keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2012 április 12 - csütörtök

Új rendelőkomplexum épül a Mátyás király utcában (Videó)

A végéhez közeledik a rendelőfelújítási sorozat Zalaegerszegen. Az egy orvos- egy rendelő program a Berzsenyi úti létesítmény rekonstrukciójával már 2010-ben lezárult, most a régi orvosi rendelők felújítása zajlik. A szándék nem titkolt: színvonalas egészségügyi ellátórendszert teremteni a megyeszékhelyen. A Mátyás király utcában már építik azt az új komplexumot, ami a régi Zárda utcai rendelőt váltja ki.
bővebben
2012 április 12 - csütörtök

Petőfis kosarasok Csehországban (Diákújság pályázat)

A ZTE KK egyik utánpótlás csapatának tagjaiként a húsvéti ünnepeket Csehországban töltöttük. Egy, a 10 éves korosztály számára rendezett, nemzetközi kosárlabda tornán vettünk részt Pilsenben.
bővebben
2012 április 12 - csütörtök

40 éves a Petőfi iskola testnevelés tagozata (Diákújság pályázat)

Egy szép novemberi napon közölte velünk az osztályfőnökünk, hogy márciusban lesz egy nagy ünnepség, mégpedig a testnevelés tagozat megalakulásának negyvenedik évfordulója alkalmából.
bővebben
2012 április 11 - szerda

Megemlékezés a költészet napján a Wass Albert szobornál (Videó)

Április 11. József Attila születésnapja: a költő 1905-ben, ezen a napon született. Tiszteletére, emlékére 1964 óta ünnepeljük ekkor a Magyar Költészet Napját. Zalaegerszegen idén az Dózsa-ligetben 1998-ban állított Wass Albert szobornál tartottak megemlékezést. Kevesen tudják egyébként, hogy 1900-ban ezen a napon született Márai Sándor író, újságíró is.
bővebben
2012 április 11 - szerda

Bölcsődei fórum Zalaegerszegen (Videó)

Bölcsődei fórumot tartottak ma Zalaegerszegen az ágazat szakszervezeti elnökének részvételével. Az ott elhangzottak szerint az új gondozási díjak miatt hazai viszonylatban több településen feszültségek keletkeztek. A zalai megyeszékhelyen ezeket a gondokat időben sikerült kiküszöbölni.
bővebben
2012 április 11 - szerda

Droggal élve (Diákújság pályázat)

Dávid Andrea, a Mindszenty József Gimnázium 10. b osztályos tanulója a Droggal élve című versével nevezett a Diákújság pályázatra.
bővebben
2012 április 11 - szerda

Mindszenty-emlékmise (Diákújság pályázat)

Március 30-án tartották a Mindszenty-emlékmisét Mindszenty József bíboros tiszteletére. Zalaegerszeg korábbi plébánosa 120 éve született Pehm József néven, őrá emlékeztünk.
bővebben
2012 április 11 - szerda

Kedvenc sportom a vívás (Diákújság pályázat)

A vívást 1500 körül találták fel, persze ez a kardvívás volt. Az idők folyamán teljesen átalakult.
bővebben
2012 április 10 - kedd

Éjszakai határjárás Nagyszombaton

A Mária Magdolna plébániatemplomból indulta húsvét nagyszombati határjárásra néhány vállalkozó kedvű zalaegerszegi fiatal a városi kollégium igazgatója, Sümegi László vezetésével – hogy felelevenítsenek egy ősi zalai népszokást.
bővebben
2012 április 10 - kedd

A tékozló fiú című bibliai példázat mai megközelítésben (Diákújság pályázat)

Jézus azt tanítja ezzel a példázattal, hogy az Isten olyan mihozzánk, mint a jó apa a gyermekeihez. Ha megtérünk, feltétel nélkül, pusztán az atyai szeretetből mindig megbocsátja bűneinket. Nekünk is meg kell bocsátanunk mások bűneit, ha látjuk, hogy a jó útra tértek. Isten megbocsátja a megtérőknek a bűnét, és azt akarja, hogy mi is így cselekedjünk.
bővebben
2012 április 10 - kedd

