keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2020 március 13 - péntek

Újságírókat köszöntöttek (Videó)

A Szabad Sajtó napja alkalmából köszöntötték pénteken az újságírókat Zalaegerszegen. Az eseményen köszönetet mondtak a média munkatársainak a hiteles és kiegyensúlyozott tájékoztatásért.
bővebben
2020 március 12 - csütörtök

Veszélyhelyzet (Videó)

Veszélyhelyzetet hirdetett szerdán a kormány a koronavírus-járvány miatt. Ezekről az intézkedésekről már több sajtóorgánumban olvashattak nézőink is. A döntések kapcsán ma széleskörű egyeztetést tartott a zalaegerszegi városvezetés az érintett egészségügyi, igazgatási és intézményi vezetőkkel.
bővebben
2020 március 10 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

Ezúttal Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége. A polgármester a márciusi közgyűlés legfontosabb határozatairól számolt be. Ezek között beszélt rendeletmódosításokról, két új köztéri alkotás elhelyezéséről, TOP-os beruházásokról, valamint a Beszerzési Testület munkájáról.
bővebben
2020 március 09 - hétfő

Faültetés Gálafejen (Videó)

Sikeresen pályázott Zalaegerszeg városa az Agrárminisztérium által kiírt fejlesztési támogatásra. Ebből a közel 10 millió forintos összegből a gálafeji városrészben felmerült igényeket valósítják meg.
bővebben
2020 március 09 - hétfő

ZTE 100 (Videó)

Elkezdődött a Zalaegerszegi Torna Egylet 100 éves jubileumára szervezett, egész éven át tartó programsorozat. A nyitányon a stadionban – a ZTE-Ferencváros NB1-es labdarúgó mérkőzés előtt – látványos felvonulást tartottak a klub szakosztályai.
bővebben
2020 március 06 - péntek

Beszámoló a márciusi közgyűlésről (Videó)

Közgyűlés utáni sajtótájékoztatót tartott pénteken Balaicz Zoltán. A polgármester elsősorban a Modern Városok- és a Településfejlesztési Operatív Programmal kapcsolatos napirendeket, a szociális ügyekről szóló előterjesztést, valamint a 2019-es közbeszerzéseket értékelte.
bővebben
2020 március 05 - csütörtök

Felkészültek (Videó)

Megjelent a koronavírus Magyarországon. A fertőzést két iráni származású fiatalnál azonosították Budapesten. Bár Zalában még nem szembesültek a kórral, a hatóságok megtették a szükséges óvintézkedéseket.
bővebben
2020 március 04 - szerda

Ötvenezredik Egerszeg Kártya (Videó)

Kiadták az 50. ezredik Egerszeg Kártyát. A kedvezményekre jogosító plasztikot Balaicz Zoltán polgármester ma adta át a Városházán.
bővebben
2020 március 02 - hétfő

Megújul a színház (Videó)

Kiírták a nyílt Európai Uniós közbeszerzést a Hevesi Sándor Színház terveinek elkészítésére. A Modern Városok Program fejlesztéssorozatába utólag bekerült még a színészház és a Ruszt József tér felújítása is. A szükséges előkészítő munkákra – mint például a tervezés és engedélyek beszerzése – 255 millió forintos kormányzati támogatást kapott a város.
bővebben
2020 március 02 - hétfő

Galériát avattak (Videó)

Galériát avattak a Gébárti Kézművesek Házában. A tavaly 135 millió forint pályázati illetve önkormányzati forrásból kibővített létesítmény új szárnyában két állandó kiállítás kapott helyet.
bővebben
2020 február 28 - péntek

Jogásznap (Videó)

Szakmai napot tartott a Magyar Jogász Egylet Zala Megyei Szervezete. A témák között szerepelt – egyebek mellett – a közigazgatásban történt változások, valamint az ezekkel kapcsolatos aktuális kérdések. A programon Tuzson Bence kormányzati államtitkár tartott beszámolót.
bővebben
2020 február 27 - csütörtök

Új sportcsarnok épül (Videó)

Kiírták a nyílt Európai Uniós közbeszerzést az új sportcsarnok terveinek elkészítésére. Erre – a január 24-i határidőig – 6 cég adott be pályázatot. A Modern Városok Program keretéből 715 millió forintot költ a város a beruházás előkészületeire.
bővebben
2020 február 26 - szerda

Legnagyobb adózók (Videó)

A 25 legnagyobb zalaegerszegi adózó cég képviselőit köszöntötte ma a város vezetése. Az ő befizetéseik teszik ki az önkormányzat éves iparűzési adóbevételének közel 40 százalékát. A résztvevőket Balaicz Zoltán polgármester a helyi fejlesztésekről is tájékoztatta.
bővebben
2020 február 26 - szerda

Fánkvásár és jelmezes felvonulás (Videó)

Télbúcsúztató és tavaszköszöntő városi farsangot tartottak Zalaegerszegen. Immár hagyományosan – 22. alkalommal – húshagyókedden jelmezes felvonulást rendeznek. A programot jótékonysági fánkvásár színesítette.
bővebben
2020 február 25 - kedd

