keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2010 július 19 - hétfő

PÁLYÁZAT AZ ÉV VENDÉGLÁTÓHELYE 2010 CÍMRE

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármestere

versenyt hirdet

„Az év étterme” és az „Az év kávéháza” címek elnyerésére. A pályázat célja:

A városban működő éttermek, kávézók és cukrászdák

szakmai nívójának további emelése, esztétikus környezetének formálása, hiszen

mindannyiunk érdeke az igényes, minőségi vendéglátás, amely

városunk turisztikai vonzerejének egyik fontos alkotórésze.

bővebben
2010 július 19 - hétfő

A városháza hírei

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályáztatás útján garázsokat értékesít a Holub utcában. A pályázat részletei és más városházi közlemények, információk az alábbi linkeken olvashatók.
bővebben
2010 július 19 - hétfő

A bekötőcsatornákat újítják fel a Platán soron

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy megkezdődött a Platán sor, Hock J. u. és Landorhegyi u. közötti szakaszán a már elkészült új csapadékcsatorna nyugati oldali, keresztirányú bekötőcsatornáinak felújítása.
bővebben
2010 július 18 - vasárnap

Megtelt a kutyamenhely

Egyre kevesebb az örökbefogadó, és egyre több a felelőtlen gazdi, aki magára hagyja kedvencét. Ez utóbbiak számára kétséges, hogy lesz-e menedékhelyük. A zalaegerszegi telephely ugyanis telt házzal működik, és a kutyusoknak nem tudnak helyet biztosítani. A megoldások között szóba került az ideiglenes örökbefogadás is. Ennek Budapesten és annak környékén már hagyománya van. Vagyis a sérült vagy nevelési problémákkal küzdő állatokat hozzáértő gazdira bízzák átmenetileg. A kutyánál bekövetkező pozitív változás aztán növelheti a végleges örökbefogadási lehetőséget.
bővebben
2010 július 18 - vasárnap

Kisebb létszámú közgyűlés

Zalaegerszegen az őszi önkormányzati választásokon az eddigi ciklusokban megszokott 16 helyett 12 egyéni választókerület képviselőire lehet szavazni, és a 11 kompenzációs listás hely helyett már csak 5 áll a pártok rendelkezésére. Így, amennyiben a leendő polgármester egyben önkormányzati képviselő is, akkor 17, amennyiben nem az, akkor 18 tagú lesz (az eddigi 28 helyett) a következő városi közgyűlés.
bővebben
2010 július 18 - vasárnap

Mélygarázs, Piac tér

Az év eleje óta tartó párhuzamos ügyvezetés alatt tisztázódott, hogy a város-rehabilitációs feladatokhoz szükséges szakértelemmel rendelkezik a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt, ezért a Városrehabilitációs Kft., beolvadt a zrt.-be. Az erről szóló döntést a város önkormányzata meghozta, már folyik a cégbírósági bejegyzés.
bővebben
2010 július 15 - csütörtök

Ingatlanokkal kapcsolatos köztisztasági és kaszálási feladatok

Tájékoztatjuk a T. lakosságot, hogy Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének a köztisztaság, valamint településtisztaság fenntartásáról és a közhasználatú zöldterületek használatáról szóló 46/2004. (XII.03.) sz. önkormányzati rendelete az alábbiak szerint szabályozza az ingatlanokkal kapcsolatos köztisztasági feladatokat:
bővebben
2010 július 14 - szerda

Marcelháza és Zalaegerszeg kapcsolata

Az idei évben emlékezünk a szlovákiai, felvidéki Marcelháza és Zalaegerszeg között fennálló települési kapcsolat 35 éves évfordulójára. A három és fél évtized alatt hivatalos testvértelepülési szerződés ugyan nem került aláírásra, de a kulturális élet és elsősorban a sport területén nagyon szoros kapcsolatok alakultak ki. Ennek fontos része a marcelházi sportegyesület és a Zalaegerszegen működő Páterdombi Lakóterületi Sport Club (Páterdombi LSC) között fennálló, határon átnyúló kötődés.
bővebben
2010 július 14 - szerda

III. fokú HŐSÉGRIASZTÁS

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el dr. Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos, mivel az Országos Meterológiai Szolgálat előrejelzése alapján 2010. június 14-e és 2010. június 18-a között a várható napi középhőmérséklet meghaladja a 27 C fokot.
bővebben
2010 július 10 - szombat

Ünnepélyes inkubátorház-avató

Zalaegerszeg északi határában, Ságodnál, a 76-os elkerülő út mellett került kialakításra a 2610 négyzetméter alapterületű inkubátorház, amely 20-25 induló illetve működő mikro vállalkozás számára kínál betelepülési lehetőséget.
bővebben
2010 július 10 - szombat

Napközis táborban

A nyár nagy részében, 8 hétig üzemel az Apáczai ÁMK – ban a napközis tábor. Hetente 100 gyerek tölti itt kellemesen az időt. A meleget kihasználva többször is ellátogatnak a zalaegerszegi, illetve a pusztaszentlászlói strandra. Természetesen ezek a fürdőzések a legkedveltebb programok.
bővebben
2010 július 08 - csütörtök

Befejeződtek a 2010-es érettségi vizsgák

A mostani diákok nehezen írnak kézírással, népszerű az előrehozott érettségi, viszont semmi sem motiválja őket arra, hogy emelt szintű vizsgát tegyenek.
bővebben
2010 július 07 - szerda

A városháza hírei

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a – többször módosított – 9/2004. (III. 05.) rendelete alapján pályázatot ír ki a pécsi felsőoktatási intézményekben tanuló zalaegerszegi hallgatók számára biztosított 10 pécsi kollégiumi férőhely elnyerésére. Szavazókör kijelölése. A zalaegerszegi Gyermekjóléti Központ
HELYETTES SZÜLŐK jelentkezését várja! Csiilagközi Óvoda közhasznúsági jelentése. A Továbbtanuló Gyermekekért Alapítvány 2009. évi közhasznúsági jelentése.
bővebben
2010 július 07 - szerda

Egy hely a kikapcsolódásra

Egy éve, hogy az Alsóerdei Szabadidő és Ifjúsági Központ az Apáczai ÁMK telephelyévé és így annak gondozásába került. A jelen állapotról kérdeztük Bogdán Marianna igazgatót.
bővebben
2010 július 06 - kedd

A járművezetők türelmét kérik

Nem könnyű manapság Zalaegerszegen közlekedni, mivel a város több fő közlekedési útvonalán építkezések miatti útszűkületek, forgalomkorlátozások lassítják a haladást. Ezek közül néhány beruházás az Európai Unió által támogatott, Zalaegerszeg és Környéke Csatornahálózat és Szennyvíztisztító-telep fejlesztése programhoz tartozik, így a Platán soron és a Rákóczi utcában zajló. A projektet irányító önkormányzati társulásnál arról érdeklődtünk, hol tartanak a munkálatok, és milyen úthelyreállításra lehet számítani a csatornázást követően.
bővebben
2010 július 05 - hétfő

Korsók, tálak, csipketerítők

Közel 1200 bemutatásra váró népművészeti tárgy érkezett 135 alkotótól a XV. Élő Népművészet – Országos Népművészeti Kiállítás Nyugat-dunántúli Regionális bemutatójára. Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeum időszaki kiállítótermében megrendezésre kerülő tárlat megnyitóján Skrabut Éva, a Zala Megyei Népművészeti Egyesület elnöke elmondta: egyesületük első alkalommal kapta meg a régiós kiállítás megrendezésének jogát, és azért is tartják az eseményt igazi ünnepnek, mert öt évvel ezelőtt volt utoljára hasonló bemutatkozásra lehetőség.
bővebben
2010 július 04 - vasárnap

A városháza hírei

Az Egerszeg Kártya bevezetésével az önkormányzat alapvető célja az volt,
hogy a városlakók részére különleges kedvezményeket nyújtson a
sport, az idegenforgalom és a kultúra területén. Pályázati kiírás a pécsi kollégiumi férőhelyek elnyerésére.
bővebben
2010 július 04 - vasárnap

Megnyílt a Kámi Garden

Új választékkal bővült a zalaegerszegi étteremkínálat, miután július 2-án, pénteken hivatalosan is megnyílt a Deák téren, a volt Sóház épületében a ZTE Kosárlabdaklub csapatkapitánya, Kámán Tamás nevével jegyzett étterem.
bővebben
2010 július 02 - péntek

Semmelweis-napi elismerések Zalaegerszegen

Az orvostársadalom egyik legjelentősebb személyéről, Semmelweis Ignácról, az „anyák megmentőjéről” emlékeznek születésnapja alkalmából minden évben július 1-jén. Ekkor kerül sor az egészségügyi dolgozók közül a legkiemelkedőbbek díjazására, és aktuális kinevezések átadására. Az idén 34 elismerést és 9 kinevezést ünnepelhettek a zalaegerszegi megyei kórházban.
bővebben
2010 július 02 - péntek

Alapítvány a koraszülöttekért

Bemutatkozott a sajtó képviselői előtt a zalaegerszegi megyei kórház gyermekosztályán a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány. Az osztály orvosai és nővérei három megyében (Zala, Vas, Somogy) mentik a beteg újszülötteket és koraszülötteket és ápolják a súlyos állapotú csecsemőket és gyermekeket. Az alapítványt dr. Gárdos László, a gyermekosztály osztályvezető főorvosa alapította, ő helyezte el az első összeget, félmillió forintot
bővebben
2010 június 30 - szerda

