keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2010 szeptember 07 - kedd

Szezonkezdés a hangversenyteremben

Hagyományos programokkal kezdődik a 2010/2011-es évad a zalaegerszegi Keresztury ÁMK- Hangverseny és Kiállítótermében. A részletekről sajtótájékoztató keretében számoltak be a kulturális intézmény vezetői. Farkasi Csilla, a hangversenyterem igazgatója elmondta: folytatódik a Zenebarát klub Szigethy István vezetésével, a Jazz Szerda rendezvénysorozat, ezen kívül több kiállítással és esttel is készülnek az év végéig. A szezon Veszeli Lajos festőművész kiállításával veszi kezdetét szeptember 9-én, majd a megnyitó után Érdi Tamás zongoraművész koncertjét élvezheti a közönség.
bővebben
2010 szeptember 07 - kedd

Szünetel az ügyfélfogadás

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy 2010. szeptember 9-én csütörtökön a zalaegerszegi Okmány- és Lakcímnyilvántartó Iroda ügyfélfogadása és az Egerszeg Kártya ügyintézés is szünetel.
bővebben
2010 szeptember 06 - hétfő

Történelmi interjúkra készülnek a diákok

Az 1945 utáni magyar történelem kevés súllyal szerepel a középiskolai tananyagban. Ezen javítandó TÁMOP pályázati támogatással történelmi interjúk készítésére kapnak lehetőséget a diákok, a felvett beszélgetéseket pedig a mai oktatásban általános audiovizuális eszközök útján társaik elé tárhatják. A pályázaton való részvételt Zalában három középiskola érdemelte ki. Köztük az Apáczai ÁMK gimnáziuma, ahol szeptember 3-án nyitották meg hivatalosan a projektet.
bővebben
2010 szeptember 05 - vasárnap

Összefogás a fiatalokért

A nyugat-dunántúli régió felsőoktatásának megőrzését, munkaerő-piaci felzárkóztatását és gazdasági erősödését segítheti elő az a keret megállapodás, melyet a Budapesti Gazdasági Főiskola, a Zala megyei és zalaegerszegi ön kormányzat, valamint a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány vezetői írtak alá a hét végén, a zalai megyeszékhelyen a sajtó képviselőinek jelenlétében.
bővebben
2010 szeptember 05 - vasárnap

Fölényes győzelem az újoncnál

Szegvár – ZTK FMVas 0:8 (3145 : 3549)
Szuperligás férfi tekemérkőzés, Szegvár.
A kétszeres bajnok egerszegiek új pályacsúcsot dobva (200 fával dobták túl a régit) arattak fölényes győzelmet a megilletődötten játszó újonc otthonában.
bővebben
2010 szeptember 05 - vasárnap

Hozták a papírformát

ZTE ZÁÉV – Sztráda 94 PTSE 7:1 (3263 : 3071).
Szuperligás női tekemérkőzés, Zalaegerszeg.

A bajnok egerszegiek magabiztos győzelmet arattak a szerény képességű pécsiek ellen. Az első körben egyedül csak Molnár A. vesztett pontot. A második sorban pályára lépőknél hazai oldalon egyedül csak Mátyásért kellett izgulni, akit a tavaly még az egerszegi színekben játszó Tóth szorongatott meg. A hazai oldalon volt még egy kényszerű csere – Csurgai rosszul érezte magát – helyére Szabó M. állt.

bővebben
2010 szeptember 04 - szombat

Felavatták a Kossuth utcát

Befejeződött a Kossuth Lajos utca Kisfaludy és Petőfi utca közötti szakaszának burkolatépítési, csapadékvíz-elvezetési, közvilágításai és kertépítési munkálatai. Az útszakaszt ünnepélyes keretek között a múlt héten avatták fel. A beruházás uniós támogatással valósult meg, a projekt nettó költsége közel 64,3 millió forint, ebből a támogatás összege 45 millió.
bővebben
2010 szeptember 03 - péntek

Történelem-angol szakos tanári állás a Belvárosi iskolában

A Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Zalaegerszeg
a közalkalmazottak jogállásáról szóló
1992.évi XXXIII.törvény 20/A. alapján
PÁLYÁZATOT HIRDET

TÖRTÉNELEM – ANGOL
szakos általános iskolai tanár
munkakör betöltésére.

bővebben
2010 szeptember 02 - csütörtök

Esztétikusabb tornaterem

A Deák-szakközépiskola megszépült tornaterme ad szeptembertől keretet a testnevelés óráknak, illetve a sportiskolásoknak a külön edzésekhez esztétikus helyszínt. Ez utóbbiak alatt az idei tanévben már kétosztálynyi diákot kell érteni, mivel a tavalyi kezdetet követően, immár két évfolyamon tanulnak az intézményben a ZTE labdarúgó utánpótlását adó gimnazista fiúk.
bővebben
2010 szeptember 02 - csütörtök

