keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2016 február 08 - hétfő

Mechatronikai képzés indul a Pannon Egyetemen (Videó)

Gazdát cserélt a Zalaegerszegen működő Mechatronikai Mérnöki kar. A felsőoktatási államtitkárság úgy döntött, hogy a Pannon Egyetemhez csatolja azt a képzést, melynek eddig a Nyugat-magyarországi Egyetem volt a gazdája. A hallgatóknak fórumon számoltak be a változásokról és a következő évek feladatairól.
bővebben
2016 február 08 - hétfő

Házasság Hete (Videó)

Elkezdődött a Házasság Hete című programsorozat. Az országos kezdeményezéshez idén másodszor csatlakozott Zalaegerszeg. A szervezők egész héten színes programokkal várják azokat a házaspárokat, akik kiszakadva a hétköznapokból, több időt töltenének egymással. A legfontosabb cél, hogy a résztvevők újra felfedezzék a házas élet szépségeit, s megerősítsék házastársi köteléküket. A nyitó rendezvényt vasárnap a Dísz teremben tartották.
bővebben
2016 február 08 - hétfő

Migráció és terrorveszély

Migráció és terrorveszély címmel tartott előadást pénteken a megyeszékhelyen Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő. Az ART Moziban rendezett eseményt a Zalaegerszeg Barátai Egyesület szervezte.
bővebben
2016 február 08 - hétfő

Miénk itt a tér

Nemrég az iskolánkban egy rég’ várt eseményen vehettünk részt. Második alkalommal szerveztek kulturális tehetségkutató estet, ahol a gimnáziumi tanulók megmutathatták különböző műfajokban, énekben, zenében, táncban, színjátszásban stb. a felkészültségüket, tudásukat, tehetségüket. Nem is kellett csalódni a szép számmal érkezett érdeklődőnek, színesebbnél színesebb előadásokba nyílt lehetőség betekinteni.
bővebben
2016 február 05 - péntek

Megszavazták a költségvetést (Videó)

Először ült össze idén a zalaegerszegi közgyűlés, amely megszavazta a 2016-os költségvetést is. Emellett további harminc napirendi pontot tárgyaltak a képviselők. A részletekről pénteken tájékoztatták a sajtó képviselőit.
bővebben
2016 február 05 - péntek

Nőtt az építési kedv (Videó)

Nőtt az otthonteremtési kedv Zalaegerszegen. Ezt jelzi, hogy több száz új lakás építése kezdődött, melynek egyik helyszíne a régi Color ruhaipari üzem területe. Az ingatlanok iránt a szakemberek szerint nagy a kereslet, köszönhetően az áfacsökkentésnek és a családtámogatási kedvezményeknek.
bővebben
2016 február 05 - péntek

A farsangi fánk és a funky zene találkozása: Fánky Fesztivál Zalaegerszegen (Videó)

Fánky Fesztivált tartanak péntektől Zalaegerszegen. Balaicz Zoltán polgármesterrel beszélgetett élőben Molnár Zsófia az M1 Ma délelőtt című műsorában.
bővebben
2016 február 04 - csütörtök

Téli madáretetés

Amikor a föld megfagy vagy hótakaró fedi, etetni és itatni kell a madarakat. Közülük sok elpusztulna, ha nem gondoskodnánk róluk folyamatosan.
bővebben
2016 február 04 - csütörtök

Útlezárás

2016. február 9-én (kedd) 16.30-tól 17.15-ig a Városi Farsang miatt lezárják a Kossuth utca Posta – Csány tér közti szakaszát. A helyi autóbuszjáratok terelő úton közlekednek. Az útzár a felvonulást követően fokozatosan kerül feloldásra.
bővebben
2016 február 03 - szerda

In memoriam Szabó Gyula (Videó)

Szobor készül a közelmúltban elhunyt Szabó Gyuláról. A legendás kefekötő életnagyságú művén Szabolcs Péter, Munkácsy-díjas szobrászművész dolgozik.
bővebben
2016 február 02 - kedd

