keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2016 január 18 - hétfő

III. Újévi disznóságok

Harmadik alkalommal invitálta újévi disznóvágásra a városlakókat a Zalaegerszegi Gasztrokulturális Egyesület. Az eseményen két „főszereplőjét”, egy 240 kilós és egy 150 kilós sertést a zalaszentiváni Tarsoly Tamás ajánlotta fel.
bővebben
2016 január 18 - hétfő

Nyomáscsökkenés, vízhiány és átmeneti vízminőség változás várható Zalaegerszegen

Értesítjük Tisztelt Felhasználóinkat, hogy éjszakai hálózatöblítés miatt nyomáscsökkenés, vízhiány és átmeneti vízminőség változás várható:
január 21-én csütörtökön 22 órától január 22-én pénteken 5 óráig, január 22-én pénteken 22 órától január 23-án szombaton 5 óráig Zalaegerszeg város egész területén.
Megértésüket és türelmüket köszönjük.
bővebben
2016 január 15 - péntek

Évkezdés

Molnár Tamás Évkezdés című velsével nevezett a Virtuális Városi Diákújság pályázatra.
bővebben
2016 január 15 - péntek

A legemlékezetesebb ajándék/pillanat

Az én életemben eddig nagyon sok emlékezetes pillanat volt. Le is írhatnék most ide ezek közül sokat, de csak egy olyan van, amely kitűnik a többi közül. Ehhez csupán tizenegy évet kell visszatekintenem.
bővebben
2016 január 15 - péntek

Szabad az út (Videó)

Újra átadták a forgalomnak a Kossuth utca múlt hét pénteken lezárt szakaszát. Az egy héten át tartó karbantartást péntek reggelre fejezte be a kivitelező cég.
bővebben
2016 január 14 - csütörtök

Duális nap (Videó)

A duális képzést népszerűsítette csütörtöki nyílt napján Zalaegerszegen a Pannon Egyetem. A leendő hallgatók többek között az oktatás nyújtotta lehetőségekkel és olyan partnerszervezetekkel ismerkedhettek, akik évek óta együttműködnek a helyi műszaki felsőoktatással.
bővebben
2016 január 14 - csütörtök

Több száz milliós támogatás Zalaegerszegnek a Modern Városok Program keretében – M1 Ma délután (Videó)

Csaknem 500 millió forintot kapott Zalaegerszeg önkormányzata a Modern Városok Programban foglalt fejlesztések előkészítésére. Balaicz Zoltán polgármesterrel beszélgetett Kósi Zsolt az M1 Ma délután című műsorában.
bővebben
2016 január 13 - szerda

Balaicz Zoltán beszéde az újévi fogadáson (Videó)

Balaicz Zoltán polgármester újévi fogadáson elhangzott beszéde.
bővebben
2016 január 13 - szerda

Kezdődhet a munka (Videó)

Fél milliárd forintot kapott a város önkormányzata öt, a Modern Városok Programban foglalt fejlesztés előkészítésére. A támogatás lehívásához szükséges miniszteri rendeletben foglaltakat csupán két megyeszékhely, Miskolc és Zalaegerszeg tudta időre teljesíteni.
bővebben
2016 január 13 - szerda

Emlékezés (Videó)

Megemlékezést tartottak az 1943 januárjában elesett, megsebesült és fogságba esett honvédek illetve munkaszolgálatosok tiszteletére Zalaegerszeg több pontján. A gyertyagyújtással egybekötött eseményeken közel 100-an vettek részt.
bővebben
2016 január 13 - szerda

Karácsonyi kirándulás

Végre eljött a várva várt kirándulás. Úti célunk Eisenstadt és Halbturn volt. Utazásunk nagyon hosszúra nyúlt, de a látvány miatt megérte. Mesés városkába értünk!
bővebben
2016 január 11 - hétfő

Átadták az északi tehermentesítő út második szakaszát (Videó)