Főhajtás (Videó)

Február 25-e a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja. 1947-ben ezen a napon hurcolták el a szovjetek a Független Kisgazdapárt főtitkárát, Kovács Bélát. A városi főhajtást ma a Kosztolányi úti Gulág emlékműnél tartották.
bővebben
2020 február 20 - csütörtök

Kiemelkedő teljesítmények (Videó)

Köszöntötték az elmúlt év legjobb zalaegerszegi sportolóit a Polgármesteri Hivatalban. Az ünnepségen egyéni női és férfi, valamint csapat kategóriában adtak át elismeréseket.
bővebben
2020 február 20 - csütörtök

Felvételt hirdet

A kiváló minősítésű Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Mûvészeti Iskola RAJZ, ZENÉS SZÍNJÁTSZÓ, TÁNC tagozataira felvételt hirdet 2020/2021-es tanévben tanköteles gyermekek részére.
bővebben
2020 február 19 - szerda

Idén is lesz városi farsang (Videó)

Idén is lesz farsangi felvonulás és jótékonysági fánkvásár, amit húshagyókedden, február 25-én rendeznek a belvárosban. A részletekről a szervezők szerdán tartottak sajtótájékoztatót.
bővebben
2020 február 17 - hétfő

Felújítják a hangversenytermet (Videó)

Elkezdődött a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem felújítása Zalaegerszegen. Az intézményben az utóbbi években fűtésrekonstrukciót végeztek, valamint az előteret szépítették. Most a nézőtéri parkettaburkolatot cserélik s a vizesblokkot korszerűsítik 33 millió forint TOP-os forrásból.
bővebben
2020 február 14 - péntek

Modern körülmények (Videó)

Forgalomba állította a MÁV az úgynevezett IC+ kocsit a Budapest és Zalaegerszeg között közlekedő Göcsej Intercity járatán. A magyar gyártmányú vagonokat 2019 augusztusában kezdték összeszerelni Szolnokon. Az új generációs járművekből első körben hetven készült.
bővebben
2020 február 12 - szerda

Épül a duális szakképzőközpont (Videó)

Zajlik a duális szakképzőközpont 1400 négyzetméteres gyártócsarnokának építése. Az új, modern létesítményben szakmai képzéseket és átképzéseket biztosít majd az önkormányzat. Partnerként a megyei kamara, a támogató iparvállalatok és vállalkozások, valamint a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum társul a kezdeményezéshez.
bővebben
2020 február 11 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere érkezett kedden az Egerszegi Estékbe. A város vezetője beszámolt a múlt héten csütörtökön elfogadott 2020-as költségvetésről, tizenegy településrészi önkormányzat megalakulásáról, az MMIK és a sportcsarnok területének kiemelt fejlesztési területté nyilvánításáról, valamint a színházak további vegyes működtetéséről.
bővebben
2020 február 10 - hétfő

Free WiFi a belvárosban (Videó)

Ingyenes, korlátlan internet-hozzáférés érhető el mától a belvárosban. A Smart City program keretében mintegy 1 kilométer sugarú körben Free WiFi zónát alakítottak ki. A beruházás 21 millió forintba került.
bővebben
2020 február 07 - péntek

Határoztak (Videó)

36 napirendi pontról határoztak az önkormányzati képviselők csütörtökön Zalaegerszeg közgyűlésén. Döntöttek egyebek mellett az idei költségvetésről és jóváhagyták a polgármesteri hivatal szervezeti és működési szabályzatát.
bővebben
2020 február 07 - péntek

Bővül az Inkubátorház (Videó)

Végéhez közeledik a Zalaegerszegi Inkubátorház harmadik ütemének építése. A 320 millió forintos beruházás újabb cégeknek biztosít majd ideiglenes telephelyet az északi ipari parkban.
bővebben
2020 február 07 - péntek

Megszépült a belváros (Videó)

Megújult a Kvártélyház és a Levéltár épülete. A 600 millió forintos beruházás a Modern Városok Program részeként, a városrehabilitációs projekt elemeként valósult meg.
bővebben
2020 február 07 - péntek

Ovis Nyílt Nap

bővebben
2020 február 06 - csütörtök

Emlékezzünk!

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében tisztelettel meghívom Önt a Kommunista Diktatúrák Áldozatainak Emléknapja alkalmából rendezendő városi megemlékezésre.
bővebben
2020 február 05 - szerda

Felújítják a Dózsa-iskolát (Videó)

Megfelelő ütemben zajlik a Dózsa-iskola 318 millió forintos energetikai felújítása. A beruházást pályázati forrásból finanszírozza az önkormányzat. A tapasztalatok szerint az oktatás az építkezés alatt is zavartalanul működik.
bővebben
2020 február 04 - kedd

Fejlesztik a keleti vízbázist (Videó)

4 milliárdos ivóvízminőség-javító projekt zajlik Zalaegerszegen. A programban a megyeszékhely mellett, Alibánfa, Bocfölde, Sárhida, Zalaszentiván és Zalaszentlőrinc is érintett. A részletekről kedden tájékoztatták a sajtó munkatársait.
bővebben