keresés a weboldalon

Besenyő a 2000-es években Alapítvány

Zalaegerszeg címer
Zalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2007

Besenyő a 2000-es években Alapítvány

A 2000.01.01-jén bejegyzett Alapítvány átfogó tevékenységével mederbe tereli a zalabesenyői civil energiákat és összefogja a helyi közösségeket.
Ez különösen fontos egy olyan városrész – egykor önálló község életében, amelyben egyetlen intézmény sem működik.
Tevékenysége kiterjed a kultúra, a hagyományápolás, a szociális ágazat területére. Munkájukban fontos szerep jut a településrész infrastrukturális fejlesztésének is. Önkormányzati feladatot vállal át a közösségi ház működtetésével.

Az elmúlt esztendők során önkormányzati és ennél is jelentősebb magánerő bevonásával több tízmillió forintos fejlesztést, felújítást valósítottak meg. Tették mindezt ellenszolgáltatás nélkül. Az Alapítványhoz fűződik a Millenniumi Emlékpark kialakítása is.

Működésük keretet biztosít az Ifjúsági Klubnak, a Lányok- Asszonyok Klubnak és a Nyugdíjas Klubnak, valamint a Színjátszó Klubnak is.
Az ifjúsági klub  beilleszkedett a közösségi fela­datokba. Ők gondoskodnak fontosabb ünnepeink méltó megemlékezéséről. Egy egyre jobban magára találó közösséget láthatunk, melyre az alapítvány is odafigyel.
Kedves színfoltja volt az Alapítványnak a Lányok- Asszonyok Klub magalakulása.

A klub vidám hangulatú össze­jövetelt rendezett férfinap alkalmából, azóta több kirándulást is szervezett, részt vett a „falunap” programjának kialakításában, szüreti felvonuláson, és már több nagyon jól sikerült jelmezbált is lebonyolított.

A nyugdíjas klub tevékenysége szervezetszerű, havonként tartják összejöveteleiket.
A működésük feltételeihez más szervektől is kapnak segítséget, de adnak is az arra rászorulóknak.

Jól szervezett kirándulásaiknak fő célja volt a történelmi emlékhe­lyek megismerése  (Ópusztaszer, Sopron- Fertőd- Nagycenk).

Társadalmi munkából is jelentő­sen kiveszik a részüket.

A Besenyő a 2000-es években  Alapítvány 2007-es Zalaegerszegért díjával elsősorban nem egy civil szervezetet jutalmazott a közgyűlés, hanem elismerték egy közösség munkáját, amely önmaga fennmaradásáért, közös értékeink megóvásáért és továbbörökítéséért dolgozik.

 

Tartalom megosztása: