keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2011 február 04 - péntek

Az erőgyűjtés költségvetése (Videó)

Tizenkét igen, négy nem és egy tartózkodás mellett elfogadta a közgyűlés Zalaegerszeg 2011. évi költségvetését. Az idei büdzsé 18 milliárd forintos kiadás mellett 15,5 milliárd forint bevétellel számol. A hiány megközelíti a 2,6 milliárd forintot. Gyutai Csaba polgármester az erőgyűjtés költségvetésének nevezte a 2011-est.
bővebben
2011 február 03 - csütörtök

Ovis szombat a Liszt iskolában

Szeretettel várják a leendő elsősöket és szüleiket február 12-én és február 23-án a Liszt Ferenc Iskolába.
bővebben
2011 február 03 - csütörtök

HPV Védőoltás program 2011. - Fórum az érintetteknek

Értesítjük az 1998. január 1. és 1998. december 31. között született – Zalaegerszeg város közigazgatási területén állandó lakóhellyel rendelkező – leánygyermekeket és szüleiket, hogy önkormányzatunk a HPV elleni védőoltás program részeként tájékoztatást segítendő, valamint a védőoltás beadásával kapcsolatos döntést megkönnyítendő tájékoztató fórumot szervez.
bővebben
2011 február 02 - szerda

Új Széchenyi Terv Zalaegerszegen is

Az Új Széchenyi Tervről tartott előadást Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára. A programismertető fórumon, melyre zsúfolásig megtelt a város díszterme, a pályázati rendszer egyszerűsítéséről, a terv újdonságairól is elhangzottak hasznos tudnivalók.
bővebben
2011 február 02 - szerda

Felhalmozódó kintlévőségek

Sajnos az elmúlt években az önkormányzati tulajdonú lakásokat és bérleményeket üzemeltető LÉSZ Kft. díjtartozásokból felhalmozódott kintlévősége folyamatosan emelkedett, 2010. év végére elérte a 153 millió Ft-ot. A teljes adósságon belül a legnagyobb részt a lakbértartozások (48%), társasházi, bérlők helyett kifizetett közüzemi díjak (32%) valamint a vízdíjak képezik (9%).
bővebben
2011 február 02 - szerda

Építőipari vállalkozások figyelmébe!

A Leier Hungária Kft. 2011-ben is folytatja hagyományos ingyenes kreditpontos szakmai továbbképzését. A jövő épületeinek tervezésében és kivitelezésében legfontosabb szerepet betöltő építészeknek és mérnököknek szánt térítésmentes továbbképzési road-show Zalaegerszegen február 3-án lesz az Arany Bárány Hotelben (8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 1.). A kezdés időpontja fél 9. A tervezőasztaloknál dolgozó szakmabeliek ebben az évben már 20 városban vehetnek részt a kreditpontos konferencianapon május elejéig.
bővebben
2011 február 02 - szerda

Ügyfélbarát posta készül

Napról-napra szebb képét mutatja a zalaegerszegi nagyposta. Lekerült az állványzat az épület elől, az ablakokon bekukucskálva pedig az is jól látható, hogy a vége felé közeledik a belső tér kialakítása. A Kossuth utcai épület átépítése tavaly szeptemberben kezdődött. Nemes Margit postavezetőtől megtudtuk, napokon belül befejeződik a kivitelezés, az ügyfeleket február 28-ától fogadják a régi-új helyen.
bővebben
2011 február 02 - szerda

Tollfosztó jó hangulatban

Tízedik alkalommal fosztották a tollat az asszonyok szombaton a botfai faluházban. A népi hagyomány felelevenítéséhez ezúttal a Páterdombi Nyugdíjas Klub tagjainak segítségét kérték.
bővebben
2011 február 02 - szerda

Tárgyi kultúránk továbbörökítői Gébárton

Népijátszóház – vezetők kiállítását tekintheti meg a nagyérdemű a gébárti Kézművesek Házában február 27-ig. A megnyitót egybekötötték a nyitott műhelygalériák napjával, ahol a gyerekek agyagozással, nemezeléssel és vesszőfonással is foglalkozhattak.
bővebben
2011 január 31 - hétfő

Modellprogram Zalaegerszegről: az Első-Magyar Dán Termelő Iskola sikerei

A termelőiskolai modell megismertetését és elterjesztését célozta az a 14 hónapon át zajló projekt, amelynek a napokban tartották ünnepélyes zárását Zalaegerszegen. Az Első Magyar-Dán Termelő Iskola Alapítvány a TÁMOP 2.2.4-08/1.-2009-0029 Magyar- Szlovén Határon Átnyúló Együttműködési program keretében nyert pályázatot a speciális szakiskolai program határon innen és túli elterjesztésére. A program végén az elért eredményekről konferenciasorozaton számoltak be, Debrecen, Pécs, Budapest és Lendva után a zalai megyeszékhelyen is.
bővebben
2011 január 30 - vasárnap

