keresés a weboldalon

Kertvárosi Nyugdíjas Klub

Zalaegerszeg címer
Zalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2007

Kertvárosi Nyugdíjas Klub

A Kertvárosi Nyugdíjas Klub 1986. november 26-án alakult meg, mint öntevékeny szervezet. Szervezeti formáját a mai napig megőrizte – nem alakultak át sem non-profit, sem profit-orientált szervezetté -, működési feltételeit az Apáczai Csere János Általános Művelődési Központ biztosítja.

A mai napig megőrizték eredeti céljaikat is: a Kertváros nyugdíjasainak értelmes szabadidős tevékenységet, emberhez méltó közösséghez tartozást, egymás és mások segítésének lehetőségét nyújtani.

A több évtizede – ma már több, mint 100 fővel – működő öntevékeny Kertvárosi Nyugdíjas Klub tevékenységi körét felsorolni teljességgel lehetetlenség, de azok az értékek, melyeket megteremtettek Zalaegerszeg városban, méltóak a felsorolásra, mert példamutatóak minden nemzedék számára.

Heti rendszerességgel, megtervezett éves, illetve havi program alapján tartják találkozóikat, ahova eljuttatják azokat az embertársaikat is, akik elhagyatottabbak családjaik részéről, vagy csak egészségi állapotuk akadályozza őket szabad mozgásukban.
Bejárták kirándulásaik alkalmából az országot és a határon túli magyar területeket.
Részt vállalnak jótékonysági tevékenységekben, a Vöröskereszt munkájában, a Kertváros és a város társadalmi-kulturális tevékenységeiben.

Dalkörük megyeszerte híres, kertészeti terménybemutatóikkal és népi iparművészeti, kézműves alkotásaikkal ámulatba ejtik az embert.
Kulturális rendezvények tekintetében, művészeti teljesítményük mellett kiemelkedőt nyújtanak a szervezés, az aktivitás, az elkötelezettség terén is.
A Kertváros élet- és lakókörnyezetének szépítésében, az úgynevezett Tisztasági Napok akciókban, környezetvédelmi programokon ifjakat megszégyenítő energiákkal dolgoznak.

Az Apáczai Csere János Általános Művelődési Központ működésének nélkülözhetetlen szereplői, nélkülük nincs program vagy rendezvény, az ő jelenlétük önmagában nevelő hatású a többcélú intézmény életében: nagyszülői szemmel, óvó-segítő figyelemmel kísérték, segítették a hátrányos helyzetű gimnazista fiatalokat is.
Ahol megjelennek, ott azonnal családias, szerető és élettel teli hangulat tölti be a helyszínt. Csodálatos erőt képviselnek: megtanítanak bennünket mind arra az életböl­csességre, melyet saját – nem könnyű – életútjuk tapasztalataiból adnak át.
Melyek is ezek? Mindenekfelett az életszeretet, életigenlés, a tevékenykedés és a munka szeretete, a felelősségvállalás, a kíváncsiság, a küzdeni tudás, a kitartás, a tanulásra való hajlandóság, a mások segítése, az önzetlenség, az ember tisztelete, az értelmes célok keresése, a hazaszeretet, a lokálpatrio­tizmus, a közösség szolgálata, a tisztességes helytállás, a nyíltság és becsületesség, valamint a tettrekészség.
E nemes és elévülhetetlen értékek átadásán évek óta fáradhatatlanul munkálkodnak.

A Klub tagjai aktív és példamutató tevékenységükkel járulnak hozzá a településrész és Zalaegerszeg jó hírnevéhez környezetvédelemi-környezetápolási, művészeti és kulturális területen.

Érdemei elismeréseként 2007-ben Zalaegerszegért díjat kapott a klub tagsága.

Tartalom megosztása: