keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2015 december 28 - hétfő

Évértékelő Balaicz Zoltán polgármesterrel (Videó)

A 2015-ös évet értékelte Balaicz Zoltán polgármester.
bővebben
2015 december 23 - szerda

Ünnepi koncert Zalaegerszegen 1956. okt. 23. tiszteletére

2015. október 23-án a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben voltam az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepi koncerten. A hangversenyen két művet hallhattunk: Beethoven Egmont nyitányát és Camille Saint-Saëns Orgonaszimfóniáját.
bővebben
2015 december 22 - kedd

Tower Bridge

Néhány héttel ezelőtt egy osztálykirándulás keretein belül életemben először látogathattam el az Egyesült Királyságba. Ezt a kirándulást egy budapesti utazási iroda szervezte. Ennek kere-tein belül különféle érdekes és tanulságos programokon vehettünk részt, és sok mindent néz-hettünk meg. Ezek közül a látnivalók közül én a Tower Bridge-t szeretném kiemelni, és ezt egy kicsit részletesebben bemutatni.
bővebben
2015 december 22 - kedd

Könyv vagy film?

Szerintem egy könyv sokkal jobb egy filmnél. Igaz, a mai emberek nagy része a filmeket részesíti előnyben, mert gyorsabbak és látványosabbak.
bővebben
2015 december 22 - kedd

Segíts, hogy segíthessünk! (Videó)

„Segíts, hogy segíthessünk!” címmel indítottak adománygyűjtő akciót nemrég a városban működő ifjúsági szervezetek. Az egykori Apáczai-VMK-ban rendezett mai ajándékátadáson több mint negyven rászoruló családnak szereztek örömet.
bővebben
2015 december 22 - kedd

Legalább ilyenkor…

Idén úgy érkezett el a december, hogy szinte észre sem vettük. Az aggasztó híreket nézve, olvasva, fel sem tűnt, hogy a Nap sugarai egyre kevésbé melegítenek, a fák lassan mind levetkőzik megsárgult leveleiket, reggel pedig mindent beborít a zúzmara. Félelmetes dolgok zajlanak körülöttünk. A világ nyugtalan és feszült. Pedig az elkövetkezendő heteknek másról kellene szólniuk.
bővebben
2015 december 22 - kedd

Debreceni virágkarnevál

Én egy olyan művészeti ágat szeretnék bemutatni, amihez nagyon sok türelem, kézügyesség és nem utolsó sorban nagyon sok virág szükséges. Ez a művészeti ág a virágkötés. Ezzel több helyen találkozhatunk, és gyönyörködhetünk a virágok szépségében és egyes esetekben, ha valamit ábrázolnak, akkor az összképben, a készítő kreativitásában, valamint a profizmusában.
bővebben
2015 december 22 - kedd

Karácsony, a szeretet ünnepe

Már 2000 éve ünnepeljük a karácsonyt, amikor az emberek elcsendesednek, magukba fordulnak, segítenek a rászoruló családokon, embertársaikon.
bővebben
2015 december 21 - hétfő

Kutyakarácsony (Videó)

Kutyakarácsonyt tartottak a hétvégén, a Bogáncs Állatmenhelyen. A hagyományos ünnepi rendezvényen elsősorban adományt gyűjtöttek, de a látogatóknak kutyasétáltatásra is volt lehetőségük.
bővebben
2015 december 21 - hétfő

Díjátadó (Videó)

Átadták a Zalaegerszegért-díjakat. A város Dísztermében tartott ünnepségen idén kilenc magányszemély és egy szervezet tevékenységét ismerték el. A díjazottakról még novemberben döntött a közgyűlés.
bővebben
2015 december 18 - péntek

Döntöttek a képviselők (Videó)

Megtartotta idei utolsó közgyűlését csütörtökön Zalaegerszeg önkormányzata. A képviselők 62 napirendi pontot tárgyaltak. A legfontosabb döntésekről pénteken Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatta a sajtó munkatársait.
bővebben
2015 december 16 - szerda

Tehermentesítés (Videó)

Elkészült az északi tehermentesítő út második szakasza. Ezúttal a Vágóhíd utca és a Hock János út közötti rész épült meg. A beruházástól a belváros forgalmának csökkenését várják a szakemberek.
bővebben
2015 december 16 - szerda

Időskori biztonság (Videó)

Átadták a volt Pais Iskola helyén kialakított Miasszonyunk Idősek Otthonát. A leromlott állagú épület földszintjét mintegy 200 millió forintból újították fel. Az intézmény egyelőre 50 ember ellátását tudja biztosítani. Az avatóünnepségen államtitkárok, város és intézményvezetők, szociális szakemberek, illetve civilek vettek részt.
bővebben
2015 december 16 - szerda

Virtuális Városi Diákújság - novemberi nyertesek (Videó)

Az Egerszeg Estékben átadtuk a könyvjutalmakat azoknak a fiataloknak, akik igazán értékes írásokat küldtek novemberben a Virtuális Városi Diákújság pályázatunkra. A munkákat ebben a hónapban Kiss Gábor könyvtárigazgató értékelte.
bővebben
2015 december 15 - kedd

Erdélyi vendég (Videó)

Gróf Bethlen István volt Balaicz Zoltánné beszélgetőpartnere a Zalaegerszegi Női Szalon, a Zalaegerszeg Barátai Egyesület és a Pro Zalaegerszeg Kulturális Egyesület első közös rendezvényén hétfő este a Városi Hangverseny– és Kiállítóteremben. A résztvevők arra a kérdésre is választ kaptak, mit jelent 2015-ben grófnak lenni.
bővebben
2015 december 14 - hétfő

Bemutatták az Edelmann Zrt. új üzemcsarnokát (Videó)

Bemutatták a zalaegerszegi Edelmann Zrt. 4,5 milliárd forintból felépült új, 12 ezer négyzetméteres üzemcsarnokát. A német tulajdonban lévő nyomdaipari vállalat világhírű termékek csomagolását tervezi és gyártja. A beruházástól a cég mintegy 60 százalékos forgalomnövekedést remél.
bővebben
2015 december 14 - hétfő

Gyertyagyújtás a Dísz téren (Videó)

Megtelt a Dísz tér advent 3. vasárnapján is. A látogatókat az árusok kínálata mellett ezúttal is színes műsorok várták. Volt, aki a frissen sült gofriért állt sorba, más a különböző forraltborokat kóstolgatta és a játékból sem volt hiány.
bővebben
2015 december 14 - hétfő

35 éves a Városi Sportcsarnok (Videó)

Fennállásának 35. évfordulója alkalmából tartottak ünnepséget pénteken a Városi Sportcsarnokban. A rendezvényen azokat az eseményeket idézték fel, melyek meghatározóak voltak a megyeszékhely és a létesítmény történetében. A jubileumhoz kapcsolódóan zajlottak a Csarnok-kupa mérkőzései is.
bővebben
2015 december 14 - hétfő

Ismét hangversenyek

December 1-jén hangversenyre mentünk. Már nagyon vártuk, hogy az idei tanévben is megkezdődjön a Filharmónia Ifjúsági Hangversenysorozat.
bővebben
2015 december 14 - hétfő

Mozgássérült mikulás

Szombaton, december 5-én egy mozgássérült Mikulás a segítőivel járta Zalaegerszeg főutcáit. Ezt az ötletes programot a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesülete ifjúsági csoportjának tagjai szervezték. A gyerekek örömmel fogadták a Mikulást, volt olyan, aki énekelt is.
bővebben
2015 december 14 - hétfő

Gólyaavató

A Városi Gólyaavatót a ZVDÖK szervezte idén. Helyszíne a Kölcsey Gimnázium volt.
bővebben
2015 december 14 - hétfő

Díjátadás élő adásban

Először meglepődtem, aztán nagy örömmel töltött el a hír: Sabján Jutka nénitől megtudtam, hogy a Virtuális Városi Diákújság pályázatán, az októberben beküldött cikkek közül az én írásaim is a legjobbak közé kerültek.
bővebben
2015 december 14 - hétfő

Mosolyt vittünk, kacagást...

November 17-én, kedden meglátogattuk az időseket a volt József Attila iskolában létrehozott otthonban.
bővebben
2015 december 14 - hétfő

Kosarasok vendégségben

„Zalakerámia ZTE KK az iskolákban” – ezzel a szlogennel indított programsorozatot városunk férfi kosárlabda klubja. Ennek keretében december 7-én, hétfőn délelőtt a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskolában tartottak edzést, amelybe végül a gyerekek közül is sokakat bevontak.
bővebben
2015 december 14 - hétfő

Mikulás voltam

December hatodika. Az emberek ezen a napon, mint ahogy régen is, Szent Miklósra emlékeznek. A Landorhegyi Iskola felkínált nekem egy lehetőséget, hogy én bújjak a Mikulás szerepébe, és látogassak el néhány tanulóval az idősek otthonába. Örömmel elfogadtam.
bővebben
2015 december 11 - péntek

Zalaegerszeg értékei (Videó)

Zalaegerszeg értékei – ez a címe annak a képesalbumnak, melyet pénteken mutattak be a Díszteremben. Seres Péter, fotóriporter és Gyimesi Endre, egykori polgármester, levéltári biztos közös kötete új szemszögből láttatja a zalai megyeszékhelyet. A 130 oldalassal művel szerzők a rendezett tanácsú várossá válás jubileuma előtt tisztelegnek.
bővebben
2015 december 11 - péntek

Mindszenty-parkot alakítanak ki Zalaegerszegen (Videó)

Mindszenty-parkot alakítanak ki a zalaegerszegi Jézus Szíve Ferences Plébániatemplom mellett. A munkálatokat már augusztusban elkezdték a szakemberek. A beruházás a hívek hozzájárulása és az önerő mellett az önkormányzat támogatásával valósul meg.
bővebben
2015 december 11 - péntek

Zalai Sporthistória (Videó)

Bemutatták a Zalai Sporthistória 17. kötetét csütörtökön a ZTE székházban. Az eseményre azokat az egykori kiválóságokat is meghívták, akik az elmúlt évtizedeken meghatározó szerepet játszottak a megye sportéletében.
bővebben
2015 december 11 - péntek

Advent Grazban

November 28-án szombaton reggel 7 órakor izgatott gyerekekkel teli busz indult el az Ady iskola elől. Az úti cél az ausztriai Graz volt.
bővebben