Győztek a zalaegerszegi lánglovagok

A zalaegerszegi lánglovagok győzelmét hozta a zalai hivatásos
önkormányzati tűzoltóságok megyei versenye, melyet június 29-én Keszthelyen, a Pannon Egyetem Georgikon Karának sportpályáján rendeztek meg.
bővebben
2010 június 30 - szerda

Nyílt nap a zalaegerszegi inkubátorházban

Július 9-én 14.30 órai kezdettel nyílt napra invitálják az érdeklődőket a zalaegerszegi inkubátorházba és innovációs központba.
bővebben
2010 június 29 - kedd

Megalakult a tanácsadó testület

Hivatalosan is megalakult az Észak-zalai TISZK Tanácsadó Testülete, melynek létrehozását törvényi rendelkezés írja elő. Eszerint annak tagjai a fenntartó önkormányzatok (Zalaegerszeg, Zala megye, Keszthely), a kamarák, a munkaügyi központ és a támogató cégek képviselői.
bővebben
2010 június 29 - kedd

Ismét Egerszeg Búcsú

Az Együtt Zalaegerszegért Egyesület, a Zalai Múzeumok Igazgatósága és a Magyar Olajipari Múzeum közreműködésével az idei évben is – immár tizedik alkalommal – megrendezésre kerül az Egerszeg Búcsú, Zalaegerszeg védőszentje, Mária Magdolna tiszteletére.
bővebben
2010 június 29 - kedd

Közhasznúsági jelentések

A HELIKON TÁNCCSOPORT EGYESÜLET
Zalaegerszeg, Lépcsősor 18.
2009. évi közhasznúsági jelentése,valamint az Ady Iskola Izsák Imre Alapítványa 2009. évi közhasznúsági jelentése
bővebben
2010 június 28 - hétfő

Országos kollégiumi Ki Mit Tud?

Kollégisták számára hirdetett felmenő rendszerű Ki Mit Tud?-ot az Oktatásért Közalapítvány pályázati keretre támaszkodva. A keszthelyi megyei és szombathelyi regionális fordulók után a közelmúltban Kaposváron került sor az országos döntőre, ahova hat mindszentys fiatal is bejutott ének és hangszeres zene kategóriákban, tájékoztatta lapunkat Domján Zsuzsanna kollégiumi vezető, a szereplők kísérő tanára.
bővebben
2010 június 27 - vasárnap

Intézményi fejlesztések

Az egerszegi közgyűlés zárt ülésén hozott döntéseiről tájékoztatta először a sajtó képviselőit dr. Gyimesi Endre polgármester az ülést követő sajtótájékoztatón. Mint elhangzott a testület Kossuth-díjra terjesztette fel a város jeles alkotóművészét (Németh János keramikusművészt), a ZTE kosárlabdacsapata, pedig Pro Urbe-díjat kap, az idei bajnokságban elért eredményei miatt. Ez utóbbi elismerést ősszel a Göcsej Kupán vehetik át a sportolók.
bővebben
2010 június 26 - szombat

Egy csepp figyelem

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szervezésében gyors
szűrővizsgálatokra volt mód a napokban a zalaegerszegi Dísz téren. Az öt éve működő alapítvány péntekről péntekre végigjárja
az ország összes megyeszékhelyét. Vércukor és koleszterin
szintet, vérnyomást, testzsír arányt és az anyajegyek milyenségét
vizsgálják. Az alapítvány elnöke, Erős Antónia, a támogató
média partner munkatársa is jelen van ezeken a rendezvényen.
A programról készült statisztikák alapján aztán ősszel kihirdetik
melyik az ország legegészségesebb városa.
bővebben
2010 június 26 - szombat

Szakmai gyakorlat, a tárgyiasult tudás

Asztalos szakmunkás tanulók és faipari technikusok
munkájától hangosak a napokban is a Deák Szakközépiskola
tanműhelyei. A kötelező 90 órás szakmai gyakorlat felénél járnak
a 11. és 13. évfolyamos diákok, és mivel jó ütemben haladnak,
valószínűleg a munka végére is érnek, mondta Mozsdényi
Attila mérnök-tanár, gyakorlati oktatásvezető-helyettes.
bővebben
2010 június 26 - szombat

A városháza hírei

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Városgazdálkodási Kft. meghirdeti
„A VIRÁGOS ZALAEGERSZEGÉRT”
virágosítási, parkosítási és környezetszépítő versenyt. A részletekről és más városházi közleményekről az alábbi linkeken tájékozódhatnak.
bővebben