keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2015 szeptember 14 - hétfő

Felújították a Vari-kutat (Videó)

A több száz éves Vari-kutat újították fel és adták át a hétvégén Csácsban. Az Évgyűrűk Nyugdíjas Klub tagjainak kezdeményezését a településrészi önkormányzat, több magánszemély és önkéntes segítők is támogatták. A kút szentelését követően a résztvevők a hagyományos bortúrára indultak.
bővebben
2015 szeptember 14 - hétfő

Forma, szín, harmónia (Videó)

Forma, szín, harmónia címmel nyílt képzőművészeti tárlat a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben, ahol Szényi Zoltán festőművész egykori főiskolás csoporttársaival közösen mutatta be alkotásait. A művészek második alkalommal léptek közösen a nyilvánosság elé.
bővebben
2015 szeptember 10 - csütörtök

Zalai honvédek Erdélyben (Videó)

Könyvbemutatót tartottak szerdán a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. A Zalai honvédek Erdélyben című kötetet Kiss Gábor igazgató mellett Illésfalvi Péter és Szabó Péter történész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.
bővebben
2015 szeptember 10 - csütörtök

Rákosi börtönei (Videó)

Rákosi börtönei címmel nyílt kiállítás Zalaegerszegen a Göcseji Múzeumban. A tárlat az 50-es évek kommunista diktatúrájának legsötétebb oldalát, a börtönök világát mutatja be. Emellett arra is felhívja a figyelmet, hogy Magyarország önmagában is egyfajta börtön volt, ahol bárkit, bármilyen indokkal megfoszthattak személyes szabadságától.
bővebben
2015 szeptember 09 - szerda

Új egyesület alakult (Videó)

Zalaegerszeg Barátai Egyesület néven új civil szervezet alakult a városban. A mintegy 10 tagú társaság célja egyebek mellett a lokálpatrióta kötődés erősítése- tájékoztatott Bali Zoltán, az egyesület elnöke.
bővebben
2015 szeptember 08 - kedd

Diákokat képeztek (Videó)

Kétnapos képzést tartottak általános- és középiskolás diákoknak a volt-Apáczai ÁMK-ban. A felkészítést ezúttal is a Közéletre Nevelésért Alapítvány végezte. Az eseményen a fiatalok a diákönkormányzatok mindennapjaival ismerkedhettek meg.
bővebben
2015 szeptember 08 - kedd

Rendkívüli támogatás Zalaegerszegnek (Videó)

400 millió forint rendkívüli támogatást kaphat Zalaegerszeg – erről Balaicz Zoltán, polgármester állapodott meg hétfőn Lázár Jánossal, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel. A hozzájárulásra vállalkozásfejlesztés miatt van szükség, mert a jövőben 2500 új munkahelyet kívánnak teremteni a városban.
bővebben
2015 szeptember 08 - kedd

Ivócsap Zalaegerszegen (Videó)

Ivócsappá alakítottak át egy tűzcsapot Zalaegerszegen. Ez a megoldás magyar építészhallgatók ötlete volt. Jelenleg már nem csak Budapest utcáin, hanem a zalai megyeszékhelyen is olthatják szomjukat a járókelők.
bővebben
2015 szeptember 07 - hétfő

A Pannon Egyetemhez kerül a mechatronikai mérnöki kar (Videó)

Új egyetemhez tartozik jövő évtől a zalai megyeszékhelyen működő mechatronikai mérnöki kar. A felsőoktatási államtitkárság úgy döntött, hogy a Pannon Egyetemhez csatolja azt a képzést, melynek eddig a Nyugat Magyarországi Egyetem volt a gazdája.
bővebben
2015 szeptember 07 - hétfő

Sikeres volt a Vadpörkölt és Borfesztivál (Videó)

Nagy sikert aratott hétvégén az első alkalommal rendezett Vadpörkölt és Borfesztivál. A szervezők a 3 napos programon elsősorban a térség vadászati értékeire hívták fel a figyelmet. A legnépszerűbb események egyikének a főzőverseny bizonyult.
bővebben
2015 szeptember 06 - vasárnap

Vadpörkölt és borfesztivál Zalaegerszegen - M1 Ma délelőtt 2015-09-06 (Videó)

Vasárnap is folytatódtak az I. Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál programjai. Balaicz Zoltán polgármesterrel beszélgetett élőben Kósi Zsolt az M1 Ma délelőtt című műsorában.
bővebben
2015 szeptember 04 - péntek

Háromnapos gasztronómiai fesztivál kezdődött Zalaegerszegen (Videó)

Elkezdődött a Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál. Hivatalos megnyitóját péntek délután tartották. A háromnapos rendezvénnyel a szervezők a térség vadászati értékeire kívánják felhívni a figyelmet. A program középpontjában a gasztronómia és a könnyűzenei koncertek állnak.
bővebben
2015 szeptember 04 - péntek

Vadászati konferencia (Videó)

Vadászati konferenciát tartottak pénteken az első zalaegerszegi vadpörkölt és borfesztivált részeként. A város dísztermében rendezett eseményen szó esett többek között a tevékenységet érintő törvényi változásokról. A résztvevők emellett gróf Széchenyi Zsigmond kalandos életével is megismerkedhettek.
bővebben
2015 szeptember 04 - péntek

Keresztury Dezsőre emlékeztek (Videó)

111 éve született Keresztury Dezső író, költő, irodalomtörténész. Zalaegerszegen járt elemi iskolába, majd több évtizedes budapesti és külföldi munkálkodása után 1969-ben tért vissza. A városban töltötte élete utolsó éveit, 1996-ban hunyt el. Tiszteletére 11 évvel ezelőtt állítottak mellszobrot, ahol évfordulója alkalmából pénteken megemlékezést tartottak.
bővebben
2015 szeptember 03 - csütörtök

10 éves a Látásfogyatékosok Zalaegerszegi Kistérségi Egyesülete (Videó)

Jubileumi gyűlést tartott csütörtökön a Látásfogyatékosok Zalaegerszegi Kistérségi Egyesülete. Az eseményen elismerésben részesítették azokat a tagokat, akik a 2005-ös alapítás óta aktívan segítették a szervezetet.
bővebben
2015 szeptember 03 - csütörtök

Napelemekkel szerelték fel a Városházát (Videó)

Napelemes rendszer segíti mostantól a polgármesteri hivatal energiaellátását egy sikeres pályázatnak köszönhetően. Ez – a becslések szerint-több millió forintos megtakarítást jelent majd a városnak.
bővebben
2015 szeptember 02 - szerda

Díjat adományoztak Balaicz Zoltán polgármesternek (Videó)

Pannónia Felsőoktatásáért Díjat adományoztak Balaicz Zoltán polgármesternek a felsőoktatásban végzett kiemelkedő munkájáért. Az elismerést Veszprémben a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának tanévnyitóján vette át.
bővebben
2015 szeptember 01 - kedd

Elkészült a belvárosi társasház (Videó)

Elkészült a Deák tér új épületegyüttese. A létesítményben lakásokat, irodákat, üzlethelyiségeket alakítottak ki. A beruházásra mintegy 800 millió forintot fordított a város.
bővebben
2015 szeptember 01 - kedd

Nőtt az építkezési kedv (Videó)

Nőtt az építési kedv Zalaegerszegen – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester. A kedvező családpolitikai változások miatt a tavalyi évhez képest jelentősen nőtt a kiadott építési engedélyek száma. Legtöbbször családi ház létesítésére nyújtanak be kérelmet.
bővebben
2015 szeptember 01 - kedd

Zalaegerszegre érkezett a Virágos Magyarországért verseny zsűrije (Videó)

Zalaegerszegre érkezett hétfőn a Virágos Magyarországért verseny országos zsűrije. A háromtagú grémium először az önkormányzat városfejlesztési eredményeivel ismerkedett, melyekről később saját szemükkel is meggyőződhettek.
bővebben
2015 augusztus 31 - hétfő

Versenyben Zalaegerszeg legszebb konyhakertjei (Videó)

Negyedik alkalommal hirdették meg idén a „Magyarország legszebb konyhakertje” nevű országos versenyt. A megmérettetéshez több mint 200 település csatlakozott, köztük Zalaegerszeg is. A zalai megyeszékhely először vesz részt a programban.
bővebben
2015 augusztus 31 - hétfő

Vadpörkölt és Borfesztiválra készül Zalaegerszeg (Videó)

Vadpörkölt és Borfesztivált tartanak Zalaegerszegen szeptember 4 és 6 között. A szervezők ily módon kívánják felhívni a figyelmet a térség vadászati értékeire. A rendezvény középpontjában a gasztronómia és a zenei koncertek állnak, de lesz szakmai konferencia is. Utóbbin a vadászati törvény változásairól értekeznek majd. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.
bővebben
2015 augusztus 27 - csütörtök

Közlekedési információ a Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál- Zalai Teríték ideje alatt

2015.szeptember 3-án (csütörtök) 18.00 órától szeptember 7. (hétfő) 5.00 óráig lezárásra kerül a Kossuth utca Széchenyi tértől a Petőfi utcáig tartó szakasza.
bővebben
2015 augusztus 27 - csütörtök

Matracgyárat avattak Zalaegerszegen (Videó)

Átadták az osztrák ADA vállalat új matracüzemét szerdán Zalaegerszegen. A 8000 négyzetméteres csarnok egymilliárd forintból épült fel, s több mint 100 embernek ad munkát. A gyárban közel 60 különböző ágybetétet készítenek, amelyeknek nagy részét külföldön értékesítenek majd. A cég 1992 óta van jelen az országban, üzemegységeket működtetnek még a zalai Nován és Körmenden is.
bővebben
2015 augusztus 26 - szerda

Útfelújítások Zalaegerszegen (Videó)

Több ponton is zajlanak az útfelújítások Zalaegerszegen. A városfejlesztési program részeként a Mikes utcában például aszfaltoznak és új járdaszegélyt építenek. Az ígéretek szerint rövidesen a Vörösmarty és a Tomori Pál utca rendbetétele is befejeződik.
bővebben
2015 augusztus 26 - szerda

Ünnepi szentmise (Videó)

Szentmisével kezdődött a hagyományos augusztus 20-ai ünnepség Zalaegerszegen. Az istentiszteleten Tombi Lajos Pro Urbe-díjas egykori alpolgármester mondott köszöntőt. Ezután a város elöljáróinak közreműködésével szelték fel a megszentelt új kenyeret.
bővebben
2015 augusztus 25 - kedd

Államalapítás (Videó)

A több mint ezer éves államiság joggal ad okot büszkeségre minden magyar számára – mondta Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke tegnap Zalaegerszegen. Az augusztus 20-a alkalmából Csácsbozsokon rendezett városi ünnepségen úgy fogalmazott: Szent István működőképes, szervezett állami rendszert hozott létre, saját közigazgatást épített fel és mindenkire kötelező jogszabályokat alkotott. Ezzel messze megelőzte korát. Halála után évszázadok kellettek ahhoz, hogy intelmei az európai jogfejlődés kitörölhetetlen vívmányaivá váljanak.
bővebben
2015 augusztus 25 - kedd

Kenyérfesztivál (Videó)

A szentmisét követően az ünnepi programok a Göcseji Falumúzeumban folytatódtak, ahol immár 15. alkalommal rendeztek kenyérfesztivált. Itt a Magyarok Kenyere program részeként készített új kenyeret is felszelték.
bővebben
2015 augusztus 25 - kedd

Családi nap Zalabesenyőn (Videó)

Szent Istvánra emlékeztek a zalabesenyői családi napon. Az immár hagyományosnak mondható rendezvény népszerűségét jelzi, hogy a helyiek mellett a szomszédos településekről is rendszeresen érkeznek látogatók.
bővebben
2015 augusztus 25 - kedd

Tesztüzem (Videó)

Tesztüzemben működik Zalaegerszegen a Volán új utastájékoztatója. A szakemberek most a gyakorlatban mérik le a hatékonyságát, s ha indokolt, az apróbb hibák kiszűrésével még pontosítják a rendszert.
bővebben