Elismerés a Landorhegyi iskolának - Diákolimpiákon remekeltek

Országos szakmai elismerésben részesült a Landorhegyi Általános Iskola, Sportiskola. Ezúttal az intézmény tanulóinak kiemelkedő labdarúgó és atlétikai eredményeit jutalmazták. A Magyar Diáksport Szövetség által odaítélt oklevelet múlt héten vette át Budapesten Mátai Ferenc igazgató, Csiszár Attila és Szalai Csaba testnevelő tanárok társaságában.
bővebben
2011 január 29 - szombat

Bentlakásos elhelyezés is lesz a fogyatékkal élők új otthonában

Jó ütemben halad a Gyimesi Lajos Fogyatékkal Élők Nappali Intézményének infrastrukturális fejlesztése. A Gasparich úti, egykori óvoda épületben alakítják ki az új, modern fogyatékos otthont, amely a nappali ellátás mellett immár a bentlakást is lehetővé teszi. A munkálatok menetéről tájékozódott a helyszínen Balaicz Zoltán alpolgármester.
bővebben
2011 január 28 - péntek

Búcsú Lux Mária tanárnőtől

2010. december 15-én 87 éves korában elhunyt Lux Mária ének-magyar-történelem szakos tanár, karvezető, iskolai könyvtáros, a Liszt Ferenc Ének-Zene tagozatú Általános Iskola nyugalmazott tanára, aki huszonöt éven át nevelte a tanítványait zeneértésre, zeneszeretetre a Kodály-módszerrel.
bővebben
2011 január 27 - csütörtök

Időközi választás Zalaegerszegen

A Helyi Választási Bizottság 1/2011.(I.09.) számú határozatában a Zalaegerszegi 11. számú választókerületben időközi önkormányzati képviselő választást tűzött ki 2011. március 20-ra (vasárnapra).
bővebben
2011 január 27 - csütörtök

Elismerés - Genius Apáczai Diplomával tűntették ki Hanzséros Alajost (videó)

Hanzséros Alajos, a Kertvárosi Általános Iskola igazgatója kapta idén a Genius Apáczai Diploma arany fokozatát. A zalaegerszegi iskolaigazgató múlt héten vehette át elismerését Budapesten az Apáczai Kiadó székházában. Hanzséros Alajost irodájában kerestük fel, és arról érdeklődtünk, mit jelent számára a pedagógus szakmán belül Kossuth-díjként emlegetett kitűntetés.
bővebben
2011 január 27 - csütörtök

Zalaegerszegen biztonságosan működnek a discok

Mindannyiunkat elkeserített az a tragédia, ami a budapesti West-Balkan nevű szórakozóhelyen történt és ezúton is az egész város nevében ismételten őszinte részvétünket fejezzük ki a három elhunyt kislány családjának.
bővebben
2011 január 27 - csütörtök

Zalaegerszeg bemutatkozása Bécsben

Közép-Európa egyik legjelentősebb turisztikai kiállítása, a bécsi Ferien Messe január 13-16. között került megrendezésre. A szezon kezdete előtt lehetőség nyílt Magyarország kulturális értékeinek, termál- és egészségturisztikai ajánlatainak bemutatására. Ausztria legnagyobb idegenforgalmi közönségvásárán 70 ország 800 kiállítója mutatta be 2011. évi kínálatát.
bővebben
2011 január 27 - csütörtök

Téli gumik a mentőautókon

Téli gumikra cserélték le a korábbi, négy évszakos abroncsokat a zalaegerszegi mentőállomás gépkocsijain. Zalaegerszeg önkormányzatának 400 ezer, valamint a Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás 100 ezer forintos támogatása tette ezt lehetővé. Bár a mentőautók már egy ideje a biztonságos téli gumikkal futnak, az ünnepélyes átadást most tartották.
bővebben
2011 január 26 - szerda

Ingyen védőoltás a lányoknak - Február 15-éig lehet jelentkezni

A tervek szerint április közepéig megkapják az első térítésmentes HPV elleni védőoltást a 13. életévüket idén betöltő zalaegerszegi lányok. Még tavaly döntött az ingyenes kampány elindításáról a város közgyűlése. A részletekről Gyutai Csaba polgármester tájékoztatta az újságírókat.
bővebben
2011 január 25 - kedd

Nyílt nap a Nagykanizsai Kampuszon

A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán nyílt napot tartanak február 2-án 10 órától a B épületben (Nagykanizsa, Zrínyi M. u . 18).
bővebben
2011 január 24 - hétfő

A Magyar Kultúra Napja a színházban

Lendvai Zoltán, az interneten „gördeszkás papként” világhírűvé vált rédicsi plébános lett az év zalai embere. Vasárnap este a Hevesi Sándor Színházban tartották a Magyar Kultúra Napi ünnepséget, a gálaesten a színművészek verses összeállítása után és a Holdviola együttes koncertje előtt átadták a Kultúra Mecénása díjat is, amelyet ezúttal a Lambda Systeme Kereskedelmi Kft. kollektívája vehetett át.
bővebben
2011 január 24 - hétfő

Új Széchenyi Terv programismertető fórum vállalkozóknak

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata közös szervezésében Új Széchenyi Terv programismertető fórumot tartanak 2011. február 1-jén (kedden) 11.00 órakor Zalaegerszeg város Dísztermében
(Széchenyi tér 3-5.).
bővebben
2011 január 22 - szombat

Zalaegerszem 2010 - Február 21-ig látogatható a sajtófotó kiállítás

Pénteken, a Magyar Kultúra Napjának előestéjén nyílt, és egészen február 21-ig látogatható az I. Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállítás. Katona Tibor, Ohr Tibor, Pezzetta Umberto, Seres Péter és Varga György fotóriporterek közös tárlata közel 100 fénykép segítségével idézi meg a zalai megyeszékhely 2010-es évét.
bővebben
2011 január 22 - szombat

Hatvanig ment a híre - Sikeres a zalai gyümölcsészkönyv

Nem várt siker fogadta az Első zalai gyümölcsészkönyvet. A kötet a Göcsej Természetvédelmi Alapítvány gondozásában jelent meg nemrég, amely a környezethez alkalmazkodó gyümölcstermesztés lehetőségeit részletezi.
bővebben
2011 január 21 - péntek

Géniusz-program a Zrínyi Gimnáziumban (Videó)

A zalaegerszegi Zrínyi Gimnázium február ötödikén megkapja a minősítést, így ettől kezdve hivatalosan is használhatja a Tehetségpont elnevezést, amely újabb lehetőségeket biztosít az intézmény számára a tehetséggondozás terén. A gimnáziumban 2011. január 20-án tehetségnapot tartottak, ehhez kapcsolódva öt külső helyszínen mintegy 25 előadást hallgathattak meg a résztvevők, de a programot művészeti bemutatók, sportesemények és fotókiállítás is színesítette.
bővebben
2011 január 21 - péntek

Egyre népszerűbbek a levéltári dokumentumok (Videó)

Tizenkettedik alkalommal tartott sajtótájékoztatót a Zala Megyei Levéltár a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Az intézmény vezetői értékelték az elmúlt évet, és beszámoltak idei terveikről, Kiss Gábor, a Deák Ferenc Megyei Könyvtár igazgatója pedig a legfrissebb levéltári kiadványokból adott ízelítőt.
bővebben
2011 január 21 - péntek

Életmentő pontok Zalaegerszegen (Videó)

2009 óta menthetne életet az a defibrillator, amelyet a Csány László Közgazdasági Szakközépiskola a JESZ-program segítségével vásárolt. Az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet adatai szerint Zalaegerszegen két ilyen készülék található: a Dózsa György utcai iskola mellett a Zrínyi Gimnázium birtokol életmentő eszközt. Zalában a két megyeszékhelyi defibrillátor mellett egyébként csak Zalaszabaron van hasonló keretből vásárolt készülék.
bővebben
2011 január 21 - péntek

Könyvtáravató a Liszt iskolában (Videó)

Új könyvtárat avattak a Liszt iskolában, Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából pedig megnyitották a Liszt évet, amely során a diákok még többet tudhatnak meg iskolájuk névadójáról, minden idők egyik legtermékenyebb zeneszerzőjéről.
bővebben
2011 január 20 - csütörtök

Egerszeg-filmek a világhálón (Videó)

Tovább hódítanak a világhálón Horváth Szilárd Zalaegerszegről készült filmjei. Néhány napja a szeretlekmagyarorszag.hu oldalra is felkerült Az én városom, a Zalaegerszeg nyáron és a Karácsonyi versek című alkotás.
bővebben
2011 január 20 - csütörtök

Himnusz és Szózat - Szavalóverseny a Ganzban

Több évtizedes hagyomány már a Ganz Ábrahám és Munkácsy Mihály Szakközépiskola és Szakiskolában, hogy a Magyar Kultúra Napját Himnusz és Szózat-mondó versennyel ünneplik. Idén 23 zalai középiskolás vállalkozott a megmérettetésre, miközben a zsűri minden szavukat, hanglejtésüket pontozta.
bővebben