keresés a weboldalon

Tourinform Iroda

Zalaegerszeg címer
IntézményekKulturális intézmények

Tourinform Iroda

A Tourinform iroda 1998 óta várja a látogatókat, a turistákat és a városlakókat Zalaegerszeg szívében. A város fogadószobájaként működő iroda széleskörű információkkal, ingyenes kiadványokkal és hasznos tanácsokkal áll az érdeklődők rendelkezésére. A turisztikai szakemberek segítenek megismertetni Zalaegerszeg nevezetességeit, és útba igazítják a vendéglátóhelyet vagy szállást keresőket. Hogy még tartalmasabban teljen a városban töltött idő, programokat ajánlanak az igényekhez és a korosztályhoz igazodva.

A tematikus, szervezett séták nagy népszerűségnek örvendenek a városban: az érdeklődők számos téma közül választhatnak, a klasszikus várostörténeti barangolástól kezdve a meghökkentő sztorikon át egészen a szerelmes történetekig. Aki játékosan, nyomról-nyomra, kalandosan szeretné felfedezni Zalaegerszeget, az iroda kalandfüzetei révén ezt is megteheti.

A Tourinform irodában arra is lehetőség nyílik, hogy a vendég szakértői segítséggel, a tematikus és országos prospektusok segítségével megtervezhesse hazai kirándulását, nyaralását. A betérők többféle katalógus és térkép közül választhatnak; települési, regionális és országos szinten egyaránt.

Ha valaki szeretne hazavinni magával egy kis „zalaegerszegit”, bátran választhat a Tourinform iroda árukészletéből: képeslapok, hűtőmágnesek, túratérképek, szakácskönyvek, gasztronómiai különlegességek, társasjátékok, foglalkoztató és színező füzetek, kulcstartók, albumok, könyvek, kézműves ajándéktárgyak és ékszerek egyaránt a repertoár részét képezik.

A Tourinform iroda kollektívája missziójának tartja Zalaegerszeg jó hírének erősítését, s egyúttal magukénak vallják a magyarországi Tourinform-hálózat jelmondatát, miszerint: „Szívvel és hozzáértéssel segítünk!”. Ennek érdekében az információs iroda munkája kapcsán szoros kapcsolatot tart fenn a város turizmusban érdekelt szervezeteivel, intézményeivel, idegenforgalmi szolgáltatóival és az ország többi Tourinform irodájával is.

Szakmai díjak, elismerések:
A Tourinform iroda munkatársai folyamatosan dolgoznak azért, hogy rendhagyó ötletekkel, különleges marketing megoldásokkal hívják fel városunk turisztikai értékeire a figyelmet. Ezek közül a szakmai és kommunikációs versenyeken, megmérettetéseken többet is díjaztak, munkájukkal kiérdemeltek több szakmai elismerést is:
• A Zalaegerszeg titkai – Városkalauz a múlt tükrében c. prospektus a Turizmus Trend „Iránytű 2016” kommunikációs versenyén településmarketing kategóriában oklevelet kapott, valamint különdíjban is részesült a minőségi tartalomért.
• Az iroda a zalaegerszegi színezővel az „Iránytű 2017” versenyen településmarketing kategóriában bronz minősítést nyert.
• A Tourinform iroda alapításának 20. évfordulóján, 2018-ban Zalaegerszegért díjban részesült.
• A Városmarketing Iroda és a Tourinform iroda együttműködésének köszönhetően megújult formában érhető el a www.zalaegerszegturizmus.hu weboldal, mely a 2018-as MagyarországON turisztikai kommunikációs versenyen Arany minősítést kapott.
• 2020-ban a Tourinform iroda gondozásában megjelent kisiskolásoknak szóló zalaegerszegi foglalkoztató füzet, valamint a szabadulószobák mintájára készült városfelfedező kalandjátékok, Belvárosi nyomozás – A szobor titka és Állati nyomozás címmel érdemelték ki a Magyar Marketing Szövetség Városmarketing Gyémántdíját.
• 2023-ban szintén Városmarketing Gyémántdíjban részesült a Tourinform iroda. Ez alkalommal a nagy népszerűségnek örvendő ZEGtivity társasjátékukat díjazták.
• 2023 decemberében az iroda vezetője Kőrösi Csoma Sándor Nagydíjat vehetett át, mely a turisztikai szakma legmagasabb állami elismerése.

A zalaegerszegi Tourinform iroda kollektívája mindig is a turisták színvonalas kiszolgálására helyezte a legfőbb hangsúlyt, mint azt az elmúlt évek szakmai eredményei is bizonyítják. Minden tudásukkal arra törekednek, hogy az irodához forduló turistákat és városlakókat megfelelően tájékoztassák Zalaegerszeg, Zala vármegye és az ország turisztikai értékeiről. Ezt az ars-poétikát a jövőben is folytatni kívánják.


Elérhetőségek:

Cím: 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4-6.
Telefon: +36 92/316-160
Email: zalaegerszeg@tourinform.hu

Nyitva tartás:
hétfő-péntek: 8:30-16:30
—————————

Szezonban: május 15. – szeptember 15.
hétfő-péntek: 8:30 -17:30
szombat-vasárnap: 8:30 -14:00

Honlap: zalaegerszegturizmus.hu

Tourinform Zalaegerszeg

Képgaléria:

Tartalom megosztása: