtött a legtöbbet a felső tagozatosok közül. Külön megemlítjük Pesti Krisztiánt, aki 500 kg újságpapírral járult hozzá a győzelmünkhöz.
bővebben
2012 május 07 - hétfő

Végigsöpörtek a városon (Videó)

Több, mint 350-en takarították egyszerre ma délután Zalaegerszeg belvárosát, a Söpörjünk végig a városon című köztisztasági akció befejező eseményeként. Míg tavaly kizárólag a belvárosra koncentrálódott a program, idén több helyszínen már áprilisban elkezdték a szemét- szedést. Az akciósorozatnak köszönhetően Andráshida, Páterdomb, Besenyő, Botfa és Landorhegy is megtisztult, így a város napjára rendezett környezet fogadja az ide látogatókat.
bővebben
2012 május 07 - hétfő

Több mint ezren érettségiztek (Videó)

Megkezdődött az érettségi időszak a középiskolákban. Zalaegerszegen több mint ezer diák tesz érettségi vizsgát a héten. Elsőként irodalomból adtak számot a tanulók. A szakemberek szerint a feladatsor átlagos nehézségű volt.
bővebben
2012 május 07 - hétfő

Kedvenc Zsoltárom: Az Úr az én pásztorom (Diákújság pályázat)

,,Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm. Füves legelőkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem. Lelkemet megvidámítja, az igazság ösvényein vezet engem az Ő nevéért. Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy; a te vessződ és botod, azok vigasztalnak engem. Asztalt terítesz nekem az én ellenségeim előtt; elárasztod fejem olajjal; csordultig van a poharam. Bizonyára jóságod és kegyelmed követnek engem életem minden napján, s az Úr házában lakozom hosszú ideig (mindörökké).”
bővebben
2012 május 07 - hétfő

Molnár Márk: A haza (Diákújság pályázat)

Molnár Márk, a Mindszenty József Gimnázium 9. b osztályos tanulója A haza című versével nevezett a Diákújság pályázatra.
bővebben
2012 május 07 - hétfő

A Mindszenty-napok rajz-alkotásai (Diákújság pályázat)

Minden tanév második félévében megrendezik iskolánkban a Mindszenty-napokat. Mi diákok mindig nagyon várjuk, és készülünk rá, mert sok-sok élvezetes programban lehet részünk. Az idei év különleges jelentőséggel bír, hiszen névadónk, Mindszenty József bíboros születésének a 120. évfordulóját ünnepeljük.
bővebben
2012 május 04 - péntek

"Zúzz velünk!" - ajándékkoncert volt a XVIII. Egerszeg Fesztivál első rendezvénye (Videó)

Pénteken este hirdették ki a „Zúzz velünk” című elektronikaihulladék-gyűjtő akció eredményét – amivel „félhivatalosan” megkezdődött a XVIII. Egerszeg Fesztivál. A megnyitón Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket. Egyébként mind a hulladékgyűjtő akciót, mind az eredményhirdetést követő jutalom-koncertet a Flextronics szervezte. A fellépők között olyan népszerű előadók voltak, mint például Vastag Csaba vagy Fluor Tomi.
bővebben
2012 május 04 - péntek

Jogásznap Zalaegerszegen (Videó)

Ma tartották a Zala Megyei Deák Ferenc Jogásznapot az Arany Bárány Szállodában. A rendezvény egyszerre volt fórum és jó hangulatú találkozó. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a jogi életet érintő aktuális kérdésekkel foglalkoztak a résztvevők.
bővebben
2012 május 04 - péntek

Egy csodás nap és előkészületei (Diákújság pályázat)

Ildi néni egy csütörtöki napon belépett az osztályterembe. Azt a feladatot adta, hogy a kedvenc állatunkat rajzoljuk le. Sokáig gondolkodtam, hogy milyen állatot válasszak, hiszen valami különlegeset szerettem volna alkotni. Végül a béka lett a „befutó”, aminek az elkészítése kicsit bonyolult volt, de megoldottam.
bővebben
2012 május 04 - péntek

Komposztáló az iskola udvarán (Diákújság pályázat)

Kis történetünk egy osztályfőnöki órán kezdődött, amikor Éva néni elmondta, hogy egy országos környezetvédelmi versenyre várnak jelentkezőket. Amint meghallottuk a bűvös komposztálás szót, amelyről a verseny szólt, rögtön jelentkeztünk.
bővebben
2012 május 04 - péntek

Rendkívüli felvételi a Mindszenty Gimnáziumban

A Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium (Zalaegerszeg, Zárda u. 25.) RENDKÍVÜLI FELVÉTELT hirdet négy évfolyamos emelt szintű francia nyelvi (01), emelt szintű német nyelvi (02) és emelt szintű informatika (04) tagozataira 8. osztályos tanulóknak.
bővebben
2012 május 04 - péntek

Anyák napján a petőfisek (Diákújság pályázat)

Osztályunk meghívást kapott a Belvárosi Idősek Klubjától, hogy szerepeljünk az Anyák napi ünnepélyükön. Örömmel fogadtuk el a felkérést.
bővebben
2012 május 04 - péntek

Szlovénia kincsei- rendhagyó földrajzóra az Ady iskolában (Diákújság pályázat)

A múlt héten Szlovénia nagykövete látogatott el Zalaegerszegre, ezért a földrajzórát rendhagyó módon tartotta meg Zsuzsa néni. Ebben a 45 percben Szlovénia földrajzát, természeti adottságait és nevezetességeit ismerhettük meg. Megtudtuk, hogy ebben a kis országban síkság, hegység és tengerpart egyaránt megtalálható.
bővebben