keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2014 február 11 - kedd

ZTE-ajánlat - a város valószínűleg már pénteken megteremti a jogi feltételeket (Videó)

Folytatódnak az egyeztetések Zalaegerszeg önkormányzata, illetve a ZTE Zrt. többségi részvénytulajdonosa között. Nagy Ferenc csak feltételekkel fogadta el a város 1920 forintos vételi ajánlatát. Közben a ZTE-szurkolók, az összefogás jelképeként, összeadták ezt az összeget és eljutatták Gyutai Csaba polgármesterhez. A városvezető azt mondta: valószínűleg pénteken rendkívüli közgyűlést tartanak, amelyen meghozzák a szükséges döntéseket a részvényvásárláshoz, egy új cég alapításához, illetve a vállalkozás hitelfelvételéhez.
bővebben
2014 február 10 - hétfő

Vőlegény a Hevesiben (Videó)

A szenvedély valamennyi árnyalata megjelenik a Hevesi Sándor Színház legújabb darabjában. A Vőlegény premierjét pénteken este láthatták a nézők. A történet egy abszurd szerelmi sztori, amely jóval megelőzte a korát.
bővebben
2014 február 10 - hétfő

Stabil költségvetés, komoly fejlesztésekkel (Videó)

Zalaegerszeg pénzügyi helyzete szilárd, az intézmények működése stabilan biztosított, és a tartalékok képzése mellett a városban komoly fejlesztések valósulnak meg – többek között ezt mondta közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján Gyutai Csaba polgármester.
bővebben
2014 február 07 - péntek

Feltételekkel fogadta el a város vételi ajánlatát Nagy Ferenc (Videó)

Feltételekkel fogadta csak el a város vételi ajánlatát a ZTE főtulajdonosa. A határidő péntek reggel járt le. Nagy Ferenc közjegyzői okiratban közölte a feltételeit.
bővebben
2014 február 07 - péntek

Vételi ajánlat a ZTE-re (Videó)

Vételi ajánlatot tett szerdán Zalaegerszeg önkormányzata a ZTE-t működtető részvénytársaság többségi részvényeire. A város ezzel megmentené az anyagi gondokkal küzdő NB II-es klubot.
bővebben
2014 február 06 - csütörtök

Disznóvágás

A hétvégére anyukámék disznóvágást szerveztek Csesztregre, a barátainkhoz. Mi, városi gyerekek már nagyon vártuk, mert még sohasem voltunk ilyen eseményen. Az sem volt baj, hogy korán kellett kelnünk.
bővebben
2014 február 05 - szerda

Lakcímváltozások Zalaegerszegen (Videó)

A Gorkij utca Závodszky István, a Varga Gábor utca pedig Baráth Ferenc nevét viseli a közgyűlés december 19-ei határozata szerint. Azért kellett változtatni, mert az önkormányzati törvény módosítása szerint olyanokról nem lehet közterületet elnevezni, akik részt vettek a XX. század önkényuralmi rendszereinek kiépítésében vagy fenntartásában.
bővebben
2014 február 04 - kedd

Tizedszer hosszabbított szerződést a Zalaszám és a ZAC (Videó)

Tizedik alkalommal írt alá szponzori szerződést a Zalaszám Informatika Kft. a Zalaegerszegi Atlétikai Clubbal. Dr. Szász Péter a cég igazgatója elmondta, hogy eredményeket tekintve nincsenek konkrét elvárások a klubbal szemben. Nem a teljesítményre ösztönöznek, hanem arra, hogy minél több zalaegerszegi edző és sportoló vegyen részt a klub munkájában.
bővebben
2014 február 03 - hétfő

Alapítványi bál a Zrínyi Miklós Gimnáziumban (Videó)

Huszonkettedik alkalommal szervezett bált a Zrínyi Miklós Gimnázium. A rendezvény bevételét az iskola korszerűsítésére, tanulmányi kirándulások szervezésére, ösztöndíjra fordítja az intézmény.
bővebben
2014 február 03 - hétfő

Az Országház makettje

Hallottunk, hogy egy érdekes dolgot állítottak fel a Hevesi Sándor Színházban, mégpedig az Országház óriás makettjét. Ezért a tanító nénik úgy döntöttek, hogy átmegyünk megnézni.
bővebben
2014 február 03 - hétfő

Nyelvvizsgáztunk

Idén ismét bizonyíthattuk nyelvtudásunkat a Cambridge-i Movers nyelvvizsgán. A diákok fele először a szóbeli, a másik fele az írásbeli vizsgán vett részt.
bővebben
2014 január 31 - péntek

Új Nemzedék Plusz Kontaktpont Iroda nyílt Zalaegerszegen (Videó)

Megnyitott az ifjúságsegítéssel foglalkozó Új Nemzedék Plusz Kontaktpont Iroda Zalaegerszegen. Ez elsősorban információszolgáltatással és tanácsadással segíti a fiatalokat a pályaválasztásban, a karriertervezésben, a munkakeresésben és a továbbtanulásban.
bővebben
2014 január 31 - péntek

A város idén is térítésmentesen biztosítja a HPV-elleni védőoltást a fiatal lányoknak (Videó)

Idén is támogatja a méhnyakrák elleni HPV-védőoltást Zalaegerszeg önkormányzata. Ez a vírus nemcsak nőket, hanem férfiakat is megfertőzhet. Az emberek fele élete során átesik ezen, de le is küzdi. A HPV okozta rák ritkán fordul elő, de a legtöbbször halálos kimenetelű.
bővebben
2014 január 31 - péntek

Sajtófotó kiállítás – negyedszer is

Január 24-én, pénteken délután immár negyedik alkalommal nyílt meg Zalaegerszegen a Sajtófotó Kiállítás. Ezúttal is a megnyitó napján esett le a hó…
A tárlat Katona Tibor, Ohr Tibor, Pezzetta Umberto, Seres Péter és Varga György munkáiból állt össze. Az alkotókat képeik jellemzik leginkább, de én azért faggattam is őket egy kicsit.
bővebben
2014 január 30 - csütörtök

Mányoki Attila hálás támogatóinak (Videó)

Vacsorán látta vendégül Mányoki Attila a támogatóit. Itt a hosszútávúszó beszámolt például a La Manche-csatorna átúszásáról. A 48 kilométeres távot, nagyon nehéz körülmények között, 10 óra 47 perc alatt teljesítette. Ezzel régi álma vált valóra.
bővebben
2014 január 30 - csütörtök

A 60 éves Budaházi Tibor jubileumi kiállítása (Videó)

Kiállítás nyílt Budaházi Tibor 60. születésnapja alkalmából a Göcseji Múzeumban. A tárlat a 70-es évektől követi nyomon a festőművész munkásságát. Az alkotó képei az elmúlt négy évtizedben sokat változtak, művészete egyre inkább a szakrális világ felé mozdult.
bővebben
2014 január 29 - szerda

A 90 éves Siklósi Árpádot köszöntötték születésnapján (Videó)

A 90 éves Siklósi Árpádot köszöntötte ma születésnapján a város nevében dr. Kovács Gábor jegyző. A jeles alkalomból az ünnepelt egy Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt emléklapot is átvehetett.
bővebben
2014 január 29 - szerda

Színházban voltunk

Idén már második alkalommal látogattunk el a Hevesi Sándor Színházba. December 17-én néztük meg, a Muzsika hangja című előadást, amely mindenki szerint nagyon jó volt. Nagyon sokszereplős a történet, felnőttek és gyerekek egyaránt tartoznak a színészek közé.
bővebben
2014 január 29 - szerda

Túl az írásbeli felvételin

Azoknak a 8. osztályos tanulóknak, akik gimnáziumban akarnak továbbtanulni, központi felvételit kellett írniuk idén is, mint eddig minden évben. Két tantárgyra kellett készülni, matematikára és magyarra.
bővebben
2014 január 29 - szerda

Kosarazás a nagyokkal

Idén, január 15-én eljött hozzánk öt sportoló a Zala Volán felnőtt női csapatából, Czukor Tünde, Varga Zsófia, Török Szilvia, Fuisz Viktória és Fritz Judit. A harmadik és negyedik évfolyamos lányoknak tartottak egy edzést, amin mi is részt vehettünk.
bővebben
2014 január 29 - szerda

Felsőoktatási fórum az Art Moziban (Videó)

A felsőoktatási felvételi eljárásról és a zalaegerszegi intézmények által kínált lehetőségekről tájékozódhattak a középiskolás diákok. A fórumon szó esett, többek között, a pontrendszerről illetve a helyi ösztöndíj-lehetőségekről is. Az önkormányzat, az egyetemektől függetlenül is biztosít ösztöndíjat a helyi fiatalok számára.
bővebben
2014 január 28 - kedd

Az olvasás jó!

Személy szerint az olvasást a leghasznosabb és a legizgalmasabb időtöltések közé sorolom. Nem csak unaloműzésnek jó, mint azt sokan hiszik, de sok mindenben segít is. Fontosabb szerepe van az emberi életben, mint azt hinnénk. Mit is kezdenénk a mai fejlődő világban, ha nem lenne birtokunkban az olvasás tudománya? Gyakorlatilag esélytelen lenne a tájékozódás, az életben maradás abban az információáradatban, amit folyamatosan ránk zúdítanak, és ekképp várják el tőlünk, hogy lépést tudjunk tartani a kor modernizálódásával.
bővebben
2014 január 28 - kedd

Disznóölés nálunk

Reggel hét óra körül, miután megérkezett a böllér, kimegyünk a tőlünk nem messze található disznótelepre. Összegyűlik a rokonságunk egy része segíteni a munkában.
bővebben
2014 január 27 - hétfő

Öt fotós képei mesélnek a színházban 2013-ról (Videó)

Megnyílt a IV. Zalaegerszegi Sajtófotó Kiállítás. Mintegy 100 felvétel látható a Hevesi Sándor Színház aulájában 2013-ról. A tárlaton Pezzetta Umberto, Katona Tibor, Ohr Tibor, Seres Péter és Varga György képeit tekinthetik meg az érdeklődők.
bővebben
2014 január 27 - hétfő

Sammy kalandjai

Egy izgalmas filmről mesélek, amit nektek is látni kell!
bővebben
2014 január 27 - hétfő

Kápolnapuszta – Bivalyrezervátum

Mivel nagyon szeretem az állatokat, ősszel ellátogattunk a Balaton-felvidéki Nemzeti Park gondozásában levő bivalyrezervátumba, ahol közel 200 állat él.
bővebben
2014 január 27 - hétfő

Betlehem

Karácsonyvárás idején nagyon sok helyen szokás betlehemet építeni. Assisi szent Ferenc nevéhez fűződik, 790 éve ő rendeztetett be először egy barlangot jászollal, szalmával, bárányokkal és pásztorokkal. Így elevenítették fel a szent éjszaka eseményeit.
bővebben
2014 január 27 - hétfő

Az iskolánkban nem csak boldogságban úszunk!

Már négy éve járunk uszodába, Hogyan is kezdődött?
bővebben
2014 január 27 - hétfő

A zene mindenkié – A muzsika hangja a Hevesi Sándor Színházban

A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház az idei szezonban műsorára tűzte A muzsika hangja című musicalt, amelyben iskolánk két tanulója, Standi Szilvia (11.a) és Herold Levente (7.b) is szerepet kapott. A darab középpontjában a Trapp-család tagjai életének, sorsának alakulása áll. Aki ismeri a könyvet, esetleg egy korábbi feldolgozást, az tudja, miről van szó. Aki nem tájékozott, azt egy rövid beszámolóval bevezetem a mű eseménytörténetébe.
bővebben
2014 január 27 - hétfő

A keresztfa

Hornung Anna A keresztfa című versével nevezett a Virtuális Városi Diákújság pályázatra.
bővebben