keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2015 október 01 - csütörtök

Csácsbozsoki Sport- és Egészségnapok (Videó)

Egészségre nevelő programok zajlanak a héten az Izsák Imre Általános Iskolában. A hagyományos rendezvénysorozat szerdán véradással és egészségügyi szűrővizsgálatokkal kezdődött, ami csütörtökön a nyáron felújított aula átadásával folytatódott.
bővebben
2015 október 01 - csütörtök

Pénz, de honnan? (Videó)

Pénz, de honnan? címmel tartottak konferenciát csütörtökön Zalaegerszegen. Az elsősorban kis- és középvállalatokat, önkormányzatokat és agrárvállalkozásokat érintő fórumon részletesen beszámoltak az új, és a már futó uniós pályázati lehetőségekről.
bővebben
2015 október 01 - csütörtök

Útlezárás

2015. október 6-án (kedd) 17.45-től 19.00 óráig városi megemlékezés miatt lezárják a Kossuth utca Petőfi utca – Csány tér közötti szakaszát. A fenti időpontban a helyi járatok terelőútvonalon közlekednek.
Megértésüket köszönjük.
bővebben
2015 szeptember 30 - szerda

Műfüves pálya épül a Páterdombon (Videó)

Műfüves focipálya épül hamarosan a Páterdombon. A beruházás a Magyar Labdarúgó Szövetség és az önkormányzat együttműködésével valósul meg. A fejlesztéshez szükséges önrész több mint 10 év alatt gyűlt össze.
bővebben
2015 szeptember 30 - szerda

Gólyaavatás (Videó)

Idén is megrendezte hagyományos gólyaavató ünnepségét a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kara és a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mechatronikai Kara. A csaknem 70-fős közösséget Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a Dísz téren.
bővebben
2015 szeptember 29 - kedd

Útfelújítás a Pipahegyen (Videó)

6 millió forintból újult meg a Pipahegyi út. Ebből 2 milliót a felújításban érdekelt 42 zártkerti ingatlan tulajdonos fizetett be, a fennmaradó részt pedig az önkormányzat.
bővebben
2015 szeptember 29 - kedd

Idősek Hónapja (Videó)

Október az Idősek Hónapja. Nekik szervezett 4 héten át tartó programsorozatot az önkormányzat és az Idősügyi Tanács. A részletekről és az eddigi tapasztalatokról kedden tájékoztatták az újságírókat.
bővebben
2015 szeptember 25 - péntek

Városi ünnepség az Aradi Vértanúk emlékére

Zalaegerszeg Megyei Jógú Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt az Aradi Vértanúk emlékére rendezett városi megemlékezésre 2015. október 6-án, kedden 18:00 órára a Csány László térre.
bővebben
2015 szeptember 24 - csütörtök

Szenior Akadémia kezdődik Zalaegerszegen (Videó)

Szenior Akadémia kezdődik október 8-án Zalaegerszegen, a kezdeményezés a kétszeresen Idősbarát Önkormányzat Díjas zalaegerszegi városvezetés és a BGF Gazdálkodási Kara együttműködéséből ered.
bővebben
2015 szeptember 24 - csütörtök

Csácsbozsoki Sport- és Egészségnapok

Az Izsák Imre Általános Iskola, a CSIZ Egyesület és a ZVMKK szervezésében 2015. szeptember 30. és október 2. között sport és egészségnapokat tartunk.
bővebben
2015 szeptember 23 - szerda

Ifjúsági kerekasztal (Videó)

Ifjúsági kerekasztalt tartottak szerdán Zalaegerszegen. A hatodik alkalommal rendezett pikniken mintegy 40 szervezet képviseltette magát. A fiatalokkal foglalkozó szakemberek meghatározták a jövőre vonatkozó feladatokat, górcső alá vették az elmúlt év tapasztalatait, illetve megújították tagságukat és áttekintették a szervezeti kérdéseket.
bővebben
2015 szeptember 23 - szerda

Táncház Zalaegerszegen (Videó)

Táncház várja az érdeklődőket Zalaegerszegen. A Zalai Táncegyüttes Egyesület és az önkormányzat közösen indított kezdeményezése csütörtökön egy kalotaszegi kiállítással kezdődik, melyet szombaton gyermek-játszóház, néprajzi előadások, valamint koncertek követnek.
bővebben
2015 szeptember 23 - szerda

Kiállítás az Ady iskolában

bővebben
2015 szeptember 23 - szerda

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

Kedden Balaicz Zoltán volt a Zalaegerszegi Televízió Egerszegi Esték című műsorának vendége. Zalaegerszeg polgármestere a múlt heti közgyűlés legfontosabb határozatairól tájékoztatta a nézőket: köztük a város új, a nehéz helyzetben lévő családokat segítő támogatásáról, az önkormányzat féléves gazdálkodásáról, és további tervekről.
bővebben
2015 szeptember 22 - kedd

A külföldi piacra lépés lehetőségeiről tartottak fórumot Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszegre érkezett az „Exportra fel!” című fórumsorozat. A Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Magyar Export-Import Bank által szervezett eseményen a résztvevők a külpiacra lépés lehetőségeiről tájékozódtak.
bővebben
2015 szeptember 22 - kedd

Angliában tanul tovább Szűcs Valdó (Videó)

Távozik Szűcs Valdó Zalaegerszegről, aki Angliában folytatja tanulmányait. A Zalaszám ZAC fiatal gátfutója azonban továbbra is a klub színeiben versenyez majd. Felkészüléséhez az önkormányzat éves támogatást biztosít.
bővebben
2015 szeptember 21 - hétfő

Védelmi gyakorlat a Zalai Finomítóban és környékén

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2015. szeptember 24-én (csütörtökön) 8.30 órától belső védelmi gyakorlatot tartanak a Zalai Finomítóban, majd ehhez kapcsolódóan Külső Védelmi Terv gyakorlatra is sor kerül a Báthory István Szakképző Iskola és a Besenyői Közösségi Ház bevonásával.
A gyakorlat célja a katasztrófa-elhárítás teljes folyamatának, a kárelhárításnak a gyakorlása. A katasztrófahelyzet nem valós, csupán imitált lesz.
bővebben
2015 szeptember 21 - hétfő

Családfesztivál (Videó)

Huszonkettedik alkalommal tartottak Családfesztivált szombaton Zalaegerszegen. A központi téma ezúttal a család és a karrier volt. A konferenciák mellett koncertek és kulturális programok várták a családokat.
bővebben
2015 szeptember 21 - hétfő

Országos lövészbajnokság Zalaegerszegen (Videó)

A Zalaegerszegi Polgári Lövész Egylet rendezi idén a junior és ifi országos bajnokságot az 50 méteres puska és pisztoly versenyszámban. A zalai megyeszékhely mintegy 400 versenyzőt lát vendégül. A verseny a hétvégén kezdődött.
bővebben
2015 szeptember 21 - hétfő

Járműipari fejlesztések (Videó)

A helyi járműipari kutatások erősítése érdekében született megállapodás Zalaegerszeg önkormányzata, a Pannon Egyetem Mérnöki Kara és a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kara között. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2015 szeptember 18 - péntek

Közgyűlés után (Videó)

Csaknem félszáz napirendi pontot tárgyaltak a városatyák a legutóbbi, csütörtöki közgyűlésen. A legfontosabb döntésekről pénteken sajtótájékoztatón számolt be Balaicz Zoltán polgármester.
bővebben
2015 szeptember 17 - csütörtök

Innovációs konferencia (Videó)

Innovációs konferenciát tartottak csütörtökön Zalaegerszegen az Arany Bárány Hotelben. Az Innotech nevű tanácskozást tizedik alkalommal rendezték meg, idén a Mobilitási hét részeként. Középpontjában ezúttal az elektromos közlekedés, a megújuló energiák felhasználása és a kutatás-fejlesztési irányvonalak álltak. A rendezvényt Rigó Csaba, Zala megye kormánymegbízottja nyitotta meg.
bővebben
2015 szeptember 16 - szerda

Művészet és politika - Tudományos konferencia Zalaegerszegen (Videó)

Tudományos konferenciát tartottak szerdán a művészet és a politika kapcsolatrendszeréről Zalaegerszegen. A tanácskozáson közismert tudósok vettek részt, akik a ’48-as szabadságharcot megelőző évszázadok irodalmáról, valamint képző- és építőművészetéről értekeztek. A rendezvényt Kaján Imre, a Göcseji Múzeum igazgatója nyitotta meg. Beszédet mondott Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.
bővebben
2015 szeptember 16 - szerda

Szezonértékelő (Videó)

Az elmúlt 10 év harmadik legjobb szezonját zárta idén az AquaCity Vízicsúszda- és Élménypark. A létesítmény egyebek mellett a hétvégi programok, a nyári táborok és az új mobil alkalmazás miatt lett ennyire sikeres. Népszerűnek bizonyult a városi strand is, ami négy éves szünet után idén nyáron nyitotta meg kapuit a látogatók előtt.
bővebben
2015 szeptember 16 - szerda

Befektetés a jövőbe (Videó)

Október 15-ig lehet jelentkezni az önkormányzat főiskolásokat támogató a „Befektetés a jövőbe” elnevezésű ösztöndíjára. A 2011 óta működő program elsősorban azokat a zalaegerszegieket támogatja, akik a városban tanulnak. Ez kiemelten a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar Gépészeti és Mechatronikai Intézet hallgatóit, valamint azokat a fiatalokat érinti, akik első diplomájukat Zalaegerszegen szeretnék megszerezni. A Nyugat-magyarországi Egyetemre járók 12 ezer forintot, míg a többiek 5000 forintot kaphatnak majd havonta.
bővebben
2015 szeptember 16 - szerda

Rajz felvételi előkészítő

Rajz felvételi előkészítőt tartanak az Ady iskolában. Az első foglalkozás 2015. szeptember 22-én lesz.
bővebben
2015 szeptember 15 - kedd

Kulturális Örökség Napja

A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben szeptember 19-én (szombaton) a Kulturális Örökség Napi programsorozathoz kapcsolódóan ingyenesen látogatható a Zalaegerszegi zsidóság emlékezete és a Forma-Szín-Harmónia című képzőművészeti tárlat is.
bővebben
2015 szeptember 15 - kedd

Mobilitási napok Zalaegerszegen (Videó)

Mobilitási napokat tartanak szeptember 17-től, azaz csütörtöktől Zalaegerszegen. A programmal egy 11 éve indult európai kezdeményezéshez csatlakoznak, mellyel a környezetbarát közlekedésre hívják fel a figyelmet. A rendezvény középpontjában ezúttal is az elektromos járművek állnak. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be hétfőn.
bővebben
2015 szeptember 15 - kedd

Díjazták a legszebb konyhakerteket (Videó)

Negyedik alkalommal hirdették meg idén a „Magyarország legszebb konyhakertje” nevű országos versenyt. A megmérettetéshez több mint 200 település csatlakozott, köztük – most először- Zalaegerszeg is. A város Dísztermében hétfőn díjazták a leglátványosabb veteményeseket.
bővebben
2015 szeptember 14 - hétfő

Megyenapi díjátadó (Videó)

Elismerésekkel jutalmazta a kiemelkedő munkát végző közéleti személyiségeket a Zala Megyei Közgyűlés a szombati, megyenapi ünnepi ülésén. Az eseményen részt vett Pintér Sándor belügyminiszter is.
bővebben