keresés a weboldalon

Pintér János

Zalaegerszeg címer
Zalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2007

Pintér János

1979. október 1-jén került a Zala Megyei Tűzoltóság anyagi-technikai osztályára előbb pénzügyi, majd technikai előadónak.
1980. március 1-től hivatásos tiszt, 1983-től tűzvizsgálói beosztást látott el.
1985. január 1-től a nagykanizsai Tűzoltó parancsnokság megbízott parancsnoka, majd 1986. január 1-én megbízták a Zalaegerszegi Tűzoltó parancsnokság parancsnoki teendőinek ellátásával.

1987. január 1-je óta zalaegerszegi tűzoltóparancsnok.
A hivatásos önkormányzati tűzoltósággá válás idején a tűzoltóság működését beindította, anyagi, pénzügyi, személyzeti munkaterületek kialakításával. Megteremtette a Regionális Műszaki Mentőbázis elhelyezésének feltételeit épületek építésével, az eszközöket kezelő személyi állomány kiképzésével.

2000 és 2005 között a Zala Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke volt, ezen idő alatt mindig lojalitást tanúsított az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság iránt.
Az 1998. évi gázkitörés felszámolása során irányításával a tűzoltóság beavatkozó állománya hatékony segítséget tudott nyújtani a MOL Rt .szakembereinek az elfojtás érdekében.

A Zalaegerszegi GOLDSUN Hűtőháznál 2004. augusztus 24-én, a nagy tűzoltóerőket igénylő tűz felszámolásánál a saját és a segítségnyújtásban résztvevő erők tevékenységének összehangolásával, szakszerű irányítással sikerült a rendkívül veszélyes tűz terjedését megakadályozni és a lakósság biztonságát garantálni.

Tűzoltó parancsnoki tevékenységének ideje alatt Zalaegerszeg város és környéke tűzvédelmi helyzetét javította, melynek köszönhetően napjainkra stabil állapot alakult ki.
Jó kapcsolatot alakított ki Zalaegerszeg testvérvárosainak tűzoltóságaival is.

Érdemei elismeréseként 2007-ben Zalaegerszegért díjat kapott.

Tartalom megosztása: