keresés a weboldalon

Jakov Szemjonovics Csernyák

Zalaegerszeg címer
Zalaegerszegért díjjal kitüntetettek - 2012

Jakov Szemjonovics Csernyák

Jakov Szemjonovics Csernyák úr, mint testvérvárosunk, Szurgut város alpolgármestere munkája során kiemelkedően kezelte városunkkal, Zalaegerszeggel történő kapcsolatfejlesztést a művészet, kultúra, oktatás és sport területén egyaránt.

Munkája eredményeképpen az elmúlt években Szurgutból több művészeti csoport látogatott Zalaegerszegre, valamint Zalaegerszeg nem kevés csoportja mutatkozhatott be szibériai testvérvárosban.

A 2012. évben ez a kapcsolat Jakov Szemjonovics Csernyák úr munkásságának köszönhetően még nagyobb eredményt hozott a városnak, ugyanis megrendezésre kerülhettek Szurgutban a „Magyar Konyha Napok” és az „I. Szibériai Pálinka Fesztivál” rendezvények, valamint az önkormányzat vendégül látott 134 szurguti gyermeket 10-10 napra, akik kísérőikkel együtt több, mint 1400 vendégéjszakát töltöttek Zalaegerszegen.

Jakov Szemjonovics Csernyák úr 2012. júliusi zalaegerszegi látogatása alkalmával kifejezte szándékát, hogy a jövőben még szélesebb körben hirdetett, nagyobb létszámú csoportok szervezését támogatná, mert olyan kedvező fogadtatásban részesültek itt a gyermekek és kísérőik.

Időközben alpolgármesteri munkáját – mivel a foglalkoztatási korhatárt elérte – felváltotta a szurguti Filharmónia igazgatói állása.
Ezáltal továbbra is aktív közreműködője lesz a zalaegerszegi és szurguti kapcsolatok fejlődésének.

Képgaléria:

Videógaléria:

Tartalom megosztása: