keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2021 január 06 - szerda

Évindító (Videó)

Évindító sajtótájékoztatón ismertették idei terveiket Zala megye vezetői. Valamennyien a járvány elleni védekezést említették a legfontosabb teendőként, s csak ezt követhetik a fejlesztések.
bővebben
2021 január 05 - kedd

Megújult a nagytemplom (Videó)

Megújult a Mária Magdolna Plébániatemplom külseje. Az állványokat lebontották, s már az utolsó simításokat végzik a mesterek az épület körül. A munkálatokhoz szükséges összeget a Modern Városok Program biztosította.
bővebben
2021 január 04 - hétfő

Kéményseprők látogatása (Videó)

Több, mint 20 éves hagyomány Zalaegerszegen, hogy kéményseprő látogatja meg a polgármestert az újév első munkanapján. Idén sem volt ez másként. A jókívánságokra különösen szükség van 2021-ben.
bővebben
2020 december 18 - péntek

Zeginfó (videó)

Újabb döntéseket tett közzé Zalaegerszeg polgármestere a város képviselőtestületének jogkörét gyakorolva. A soron következő közgyűlés időpontja december 17-e lett volna, ám a járványügyi veszélyhelyzet miatt ez elmaradt. Az előzetes egyeztetéseket követően Balaicz Zoltán elfogadta Zalaegerszeg 2020. évi költségvetésének módosítását és határozott arról is, hogy sem a lakosság, sem pedig a vállalkozások terhei nem emelkednek jövőre.
bővebben
2020 december 18 - péntek

Utat avattak (videó)

Felavatták a Kispálit Zalaegerszeggel összekötő utat. A közel két kilométeren történt felújítás a Településfejlesztési Operatív Program révén 227 millió forintos ráfordítással jött létre.
bővebben
2020 december 17 - csütörtök

Jövőre folytatják (videó)

Lezárult a faültetés 2020-as szakasza. Idén, az utolsó csemetéket a páterdombi városrészben helyezték a földbe. Az akció jövőre folytatódik, amire Zalaegerszeg – napokban elfogadott – klímastratégiájának cselekvési terve a garancia.
bővebben
2020 december 17 - csütörtök

Letették a harcjármű gyár alapkövét (videó)

Letették a több, mint 60 milliárd forintból megvalósuló zalaegerszegi harcjárműgyár alapkövét. A Lynx típusú páncélautókat várhatóan 2023-tól kezdik gyártani a Magyar Honvédség számára. A NATO felé tett vállalást teljesítve 218 jármű beszerzéséről döntöttek. Ebből 46-ot Németországban, 172-t pedig Zalaegerszegen állítanak elő.
bővebben
2020 december 15 - kedd

Folytatódik a faültetés (Videó)

Újabb céges akcióval folytatódott a faültetési program. Ezúttal a Windoor Design Kft. csatlakozott a kezdeményezéshez. Támogatásukkal a Hock János úti telephelyen 73 új csemetét ültettek.
bővebben
2020 december 15 - kedd

Átadták a terepasztalt (Videó)

A 47-es zászlóalj legjelentősebb katonai sikerét – a Budavári zászlókitűzést – örökíti meg az a terepasztal, amit a Budakeszi Katonai Hagyományőrző Egyesület adományozott a zalaegerszegieknek. A Than Mór festményét három dimenzióban megörökítő munkán 120 ólomkatona küzd a falakon.
bővebben
2020 december 14 - hétfő

Újabb fákat ültettek (Videó)

Folytatódik a faültetési program. Ezúttal a – lakossági igények figyelembevételével – húsz japán díszcseresznyefa került a Lőrinc barát utcába. A város vezetői sajtóbejáráson tekintették meg az akció újabb állomását.
bővebben
2020 december 11 - péntek

Megújult a hangversenyterem (Videó)

Megújult a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóterem. Az épület belsejének csinosítására 80 millió forintot fordítottak ezúttal. Az összegből akadálymentesítettek, parkettát cseréltek, rendbe tették a vizesblokkokat és öltözőket, továbbá új fénytechnikát szereztek be.
bővebben
2020 december 10 - csütörtök

Ütemtervnek megfelelően (Videó)

Az ütemtervnek megfelelően halad az Alsóerdei Sport- és Rekreációs Központ építése. A kalandpark egy része már elkészült, a kiszolgáló létesítményekben pedig folynak a munkálatok. A részleteket sajtóbejáráson ismertették.
bővebben
2020 december 10 - csütörtök

Állatvédelemi kerekasztal-beszélgetés (Videó)

Állatvédelmi kerekasztal-beszélgetést tartottak ma a Városházán. Az eseményen részt vett Ovádi Péter a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos. A témában civil- és érdekvédelmi szervezetekkel közösen egyeztettek. Az elhangzottakról ezt követően számoltak be a sajtó munkatársainak.
bővebben
2020 december 04 - péntek

Újabb parkolók (Videó)

Újabb parkolókat alakítanak ki a stadion környékén. A Modern Városok Program városrehabilitációs fejlesztését 240 millió forintos állami támogatás segíti.
bővebben
2020 december 04 - péntek

ZTE 100 (Videó)

Jubileumi – az elmúlt 100 év történetét felölelő – kiadványt jelentettek meg Zalaegerszegen. A pályázati forrásból finanszírozott könyvben a Zalaegerszegi Torna Egylet 18 szakosztálya mellett a megalakulás előtti sportéletről is szó esik.
bővebben
2020 december 03 - csütörtök

Elkezdődött a fejlesztés (Videó)

Elkezdődött a Göcseji úti temető ravatalozójának felújítása. Ezzel párhuzamosan több fejlesztés is lesz a területen. A kivitelezésre bruttó 311 millió forintot költenek.
bővebben
2020 december 03 - csütörtök

Megújul a Keresztury tér (Videó)

Felújítják a Keresztury Dezső teret a belvárosban. A beruházás részeként új burkolatot és esővíz elvezető rendszert is építenek. A projekt 76 millió forint pályázati forrásból, várhatóan jövő év májusára készül el.
bővebben
2020 december 03 - csütörtök

Újabb szabadtéri sportpálya (Videó)

Újabb szabadtéri sportpályát alakítottak ki Zalaegerszegen. A Vizslapark, az Ifjúsági Sportcentrum, valamint a Sportcsarnok mögötti terület után most a Parkerdő is gazdagodott egy úgynevezett Street Workout létesítménnyel.
bővebben
2020 december 02 - szerda

Zöldül Zalaegerszeg (Videó)

Negyvenkét csemetével gazdagodott a belváros. Ezúttal a Berzsenyi utca környékén folytatódott a faültetési program, melynek célja, hogy 2024-re zöldebb legyen Zalaegerszeg.
bővebben
2020 december 01 - kedd

Újabb fákat ültettek (Videó)

Újabb facsemetéket ültettek Zalaegerszegen, ezúttal a Kossuth utcán. A tavaly meghirdetett programnak köszönhetően egyre zöldebb lesz a megyeszékhely. A tervek szerint 2024-re mintegy tízezerrel több lombkorona lesz a városban.
bővebben
2020 december 01 - kedd

Folyamatosan tesztelnek Zalaegerszegen is (Videó)

Hetente tesztelnek Zala megyében is. A tesztelőcsoportok ma 13 településen, hat járásban dolgoztak. Köztük a zalaegerszegi Kis utcai óvoda munkatársait szűrték. Egy héttel ezelőtt itt mindenki negatív eredményt produkált.
bővebben
2020 november 30 - hétfő

Bérletvásárlás telefonon (Videó)

Érintkezésmentesen, online is lehet mostantól bérletet váltani a Zalaegerszeg és Nagykanizsa helyi járataira. A Magyar Államvasutak Zrt. alkalmazásának segítségével egyszerűen, telefonról megoldható a vásárlás. A fejlesztés – amit a MÁV és Volánbusz összeolvadása tett lehetővé – december elsejétől elérhető.
bővebben
2020 november 30 - hétfő

Megújul a HEMO (Videó)

Megújul az egykori HEMO, melynek költségeit pályázati forrásból fedezik. Erről is döntött a város képviselőtestülete. A 100 éves épületben – a munkálatok befejezését követően – a kormányhivatal szakigazgatási szervei kapnak majd helyet.
bővebben
2020 november 26 - csütörtök

Faültetés a Kertvárosban (Videó)

Folytatódik a városi faültetési program, melynek eredményeként a Köztársaság útja és a Fejér György utca találkozása 26 oszlopos tölggyel gazdagodott. Ezzel egy új és folyamatos fasort alakítottak ki, miközben zöldítették a környezetet.
bővebben
2020 november 25 - szerda

Folytatódik a faültetés Zalaegerszegen (Videó)

Folytatódik a város faültetési programja. Ez is része – a napelemparkok bővítése és az energetikai beruházások mellett – a 18 pontból álló zalaegerszegi klímavédelmi stratégiának. Most a Landorhegyre érkeztek új növények.
bővebben
2020 november 25 - szerda

Útfelújítások 49 helyszínen (Videó)

Véglegesítette Zalaegerszeg képviselőtestülete a város tizenötéves útfelújítási programját. A döntés értelmében 49 helyszínen lesznek beruházások 3,8 milliárd forintból.
bővebben
2020 november 24 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

A Zalaegerszegi Televízió Egerszegi Esték című magazinjának vendége Balaicz Zoltán polgármester volt. A város vezetőjével a polgármesteri hatáskörben meghozott döntésekről, valamint a járvány zalaegerszegi alakulásáról beszélgetett Frauenhoffer Márta.
bővebben
2020 november 20 - péntek

Városi mobilapplikáció indul (Videó)

Telefonon keresztül is lehet érvényesíteni januártól az Egerszeg kártya nyújtotta kedvezményeket. Erre azoknak lesz lehetőségük, akik letöltik a városi applikációt, és rögzítik abban kártyájuk adatait. A mobil App-on keresztül helyi hírekhez, információkhoz is juthatnak a városlakók, illetve részt vehetnek szavazásokban.
bővebben
2020 november 18 - szerda

Döntöttek a képviselők (Videó)

Nem emelkednek 2021-ben a piaci és vásári helypénzek, valamint a nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérleti díjai. Rendhagyó módon erről is döntött a város képviselőtestülete. A járványügyi veszélyhelyzet miatt elrendelt különleges jogrend ugyanis nem engedélyezi sem a bizottsági ülések, sem pedig a közgyűlés megtartását.
bővebben
2020 november 17 - kedd

Újra segít a város (Videó)

Ismét segítő kezet nyújt Zalaegerszeg önkormányzata a 70. életévüket betöltött időseknek. Azokat támogatják, akiknek nincsenek, vagy távol élnek hozzátartozóik, így gondot okoz nekik a kényszerű otthonmaradás.
bővebben