Hivatalosan is átadták a forgalomnak az északi tehermentesítő út második szakaszát Zalaegerszegen. A fejlesztésre a komplex belvárosi rehabilitációs program keretében 360 millió forintot fordított az önkormányzat.
bővebben
2016 január 11 - hétfő

Adomány a Törött Szárnyú Pillangók Alapítványnak (Videó)

A megújult adventi vásárt értékelték a szervezők és az önkormányzat vezetői hétfőn a Városházán. A sajtótájékoztatón átadták azt az adományt is, amely a rendezvény ideje alatt gyűlt össze a Törött Szárnyú Pillangók Alapítvány javára.
bővebben
2016 január 11 - hétfő

Újévi fogadás (Videó)

Hagyományos újévi fogadáson látták vendégül a város elöljárói Zalaegerszeg intézmény-, hivatal- és cégvezetőit, az önkormányzati képviselőket, valamint a megye irányítóit. A fogadáson átadták Zalaegerszeg Innovációs díját a Flextronics International-nek és a Zalapack’96 Kft-nek. Az est hangulatáról ijf. Horváth Károly és barátai gondoskodtak.
bővebben
2016 január 08 - péntek

Lezárták a Kossuth utcát (Videó)

Ismét lezárták a Kossuth utca Berzsenyi és Kisfaludy utca közötti szakaszát. Az intézkedésre azért volt szükség, mert a nemrég átrakott térkövek kilazultak és veszélyeztetik a közlekedést.
bővebben
2016 január 07 - csütörtök

Tehermentesítés (Videó)

Napokon belül birtokukba vehetik az autósok a tehermentesítő út új szakaszát Zalaegerszegen. A komplex belvárosi rehabilitációs program részeként elkészült fejlesztésre összesen 360 millió forintot fordított az önkormányzat.
bővebben
2016 január 07 - csütörtök

Nemes hagyomány (Videó)

Nemes hagyomány Zalaegerszegen, hogy évről-évre ünnepélyes keretek között köszöntik a pedagógusokat. Az önkormányzat ezúton is várja azon nyugdíjas óvónők, tanítókat és tanárok jelentkezését, akik 50, 60, 70 vagy 75 évvel ezelőtt vették kézhez diplomájukat.
bővebben
2016 január 07 - csütörtök

Útlezárás

A kedvezőtlen, csapadékos időjárás miatt a Kossuth utca burkolatának térkövei kilazultak, a közlekedést veszélyeztetik. A károk elkerülése miatt ma (január 7-én) 17.30 órától a Kossuth utcát (Berzsenyi út – Kisfaludy utca közötti szakaszon) lezárják. A vállalkozók holnaptól megkezdik a javítást, azonban a munkák ideje a bizonytalan időjárási viszonyok miatt nem meghatározható! 
bővebben
2016 január 07 - csütörtök

Vállalkozásfejlesztés (Videó)

Fejlesztési irodát avattak Zalaegerszegen, ahol pályázati tanácsokat nyújtanak a helyi vállalkozásoknak. Az érdeklődőket a hazai és az európai uniós források igénybevételi lehetőségeiről tájékoztatják. Ettől a város gazdaságának élénkülését várják.
bővebben
2016 január 06 - szerda

Egyedülálló támogatás (Videó)

Országosan egyedülálló kamattámogatási rendszert vezetett be tavaly áprilisban Zalaegerszeg. Annak érdekében, hogy segítse a mikro, kis- és középvállalatokat. Az intézkedésnek köszönhetően a cégek kedvezményes kamatozású fejlesztési hitelhez juthatnak. Eddig 29 kérelmezőnek több mint 200 millió forintot biztosítottak.
bővebben
2016 január 06 - szerda

Dzsem karácsonyra

Írásom egy szólást juttatott eszembe: „Minden jó, ha jó a vége!”
bővebben
2016 január 05 - kedd

Zalaegerszegért-díjasok 2015-ben (Videó)

A képviselő-testület 2015-ben kilenc magánszemély és egy szervezet tevékenységét ismerte el Zalaegerszegért-díjjal.
bővebben
2016 január 04 - hétfő

Sok szerencsét (Videó)

Huszadszor köszöntötték az újévet a kéményseprők a zalaegerszegi polgármesternél. Balaicz Zoltán hagyományosan az első munkanapon fogadta a küldöttséget. A néphit szerint a kémények őrei jó szerencsét hoznak.
bővebben
2016 január 04 - hétfő

Újévi köszöntő (Videó)

Ezreket vonzott a Dísz térre a január 1-jei újévi köszöntő. Az ünnepi programot idén harmadik alkalommal rendezték meg. Az érdeklődőket könnyűzenei koncertekkel és tűzijátékkal várták.
bővebben
2016 január 04 - hétfő

A Göcseji Múzeum felhívása

A Göcseji Múzeum tájékoztatja kedves Látogatóit, hogy Németh János állandó kiállítása technikai okok miatt, előreláthatólag február végéig nem látogatható. Az intézményben továbbra is megtekinthető a Központok a Zala mentén c. tárlatunk, valamint a Kisfaludi Strobl Zsigmond-gyűjtemény. A jövő hét közepén nyílik legújabb időszaki kiállításunk is: a kelet-európai kortárs textilművészet reprezentáns alkotásai lesznek láthatók a 8. Krosnói Lenbiennálé anyagából válogatva.
Szeretettel várunk mindenkit!
bővebben
2015 december 29 - kedd

Január 8-án ismét Szív Kupa (Videó)

Az elhunyt magyar sportolók előtt állít emléket az a 24 órás torna, melyet január 8-án immár hetedik alkalommal rendeznek meg. A Szív Kupa részleteiről az érintettek sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2015 december 29 - kedd

Szilveszteri mulatságra készülnek Zalaegerszegen (Videó)

A hagyományoknak megfelelően idén is szilveszteri mulatságra várja a zalaegerszegieket a város önkormányzata. A program december 31-én este fél nyolckor kezdődik a Dísz téren, ahol a himnusz felcsendülése előtt ismert könnyűzenei fellépők szórakoztatják majd a közönséget. Másnap, január elsején az egyházi méltóságok áldását követően 19 órakor Balaicz Zoltán polgármester köszönti a városlakókat. Az esemény ezúttal is tűzijátékkal zárul.
bővebben
2015 december 28 - hétfő

Készülődés

Egy átlagos szombat reggelnek indult a mai. Felkeltem, kivittem a szemetet, készítettem magamnak egy teát, miközben szólt a rádió. De ez az átlagos reggel csak addig tartott, ameddig el nem mostam a bögrémet. Miután végeztem vele, elmentem felöltözni, porszívózni, összeírni mi is kell a délutáni, valamint az esti programhoz. Lássuk csak… Zene, díszítés, gyertyák, vacsora, film, vetítő, képek pendrive-on összevágva és szerkesztve sorrend szerint, és Ő.
bővebben
2015 december 28 - hétfő

Cselekvés

Emlékszem, amikor először megláttam… Valahogy más volt, mint a többi lány… A ruhája gyönyörűen állt, a haja másképp csillant meg a fényben, a szemei egyszerűen letaglóztak, elolvadtam a cukiságától… Az egész lénye átjárta a szívem, és valami kis rózsaszín dolog lett úrrá rajtam.
bővebben
2015 december 28 - hétfő

Angyalvárás (Videó)

Családi programok színesítették a szentestét megelőző órákat Zalaegerszegen. Míg a város karácsonyfájánál bejglit kínálták az önkormányzat munkatársai, addig a volt Apáczai-ÁMK-ban angyalokra vártak a legkisebbek és a legnagyobbak.
bővebben