A városháza hírei

Ősszel Zalaegerszeg városa lesz az egyik helyszíne a „Szerencsehozó négylevelű lóhere” elnevezésű európai uniós projektnek, amelyet a salzburgi Európai Régiók Intézete koordinál öt ország (Ausztria, Horvátország, Szlovénia, Magyarország és Bosznia-Hercegovina) szomszédos régióinak részvételével.
bővebben
2010 szeptember 02 - csütörtök

A zalaegerszegi Parkinson Egyesület közhasznúsági jelentése

Az egyesület olyan egészségügyi nonprofit, és kiemelkedően közhasznú szervezet, amely a Parkinson szindrómás betegek életminőségének javítása és gondozásuk segítésére jött létre.
bővebben
2010 szeptember 02 - csütörtök

Verseny a hallgatókért

2010-ben több mint 140 ezer jelentkező volt az egyetemekre és főiskolákra, közülük a júliusi ponthúzásig 97 ezer 706 hallgató került be valamely felsőoktatási intézménybe. A pótfelvételi eljárás során meghirdetett költségtérítéses képzésekre 13 ezer 307-en jelentkeztek, és 11 ezer 266 fiatalt vettek fel. Az első körben az összesített adatok szerint 54 ezer 634 államilag támogatott hallgatót vettek fel – tájékoztatott Balaicz Zoltán, a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány igazgatója azon a sajtótájékoztatón, melyen a zalaegerszegi főiskolák vezetői számoltak be a tanévkezdési aktualitásokról, a hallgatói létszámról.
bővebben
2010 szeptember 02 - csütörtök

Az ismétlés sikerült

ZTE – Lombard Pápa 3-1 (2-1)
NB I bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2500 néző. Játékvezető: Veizer. Asszisztensek: Viszokai, Farkas B. Gólszerzők: Rajcomar (26.), Pavicsevics (42., 91. 11-es), ill. Abwo (12.).Sárga lap: Dlusztus (10.), Quintero (60.), Rebryk (75.).
bővebben
2010 augusztus 31 - kedd

Vadűzés és erdőzúgás

A zalai vadászok jó kedvvel tekinthetnek a vadászidény elé, mivel a szarvasbikák fejdíszei azt mutatják, hogy jól sikerült az agancsnövesztés. Várhatóan megfelelő létszámban érkeznek hazai és külföldi bérvadászok, akiknek a vadásztársasági tagokkal az elszaporodott vaddisznóállományt – ami egész Európában tendencia – is ritkítani kell – Feiszt Ottó, a Magyar Országos Vadászkamara valamint a Zala Megyei Vadászszövetség elnöke fogalmazott így az augusztus 28-i vadászati évadnyitón Zalaegerszegen, az alsóerdei Aranyoslapnál.
bővebben
2010 augusztus 31 - kedd

Megszépült kilátással

A nyár folyamán a Kertvárosi Általános Iskola székhely és tagiskolájában is nyílászárók cseréjére került sor. A Liszt-iskolában az első és második emelet összes ablaka megújult. Nemcsak a keretek lettek kicserélve és kaptak kék-piros festést, hanem a kopott üvegek is.
bővebben
2010 augusztus 31 - kedd

Egyelőre a régi bejáraton közlekednek

Az augusztus 30-i műszaki átadáson a tűzoltók még néhány kifogással éltek, ezért egyelőre nem használható a Széchenyi- tagiskola új bejárata. Pénzügyi fedezet hiányában az előírásoknak megfelelő parkolót sem sikerült kialakítani.
bővebben
2010 augusztus 30 - hétfő

Kamionnyi könyvek

Lassan minden iskolában véget érnek a tankönyvosztó akciók. A megtanulandó kötetek többsége megérkezett az iskolákhoz, bár van amelyik az utolsó pillanatban.
Felvételünk a Páterdombi Szakképző Iskolában készült, ahol augusztus 30-án a kilencedik évfolyamos diákok vehették át a tankönyveket
bővebben
2010 augusztus 30 - hétfő

Az Art Mozi Zalaegerszeg szeptemberi műsora

Szeptemberi műsorajánló.
bővebben
2010 augusztus 29 - vasárnap

Megvan az első győzelem

ZTE – Kecskemét 2-1 (1-0). NB I bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2500 néző. Játékvezető: Solymosi. Asszisztensek: Lémon, Takács G. Gólszerzők: Rajcomar (8., 11-es, 70.), ill. Némedi (82., 11-es). Sárga lap: Ribánszki (8., 65.), Kamber (17.), Miljatovics (60., 81.), Bogunovics (64.) Piros lap: Ribánszki (65.), Miljatovics (81.).
bővebben
2010 augusztus 28 - szombat

Készülődnek az elsősök

Négy nap múlva kezdődik a 2010/2011-es tanév. Az évnyitók többségét augusztus 31-én délután, vagy szeptember elsején kora reggel tartják. Mindenki izgatottan várja az új évet, kifejezetten igaz ez azokra, akik valamely intézményben a legfiatalabb korosztályként lépnek az épületbe. Közülük is az általános iskola elsősei számolják már leginkább: még hányat kell aludni a korszakváltó nagy napig.
bővebben
2010 augusztus 28 - szombat

Öt új ivóvízkút létesült

Az ÁFA törvény változása miatt, valamint a szennyvízelvezetési és kezelési projekt első ütemének közbeszerzési eljárásainak lefolytatását követően maradt tartalék arra, hogy folytatódhasson a projekt eredeti célja. Többek között a csapadékvíz elvezető rendszer kiépítése, regionális gyűjtőrendszeren nyomóvezeték cserék, átemelő felújítások és áthelyezések szerepeltek a feladatok között.
bővebben
2010 augusztus 27 - péntek

Ismét lehet buktatni alsóban

Az elmúlt tanévben Zalaegerszegen 3 ezer 907 általános iskolai tanuló végezte tanulmányait. Közülük 551-en fejezték be a nyolc általánost. Idén márciusban 468 elsős iratkozott be az általános iskolákba, így szeptembertől közel 3 ezer 830 diák folytatja tanulmányait a zalai megyeszékhelyen – tájékoztatott Szeli Gábor, a polgármesteri hivatal művelődési és sport osztályának helyettes vezetője.
bővebben
2010 augusztus 27 - péntek

Belvárosi Szüret

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Belvárosi Szüret rendezvénysorozat szeptember 3-5. között. Szeptember 3-án, pénteken délelőtt 10 órakor a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben délelőtt 10 órakor „Környezettudatos Göcseji Helyi Termék” címmel konferenciára kerül sor. Délután 4 órától, pedig a Petőfi-Kossuth-Széchenyi úton szüreti felvonulással indul a rendezvénysorozat.
bővebben
2010 augusztus 26 - csütörtök

A városháza hírei

A hírekről és felhívásokról az alábbi linkeken tájékozódhatnak.
bővebben
2010 augusztus 26 - csütörtök

Szüreti programok

Tisztelt Bortermelők, Borkedvelők!

Zalaegerszegen immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Belvárosi Szüret, idén szeptember 3-5. között. Ha szeretné megmérettetni kedvenc borát, erre most lehetőséget biztosítunk a Szüret keretein belül megrendezett Borversenyen, melynek a zalaegerszegi Piccolo étterem ad helyet szeptember 5-én!

bővebben
2010 augusztus 26 - csütörtök

Makettverseny és -kiállítás az Apáczai ÁMK-ban

A helyi „Wolfpack” Vasútmodellező és Makettező Szakkör szervezésében makett versenyt és kiállítást rendeztek az Apáczai ÁMK-ban augusztus 21-22-én. A tavalyihoz hasonlón most is 287 darab makettet vonultatott fel a Nyugat-Dunántúlról, Budapestről és külföldről érkezett 107 versenyző, tájékoztatta lapunkat Szekér Géza, a verseny felelőse.
bővebben
2010 augusztus 23 - hétfő

Befejeződött

Augusztus közepén befejeződtek a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Zalaegerszegi Intézetében, 597 millió forintos EU-támogatásból megvalósuló Infocentrum épületének kivitelezési munkálatai.
bővebben
2010 augusztus 23 - hétfő

Kereszt az orosz katonák emlékére

Orosz egyházi delegáció által tartott gyászszertartás mellett diplomáciai vezetők avatták és magyar papok szentelték fel a zalaegerszegi orosz katonai temetőben állított keresztet augusztus 21-én. A második világháború szovjet áldozatai közül 709 fő nyugszik a megyeszékhelyi orosz temetőben, közülük 316-an névvel jelölt sírban. Az ő emlékükre, értelmetlen halálukra figyelmeztetve és a megbékélés nevében állították a keresztet.
bővebben
2010 augusztus 22 - vasárnap

Így volt igazságos

Paks – ZTE 2-2 (2-1)
NB I bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Paks, 1000 néző. Játékvezető: Oláh G., Asszisztensek: Viszokai, Butkai. Gólszerzők: Montvai (29.), Kiss T. (43.), ill. Kamber (13.), Prince (68.)
Sárga lap: Sifter (41.), ill. Kovács G. (40.), Rajcomar (47.), Bogunovics (54.).
bővebben
2010 augusztus 21 - szombat

Intelmek és kenyéráldás

Az augusztus 20-án délelőtt a Jézus Szíve Plébániatemplomban tartott misét követően került sor az államalapítóról való megemlékezésre és az új kenyér megáldására. Ez alkalommal az idén Kauzli Józsefné önkormányzati képviselő beszélt Szent István királyról, majd Ocsovai Grácián ferences szerzetes áldotta meg és dr. Gyimesi Endre polgármesterrel közösen szelte fel az új kenyeret.
bővebben