Szeretet (Diákújság pályázat)

Belléncs Fanni, a Mindszenty József Általános Iskola 5. b osztályos tanulója Szeretet című versével nevezett a Diákújság pályázatra.
bővebben
2012 április 10 - kedd

A makettezés hobby-szinten (Diákújság pályázat)

A makettezés hobby-szinten, vagy akár rendelésre készített munkák esetén is nagyon ritka. Időigényes munka már a tervrajzok, a fényképek és egyéb infók összegyűjtése is, bár az csak a töredéke a teljes alkotó folyamatnak. Itt az építés nem olyan, mint egy vállalkozás, ahol van egy ütemterv, és ahhoz kell tartania magát az embernek. Ugyanolyan ez, mint a művészet – amit sietség csak elront -, ahol az ember maga is megáll néha alkotás közben, és megcsodálja saját művét.
bővebben
2012 április 06 - péntek

Vázlat - új műsor a Zalaegerszegi Televízióban (Videó)

Vázlat címmel új műsort indít a Zalaegerszegi Televízió. A stúdióbeszélgetések egy-egy aktuális kérdéskört taglalnak, mindenekelőtt azzal a szándékkal, hogy – szakértő vendégek segítségével – támpontokat nyújtsanak ahhoz, hogy a nézők végül saját maguk vonhassák le következtetéseiket. A Vázlat első műsora a 21. századi médiát boncolgatta, a vendég a Lánchíd Rádió ügyvezető-főszerkesztője, Gajdics Ottó volt.
bővebben
2012 április 06 - péntek

Alpolgármesteri fogadónap változás

Doszpoth Attila alpolgármester az áprilisi fogadónapját a szokott időponttól eltérően 2012. április 16-án (hétfőn) 14.00-17.00 óra között tartja a Polgármesteri Hivatalban, az első emeleti irodájában. Várja a hozzá fordulni szándékozókat.
bővebben
2012 április 06 - péntek

Magyarok voltak, magyarok lettek (Videó)

Tavaly 70-en, idén pedig 35-en tettek állampolgári esküt Zalaegerszegen. A 35 főből 25-en csütörtök délután tettek fogadalmat Zalaegerszegen a Dísz teremben. Többségük román állampolgár, ám volt, aki Ukrajnából, illetve a délvidékről érkezett.
bővebben
2012 április 06 - péntek

MAJÁLIS 2012 - Felhívás kereskedők és vendéglátósok részére

Zalaegerszeg, Alsóerdő területén megrendezésre kerülő majális alkalmából a kereskedők, vendéglátósok kitelepülési szándékukat 2012. április 20-ig jelezhetik a közterület-felügyelet részére. A rendezvényen kizárólag közterület-használati szerződés birtokában történhet árusítás.
bővebben
2012 április 05 - csütörtök

Verses est a Zalaegerszegi Televízióban

A Magyar Költészet Napja alkalmából április 11-én 18 órától verses est kezdődik a Zalaegerszegi Televízióban.
bővebben
2012 április 05 - csütörtök

Landor Lapok

A Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola Landor Lapok című diákújságjának 2011. decemberi száma.
bővebben
2012 április 05 - csütörtök

Petőfis riport Gárdonyi Géza dédunokájával (Diákújság pályázat)

Petőfis diákok beszélgettek Keller Péterrel, Gárdonyi Géza dédunokájával.
bővebben
2012 április 05 - csütörtök

Landorhegyisek az "El Camino"-n (Diákújság pályázat)

Nagy örömmel fogadtuk a hírt, hogy a szokásos rajzóra helyett elmegyünk a Keresztury VMK galériájának kiállítására.
bővebben
2012 április 05 - csütörtök

Köztisztasági akció kezdődött Zalaegerszeg (Videó)

