keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Hírek

Keresés a hírekben

2015 október 21 - szerda

Balaicz Zoltán volt az Egerszegi Esték vendége (Videó)

Egy éve annak, hogy Balaicz Zoltánt választották a szavazók Zalaegerszeg polgármesterének. Minden idők legnagyobb támogatottságát, a szavazatok 63,5 százalékát kapta 2014. október 12-én a város új polgármestere. Az eltelt egy évet értékelte Balaicz Zoltán a Zalaegerszegi Televízió Egerszegi Esték című magazinjában. Sorra vette az eredményeket, az elindult fejlesztéseket, de nem rejtette véka alá a nehezen meghozott „kényszerdöntéseket” sem.
bővebben
2015 október 20 - kedd

Közlekedés korszerűsítés (Videó)

Lakossági fórumot tartottak Zalaegerszeg közlekedéséről hétfő délután a Városi Hangverseny és Kiállítóteremben. A fenntartható városi mobilitási terv jegyében zajló eseményen a városban élők észrevételeire voltak kíváncsiak a tervezők.
bővebben
2015 október 19 - hétfő

Botfai mulatság (Videó)

Mulatságot tartottak hétvégén a botfai közösségi házban. A rendezvényt az Idősek hónapja részeként szervezték, melyen az idősek mellett a fiatalok is részt vettek.
bővebben
2015 október 19 - hétfő

Útlezárás

2015. október 23-án 15.40 órától városi ünnepség miatt lezárják az Ady utca ’56-os Emlékmű előtti szakaszát (Városi Strandfürdő) és a Botfy utcát. Az útzár feloldására az ünnepséget követően, várhatóan 17.00 órakor kerül sor. A jelzett időszakban a Táncsics utcából csak balra, lehet kanyarodni.
bővebben
2015 október 16 - péntek

Szépkorúak ünnepe (Videó)

Hagyományteremtő szándékkal indult rendezvénysorozat az Idősek Hónapja alkalmából Alsójánkahegyen is. Célja, hogy a Szent László utcai közösségi házban is évről évre tisztelegjenek a szépkorúak előtt.
bővebben
2015 október 16 - péntek

50 éves a Landorhegyi úti Tagóvoda (Videó)

Fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte pénteken a Landorhegyi úti Tagóvoda. A jubileumi rendezvényen felidézték az intézmény jelentős pillanatait, valamint megköszönték az elmúlt 5 évtized munkáját.
bővebben
2015 október 16 - péntek

Öveges-napok (Videó)

Új összekötő folyosót avattak pénteken az andráshidai Öveges József Általános Iskolában. Ezzel egyidejűleg megnyílt a névadó tiszteletére szervezett programsorozat. Jövő csütörtökig egyebek mellett tanulmányi- és sportversenyekkel várják a város fiataljait.
bővebben
2015 október 15 - csütörtök

Virágos Zalaegerszegért - ünnepélyes díjkiosztó (Videó)

Kihirdették a Virágos Zalaegerszegért verseny eredményét. Az önkormányzat és a Városgazdálkodási Kft. idén is környezetszépítő versenyre invitálta a lakókat, a cégeket és az intézményeket. A 94 pályázó közül csütörtökön a legszebb kertek tulajdonosait ismerték el.
bővebben
2015 október 14 - szerda

Ülésezett a diákparlament (Videó)

Megválasztotta új önkormányzatát a zalaegerszegi diákparlament. Az előző évek gyakorlatával ellentétben idén már a frissen felállt testület döntött – titkos szavazással – a diákpolgármester és a diákalpolgármester személyéről.
bővebben
2015 október 14 - szerda

Egerszegi Kapocs (Videó)

Idén – immár ötödik alkalommal – tartották meg Budapesten az Egerszegi Kapocs nevű rendezvényt. Erre zalaegerszegi születésű vagy kötődésű, de városunkból elszármazott, saját szakterületükön országosan ismert és elismert emberek kaptak meghívást.
bővebben
2015 október 13 - kedd

Külpolitikai percek - Nógrádi György előadása Zalaegerszegen (Videó)

Külpolitikai percek címmel tartott előadást hétfőn este az Art moziban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. Az újonnan alakult Zalaegerszeg Barátai Egyesület meghívására a szakember többek között a jelenlegi migrációs helyzetről és a globális politikai erőviszonyokról beszélt a több mint 700 fős hallgatóságnak.
bővebben
2015 október 12 - hétfő

Újabb sikert ért el Mányoki Attila (Videó)

Átúszta Mányoki Attila a Molokai és a Catalina-csatornát. Ezzel túljutott az Oceans Seven elnevezésű kihívás negyedik állomásán is. A – hét óceáni átjárót jelentő – megmérettetést eddig kevesebb, mint 6 embernek sikerült teljesítenie a világon. A zalaegerszegi sportember pénteken tért haza, akit hétfőn Balaicz Zoltán, polgármester köszöntött.
bővebben
2015 október 12 - hétfő

X+1. Göcsej Filmszemle (Videó)

Átadták a legjobb filmeseknek járó díjakat a X+1. Göcsej Filmszemlén. A seregszemlére 44 alkotás érkezett az ország különböző részéről és a határainkon túlról is. A közönség a zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokat tekinthette meg.
bővebben
2015 október 12 - hétfő

V. Oktoberfest Sörfesztivál (Videó)

Lezárult az V. Oktoberfest Sörfesztivál. A háromnapos rendezvény többek között koncertekkel, sörkülönlegességekkel, kulturális és gasztronómiai programokkal, valamint egy turisztikai kiállítással várta vendégeit.
bővebben
2015 október 09 - péntek

25 éves jubileum (Videó)

25 éves a Zala Megyei Mentálhigiénés Egyesület. Ebből az alkalmából pénteken – a lelki egészség világnapján – ünnepséget tartottak Zalaegerszegen. A jubileumi rendezvényen felidézték az elmúlt negyed évszázadot, majd beszámoltak a szervezet célkitűzéseiről és felhívták a figyelmet a telefonos lelkisegély-szolgálatok fontosságára.
bővebben
2015 október 09 - péntek

Női tekések sikere az Európa Kupán (Videó)

Kiemelkedő sikert ért el a ZTE ZÁÉV női tekecsapata, ugyanis másodikak lettek Straubingban, az Európa Kupán. A városatyák – a sikeres szereplés okán – pénteken újságírók előtt köszöntötték a csapatot.
bővebben
2015 október 09 - péntek

Adomány a fogyatékkal élőknek (Videó)

Több mint 500 ezer forint gyűlt össze a szeptemberi Vadpörkölt és Borfesztivál főzőversenyén. A bevétel felét jótékony célra fordította Zalaegerszeg önkormányzata. Ezúttal a Fogyatékkal Élők Sportszövetségének zalai diákjait támogatták. Ennek köszönhetően 50 gyerek vehet részt szombaton a Spar Maraton futóversenyen.
bővebben
2015 október 09 - péntek

Segítség nehéz helyzetbe került zalaegerszegi lakosoknak

A „Lakhatásért” Közalapítvány várja azon személyek és családok jelentkezését: akik önhibájukon kívül szociálisan nehéz helyzetbe kerültek, közüzemi díjaikat nem vagy csak nagy nehézségek árán képesek fizetni, és emiatt létfenntartásuk, lakhatásuk veszélybe került.
bővebben
2015 október 08 - csütörtök

Elindult a Szenior Akadémia (Videó)

Folytatódik a Szenior Akadémia Zalaegerszegen, melynek sikerét a 2014/15-ös tanévben szervezett próbafélév igazolja. A mintegy 200 főt érintő kezdeményezést az önkormányzat idén is támogatja. Az első előadás napján egyebek mellett a közigazgatás rendszerének működéséről és az önkéntes munka típusairól, illetve hagyományairól tájékozódhattak az érdeklődők.
bővebben
2015 október 08 - csütörtök

Csány Lászlóra emlékeztek (Videó)

Csány László születésének 225. évfordulója alkalmából tartottak emlékülést csütörtökön Zalaegerszegen. A város dísztermében rendezett eseményen a történészek ezúttal kortársi kapcsolatain keresztül szemléltették Kossuth kormánybiztosának életét.
bővebben
2015 október 08 - csütörtök

Találkozás

Az utcán nagy volt a nyüzsgés, az emberek rohantak. A ház elé érve felpillantottam, majd elindultam a bejárathoz. Csak az járt az eszemben, milyen jó lesz újra találkozni.
bővebben
2015 október 08 - csütörtök

Az első randin

Miután körülbelül két percig csak néztük egymást az ablakon keresztül és mosolyogtunk, eszébe jutott, hogy be is mehetnék. Kinyílt az ajtó, egyből a nyakamba ugrott, és csak szorított és szorított… Mintha az egész csak egy álom lett volna. De ami ezután jött, az volt az igazi filmbeillő befejezése a napnak.
bővebben
2015 október 07 - szerda

Piknik és főzőverseny az Idősek Hónapjában (Videó)

Főzőversennyel egybekötött pikniket tartottak szerdán a Gasparich úti Idősek Otthonának udvarán. A program része volt az „Idősek Hónapja” nevű rendezvénysorozatnak.
bővebben
2015 október 07 - szerda

Egerszeg Rádió (Videó)

Felavatták szerdán az új Egerszeg Rádiót, amit sajtóbejárással kötöttek egybe. Az október 5-e óta sugárzó kereskedelmi csatorna a 95.1-en érhető el, amit a Zalaegerszegi Televízió működtet. Elsősorban a városban és a környékén élőkhöz kíván szólni. A rádió munkatársai többek között helyi hírösszefoglalókban és magazinokban számolnak be a legfontosabb eseményekről.
bővebben
2015 október 07 - szerda

Az aradi vértanúkra emlékeztek Zalaegerszegen is (Videó)

Az aradi vértanúkra emlékeztek október 6-án országszerte. Zalaegerszegen a Csány László téren idéztek fel a tragikus eseményeket.
bővebben
2015 október 06 - kedd

Óvodai fejlesztések (Videó)

Több felújítás történt a város óvodáiban az elmúlt két évben. A legjelentősebb beruházást a Kis utcai intézményben végezték. Ezért ott kedden a városatyák helyszíni bejárást tartottak és beszámoltak az eddig végzett munkákról, valamint ismertették a további terveket.
bővebben
2015 október 06 - kedd

Energetikai korszerűsítés (Videó)

300 millió forint uniós támogatással újul meg több oktatási intézmény a városban. Az Ady Endre és a Kölcsey gimnázium mellett a Landorhegyi Integrált Óvoda épületeinek energetikai korszerűsítése ezen a héten kezdődött el.
bővebben
2015 október 05 - hétfő

Itt az új tanév…

Augusztus 31-én, hétfőn, több hónap után ismét benépesedett az iskola gyerekekkel. Évnyitóra gyülekeztünk.
bővebben
2015 október 01 - csütörtök

Pannon Egyetem Zalaegerszegen (Videó)

A Pannon Egyetem veszi át a zalaegerszegi mechatronikai kar irányítását. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának javaslatára a Nyugat-magyarországi Egyetem szenátusa átadta eddigi jogkörét a veszprémi székhelyű campusnak.
bővebben