Növekedés (Videó)

Nőtt a megyeszékhelyi vállalkozások által elnyert önkormányzati pályázatok aránya Zalaegerszegen. A részletekről kedden tájékoztatták a sajtó képviselőit. Mint kiderült, 2015-ben 734 szerződésből közel ötszázat helyi cégekkel kötött a város.
bővebben
2016 február 01 - hétfő

Úszógála (Videó)

Második alkalommal rendeztek 24 órás úszógálát Zalaegerszegen. A megmérettetésre ezúttal 10 csapat jelentkezett. A több mint 100 sportoló egy nap alatt közel ezer kilométert úszott le.
bővebben
2016 február 01 - hétfő

Megújult a templom (Videó)

Ünnepélyesen átadták szombaton a megújult római katolikus templomot Bazitán. Az 1850-es években készült épületet Veres András megyéspüspök áldotta meg. A beruházás közel kilenc millió forintból valósult meg.
bővebben
2016 január 29 - péntek

Pontosítás (Videó)

A 2000-ben állított GULAG emlékmű adatainak pontosítását tervezi a jövő év elején a zalaegerszegi önkormányzat. Ehhez a lakosság, valamint az emlékművön feltüntetett mártírok hozzátartozóinak segítségét kérik.
bővebben
2016 január 28 - csütörtök

Évindító értekezlet (Videó)

Első alkalommal tartottak évindító értekezletet a zalai intézményvezetők részére a polgármesteri hivatalban. A fórumon megvitatták az idei évre vonatkozó terveket, s vázolták a közösen elvégzendő tennivalókat.
bővebben
2016 január 28 - csütörtök

Február 5-én kezdődik a Fánky Fesztivál (Videó)

Fánky hangulat várja a város lakóit. A farsang jegyében a hagyományos programok mellett zenével és fánkkal készülnek a város legújabb fesztiváljára a szervezők. A február 5-én kezdődő programsorozatról sajtótájékoztatón számoltak be a média képviselőinek.
bővebben
2016 január 28 - csütörtök

Fejlesztés a Keresztury VMK-ban (Videó)

Modern oktatási tereket alakítottak ki a közelmúltban a Keresztury VMK-ban. A fejlesztés a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program mintegy 40 millió forintos támogatásával valósult meg. A részletekről csütörtökön számoltak be a sajtó képviselőinek.
bővebben
2016 január 27 - szerda

Februárban kezdődik a stadion rekonstrukciója (Videó)

Rövidesen elnyerheti végleges formáját a zalaegerszegi városi stadion, miután az önkormányzat szerdán hivatalosan is átadta a munkaterületet a kivitelezésért felelős cégnek. A beruházásért egy helyi vállalat, a ZÁÉV ZTE Stadion Konzorcium felel majd. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2016 január 27 - szerda

Évindító pályázati konferencia (Videó)

Önkormányzati képviselőknek, valamint kis- és középvállalkozóknak tartottak szerdán előadást az idei év pályázati lehetőségeiről. A tanácsadók elsősorban a változásokra hívták fel a figyelmet és segítséget nyújtottak a kiírások értelmezésében is.
bővebben
2016 január 26 - kedd

Mi lesz a Kossuth utca sorsa?

A zalaegerszegiek véleményét is kikérné az önkormányzat a Kossuth utca sorsával kapcsolatban. A kérdés azután vált aktuálissá, hogy a tavaly novemberben átépített szakaszt úthibák miatt nemrég ismét le kellett zárni a forgalom elől.
bővebben
2016 január 26 - kedd

Megnyílt a VI. Sajtófotó Kiállítás

Megnyílt a VI. Sajtófotó Kiállítás a Hevesi Sándor Színházban. Több mint 100 kép mutatja be 2015 legfontosabb eseményeit. A tárlaton Seres Péter, Pezzetta Umberto és Katona Tibor alkotásait láthatja a közönség.
bővebben
2016 január 25 - hétfő

Változatlan díjszabás (Videó)

Nem emelkedtek a parkolási díjak január 1-jével Zalaegerszegen. Ennek köszönhetően a szolgáltatást két éve változatlan áron lehet igénybe venni. Az autósok többsége a belvárosban parkol, ezért a jövőben a központi várakozó helyeket is bővítik.
bővebben
2016 január 25 - hétfő

Kultúra-napi tisztelgés (Videó)

Gálaesttel ünnepelte Zalaegerszeg a Magyar Kultúra Napját. Ily módon már több mint egy évtizede tiszteleg a város Kölcsey Ferenc hagyatéka előtt. A hagyományokhoz híven idén is átadták a Kultúra Mecénása Díjat, melyet minden évben olyan személy vagy szervezet vehet át, aki példaértékűen támogatja a helyi művészeti életet.
bővebben
2016 január 22 - péntek

Kulturális élet Zalaegerszegen (Videó)

Könyvbemutató tartottak a Magyar Kultúra Napja alkalmából Zalaegerszegen a Göcseji Múzeumban. Béres Katalin Kulturális élet Zalaegerszegen 1920-1945 című kötetéhez a két világháború között megjelenő helyi sajtótermékeket használta fel. Kutatómunkájából kiderül az is, hogy Zalaegerszeg annak ellenére, hogy a trianoni Magyarország második legkisebb megyeszékhelye volt, mégis rendkívül színes kulturális kínálattal bírt.
bővebben
2016 január 20 - szerda

Támogatáshoz juthatnak a vállalkozások Zalaegerszegen (Videó)

Változtak az EKD, azaz az egyedi kormánydöntéssel kapható támogatások feltételei. Ezek jelentős része Vas, Zala és Veszprém megyére vonatkozik. A módosításnak köszönhetően Zalaegerszegen is több vállalkozó juthat segítséghez.
bővebben
2016 január 20 - szerda

Célkeresztben - Felújítják a zalaegerszegi lőteret (Videó)

Mintegy 12 millió forintot fordít az önkormányzat a zalaegerszegi lőtér felújítására – jelentette be Balaicz Zoltán, polgármester. A fejlesztés célja, hogy a helyi sportlövők színvonalas körülmények között készülhessenek a versenyekre. A jövőbeni tervek megvalósításában nagy szerepet vállal Somogyi Péter, világbajnok sportlövő, aki másfél évtizedes távollét után hazaigazolt.
bővebben
2016 január 20 - szerda

Mányoki Attilát ünnepelték (Videó)

Mányoki Attilát ünnepelték támogatói kedden este az egyik zalaegerszegi vendéglátóhelyen. A hosszútávúszó ez alkalommal is beszámolt legutóbbi teljesítményeiről.
bővebben
2016 január 19 - kedd

Kibővült a CSOK (Videó)

Jelentős mértékben emelte a kormány a családok otthonteremtési kedvezményének összegét. Az új támogatási rendszertől a zalai önkormányzatok az építési kedv élénkülését várják.
bővebben
2016 január 19 - kedd

Föld-Ember (Videó)

Föld-Ember címmel nyílt életmű kiállítása Németh János Munkácsy- és Kossuth díjas keramikusnak a Pesti Vigadó galériájában. Az ünnepélyes megnyitón Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, Kő Pál Kossuth-díjas szobrászművész és Sztarenki Pál színész-rendező köszöntötte az egerszegi művészt. A tárlat létrejöttét a Művészeti Akadémia, a megye és a város, a Göcseji Múzeum, illetve cégek és vállalkozók támogatták.
bővebben
2016 január 18 - hétfő

Szponzori megállapodás (Videó)

Meghosszabbította névadó szponzorával a szerződését a Zalaszám ZAC. Az informatikai cég 12 éve támogatja a megyeszékhelyi sportolókat. Mindkét fél a korábbiakhoz hasonlóan sikeres szezonban bízik.
bővebben