Söpörjünk végig a városon címmel ismét elindította köztisztasági akcióját Zalaegerszeg önkormányzata. A tavalyi évhez képest idén több helyszínen is szedik a szemetet. Első állomása a programnak szerdán Csácsbozsok volt.
bővebben
2012 április 05 - csütörtök

Műfüves sportpálya a Petőfi iskolában (Videó)

Szerdán délelőtt átadták a Petőfi iskola új műfüves sportpályáját. Eddig balesetveszélyes, elhasználódott aszfaltos pályát használtak a gyerekek. A beruházás mintegy 16 millió forintba került – és már nagyon várták az idén 40 éve sporttagozatos iskolában.
bővebben
2012 április 04 - szerda

Az "Eltévedt Holdtól a Kosársuliig" (Diákújság pályázat)

A könyvek az emberi életnek akár meghatározó részei is lehetnek, a mai modern világban egyre kevesebben hódolunk ennek az időtöltésnek. Az által, hogy elolvasod a könyvet, a szókincsed gyarapodik, és gondolataid megváltoznak. Suli után vagy mikor szabadidőm engedi, kikapcsolódásként könyvet olvasok. Hiszem, hogy amikor valaki olvas, a fejében megszületik a saját filmje, arcot teremt a szereplőknek, megrendezi a jeleneteket, hallja a hangokat.
bővebben
2012 április 04 - szerda

Origami verseny a Landorhegyiben (Diákújság pályázat)

Izgalommal vártam e tanévben is a tavaszt, mert mindig ekkor rendezik meg – idén 13. alkalommal – iskolámban, a Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskolában az origami versenyt, amire én is beneveztem.
bővebben
2012 április 04 - szerda

Régi népszokások húsvétkor (Diákújság pályázat)

Szabó Tímea néni tartott nekünk, a Landorhegyi iskola 3. b osztályos tanulóinak érdekes foglalkozást a múlt héten. Régi húsvéti szokásokkal ismerkedtünk meg az óráján, ezekről mesélek.
bővebben
2012 április 03 - kedd

Zalai ZTE-t! (Videó)

Az összeomlás szélére sodorta a Zetét a jelenlegi klubmodell, ez Zalaegerszeg számára elfogadhatatlan – mondta Gutai Csaba ma sajtótájékoztatón. A polgármester hozzátette még: a város ugyanakkor kész egy megújulást biztosító elképzelést támogatni a krízisbe jutott zalaegerszegi focicsapatnak.
bővebben
2012 április 03 - kedd

Találkozás a húsvéti nyúllal (Videó)

Találkozó a húsvéti nyúllal, csibevízió, báránysimogatás várta a gyerekeket ma a piactéren. A Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. és a Vásárcsarnok szervezésében olyan programon vehettek részt a gyerekek, ami már a közelgő húsvéti ünnep hangulatát idézte.
bővebben
2012 április 02 - hétfő

Futás az autistákért (Videó)

Futással emlékeztek meg az autizmus világnapjáról Zalaegerszegen. Az Autista Sérültekért Zalában Alapítvány az autizmus világnapjához kapcsolódva negyedszer rendezte meg 7 kilométeres futását. A távot a kisebbek biciklin tették meg. A boncodföldei sportpályán pedig játszóház és színes programok fogadták a résztvevőket.
bővebben
2012 április 02 - hétfő

Riportot készítettem Kozáry Ágnessel (Diákújság pályázat)

Gyerekek gyűltek össze a Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola könyvtárában, hogy találkozzanak Kozáry Ágnessel, az első zalaegerszegi olimpikonnal, az egykor szintén landorhegyis diákkal.
bővebben
2012 március 30 - péntek

Emléknap Mindszenty József tiszteletére

Születésének 120. évfordulója alkalmából egész napos programsorozattal emlékeztek ma Mindszenty Józsefre, az egykori zalaegerszegi apát-plébánosra, Magyarország utolsó hercegprímására. Délelőtt püspöki koncelebrációs szentmisét tartottak a Mária Magdolna plébániatemplomban, délután pedig konferencián idézték fel lelkipásztori pályafutását.
bővebben