keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2010 augusztus 20 - péntek

Szent István előrelátó volt

A hagyományokhoz híven a csácsi városrészben tíz évvel ezelőtt felállított Szent István szobornál emlékeztek a zalaegerszegiek az államalapító királyra. A fáklyás felvonulást követően Herkliné Ebedli Gyöngyi, a térség önkormányzati képviselője köszöntötte az ünneplőket. Utalt a tíz évvel ezelőtt elkészült szobor és helyszínének kialakítására, és mint fogalmazott, mára ez az alkotás a mindennapok részévé vált és a csácsi városrész jellegzetességeként tartják számon. Az évforduló alkalmából köszöntötte a jelen lévő két alkatót is: Seres Jánost és Szórádi Zsigmond szobrászművészeket.
bővebben
2010 augusztus 18 - szerda

Felhívás jelölőszervetek és képviselő-jelöltek részére - 1.

A MAHIR Cityposter Kft., mint Zalaegerszeg Város Önkormányzata által megbízott reklámgazda, esélyegyenlőséget biztosítva, lehetőséget kíván nyújtani a jelölő szervezetek és képviselő szervezetek részére, saját kampányeszközei kihelyezésére.
bővebben
2010 augusztus 18 - szerda

Felhívás jelölőszervetek és képviselő-jelöltek részére - 2.

A MAHIR Cityposter Kft. – vállalt kötelezettségének megfelelően, esélyegyenlőséget biztosítva – meghirdeti a zalaegerszegi fák körüli henger plakáteszközök hirdetőfelületeit a jelölőszervezetek és képviselőjelöltek részére a választási időszakra.
bővebben
2010 augusztus 18 - szerda

Hanti kemence épült a skanzenben

Megújult a skanzen Finnugor Néprajzi Parkjában a hanti-manysi szálláshelyet bemutató rész kemencéje. Az újjáépítést szakavatott kezek végezték. A megyei önkormányzat és a Göcseji Múzeum meghívására érkezett Szurgutból Valentyina Kocsetigova, a Torum Maa Szabadtéri Néprajzi Múzeum igazgatója, Zoja Lozjamova a népművészet mestere és Szergej Grigorjev, akik a hanti hagyományok őrzésében és terjesztésében jeleskednek.
bővebben
2010 augusztus 17 - kedd

Különböznek korban, stílusban

Nyolc képzőművész kéthetes aktív munkája után hétvégén véget ért a XIX. GébArt Zalaegerszegi Nemzetközi Művésztelep. Három év „kerámia-korszakot” követően ismét a festészeté volt a főszerep a Kézművesek házában, s ez a továbbiakban is így marad.
bővebben
2010 augusztus 17 - kedd

Forgalomkorlátozás és menetrendváltozás a Szent István napi ünnepség miatt

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy 2010. augusztus 19-én a Szent István napi ünnepség miatt forgalomkorlátozásra kerül sor a Balatoni út Szent István domb előtti szakaszán.
bővebben
2010 augusztus 16 - hétfő

Még tart a viharkárok enyhítése

A péntek esti vihar következtében még ezekben a percekben is folyik a kármentés Zalaegerszegen. A Városgazdálkodási Kft. munkatársai szombat reggel rendkívüli munkavégzés keretében egy 15 fős csapattal kezdték meg a károk elhárítását. Nagy András, a VG Kft. ügyvezető igazgatója szerkesztőségünk érdeklődésére elmondta: péntek este a vihar rendkívüli erővel csapott le Zalaegerszegre, s a csapadékon kívül az erős, viharos szél okozta a legnagyobb pusztítást. A vihar a kertvárosi Köztársaság út és Csács vonalon volt a legintenzívebb. Több helyütt fák fordultak ki tövestől, vagy leszakadó ágak, megdőlt fák rongáltak meg épületeket, autókat.
bővebben
2010 augusztus 16 - hétfő

Jótékony strandolás

Jótékony célt szolgált, aki augusztus 14-én az Aquacitybe váltott (kedvezményes) belépőjegyet. Ennek ellenértéke, illetve a strand területén 25 csapat által főzött ételek becsület kasszás ára, valamint a vállalkozók felajánlásai az idén a Szent Család Óvoda leendő tornatermének eszköz felszereltségét támogatja.
bővebben
2010 augusztus 16 - hétfő

A városháza pályázati felhívásai

A városháza pályázati felhívásairól az alábbi linkeken tájékozódhatnak.
bővebben
2010 augusztus 16 - hétfő

A városháza hírei

A hírekről az alábbi linkeken tájékozódhatnak.
bővebben
2010 augusztus 12 - csütörtök

