keresés a weboldalon

Jochen Hartloff

Zalaegerszeg címer
Zalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2007

Jochen Hartloff

Jochen Hartloff ügyvéd, német politikus 1954-ben született Kuselben.
Iskoláit Kuselben, Amsterdamban, egyetemi tanulmányait (jogtudomány, szociológia és művészettörténet) Münchenben végezte.

1982-től működik ügyvédi irodája Kuselben, 1984-től napjainkig a város polgármestere. Funkcióját tiszteletbeli megbízatásként végzi. 1996-tól tartományi parlamenti képviselő, az SPD frakció vezetője.

1996 és 2021 között a Rajna-vidék-Pfalz tartomány parlamentjének tagja volt.
2011 májusától 2014 novemberéig Rajna-vidék-Pfalz igazságügyi és fogyasztóvédelmi minisztere volt. .
Korábban az SPD állami parlamenti frakciójának elnöke volt, és tagja volt a szövetségi SPD párt végrehajtó bizottságának.

Kezdetektől, 1984 óta lelkes támogatója a Kusel és Zalaegerszeg közt létrejött diákcsere kapcsolatnak, vezető szerepet játszott 1997-ben a két város együttműködésének hivatalos szintre emelésében.

Aktívan támogat minden olyan kezdeményezést, ami a két város és környéke lakossága együttműködését szolgálja. Saját maga is részt vesz egy-egy találkozás előkészítésében, szervezésében, személyesen kezdeményezi évről-évre újabb szakterületek bevonását a testvérvárosi kapcsolatokba.

Aktív közreműködésével alakult meg Kuselben 1994-ben a Kusel-Zalaegerszeg Baráti Kör.  Kezdeményezésére 2003-ban Kuselben egy új városrészben felavatták a „Zala utcát”, 2006-ban pedig Zalaegerszegen a testvérvárosi parkban fát ültetett a két város közti barátság jelképéül.

Tartalom megosztása: