keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2020 november 11 - szerda

Rendelkezés (Videó)

Orbán Viktor miniszterelnök kedden este jelentette be egy televíziós interjúban, hogy szerda hajnaltól a közterületeken is kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése. A 10 ezer lakosnál népesebb településeken az önkormányzatok hoznak határozatot arról, pontosan melyek azok a körzetek és területek, ahol hordani kell a maszkot. A zalaegerszegi rendelkezésről Gecse Péter alpolgármester adott tájékoztatást.
bővebben
2020 november 04 - szerda

1956 hőseire emlékeztek (Videó)

Városi megemlékezést tartottak Zalaegerszegen az 1956-os forradalom és a szovjet csapatok bevonulásának 64. évfordulóján. A szabadságharc leverése 3629 magyar élet kioltását, 200 ezer ember életének gyökeres megváltozását, és egy egész nemzet önálló akaratának elfojtását jelentette.
bővebben
2020 november 02 - hétfő

Járványhelyzet (Videó)

Újabb 3581 beteget regisztráltak Magyarországon az elmúlt 24 órában koronavírus-fertőzéssel. A kormányzati tájékoztató oldal szerint 4417 embert ápolnak kórházban, közülük 313-an vannak lélegeztetőgépen. Zalában is emelkedett a fertőzöttek aránya, a legfrissebb adatokról Balaicz Zoltán polgármester számolt be.
bővebben
2020 október 28 - szerda

Fejlesztés a Tungsramban (Videó)

Versenyképesség-növelő támogatásból fejleszt a Tungsram zalaegerszegi gyára. A Külgazdasági és Külügyminisztérium és a HIPA közös programja keretében 282 millió forintot kapott a nagyvállalat, melyet egy modern üvegfeldolgozó üzem kialakítására fordíthatnak.
bővebben
2020 október 27 - kedd

Előkészítették a temetőket (Videó)

Előkészítették a zalaegerszegi temetőket a Mindenszentek alkalmával érkező nagyobb tömeg fogadására. Idén még fokozottabb óvatosságra intenek. A Göcseji úton például elkezdődtek a ravatalozó építési munkálatai. Így több helyen találkozhatnak lezárt területekkel a hozzátartozók. A tudnivalókról sajtótájékoztatón számoltak be.
bővebben
2020 október 27 - kedd

Lezárult az Idősek Hónapja (Videó)

Lezárult az Idősek Hónapjának rendezvénysorozata Zalaegerszegen. A pandémia miatt a díjátadók helyszíneként a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem előtti teret jelölték meg. Az eseményen a megyei szervezetek képviselői is részt vettek.
bővebben
2020 október 26 - hétfő

Újabb korlátozások (Videó)

Korlátozások lépnek életbe a fertőzöttek egyre nagyobb száma és az általános járványügyi helyzet miatt Zalaegerszegen. Az önkormányzati cégeknél történő változásokról Balaicz Zoltán polgármester adott tájékoztatást.
bővebben
2020 október 23 - péntek

Csendes megemlékezés (Videó)

Rendhagyó módon, szűk körben tartottak városi megemlékezést az 1956-os forradalom és szabadságharcról Zalaegerszegen. Az önkormányzat az Operatív Törzs ajánlását figyelembe véve csendes főhajtással tisztelget a hősök és mártírok előtt.
bővebben
2020 október 23 - péntek

Átadták a gyorsforgalmi út egy részét (Videó)

Átadták az M76-os autóút egy közel 6 km-es szakaszát, ami a holládi csomópontot köti össze Balatonszentgyörggyel. Ezzel egy lépéssel közelebb került Zalaegerszeg ahhoz, hogy bekapcsolódjon a gyorsforgalmi úthálózatba.
bővebben
2020 október 22 - csütörtök

Ünnepi közgyűlés (Videó)

Ünnepi közgyűlést tartottak Zalaegerszegen, ahol vitrinbe zárták a település első írásos emlékét. Az eseményen kiosztották a „pro urbe” címeket, továbbá a Város Díszpolgára elismerést is.
bővebben
2020 október 21 - szerda

Időutazás a középkorba (Videó)

Időutazásra invitálja az érdeklődőket Zalaegerszeg. Kifejlesztettek egy virtuális játékot, amely a középkorba repíti vissza a résztvevőket. 1641-be csöppenve betérhetnek az egykori zalaegerszegi várba, melyet meg is kell védeniük a törököktől. A rendezett tanácsú várossá nyilvánítás 135. évfordulójára elkészült technikát szerdán mutatták be.
bővebben
2020 október 20 - kedd

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

A keddi Egerszegi Estékben Balaicz Zoltán érkezett a Zalaegrszegi Televízió stúdiójába. Beszámolt a polgármester a közgyűlésen született döntésekről, köztük rendeletek módosításáról és területek értékesítéséről. Szó volt a testület által egyhangúlag elfogadott, 2030-ig szóló zalaegerszegi gazdaságfejlesztési stratégiáról, majd az önkormányzati választások óta eltelt egy év eredményeit vettük górcső alá.
bővebben
2020 október 20 - kedd

Kertrendezés a Radnóti úti óvodában (Videó)

Udvart szépítettek a Radnóti úti óvodában. Az immár hagyománynak számító programot idén rendhagyó módon a szülők nélkül bonyolították le. A gyerekek közreműködésével most az őszi virágok mellett gyümölcsfát is ültettek.
bővebben
2020 október 16 - péntek

Egyetértésben a jövőért (Videó)

Elfogadták Zalaegerszeg gazdasági tervét a következő tíz évre. Csütörtökön ült össze a megyeszékhely képviselő-testülete, melynek tagjai 15 napirendi pontról tárgyaltak. A döntésekről Balaicz Zoltán tájékoztatta a sajtó munkatársait.
bővebben
2020 október 16 - péntek

Megszépül a temető (Videó)

Hamarosan megkezdődik a munka a Göcseji úti temetőben. Az új ravatalozó mellett felújítják a teret, a járdát és a bekötőutat. Emellett korszerűsítik a csapadékvíz-elvezetést. A munkaterületet október 1-én adták át. A kivitelezésre bruttó 310 millió forintot költenek.
bővebben
2020 október 07 - szerda

Göcseji ősz (Videó)

Bemutatták a Göcseji ősz című kiadványt, ami a Zala Múltja Hagyományőrző Egyesület kiadásában jelent meg. A falumúzeumban játszódó történet és a színezhető rajzok mellett a füzet feladatokat is rejt. Az alkotók szándéka szerint ezzel az egész családot megszólítják, miközben a szabadtéri gyűjteményt népszerűsítik.
bővebben
2020 október 07 - szerda

Megemlékeztek (Videó)

Az aradi vértanúk előtt tisztelegtek október 6-án, Zalaegerszegen. A nemzeti gyásznapon Csány László szobránál a 171 évvel ezelőtti tragikus eseményeket elevenítették fel. A Forradalom és Szabadságharc hőseinek tetteiről beszédében Gecse Péter, alpolgármester emlékezett.
bővebben
2020 október 06 - kedd

Kadétképzés indul Zalaegerszegen (Videó)

Honvéd kadétképzés indul jövőre Zalaegerszegen. Immár több, mint 70 iskolában lehet érettségit tenni honvédelmi alapismeretek tantárgyból. Ehhez csatlakozik a 2021/22-es tanévben a megyeszékhelyi Munkácsy Mihály Szakgimnázium és Szakközépiskola.
bővebben
2020 október 06 - kedd

Séta Boda László emlékére (Videó)

Sétára indultak a szépkorúak a Városháza előtti térről. A túrán Boda Lászlóra, a Zala Megyei Idősügyi Tanács egykori elnökére emlékeztek. A résztvevők egyben a gyaloglás világnapját is ünnepelték.
bővebben
2020 október 05 - hétfő

Műfüves pályát avattak (Videó)

Műfüves pályát avattak a Zalaegerszegi Városi Ifjúsági és Sportcentrumban, ami 34,2 millió forintból készült el. A 38-szor 57 méteres focipálya újabb teret ad az utánpótlásnevelésnek. Alkalmas arra, hogy U14-es mérkőzéseket is tartsanak rajta.
bővebben
2020 október 05 - hétfő

Várja a fiatalokat a Lut(h)erem (Videó)

Új közösségi teret avattak az evangélikus parókián. A Lut(h)erem elsősorban az egyházközösség fiataljainak biztosít helyet. A beruházás egy év alatt, széleskörű összefogás eredményeként, több mint 6 millió forintból valósult meg.
bővebben
2020 október 05 - hétfő

Felavatták a zongorát (Videó)

Felavatták a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem új zongoráját. A felsőkategóriás hangszert Japánban kézzel készítették. Nyilvánosság előtt először Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész játszott rajta.
bővebben
2020 október 02 - péntek

Innovációs nap (Videó)

Sofőr nélkül drifteltek autók a ZalaZONE járműipari tesztpályán rendezett innovációs napon. A programon látványos bemutatókat tartott az a három egyetem, melyek a jövőben kutatás-fejlesztést végeznek a létesítmény területén.
bővebben
2020 október 01 - csütörtök

Babazászló mozgalom (Videó)

Zalaegerszeg is csatlakozott az országos babazászló-felhíváshoz, amit a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom hívott életre augusztus 23-án. Céljuk egy széleskörű társadalmi együttműködés kialakítása annak érdekében, hogy a fiatalok megvalósíthassák családdal kapcsolatos álmaikat.
bővebben
2020 szeptember 29 - kedd

Bemutatták (Videó)

„A Kárpátoktól az Alpokig” címmel hadtörténeti kötetet mutattak be a Városházán. „A helyi identitás és kohézió erősítésének megteremtése Zalaegerszegen” projekt részeként bemutatott könyvet a néhai dr. Havas Rezső zalaegerszegi lakos jegyzeteiből és fotóiból állították össze.
bővebben
2020 szeptember 28 - hétfő

Emléktáblát avattak (Videó)

Ma lenne 88 éves Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia néhai elnöke, Kossuth-, és Munkácsy-díjas belsőépítész, Zalaegerszeg díszpolgára. A tavasszal elhunyt művész munkássága előtt tiszteleg Zalaegerszeg azzal az emléktáblával, melyet szülőháza falán helyeztek el.
bővebben
2020 szeptember 25 - péntek

GreenTech konferencia és szakkiállítás (Videó)

A zöld energia és fenntarthatóság témakörében rendeztek egész napos konferenciát és szakkiállítást Zalaegerszegen. Az eseményen arról szerezhettek ismereteket a résztvevők, hol tartanak, és milyen erőfeszítéseket tesznek a városban működő cégek és szervezetek a klíma- és környezetvédelem érdekében.
bővebben
2020 szeptember 25 - péntek

Regionális teniszközpont épülhet (Videó)

Nyugat-dunántúli regionális tenisz központtá válhat Zalaegerszeg. Erről Lázár János a Magyar Tenisz Szövetség elnöke beszélt a megyeszékhelyen tett látogatásakor. Az ország egyik legsikeresebb utánpótlásnevelő bázisa a ZTE Tenisz Klub. A 2016-ban megalakult elnökség évek óta azon dolgozik, hogy minél több fiatalt bevonjanak a sportág vérkeringésébe.
bővebben
2020 szeptember 24 - csütörtök

Közösségi- és rendezvénytér lett (Videó)

Közösségi- és rendezvénytérré alakították át az Art mozit. A Településfejlesztési Operatív Programban megvalósuló fejlesztésre csaknem 160 millió forintot fordítottak. A komplex, többfunkciós kulturális intézményt csütörtökön mutatták be a sajtó munkatársainak.
bővebben
2020 szeptember 24 - csütörtök

Elkészült a zalaegerszegi bevezető (Videó)

2×2 sávosra bővült a 76-os út zalaegerszegi bevezetője. Ezáltal gyorsan és biztonságosan kapcsolódik majd a város az M76-os autóúthoz. A gyorsforgalmi megépítése több ütemben zajlik.
bővebben