Jótékonysági nap az Aquacityben

Augusztus 14-én kerül sor a már hagyományos jótékonysági napra a zalaegerszegi aquaparkban. Az immár kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő rendezvény bevételét közösségi célokra ajánlják fel a szervezők és a támogatók. A részletekről dr. Gyimesi Endre polgármester, Pál Petra az AquaCity marketingvezetője és Kovácsné Ujj Andrea, az idei támogatott intézmény, a Szent Család Óvoda vezetője számolt be.
bővebben
2010 augusztus 09 - hétfő

Ellopták a sárga zsákokat

A Zala-Depo Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Kft. felhívja a lakosság figyelmét, hogy az elmúlt időszakban néhány alkalommal ismeretlen tettesek a szervezett műanyaggyűjtést végző hulladékszállító autókat megelőzve, eltulajdonították a lakosság által a házak elé kihelyezett sárga zsákokat.
bővebben
2010 augusztus 09 - hétfő

Tisztelt Választópolgárok!

Sólyom László köztársasági elnök az önkormányzati képviselők és polgármesterek választását 2010. október 3-ra (vasárnapra) tűzte ki. A Helyi Választási Bizottság ugyanezen napra tűzte ki a cigány kisebbségi önkormányzati képviselők választását.
bővebben
2010 augusztus 09 - hétfő

Olvasótábor a városi könyvtárban

Hátrányos helyzetű gyerek számára hirdetett egy hetes olvasótábort a zalaegerszegi József Attila Városi Könyvtár. A korábbi évekkel ellentétben az idén anyagi fedezet hiányában, nem Balatongyörökön, hanem házon belül bonyolódott a program, leszámítva persze a közbeiktatott kirándulásokat.
bővebben
2010 augusztus 08 - vasárnap

Polgármesterjelölt: Gyutai Csaba

A FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség Zalaegerszegi Szervezete őszinte
szívből gratulál dr. Gyimesi Endrének, Zalaegerszeg egyéni
országgyűlési képviselőjének abból az alkalomból, hogy dr. Orbán
Viktor miniszterelnök úr 2010 októberétől kinevezte őt a Nemzeti
Erőforrás Minisztérium magyarországi levéltárak működéséért és
fejlesztéséért felelős miniszteri biztosává, amely poszt a kormányzati
struktúrában államtitkár-helyettesi rangnak felel meg.
bővebben
2010 augusztus 08 - vasárnap

Dr. Gyimesi Endre miniszteri biztos

Ezúton hivatalosan tájékoztatom, hogy dr. Orbán Viktor miniszterelnök
úr felkérésére 2010 októberétől kinevezésre kerültem a Nemzeti
Erőforrás Minisztérium magyarországi levéltárak működéséért és
fejlesztéséért felelős miniszteri biztosává, amely poszt a kormányzati
struktúrában államtitkár-helyettesi rangnak felel meg.
bővebben
2010 augusztus 08 - vasárnap

Igazságos döntetlen

Haladás – ZTE 0-0.

NB I bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Szombathely, 6000 néző. Játékvezető: Alvaro Garcia Miquel (chilei). Asszisztensek: ifj. Tóth, Péter. Sárga lap: Molnár B. (21.), Tóth P. (33.), Simon Á. (52.), Rajos (85.) ill. Panikvar (43., 82.), Piros lap: Panikvar (82.)

bővebben
2010 augusztus 06 - péntek

Tűvarázs - zsinagógák gobelinben

A zsidóság ősi szimbólumát, a hétágú gyertyatartót (menorát) öltötte gobelinbe elsőként Siklósiné B. Judit, majd a hazai és külföldi zsinagógákat kezdte sorban textilre varázsolni az amatőr művész, akinek „Tűvarázs” címmel kiállítása nyílt a zalaegerszegi Móricz Galériában. A tűgobelin olyan, mint egy festett kép. Ennek a technikának köszönhetően harminchárom zsinagógát ismerhettünk meg a tárlaton, melyen Boncz Barnabás művészeti író méltatta Siklósiné B. Judit munkásságát.
bővebben
2010 augusztus 06 - péntek

Művésztelep Gébárton

A kerámia után az elkövetkező három évben a festészeté lesz a főszerep a zalaegerszegi GebArt Nemzetközi Művésztelepen. Az immár 19. alkotótábor hivatalos megnyitójára augusztus 4-én került sor a kézművesházban. A közel kéthetes munka „termését” augusztus 13-án, este hatkor állítják majd ki ugyanitt.
bővebben
2010 augusztus 03 - kedd

Világrekord-kísérlet Zalaegerszegen

Csuka Attila hobbi lemezlovas világrekord kísérletet hajt végre a napokban Zalaegerszegen. Célja, hogy folyamatos zenéléssel az általa januárban felállított magyar csúcs (90 óra) után a jelenlegi világcsúcsot (124 óra) is megdöntse. Az első dal (a tervezettnél másfél órával később) 15 óra 40 perckor szólalt meg a Dísz téren. A program vége vasárnap dél körül lesz, ha addig bírja a DJ alvás nélkül, óránkénti 5 perces szünetekkel.
bővebben
2010 augusztus 02 - hétfő

Augusztusi Csillag Kupa

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Művelődési és Sport Osztálya 2010. augusztus 18-án nyolcadik alkalommal rendezi meg az „Augusztusi Csillag Kupa” elnevezésű nyílt férfi-női kispályás labdarúgó tornát, a „Mozdulj Egerszeg” rendezvénysorozat keretében.
bővebben
2010 augusztus 01 - vasárnap

Nem ilyen kezdést képzeltünk el

ZTE – Kaposvár 3-5 (1-4).

NB I bajnoki labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 3000 néző. Játékvezető: Bognár. Asszisztensek: Lémon, Huszár. Gólszerzők: Rudnevs (44., 59.), Balázs Zs. (66.) ill. Pavlovics (15., 61.), Kovács G. (22., öngól), Oláh (28.), Grúz (45.+2). Sárga lap: Balázs B. (54.), Kovács G. (56.), Máté (64.).

bővebben
2010 július 30 - péntek

A vidéki sajtóviszonyokról

A sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvényjavaslat általános vitájában felszólalt Gyutai Csaba Zalaegerszeg alpolgármestere, a parlament kulturális és sajtóbizottságának tagja. Felszólalásában többek között arról beszélt, hogy ha azt vizsgálják, hogyan érvényesül a tájékoztatás a vidéki Magyarországon, akkor a vidéki sajtóviszonyokat is górcső alá kell venni.
bővebben
2010 július 29 - csütörtök

Jótékonysági nap az AquaCityben - Változás a délutáni programban!

Augusztus 14. szombaton ismét jótékonysági napra várják az érdeklődőket az AquaCityben. A rendezvény bevételét a zalaegerszegi Szent Család Óvoda részére tornaterem és játszószoba kialakításához, valamint eszközbeszerzésre ajánlja fel a város polgármesteri hivatala valamint a Strand Kft.
bővebben
2010 július 27 - kedd

Segítik a műszaki képzést

2010. július 22-én megtörtént a bejutási ponthatárok megállapítása a felsőoktatási intézményekben.

Az idei esztendőben az integrációs megbeszélések eredményeképpen a Zalaegerszegen működő műszaki képzést, azaz a mechatronikai mérnöki BSc szak oktatását a Nyugat-magyarországi Egyetem veszi át a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemtől.

bővebben
2010 július 27 - kedd

A városháza hírei

Megüresedett szálláshelyek a Fiatal Családok Otthonában. Ingatlan bérbe adása. Fogadóóra-változás!
bővebben
2010 július 26 - hétfő

Pótfelvételi a Nyugat-magyaroszági Egyetem zalaegerszegi képzésén

Nem sikerült a felvételi, de szeretnél továbbtanulni egy biztos jövőt megalapozó képzésen? MÉG NEM KÉSŐ!!!
bővebben
2010 július 26 - hétfő

Népszerű az Egerszeg Búcsú

Bár az időjárás nem kedvezett az idén tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Egerszeg Búcsúnak, és néhány délelőtti program el is maradt, délutánra már megnőtt a forgalom vasárnap a falumúzeumban. Kulturális programok felnőtteknek és gyerekeknek, kirakodóvásár, kézműves bemutatók várták az érdeklődőket.
bővebben
2010 július 25 - vasárnap

Rendkívüli közgyűlés

A Helyi Választási Bizottság tagjainak megválasztása volt az első napirend az önkormányzat július 23-án megtartott rendkívüli közgyűlésén. A képviselők dr. Pápai Ferencet, dr. Török Ferencet és dr. Kecskés Gábort választották a testületbe, póttagnak pedig dr. Király Lászlót.
bővebben
2010 július 22 - csütörtök

Francia hallgatók a kórházban

Négy másodéves főiskolai hallgató töltötte egy hónapos szakmai gyakorlatát a Zala Megyei Kórházban. A leendő diplomás ápolók tapasztalataikról sajtótájékoztatón számoltak be július 21-én. Ekkor kapták kézhez a gyakorlatukat igazoló tanúsítványt is.
bővebben